kızlar otobüste başıma gelenler

pembe otobüsler fena fikir değilmiş ama çözüm değil.
bu sefer pembeler içinde kadınlar birbirini taciz edecek. kadınlar erkeklerden daha az mı sanki.. cinsel amaçlı demiyorum taciz derken.
ben otobüslerde erkeklerden çok kadınlardan rahatsız oluyorum özellikle orta yaşlılardan. ben küçücük cüssemle dimdik ayakta durup kimseye dokunmamayı başarıyorum. bunlar her manevrada sağa sola yelken gibi sallanıyolar insanın üstüne yatıyolar ya!! o kdr sinirleniyorum ki. kendim ayakta zor duruyorum. bunu erkeklere de yapıyolar o da tacizci diye yaftalanmamak için sıkıştıkça sıkışıyo.. bi de işin bu tarafı var.

ay zaten o otobüste arkadaşına yer ayıranlar sıra kavgası edenler ufuuu çok kavgalı şenlikli olur. :)

Zamanında Erbakan Hoca nın Konya daki projesiydi bu pembe otobüsler. Ama sözde laik geçinen çevreler topa tutmuştu. Halbuki, Bence kadınları tacizden korumaya yönelik çok güzel bir projeydi. Erkekleri değiştiremeyeceğimize göre, otobüsleri ayırmak gayet mantıklı.

Erkekleri değiştiremeyeceğimize göre demişsiniz baştan kaybetmeyi kabullenmişsiniz.Ben niye rahatsız olayım hep dışlanayım.Şimdi otobüs sonra sinema sonra şu bu diyerek eve kapat.Hayal bunlar deiğiniz bu olaylar bazı ülkelerde yapıldı.Ben 25 senedir toplu taşımaya biniyorum.Hakkımı aramasınıda korumasını da bilirim.Sözde laik dediğiniz kişiler sayesinde kadının şuan bir adı var kimliği var.
Hayatınızın bir ucunu bırakın erkeklere şuanda buraya yazmaya izniniz bile olacakmıydı acaba ?

Devlet kanunlarla bu tür kişilere yeterli cezayı vermediği sürece bu iş böyle sürer gider. Pembe otobüs olsa ne olur ki? Sadece otobüste mi tacize uğruyoruz sanki? Bunun metrosu var, kuyrukta beklemesi var... En basiti bir büfeden bir şey alırken bile satıcının sözlü tacizine uğruyoruz. Yolda yürürken küçücük lise öğrencileri bile laf atabiliyor. Burada erkek çocuk annelerine çok iş düşüyor. "Benim oğlum çok can yakar çok" geyiklerini bir kenara bırakmalı. Nasıl ki oğlunuza rahatlıkta "Var mı güzel kız sınıfında" ya da "Kız arkadaşın var mı" diye sorabiliyorsan kız çocuğuna da bu soruları rahatlıkla sormalısın. Yok soramam diyorsan, erkek çocuğuna da bu soruları sormamalısın. "Bu işin fıtratında var" demeyi bir kenara bırakıp, kız çocuklarımıza güven aşılayarak, erkek çocukları pohpohlamayı bir kenara bırakmalıyız artık.

her kelimesine katılıyorum :KK9:
şikayet edenlerin hepsi oğlunu bir gazla büyütüyordur ki sorma gitsin.Hem annesi hem babası aslan oğlum aç gösterle başlayan serüvene büyüyünce de devam etmek istiyor ne yapsın erkek çocuk.

bayana erkeğe ayrı otobüs süper fikir ara sıra bende düşünürüm bunu ama bu ülkede onu yaptırmazlar ortalığı yıkarlar.

valla o tacizci sapıklar çok ama bazen biz de yanlış anlıyor olabiliyoruz yani her adam da bize değmek için can atmıyor sanırım. akşamın bir vakti eve gitme telaşında olan insanlar da var ani fren olunca kolu bazen bir kadının memesine bile değebiliyor ama inanın adam farketmiyordur bile. he istanbul un b.ku çıkmış o ayrı.

ama bu otobüs ayırma filan inanın bizde olmaz. otobüs ayır, okulu ayır, kafeleri ayır, sinemaları ayır... eeeee nereye kadar gidecek bu? ayıra ayıra o hayvanlar terbiye edilmez ki bu sefer daha aç bakacak kadına. hem hayatta kadın ve erkek her alanda yanyana olmalı, denge budur. oysa tecavüzcüye müebbet veya idam olsa, tacize şöyle kallavi 15 yıl olsa, kadına el kaldırana, öldürene en ağır cezalar kesilse o şerefsizler kadının da insan olduğunu, otobüse binmeye, müzik dinlemeye, eğlenmeye, gezmeye hakkı olduğunu anlarlar. çünkü "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir"

Ne yazık ki sıkça geliyor böyle şeyler başımıza.. Kimimiz tepki gösteriyor ama bazıları korkup susuyor. Lütfen susmayın sessiz kalmayın ki onlarda yüz bulmasın.. Genç kardeşlerimizin canı yanmasın..

bayana erkeğe ayrı otobüs süper fikir ara sıra bende düşünürüm bunu ama bu ülkede onu yaptırmazlar ortalığı yıkarlar.
Neresi süper tam olarak biraz acar mısınız?
Kadınla erkegi birbirine iyice yabancılastırması bi kadın görünce ne yapacagını bile bilmeyen hemen aklına baska seyler gelen sapık bi erkek nesli yaratacagı icin mi süper?
Ya da suclu olanı cezalandırmak yerine masum olanı toplumdan saklanmaya zorladıgı icin mi? Taciz edeni dıslayacagımıza tacize ugrayan kadını kacmaya zorladıgı, iyice pasiflestirdigi icin mi?
Sanki iett sefer sayısı yeterliymis gibi cnsiyet ayrımcılıgı yapıp devletin bi hizmetinden cinsiyet yüzünden yararlanmalarına engel olacagı icin mi?
Bi de nereye kadar ayırcaz insanları taciz hic yasanmasın diye? Kundaktaki bebege kadar mı?

Ayrıca sizin gibi düsünmeyip pembe vagon fikrini saçma bulanlara hakaret mi etmeye çalışıyosunuz ortalıgı yıkarlar diyerek ?

İnanamıyorum ya. Erkek çocuklarımızı özellikle ,iyi yetiştirelim kadını obje gibi göstermeyelim kadına saygıyı öğretelim diye konuşacağımıza otobüsleri ayıralımı konuşuyoruz. Kadınımız normal değil ki nesil normal olsun. Yazık.

Kadınla erkegi birbirine iyice yabancılastırması bi kadın görünce ne yapacagını bile bilmeyen hemen aklına baska seyler gelen sapık bi erkek nesli yaratacagı icin mi süper?
Ya da suclu olanı cezalandırmak yerine masum olanı toplumdan saklanmaya zorladıgı icin mi? Taciz edeni dıslayacagımıza tacize ugrayan kadını kacmaya zorladıgı, iyice pasiflestirdigi icin mi?
Sanki iett sefer sayısı yeterliymis gibi cnsiyet ayrımcılıgı yapıp devletin bi hizmetinden cinsiyet yüzünden yararlanmalarına engel olacagı icin mi?
Bi de nereye kadar ayırcaz insanları taciz hic yasanmasın diye? Kundaktaki bebege kadar mı?

Ayrıca sizin gibi düsünmeyip pembe vagon fikrini saçma bulanlara hakaret mi etmeye çalışıyosunuz ortalıgı yıkarlar diyerek ?

kadınla erkek birbirine yabancı değilde ondan mı böyle oluyor sizce?
şu an hiçbi yerde ayrıştırma olmadığı için mi bu kadar sapık bu insanlar?
taciz edeni dışlayın size dışlamayın diyen yok ama kadınlar tacize uğradığında çoğu sesini bile çıkartmıyor.
sefer sayısının az olması taciz için sebep midir?
iyi ahlak sahibi bir nesil yetiştirirseniz bu sorunlarda daha az yaşanır. kadında erkekte rahat eder :KK20:

enufak birşeyde şeriat geliyor diye ortalığı yıkanlar var onlardan bahsetmiş sanırım.
pembe vagon eğer hakkına göre yapılacaksa iyi fikir olabilr ancak istanbulun trafik ve kalabalık sorunu bi tane ayrı otobüs koymayla düzelecek gibi değil. çünkü sorunumz sadece erkek tacizcileri değil ki.. insanlar birbirinin ağzına yüzüne yapışacak şekilde seyahat ediyor. önce bunu çözmeli. daha insani koşullarda toplu taşıma olduğu zaman zaten diğer sorunlar için de çözümler bulunur, yasalar daha ağırlaştırılabilir. caydırıcı yaptırımlar konduğunda bakın kim kime dokunuyo. ama şuan dokunmak istemeyen bile mecburen değiyor o yüzden şimdi yasa ile filan da çözülmez bu durum.

Geliyor tabii. Oldu olacak haremlik selamlık yapalım. Onun yerine erkekleri adam etsek? Kökten çözüm
Kadınların, erkeklerin kısaca insanların yaşam alanlarına bedenlerine saygın ve insana yakışır şekilde muamele etmek şerait değil medeniyet bence. Tıklım tıklım otobüsleri sadece kadınların olduğu bir durumda bile savunamam. Herkes orasını burasını birilerine yapıştırmadan ve kendini kollamakla uğraşmadan yolculuk etmeyi hak eder. Böyle bir yenilik için illa taciz olaylarının yaşanıyor olması gerekmiyor dediğim gibi. İnsanların daha rahat yaşayacağı alanların olmasında fayda var.
Kadın erkek lavabolarının ayrı olması da rahatsız etmiyor mu seni o halde ?

Erkeklerle saygın ve insanı ilişkiler kurabilmemizi aynı otobüsü paylaşmamıza bağlamayacaksınız herhalde. Ben tam tersine saygınlıkta bahsediyorum. Erkek otobüste ister istemez kadınlara sürtündüğü için onlara insanı ve adil bir gözle bakmaya başlamıyor bence. Aksine bu kişisel ve cinsel anlamda kadına zarar veren bir şey.
Ayrıca kadını göre göre ona artık tepki vermeme meselesi saygı ve zihniyet meselesi değil aksine davranışçı kuramda ''alışma'' diye adlandırılan hayvanlarda da gözlemlenen basit bir etki tepki meselesi.

Kadınların, erkeklerin kısaca insanların yaşam alanlarına bedenlerine saygın ve insana yakışır şekilde muamele etmek şerait değil medeniyet bence. Tıklım tıklım otobüsleri sadece kadınların olduğu bir durumda bile savunamam. Herkes orasını burasını birilerine yapıştırmadan ve kendini kollamakla uğraşmadan yolculuk etmeyi hak eder. Böyle bir yenilik için illa taciz olaylarının yaşanıyor olması gerekmiyor dediğim gibi. İnsanların daha rahat yaşayacağı alanların olmasında fayda var.
Kadın erkek lavabolarının ayrı olması da rahatsız etmiyor mu seni o halde ?

erkekler sadece otobüstemi taciz ediyor?
öz kardeşine kızına musallat olan hayvan ruhlu erkekler var o zaman evleride ayıralım mesela adamın kızı varsa ayrı evde yaşasın nasıl fikir?

erkekler sadece otobüstemi taciz ediyor?
öz kardeşine kızına musallat olan hayvan ruhlu erkekler var o zaman evleride ayıralım mesela adamın kızı varsa ayrı evde yaşasın nasıl fikir?
Normal insanlardan ve şartlardan bahsediyoruz ama siz dilerseniz konuyu başka yerlere çekmeye devam edebilirsiniz. Taciz ya da art niyet şart değildir kadın ve erkeğin birbirine yapışık bir şekilde yolculuk etmemesi için.

Normal insanlardan ve şartlardan bahsediyoruz ama siz dilerseniz konuyu başka yerlere çekmeye devam edebilirsiniz. Taciz ya da art niyet şart değildir kadın ve erkeğin birbirine yapışık bir şekilde yolculuk etmemesi için.

ben de elin herifiyle kadınıyla dip dibe gitmekten hoşlanmıyorum ama şartlar böyle. bir sonraki seçimde paraları ak saraylara değil de halkın ulaşım sorunları için harcayan yönetimlere oy verilirse bu sorunun çözümünde önemli bir adım atılabilir.

ben de elin herifiyle kadınıyla dip dibe gitmekten hoşlanmıyorum ama şartlar böyle. bir sonraki seçimde paraları ak saraylara değil de halkın ulaşım sorunları için harcayan yönetimlere oy verilirse bu sorunun çözümünde önemli bir adım atılabilir.
Ak sarayı ya da partiyi savunmuyorum ama siz insanları küme küme kategori edip farklısını görmeyi reddetiginiz sürece sizinle fazla bir şey tartışamayız. Siz belki de benim siyasi fikirlerime dair yanlış kanılara bile varmışsınızdır. İnsanları küçücük alanlara onca katlı binalara sıkıştıran kültür ve sistem değişmedikçe değişen iktidar çok fazla bir fayda sağlamayacaktır.
Neyse bana müsade vesselam..

Ak sarayı ya da partiyi savunmuyorum ama siz insanları küme küme kategori edip farklısını görmeyi reddetiginiz sürece sizinle fazla bir şey tartışamayız. Siz belki de benim siyasi fikirlerime dair yanlış kanılara bile varmışsınızdır. İnsanları küçücük alanlara onca katlı binalara sıkıştıran kültür ve sistem değişmedikçe değişen iktidar çok fazla bir fayda sağlamayacaktır.
Neyse bana müsade vesselam..

o onca katlı binalara izin veren yönetimleri seçen halk değilmi?
ben sana bir şey dedimmi? genel konuşuyorum.

otobüs sıkışık da metro değilmi? dolmuş?minibüs?

benim başıma gelmedi çok şükür ama arkadaşımın başına geldi , düşük bel pantolon giymişti arkadaşım dolmuşta baya kalabalıktı , sapık herif arkasından elini arkadaşımın pantolonuna sokmaya çalışmış , arkadaşım bi çığlık attı bagrış çagrış ne oldugunu anlamadan indik dolmuştan , kaldırıma oturup yarım saat ağladı arkadaşım çok kötü olmuştu , kalabalıktan kimin yaptıgınıda göremedik malesef, diğer konuda da pempe otobüs fikrine sıcak bakmıyorum, oraya kadın kılıklı tacizci erkekler sızabilir ne malum çarşafa bürünüp aramıza karışmayacagı ozman daha beter olur kım erkek kım kadın ayırt edemeyız tek tek kontrol edemeycegımıze göre ama diğer şekilde en azından sapık erkekler diğer erkeklerden çekiniyor hatta bazıları dayak yiyor. otobüsleri ayırma fikri hiç dogru değil bana göre.

X