İşe gidiş ve işten çıkış saatlerine pembe koysalar kafi bnim talebim buydu. Çok bilmişsiniz ya, anca burda pembe taşıt isteyenlere sesiniz çıksın tabi.
Sigara içmeseniz sigara içenden rahatsız olursunuz, içseniz dumansız hava sahası uygulamasını eleştirirsiniz. Bi birbirimize saygı duymayı öğrenemedik. Demokrasiyi de sen biliyosun özgürlüğü de tabi, pembe taşıt diyosak kesin cahilizdir.
Ben diyorum ki, bunu isteyen kadınlar varsa istekleri ciddiye alınmalı. Tacize uğrayana pembeye binseydin denirse hep birlikte tepki koyalım yine. Ama yok daha baştan fikirlerle alay edilsin, dalga geçilsin. Yeni yetişenlere bişeyler yapılabilir eğitim noktasında, ya bu mevcut sapıklar nolcak? Heryerdeler zaten bari işe gidiş geliş saatlerinde otobüs gibi sıkış tepiş yerde dip dibe olmasak diyorum. Bekleme konusuna gelince, iett uygulamasında durağa yaklaşan otobüsler, otobüslerin o durağa geliş gidiş duraktan geçiş saatleri gayet düzgün görünüyo, bu bi bahane değil. Trafik yoğunluğu malum, otobüs sayısı arttırılması da müsait hatlarda yoğunluğun imkan verdiği ölçüde yapılmalı. En iyisini hakediyoruz istiyoruz zaten. Buna bi sözüm yok ki. Ama ne olursa olsun işe gidiş ve dönüş saaterinde yoğunluk mutlaka olacak, oluyor.
Bu adamlar dokunmasa bile nefes alış verişinizden hatta direkte tutundukları ellerine değen soluğunuzdan parfümünüzden medet uman adamlar. Pislikler.
Ben de çok ciddi tacize uğradım, yanıma oturan adam bacağıma dokunup eteğimi montunun altından asılıyodu, yukarı çekmeye çalışıyodu, 1 sustum 2 sustum yanlış anlıyorumdur dedim baktım yine yapıyo, o gizlediği eline çok sert bi şekilde vurdum bağırdım hakaret ettim, dolmuşta kimsenin sesi çıkmadı, kalk yanımdan dedim ne diyosun sen yaa salak mısın dedi bi de şerefsiz koşa koşa indi dolmuştan. Sinirden ağladım dakikalarca o saatten sonra peçete uzatan muavin mi dersin merhamete gelen amcalar teyzeler mi dersin.. Neye yarar ama. Kimse gerçekten öyle bi durumda destek çıkmıyo hiç bi şahit olduğum olayda da destek olan görmedim. Tacize uğrayıp adamı rezil eden kadın, şöföre açma kapıyı polisi aradım diyince kadına bacım durak burası napak diyen şöför gördüm.
Benim bu adamların tedavisinden umudum yok. Ha uğraşılmasın mı, uğraşılsın terapi tedavi ne gerekiyosa yapılsın. Hapse girseler hadi 5 sene yattılar diyelim yine aramıza karışacaklar. Tek çare çocukların eğitilmesi, dürtü kontrolünü öğrenerek yenilerinin engellenmesi.
Diyeceğim o ki saygı önemli. Fikirlere eleştiride bulunurken saygıya dikkat edilmeli. Bizden farklı yaşıyo düşünüyo diye karşıt fikre laubali yorum yapma hakkını vermez bu bize. Ha sen zaten üslubunda sorun görmüyosan, sen binme arkadaşım, binme sen zaten.