Kızlar nazara inanıyor musunuz?

irden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
39
0
86
Diğer
kızlar nazara inanıyormusunu ben inanıyorum kesinlikleee birinin bana baktığını görim kadın erkek farketmez hemen gözümde arpacık çıkarr:çok üzgünüm:

Aynen nazara inanrim özellikle bebeklerde ki nazara

çok inanırım çok beni yataklara düşürdüğünü bilirimm ayağımın üsütüne basamadığımıda oyüsden allah kötü insanların şerrinden korusun cümlemizi

ben de inanırım .Çok cabuk goze gelirim midem bulanır istifra ederim & başım agrır.
:delphin:

nazar sadece kötü niyetli insanlardan değmiyor...
ben rahmetli annemin bana nazarının değdiğini çok bilirim..
ve bu hep söylenir anne babanın çocuğuna daha çok nazarı değermiş

Evet nazara inanirim bazen bizim kendimize bile nazarimiz deger onun için iyi olan şeyleri soylememek daha iyi söyleyende olursa bile maşallah dedirtin

Bende inarım peki nazar boncugunun nazardan koruduguna inanıyormusunuz yada diğer yarı değerli taşlar var onların enerjilerine (ametist,aytaşı,akik vs...) ?:nazar:

aslinda nazara inanmamak gibi bir luksumuz yok cunku duasi var.kotu niyetli insanlarin beyninden gelen kotu enerjiler kisiye zarar verir.ozellikle gozleri yesil veya maviyse.cunku mavi ve yesil goz rengi normal degilmis aslinda.kahverengiymis normali.
benim:nazar: gozlerimde yesil ve cok dikkat ederim ozellikle bebkleri sevdigim zaman masallah derim 5-10 kez.kotu niyetle bakmiyorum elbette ama seytan vesvese verebilir diye korkarim.

nazara inanırım, ve akik yüzüğün bakışı çektiğinede inanırım, bakışta elektrik vardır,enerji vardır arkadaşlar ve akik yüzük hakikaten o bakışı,enerjiyi alıyor ve akik yüzük çatlıyor... benim ve annemin parmağında akik yüzük durupdururken defalarca çatlamıştır...yani burada anlatmak istediğim şudur (bizleri kesinlikle Allah korur....)
hani minarenin tepesine alem koyarlar ya, yıldırımı çeksin diye,akikte bakışı çekiyor....

:nazar:nazara kesinlikle inanıyorum.sonuçta nazar da bi çeşit enerji..rahmetli anannem derdi .nazar insanı bile çatlatır diye:nazar::nazar:

Said Ibn-i Hakim:

Efendimiz (s.a.v.) göz degmesinden cekindigi zaman:

Allahümme barik fiyhi ve la yedurruhu

Allahim! Onu mübarek kil ve ona zarar verme, diye dua ederdi, diyor.

Enes (R.A.) in rivayetine göre ise, Resül-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz

Kim hosuna giden bir sey görünce

(Masaellahu la havle vela kuvvete illa billahi) derse ona göz zarar vermez

Baska bir Hadisi-serifte ise, Efendimiz (s.a.v.)

Kendinize veya Müslüman kardesinize ait bir sey hosunuza giderse bereketle dua edin, Cünkü göz haktir diye buyurmustur.

Berektle dua söyle yapililr: (Elhamdü lillahi ala kulli halin vestagfirullahe min külli zenbin)

Nazar boncugu falan filan bunlarin hepsi hurafe inanmamak lazim aslinda

Son düzenleme:
erkek arkadaşımın amatist tesbihi durup dururken cebinde paramparça oldu oyüzden inanıyorum çocukkende kirpiklerim birbirine yapışırdı :1shok: peki bi eşya vs çatlayınca nazar çıkmış derler buna inanırmısınız?

nazara ben de inanırım bir arkadaşım vardı yolda giderken karşıdan at arabası geliyordu at çok güzeldi arkadaşım ona bakarken at öyle bir düşüş düştüki yolda giderken yeni ayakkabı aldığımda falan sakın ayağımıza bakma diye tembih ederdik o da bu gözünün gücünü biliyordu samimi olduğumuz için rahat konuşabiliyoduk.:nazar::nazar:

Elbette inanıyorum hem dinimizde var hem bilimde.
Ayrıca insan kendi hayatında da nazar örneklerine rastlayabiliyor.

Ama en büyü etken dinimizde bu konuya değinilmiş olması.
Ama nazar boncuğu takmak bence günahır. -bence- nazar boncuğu, yok at nalıymış tavşan püskülüymüş bunlar puttur. Bazı insanlar böyle düşündüğüm için beni bilgisiz-sözüne itibar edilmez ilan ediyorlar ederlerse etsinler. Ben Allah'tan başka hiçbirşeyden medet ummam ne nazar boncuğu ne birşey. Sadece Allah ve Kur'an sureleri.

Elbette inanıyorum hem dinimizde var hem bilimde.
Ayrıca insan kendi hayatında da nazar örneklerine rastlayabiliyor.

Ama en büyü etken dinimizde bu konuya değinilmiş olması.
Ama nazar boncuğu takmak bence günahır. -bence- nazar boncuğu, yok at nalıymış tavşan püskülüymüş bunlar puttur. Bazı insanlar böyle düşündüğüm için beni bilgisiz-sözüne itibar edilmez ilan ediyorlar ederlerse etsinler. Ben Allah'tan başka hiçbirşeyden medet ummam ne nazar boncuğu ne birşey. Sadece Allah ve Kur'an sureleri.

doğru diyosun arkadaşim dualar var nazardan korunmak için ama nazar boncuğunu çözemedim ben daha ben inanın nazar boncuğu takamıyorum tam ortadan kırılıyolar yada kayboluyolar üstümden arkadaşlarım bunu bildikleri için bana iğnede 3-4 tane asılı küçük nazar boncuğu almışlar gözlerinin önünde takarken hepsi bir yana dağıldı boncukların onlar bile hayret etmişti takamıyorum zaten dualarını okurum gerekte yok boncuğa ama şekli çok hoşuma gidiyookaydirigubbakcemile3:nazar::nazar::nazar:

Back