KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

ama evlilik yine de zor yani ne sebeplerle yapılmış olursa olsun 15-16 yaş çok erken yaşlar.
Kesinlikle.ben dogru demiyorum ki cnm.ve bunun dogru olmadigini kizimla paylastim da...bazilariniz diyor ki annesini ornek almiss.benim erken evlilik yapmami soz konusu ederek.sizlere soruyorum,sizler kac yasinda evlendiniz,anneleriniz kac yasinda evlendi....ne alaksi var.simdi her kez evlilikten kaciyorrr.yas olmus 35 yeni evleniyor insanlar.ve benimle yasit insanlarin annelerinin yuzde 95 i cocuk yasta evlenmistir.kendileri ornek mi aldilar.boyle bir sey soz konusu degil.

Arkadaş çevresiyle görüşmesini yasaklasanız diyeceğim ama bir şeyi değiştirmez görüşür yine görüşür. Psikolog, pedagog en mantıklısı.

Eğer böyle bir durum varsa önceki düşündüğümüz durumlara göre çok daha iyi bir durumdasınız okul içerisinde bunun çözümünü arayabilirsiniz... rehberlik öğretmeniyle konuşun kimlerle yakınlaşıyor hani bir öğretmen falan demişsiniz ya.. acaba bir öğretmenine platonik aşık falan olabilirmi... yada öğretmeni kızınızdan faydalanıyor olabilir... okul dışına taşmıyorsa bu durum... bence çok kısa sürede durum ortaya çıkacaktır... sınıfına girip diğer öğrencilerden bile çok rahatlıkla bilgi alabilirsiniz... birkaç tanesi konuşmasada diğerleri mutlaka öteceklerdir... yada sınıf arkadaşlarının anneleriyle konuşun onlar çocuklarının ağızlarını arasınlar ama mutlaka okul idaresiyle görüşün...

Benim neden erken evlendigimi yazdigimi okudunuzmu? asla kiyaslanamaz kizimla.

Allah kimseyi evladıyla sınamasn... sizi anlyorum . Babası biraz sert davransa... toplar kendını. Benim abimden babamdan acaip tırsardım... korku cennettn çkmış derler. Bu kadar sıkı bi ortamda olmasaydık biz nolurduk kimbilir.. int. Tv sosyal medya çok kücük yasta herseyi öğretiyor biraz uzak tutmk lazm

Hoslandigi ogretmeni ortaokuldaydi.ben son gun ogrendim.kac kez gittim okula onunla tartismak icinnn..okulda yoktuu.saat 12 de kizimla mesajlasiyorlar.sen nasilbir ogretmensin.ya ve bunlar bu egitimi aliyorlar.ve her seyin farkindalar.cocuklar ogretmenlerinden hoslandiklarini biliyorlar.ve saat 12 de ne konusuyorsunnn..okukda tum kizlar bayiliyor o ogretmene...ve o da bunun farkinda kizlarla resim cekmeler.en az 30Resmi bir anda cekilmislerrr..dur demeyi mesafe koyamiyan bir ogretmen.ben burda kizimi suclamiyorum.ogretmen bunun farkinda ve ogretmen gibi davranmali.

evet okudum... gerçekten zor dönemler geçirmişsiniz... ama ne olursa olsun 15 yaşında evlenmişsinle başlayan cümleler gerçekten çok kırıcı sorun ne yani sadece 15 yaşında evlenmekmi bu örnek sadece siz değilsiniz... niceleri var küçük yaşta evlenen... çocuklarında problem olmayan... ve niceleri var 30 undan sonra evlenen ve çocukları problemli... şu konunun problemi 15 yaş değil... başka bir konu olsaydı belki evet olabilirdi... ama ortada bir kız çocuğu varsa... ne olursa olsun dışarıdaki pisliklere karşı ne yapılabilir ve nasıl kurtarılabilir diye düşünülmesi gerekiyor...

bence sen fazla baskıcı birisin. ortaokula elinden tutup götürmeler, yemegi elleriyle yedirmeler falan... fazla sıkmışsın bi rahat vermemişsin kıza. öyle kızının arkadaşı gibi de olamazsın üstelik. arkadaş ayrı sen ayrı.

hem anlattıklarının çogu da normal şeyler. küfürlü konuşmalar, içki, erkek arkadaş... vs.

facebooktaki saçmalıklar ise bu çagın ergenlerine has bişey. orada ilgi çekmeye çalışıyorlar yazık... bi de tabi artık ahlak anlayışı da degişti. eskisi gibi utangaç kızlar mı kaldı allasen. cinsel içerikli konuşmalar artık su içmek kadar normal bir şey ergenler arasında. zamanla facebooktaki saçmalıklarına da son verir merak etme.

o zaman şu anda kızınız o öğretmenin bulunduğu okulda değil.... peki bu öğretmenle hala görüşüyormu onu bilmek gerekiyor vede bu öğretmen acaba doğru düzgün bir öğretmenmi.. öğrencisi olarakmı görüyor.. yoksa çıkar ilişkisi varmı.. kızınızla bişeyler paylaşıyormu... öğretmeniyle görüşmüyorsada kızınız şu anda kimlerle nerde ne yapıyor... şu anki durum ne yani onu bilmek veya öğrenmek gerekiyor tamam orta okul yıllarında yapmış bu dediklerinizide bu okuldada yapıyormu.. yeni bir öğretmenmi buldu yada öğrencilerlemi yapıyor... yani dışarı çıkmaz diyorsunuz hala yapıyorsa yeni okulunda bişeyler dönüyor yada dönmüyor bunları bilmek lazım....

bakın bende bunu dedim. konu sahibinin bu yüzden suçlamam. ama 15 yaş evet çocuk gelinlerin yaşı. ve kız bunu bildiğinden rol model olarak anneyi görmüş olabilir. ha bu annenin yanlışı değil. koşulları böyle gerekmş. keşke odda okusaydı. ama dediğim gibi yaşadıkları yüzünden bunu yapmak durumunda kalmış.
burada suçlu olan zaten konu sahibi değil. bunu yapmasına sebep olan hayatı, ü.babası ve annesi.

Bence de kıyaslanamaz, bir akrabam çocuğuyla sizinkine benzer sorunlar yaşıyordu lise döneminde, ilgisini dışardan (kötü arkadaş, kötü ortam) kendi eğitimine çekmek için çaba sarfetti, derslerinde kötü olmasının sebeplerini konuştular, kızını gerçekten ilgi duyduğu alana yönlendirdi şimdi dersleri düzeldi mesela o sorunlar da eski okulunda kaldı, annem benim için birşeyler yaptı düşüncesiyle kız çalışıyor severek şimdi ama onu üzmemek için onun istediği meslek olsun diye okumuyor artık, madem x olmak istiyorsun ama matematiğim zayıf diye dert ediyorsun, matematik için özel ders aldırırım seve seve, birbirimizi üzmek yerine mutlu edelim dedi, karşılığını da aldı. Kızınızın olmak istediği birşeyler vardır, en iyi siz tanıyorsunuz onu ama sadece sorun olarak gördüğünüz şeylere odaklanırsanız bu sefer, olabileği potansiyeli de gözden kaçırabilirsiniz. Ben bile şok oldum, son görüştüğümüzde artık düzenli ders çalışıyor falan deyince, o kadar dediğim dedik bir ergendi kendisi ama annesi bir yolunu bulabilmiş istediğini yaptırabilmek için :) Çözüm vardır bir yerlerde yani annesi olarak onu en iyi siz tanıdığınızdan bulabilirsiniz bir şekilde.

Evlenecegim adamla cikicam dedim bakin ne edepliyim gibi bir mesaj vermissiniz de oldukca garip olmus. Sizin edep anlayisinizda cok ciddi problemler var. Insanlar biriyle cikip evlenmeyebilirler de. Kendinizi kaybetmeden yorum yapin oncelikle. Ikincisiyse kizinizla ilgili en buyuk sikinti facebooktan yaptigi o yorum bence. Pedagog yardimi alin basa cikamiyorsaniz. Dogururken ona sormadiniz, kizinizdan tiksinmek gibi bir luksunuz yok, bir derdi varsa ugrasacaksiniz.

Ama benim yasadiklarimdan dolayi bir kacisti evlilikk...ama onun boyle sorunlari yoookkk.maddiyatimiz super denecek mevkidee.cok sukurrr.her seyi var.onu dusunen ailesi varrr.benimle kiyaslanamas ki

maalesef bazılarına rahat batıyor bunu kabul etmek zorundayız.zamane gençlerini anlamak çok zor.zor durumda olan da aynı durumda gayet rahat durumda olan da aynı şekilde davranıyor.Allah sonumuzu hayretsin.

Arkadaş çevresiyle konuşmasını yasaklamanın, telefonu ve interneti yasaklamanın size hiçbir faydası olmaz. Emin olun bir çaresini bulur ve hiç yapmaz dediğiniz şeyleri yapmaya devam eder. Sizin yapacağınız şey öncelikle okulundaki rehber öğretmeniyle konuşup öğretmenden yardım istemeniz. Okulda iyi anlaştığı bir öğretmen varsa ondan da yardım isteyebilirsiniz.Kızınızla özel olarak konuşup yaptıklarının yanlış olduğu bir uzman tarafından anlatılmalı, rehber öğretmeni gerekli gördüğü sıklıkla kızınızla konuşup sorunların köküne inmeli. Tabi siz bu arada erkek arkadaşın belli sınırlar dahilinde olabileceğini kabul etmelisiniz. kızınızın yaşıtı olan düzgün , efendi birçok delikanlı var.

anne baba olmak ne kadar zor

Bak ablacım. Ben 18 yaşındayım. Kızının yaşlarında olan biri olarak sana tavsiyem, kızını korkutmayı bırak.
Sana açılmasını sağla önce. Arkadaş olun mesela. İnan bana, kızman bağırman yasaklaman en ufak bir etki etmeyecek. Kızın ergen, arkadaş ortamı onun için önemli. Seni bastırmaya calısacak ve istemediğin şeylerini iki katı fazlasını yapıcak. Ben böyle bi çocuk değilim tabi ama anlayabiliyorum kızınızı. Erkek arkadası illa olucak çünkü yaşı karsı cinsi tanıma isteği uyandırıyor, yok dersede inanma bence, yıkıcı değil yapıcı olmaya bak. Bu dönemlerde "içelim kanka gidelim kankalar" coktur. Dikkat etmeni öneririm, icince hiç güzel şeyler olmuyor. Kızına yumuşak davran, ve kesinlikle arkadaş olmayı dene.
Annemle ben böyleyimdir mesela. Desteklemez, ama kızmazda. Bu hareketi cok hosuma gidiyo, bu yuzden bişey saklamayı sevmiyorum. Saklayınca huzursuz oluyorum. Her kız annesiyle arkadaş olmak ister bunu unutma

cocugunu once psikologa gotur ailece terapi alin ve hemen okulunu eger evin cevresinde arkadslari varsa evini semtini degistir fakat en onemlisi okul ve arkadaslar ordan alakasini kesmeden duzelmez bunu da bi uzman esliginde yapin. cocugunun uyusturucu vb seyler kullanip kullanmadigini da arastir sakin ol ve sistemli hareket et. yuz goz olma. iyi bi uzman bul hemen sana yol gosterecektir. yoksa daha kotu olabilir evden kacmak bagimli olmak hamile kalmak gibi. dovmek kizmak care degil gec kalmissin mudahalede daha fazla gecikme

Ben de böyle bir duruma şahit oldum. Bir tanıdığımızın kızı orta sona gidiyor şu an.. Benim kız kardeşlerim 17 yaşındalar.. Kardeşimin telefonunu alıp bizim evdeki neti babam kapattırdı senden faceimi kontrol edebilir miyim diyor, kız kapalı bir kız, ailesine ben kapanmak istiyorum deyip de tamamen kendi isteği ile kapanmış bir kız.. Faceteki fotoları görünce kardeşlerimin ağzı açık kalıyor. Sadece tunik giyip başı açık altı çıplak şekilde pozlar, ağzıyla diliyle garip garip şuh pozlar (bunları ben de gördüm).. Kardeşlerime sevgililerini anlatıp duruyormuş, okulun tuvaletinde öpüşmüşler falan.. Ben bunları duyunca resmen şoka girdim. Sizin bir de kızınız olduğunu düşününce yaşadığınız şoku düşünebiliyorum. Ailesi bu kızın böyle olduğunu bilse hele de babası ki çok aşırı kıskanç, o kızın hali ne olur bilmiyorum. Farklı sorunlarından dolayı psikoloğa gidiyor şimdi, inşallah düzelme gösterir. Siz de geç olmadan mutlaka bir psikoloğa başvurun.

Kizini piskologa gotur ve okulunu deyistir.
Erkeklerle tamam ilgilenir, yada seviyeli bir iliskisi olur, ama biraz fazla sanirim, hele de iciyorsa simdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…