kızlar otobüste başıma gelenler

Bende okadar toplu Taşıma araçlarına bindin halada biniyorum ama kimseden böyle bir durumla karşılaşmadım! Hissetmedim bile birinin bana baktığını. Ilginç geldi bana neden hep sizin Başımıza geliyor acaba sorgulayın bir kendinizi!
Tamam ülkede Sapık ruhlu insanlar var ama. Neden hep size denk gelmiş

Yuh! zihniyete bak

Bu adamlar her yerde. İşyerinizi de mi ayıracaksınız? Kadınlar marketi yapılsın mesela. Kadınlara özel avm hatta.

Evet bu tip ayrımlar şeriat özleminden ileri geliyor. Acı ama gerçek. Neden bu adamları eğitmiyorlar, Allah'ın iki cins yarattığı varlıkların bir arada olabileceğini neden anlatmıyorlar? Otobüsü plajı ayıracaklarına, cezaevine özel psikiyatrist gönderip düzeltseler bu adamları? Biz buna neden ses çıkaralım? O sapıklar liderlerimizin göz bebeği. Onlar tecavüz de etse kadın baştan çıkarmış derler. Ceza almayanı var. Bu sayede kadınlara "muhafazakar ol" demiş oluyorlar çünkü. "Bak o kadın erkeklerin arasında bulundu o yüzden neler geldi başına" diyorlar. Kadınlar da buna çanak tutuyor. Kendimizden utanmamızı bekliyorlar kadın olduğumuz için. Bunu nasıl kendinize hak görüyorsunuz anlamıyorum. Çağdaşlığı namussuzluk addediyorlar oysa çağdaşlık bir arada bulunabilmek ve sorun çıkarmamaktır. Bunu gömmeye çalışıyorlar. Şahsen pembe otobüs yerine çağdaş adamlarla birlikte yolculuk etmeyi tercih ederim. Sapıklık edene de lafımı esirgemem. Herkes yerini bilsin. Sorun çıkaran ben miyim ki ötekileştiriliyorum? Adam yapıyorsa sonuçlarına da katlansın. Hayret bişey.

Keşke hepsi ceza evinde olsada 1 psikiyatristle işi çözülse... ama dışarıdalar. otobüslerde kalabalık olduğundan bu durumlar cok oluyor. sadece kadınlara yonelik araç olması demek şeriat istemek anlamina gelmemeli. sapık adamlar otobüste iş başında oluyor. ..

ortaokulda da arkadaşların başına kötü bir olay gelmişti. , pis adamin biri bir tarafini açıp göstermiş kızlara. onlarda o yaşta minibüsü karakola cektirmisler. adami yakalatmislardi. kızların okulunun adi. isimlerinin baş harfi gazetede açıkça yazmıştı. adresleri yazsaydi ayni olacakti.

ama o toplu iğne iyi fikir. Pembe otobüs olmaz bizim ülkede. Çinliler de felan olur. bizde toplu iğneyle bineriz napalim.

Bende okadar toplu Taşıma araçlarına bindin halada biniyorum ama kimseden böyle bir durumla karşılaşmadım! Hissetmedim bile birinin bana baktığını. Ilginç geldi bana neden hep sizin Başımıza geliyor acaba sorgulayın bir kendinizi!
Bu kadar da sacmalanmaz ki. Ne guzel senin basina gelmemis ama benim bikac kez bazi arkadaslarimin da defalarca geldi. Belki hosumuza gitmistir belki "kuyruk sallamisizdir" degil mi?

Niye hep sizin basiniza geliyoe demek ne kadar igrenc bir sorudur? Hemcinsim olmandan utandım

Lise ve üniversite yıllarında düzenli olarak kullandım toplu taşıma araçlarını öyle her gün ya da her hafta taciz yaşamadım, okurken acaba devir mi değişti ben toplu taşıma araçlarını kullanmayalı diye düşündüm...
Pembe otobüs muhabbeti de yapılıyordu zaten (hatta tartışıldı bi hayli) fakat sanki siz düşünmüşsünüz gibi yazmışsınız. Ben mi yanlış yorumladım bilemiyorum, bundan dolayı konunuz bilinçli açılmış gibi geldi.. Otobüs bekleme yıllarım aklıma geliyor da, öyle bir uygulama olsa ilk gelen otobüse binerim ben pembe membe anlamam, beklemek fenaydı çünkü.

Ben biraz safım bu durumlarda sanki ..bişey hissettiğim zaman yok kötü niyetli değildir diye düşünüyorum karşı tarafı ama bikaç hafta önce şahit olduğum şeyden emin oldum .. Genç eli yüzü düzgün kılık kıyafet yerinde( işten dönüyordu sanırım) bi erkek,otobüste kalabalıkta tüm kadınları teker teker arkadan sıkıştırdı,dikkatli bakamadım yanlış anlaşılırım onu kesiyorum falan sanar diye ama gördüklerim fenaydı...sıkıştırdığı kadınlara baktım ya anlamadılar ya anlamazlıktan geldiler çekindikleri için, bilmiyorum ama bana yapsaydı biyerine bişey batırırdım vururdum hiçbişey yapamassam.. halada inanmak istemesemde gerçekti..kimse benim başıma gelmez demesin..kadınız mümkünmü böyle şeylerle karşılaşmamamız..

Yine mi pembe otobüs muhabbeti ya. Pembe otobüs olsa ne olacak hem? Pembe otobüslerin sayısı çok az olacak, öyle yarı yarıya olacagını düşünmediniz herhalde? Otobüs çok az olacagı için bu sefer de ''ayyy çok bekliyoruz'' tripleri başlayacak... Hayır yarı yarıya olsa bile farklı bir şey olmayacak, bekleme süreniz en az iki katına çıkacak. Bir de ''kadınlar sadece pembe otobüs kullanabilir'' desinler bakalım, o zaman ne yapacaksınız :)

Tabi bir de işi gücü olanlar, acele etmesi gerekenler falan ''yaw ne beklicem pembeyi'' diyip normal otobüse binecekler (kadınlar sadece pembe kullanabilir kuralının olmadıgını varsayıyorum) ve bazı malum güruh bunları yollu, tacize istekli falan olmakla suçlayacak. Hep aynı kafa, bilmiyoruz sanki...

Tabi pembe otobüslerin içini de unutmamak lazım :) Düşünsenize, bir otobüs dolusu kadın... Bu otobüsler de tıklım tıklım olacak ve koltuk kapmaca oynanacak, teyzeler sizi sıkıştıracak, yer vermeyince trip atacaklar. Çok sakin bir yolculuk olur mu o da bilinmez :) Tabi pembe otobüs deyince sizin aklınıza Vatan Şaşmaz'ın metrobüs reklamındaki gibi şeyler geliyor aklınıza biliyorum, geniş geniş koltuklar, ferah ortam, bi yandan gazete okurken diger yandan viski yudumlamak falan... ama böyle bir şey yok :KK70:

Bunun yerine İstanbul'u boşaltmak lazım. Çok kalabalık burası. Trafigin azalması için şehrin ciddi ciddi degişmesi gerekiyor.

Böyle bir şey olmadıgı için de bu deveyi güdeceksiniz. Tacizden eminseniz sesinizi çıkaracaksınız. Yoksa durduk yere, her bir şey hissettiginizde cıngar çıkarıp da insanlara iftira atmayın. Rezil etmeyin insanları. İnsanlar zaten yorgun, halsiz.. otobüsler sıkışık... e dur, git, dur git İstanbul trafigi... yanlış anlamalar olabilir.

Eger bunlarla hiç ugraşamam diyorsanız da binmeyin otobüse. Taksiyle gidin.

Hıhım iki gün sonra "otobüste tacize uğradım" diye başlık açan kadına da "pembeye binseydin!! normal otobüse binersen işte böyle tacize uğrarsın!" diye hak etmişsine getirilen laflar edilmeyecek çünkü. Hiç tanımıyoruz ya biz bu ülke insanını. Normal otobüse binene 'yollu' muamelesi yapılmayacak, ileri demokrasi var bu ülkede!

akşam bi haber vardı hindistanda otobüste tacize uğrayan kız kardeşler taciz eden pisliği kemerle dövdüler etraftan kimse müdahale etmiyor kızlar kendini iyi savundu ama

Bu ne çirkin bir yorumdur? Daha kadınlar böyle konuşuyorsa vay halimize..

İşe gidiş ve işten çıkış saatlerine pembe koysalar kafi bnim talebim buydu. Çok bilmişsiniz ya, anca burda pembe taşıt isteyenlere sesiniz çıksın tabi.

Sigara içmeseniz sigara içenden rahatsız olursunuz, içseniz dumansız hava sahası uygulamasını eleştirirsiniz. Bi birbirimize saygı duymayı öğrenemedik. Demokrasiyi de sen biliyosun özgürlüğü de tabi, pembe taşıt diyosak kesin cahilizdir.

Ben diyorum ki, bunu isteyen kadınlar varsa istekleri ciddiye alınmalı. Tacize uğrayana pembeye binseydin denirse hep birlikte tepki koyalım yine. Ama yok daha baştan fikirlerle alay edilsin, dalga geçilsin. Yeni yetişenlere bişeyler yapılabilir eğitim noktasında, ya bu mevcut sapıklar nolcak? Heryerdeler zaten bari işe gidiş geliş saatlerinde otobüs gibi sıkış tepiş yerde dip dibe olmasak diyorum. Bekleme konusuna gelince, iett uygulamasında durağa yaklaşan otobüsler, otobüslerin o durağa geliş gidiş duraktan geçiş saatleri gayet düzgün görünüyo, bu bi bahane değil. Trafik yoğunluğu malum, otobüs sayısı arttırılması da müsait hatlarda yoğunluğun imkan verdiği ölçüde yapılmalı. En iyisini hakediyoruz istiyoruz zaten. Buna bi sözüm yok ki. Ama ne olursa olsun işe gidiş ve dönüş saaterinde yoğunluk mutlaka olacak, oluyor.

Bu adamlar dokunmasa bile nefes alış verişinizden hatta direkte tutundukları ellerine değen soluğunuzdan parfümünüzden medet uman adamlar. Pislikler.

Ben de çok ciddi tacize uğradım, yanıma oturan adam bacağıma dokunup eteğimi montunun altından asılıyodu, yukarı çekmeye çalışıyodu, 1 sustum 2 sustum yanlış anlıyorumdur dedim baktım yine yapıyo, o gizlediği eline çok sert bi şekilde vurdum bağırdım hakaret ettim, dolmuşta kimsenin sesi çıkmadı, kalk yanımdan dedim ne diyosun sen yaa salak mısın dedi bi de şerefsiz koşa koşa indi dolmuştan. Sinirden ağladım dakikalarca o saatten sonra peçete uzatan muavin mi dersin merhamete gelen amcalar teyzeler mi dersin.. Neye yarar ama. Kimse gerçekten öyle bi durumda destek çıkmıyo hiç bi şahit olduğum olayda da destek olan görmedim. Tacize uğrayıp adamı rezil eden kadın, şöföre açma kapıyı polisi aradım diyince kadına bacım durak burası napak diyen şöför gördüm.

Benim bu adamların tedavisinden umudum yok. Ha uğraşılmasın mı, uğraşılsın terapi tedavi ne gerekiyosa yapılsın. Hapse girseler hadi 5 sene yattılar diyelim yine aramıza karışacaklar. Tek çare çocukların eğitilmesi, dürtü kontrolünü öğrenerek yenilerinin engellenmesi.

Diyeceğim o ki saygı önemli. Fikirlere eleştiride bulunurken saygıya dikkat edilmeli. Bizden farklı yaşıyo düşünüyo diye karşıt fikre laubali yorum yapma hakkını vermez bu bize. Ha sen zaten üslubunda sorun görmüyosan, sen binme arkadaşım, binme sen zaten.

Son düzenleme:
pembe otobüs geyiği olunca sorun çözülecek zannedenler yarın hala şeriat falan diyor önce yaşadığın ülkeyi tanıyacaksın yarın öyle bir uygulama gelse acelesi olduğu için vs. normal otobüse binen kadına bizim malum abazanlar oo taciz edilmek istiyor vs.. diye bakmayacakmı? kadın tepki gösterince de diğer otobüse binseydin o zaman diye çıkışmayacaklarmı?

Evet siz pembe vagona gecince ortalıkta hic sapık kalmayacak cünkü. Kadınlardan ayrı yolculuk etmeye baslayınca hepsi bi anda mucizevi sekilde tacizden vazgececekler. Devekuşunun kafasını kuma gömüp de kayboldum zannetmesinden ne farkı var şu çözüm önerisinin bana açıklar mısınız?

Ülkemizde kadın-erkek iliskileri normallesecegine git gide anormal bi hale geliyo farkında mısınız? Kadın erkekten, erkek de kadından saklandıkca kavramların anlamı degisiyo. Ortak bi insan paydası kalmıyo su cinsiyet ayrımcılıgı yüzünden. Cinsel bi meta dısından kadın nedir algılayamıyo cogu erkek.
Kadın kavramı ya anne ya da üzerinden tatmin olunacak şey (bakın insan bile demiyorum cünkü kadının ne hissettiginin bi önemi yok olayda kendisi tatmin olsun yeter.) anlamına geliyo bi sürü erkek icin. Bi kadınla arada cinsel bi dürtü olmadan nasıl iletisim kurulur, nasıl arkadas olunur ya da sokakta, otobüste karsılasılan sıradan bi kadına nasıl davranılır bilmeyen bi ton erkek var su ülkede.

Sorununuzu anlıyorum, ben de İstanbul'da yaşıyorum ve sık otobüs kullanıyorum. Ne kadar ciddi bi sorun oldugunun farkındayım ben de. Ama sizin önerdiginiz sey en hafif tabirler sorunu cözmeye elverişli degil ve sacma.
Böyle bi durum yasandıgından gereken tepkiyi vermeyip de ben kendimi koruyamıyorum en iyisi bizi ayırsınlar demek cok sacma. İett de taciz edilmezsiniz baska yerde yine aynı durum basınıza gelir. Siz yasadıgınız durumun taciz olduguna eminseniz tepkinizi vereceksiniz. Kucagında bebegi olan bi kadını taciz eden yaslı baslı bi adam otobüsten tekme tokat kovuldu benim gözümün önünde. Lince ne kadar karsı olsam da o adamın o halinden sonra bi daha böyle bi seye cesaret edebilecegini sanmıyorum. Ama o kadın o gün sessiz kalsa durum cok baska olurdu. O bebekli bi kadına bile böyle bi sey yapacak cesareti bi daha bulamayacak kadının cesareti sayesinde.

Valla ben sırt çantamı takıyorum. Yaklaşan olursa itiyorum. Hele bugün oturdum koridor tarafına adamın teki poposuna sahip çıkmıyor. Otobüste boş dolu olsa hadi tamam... Dayanamadım dirsegimle bitane vurdum ittim. Artık şiddet göstercem başıma gelirse bidaha. Sonrada ayyy pardonn yanlışşıkla şey ettim. Anlasınlar...

İşe gidiş ve işten çıkış saatlerine pembe koysalar kafi bnim talebim buydu. Çok bilmişsiniz ya, anca burda pembe taşıt isteyenlere sesiniz çıksın tabi.

Sigara içmeseniz sigara içenden rahatsız olursunuz, içseniz dumansız hava sahası uygulamasını eleştirirsiniz. Bi birbirimize saygı duymayı öğrenemedik. Demokrasiyi de sen biliyosun özgürlüğü de tabi, pembe taşıt diyosak kesin cahilizdir.

Ben diyorum ki, bunu isteyen kadınlar varsa istekleri ciddiye alınmalı. Tacize uğrayana pembeye binseydin denirse hep birlikte tepki koyalım yine. Ama yok daha baştan fikirlerle alay edilsin, dalga geçilsin. Yeni yetişenlere bişeyler yapılabilir eğitim noktasında, ya bu mevcut sapıklar nolcak? Heryerdeler zaten bari işe gidiş geliş saatlerinde otobüs gibi sıkış tepiş yerde dip dibe olmasak diyorum. Bekleme konusuna gelince, iett uygulamasında durağa yaklaşan otobüsler, otobüslerin o durağa geliş gidiş duraktan geçiş saatleri gayet düzgün görünüyo, bu bi bahane değil. Trafik yoğunluğu malum, otobüs sayısı arttırılması da müsait hatlarda yoğunluğun imkan verdiği ölçüde yapılmalı. En iyisini hakediyoruz istiyoruz zaten. Buna bi sözüm yok ki. Ama ne olursa olsun işe gidiş ve dönüş saaterinde yoğunluk mutlaka olacak, oluyor.

Bu adamlar dokunmasa bile nefes alış verişinizden hatta direkte tutundukları ellerine değen soluğunuzdan parfümünüzden medet uman adamlar. Pislikler.

Ben de çok ciddi tacize uğradım, yanıma oturan adam bacağıma dokunup eteğimi montunun altından asılıyodu, yukarı çekmeye çalışıyodu, 1 sustum 2 sustum yanlış anlıyorumdur dedim baktım yine yapıyo, o gizlediği eline çok sert bi şekilde vurdum bağırdım hakaret ettim, dolmuşta kimsenin sesi çıkmadı, kalk yanımdan dedim ne diyosun sen yaa salak mısın dedi bi de şerefsiz koşa koşa indi dolmuştan. Sinirden ağladım dakikalarca o saatten sonra peçete uzatan muavin mi dersin merhamete gelen amcalar teyzeler mi dersin.. Neye yarar ama. Kimse gerçekten öyle bi durumda destek çıkmıyo hiç bi şahit olduğum olayda da destek olan görmedim. Tacize uğrayıp adamı rezil eden kadın, şöföre açma kapıyı polisi aradım diyince kadına bacım durak burası napak diyen şöför gördüm.

Benim bu adamların tedavisinden umudum yok. Ha uğraşılmasın mı, uğraşılsın terapi tedavi ne gerekiyosa yapılsın. Hapse girseler hadi 5 sene yattılar diyelim yine aramıza karışacaklar. Tek çare çocukların eğitilmesi, dürtü kontrolünü öğrenerek yenilerinin engellenmesi.

Diyeceğim o ki saygı önemli. Fikirlere eleştiride bulunurken saygıya dikkat edilmeli. Bizden farklı yaşıyo düşünüyo diye karşıt fikre laubali yorum yapma hakkını vermez bu bize. Ha sen zaten üslubunda sorun görmüyosan, sen binme arkadaşım, binme sen zaten.
Sizin şu teoride yeni gençler nasıl dürtü kontrolü ögrenecek peki?
Ergenlik dönemindeki erkek bi birey görecek ki kadınların bazıları erkeklerle aynı otobüste bile bulunmak istemiyo, bunun sebebi de erkekler tarafından rahatsız edilmemek.
Şu durumda ergenimizin kafasındaki erkek kimdir, kadınlara nasıl davranır algısı nasıl düzgün sekillenecek. Kadının erkekten kaçtıgı, kaçmaya zorlandıgı bi düzende nasıl normal ve dürtü kontrolü sahibi olarak yetisecek o cocuk?
Demek ki bi erkek bi kadına istedigi sekilde yaklasabilir, kadın bu yaklasımı istemiyosa erkeklerden hep uzak durmalıdır diye düsünmeyecek mi?
Siz istediginiz kadar tepkimizi koyalım diyin adınız gibi biliyosunuz ki o pembe otobüse binmeyen kadınlara taciz mesru görülecek. Mini etek giyene tecavüz ederler lafı bu topraklarda cıktı. Kadınlar dekolte giyerek erkeklere zulmediyolar diyen dini yetkililer var bu ülkede. Bagırmadı diye ugradıgı tecavüzde rızası vardı denilen 13 yasında kızlar bu toprakların cocukları. Sizin kk da yazarak koyacagınız tepki bi sonuc dogurmayacak yani o pembe vagonlu gelecekte.
Son olarak iett sefer sayılarının her sekilde arttırılması lazım zaten. Yani bi erkekle ne kadar omuz omuza gitmek istemiyosam arkamdaki teyzenin de memeleri sırtımda gitmek istemiyorum ben koca yolu. Kimse kimsenin kucagında gitmek istemiyo, kamyona doldurulmus kurbanlık gibi tasınamktan mutlu degil.

Evet siz pembe vagona gecince ortalıkta hic sapık kalmayacak cünkü. Kadınlardan ayrı yolculuk etmeye baslayınca hepsi bi anda mucizevi sekilde tacizden vazgececekler. Devekuşunun kafasını kuma gömüp de kayboldum zannetmesinden ne farkı var şu çözüm önerisinin bana açıklar mısınız?

Ülkemizde kadın-erkek iliskileri normallesecegine git gide anormal bi hale geliyo farkında mısınız? Kadın erkekten, erkek de kadından saklandıkca kavramların anlamı degisiyo. Ortak bi insan paydası kalmıyo su cinsiyet ayrımcılıgı yüzünden. Cinsel bi meta dısından kadın nedir algılayamıyo cogu erkek.
Kadın kavramı ya anne ya da üzerinden tatmin olunacak şey (bakın insan bile demiyorum cünkü kadının ne hissettiginin bi önemi yok olayda kendisi tatmin olsun yeter.) anlamına geliyo bi sürü erkek icin. Bi kadınla arada cinsel bi dürtü olmadan nasıl iletisim kurulur, nasıl arkadas olunur ya da sokakta, otobüste karsılasılan sıradan bi kadına nasıl davranılır bilmeyen bi ton erkek var su ülkede.

Sorununuzu anlıyorum, ben de İstanbul'da yaşıyorum ve sık otobüs kullanıyorum. Ne kadar ciddi bi sorun oldugunun farkındayım ben de. Ama sizin önerdiginiz sey en hafif tabirler sorunu cözmeye elverişli degil ve sacma.
Böyle bi durum yasandıgından gereken tepkiyi vermeyip de ben kendimi koruyamıyorum en iyisi bizi ayırsınlar demek cok sacma. İett de taciz edilmezsiniz baska yerde yine aynı durum basınıza gelir. Siz yasadıgınız durumun taciz olduguna eminseniz tepkinizi vereceksiniz. Kucagında bebegi olan bi kadını taciz eden yaslı baslı bi adam otobüsten tekme tokat kovuldu benim gözümün önünde. Lince ne kadar karsı olsam da o adamın o halinden sonra bi daha böyle bi seye cesaret edebilecegini sanmıyorum. Ama o kadın o gün sessiz kalsa durum cok baska olurdu. O bebekli bi kadına bile böyle bi sey yapacak cesareti bi daha bulamayacak kadının cesareti sayesinde.

Yok işte. Bizde "onlar taciz etmemeyi öğrenecek" değil, "sen tacize uğramayacak şekilde davranmayı öğreneceksin" oluyor. "O tecavüz etmeyecek" değil, "sen etek giyip gece evine dönmeyeceksin" oluyor. Çünkü sen kadınsan, kendini kısıtlamak zorunda olan sensin.
Sen kadın olarak kendini kaçırdığın sürece adamların şikayet ettiğin davranışları düzelmeyecek, sen gittikçe kendini toplumsal hayatta ayırmaya başlayacaksın.

Yok işte. Bizde "onlar taciz etmemeyi öğrenecek" değil, "sen tacize uğramayacak şekilde davranmayı öğreneceksin" oluyor. "O tecavüz etmeyecek" değil, "sen etek giyip gece evine dönmeyeceksin" oluyor. Çünkü sen kadınsan, kendini kısıtlamak zorunda olan sensin.
Sen kadın olarak kendini kaçırdığın sürece adamların şikayet ettiğin davranışları düzelmeyecek, sen gittikçe kendini toplumsal hayatta ayırmaya başlayacaksın.
Aynen öyle. Tam icimden geceni yazmıssın.
Kadın toplumsal hayattan dıslanacak, kadın tedbirli davranacak. Erkek saldırıda kadın savunmada yasayıp gidecegiz iste her gecen gün yasam alanımız daralarak.

İnsan paydasında yaklasmayalım kimseye illa cinsiyetlere ayıralım zaten eninde sonunda cinsiyetlerden biri digerini insan olmaktan cıkarıyo, mal ya da sey statüsüne indiriyo. Sonra bulun bakalım hangisi o cinsiyet di mi ama!

Kadınla erkegin ayrıldıgı hangi düzen psikolojik acıdan saglıklı ilerliyo biri buyursun örnek versin, seve seve dinler sonra da hepimiz üzerine konuşuruz. Ben aksi duruma bin tane örnek sayarım.

Bu cok tuhaf bir cevap degil mi?
Hayir, konu sahibi yerine ben alindim.

Bastan asagi tesetturluyum.
Ve muthis(!) tacizlere maruz kaliyorum.

Sapikligin boyle sorgulanmasi hem de bir hemcinsimiz tarafindan, cok dusundurucu.

X