Kesinlikle.ben dogru demiyorum ki cnm.ve bunun dogru olmadigini kizimla paylastim da...bazilariniz diyor ki annesini ornek almiss.benim erken evlilik yapmami soz konusu ederek.sizlere soruyorum,sizler kac yasinda evlendiniz,anneleriniz kac yasinda evlendi....ne alaksi var.simdi her kez evlilikten kaciyorrr.yas olmus 35 yeni evleniyor insanlar.ve benimle yasit insanlarin annelerinin yuzde 95 i cocuk yasta evlenmistir.kendileri ornek mi aldilar.boyle bir sey soz konusu degil.ama evlilik yine de zor yani ne sebeplerle yapılmış olursa olsun 15-16 yaş çok erken yaşlar.
Eğer böyle bir durum varsa önceki düşündüğümüz durumlara göre çok daha iyi bir durumdasınız okul içerisinde bunun çözümünü arayabilirsiniz... rehberlik öğretmeniyle konuşun kimlerle yakınlaşıyor hani bir öğretmen falan demişsiniz ya.. acaba bir öğretmenine platonik aşık falan olabilirmi... yada öğretmeni kızınızdan faydalanıyor olabilir... okul dışına taşmıyorsa bu durum... bence çok kısa sürede durum ortaya çıkacaktır... sınıfına girip diğer öğrencilerden bile çok rahatlıkla bilgi alabilirsiniz... birkaç tanesi konuşmasada diğerleri mutlaka öteceklerdir... yada sınıf arkadaşlarının anneleriyle konuşun onlar çocuklarının ağızlarını arasınlar ama mutlaka okul idaresiyle görüşün...Cnm kisim kesinlikle bir yere gitmiyorr.sabah babasi okula birakir.cikista saat dortte cikar on gece evde..ne hafta sonlari ne bir seyyy...yazin inanirmisiniz tek gittigi yer halasinin yaninda bir arkadasi var.akraba halasina gitti orada oturdular.evden cikmazzzzz.hemde kesinlikleeeee...bazen kizarim etrafimizda kizlar var,oturun bahcede...yokkk.odasindan assagi dahi inmiyor..hani arkadaslariyla istedigi yere gider dedim ya,yani yasakli degil,anlaminda.mesela gecen sinemeya gidelimmi arkadaslarla dedi.babasida tamam.ben sizi birakiyim dedi..arkadaslarini aradi hepsini birakti.tam film bitti aradi baba bizi alsana,diyeeeee...oyle hic bir yere gitmezkii ben kiminleydin neredeydin sorusunu sorayimmm.bazen komsularim sorar kizin nered.evde derimm.hic mi cani sikilmiyorrrr..derlerrr..bu ne yapiyorsa okulda yapiyor cnmm.
Benim neden erken evlendigimi yazdigimi okudunuzmu? asla kiyaslanamaz kizimla.Gerçekten şu konu içerisinde yazılan bazı yorumları okumak çook üzücü ne olursa olsun 15 yaşında evlenmiş dahi olsa 2 çocuk doğurmuş bir yavrusu için çırpınan ve acaba bir faydası olurmu diye yardım bekleyen bir anneye.... bu sözler söylenmemeli.... evet 15 yaşında evlenmişte olsa... kızının yaptığı şeyleri yapmamış ve tasnif etmeyen nasıl kurtarırım çabasında olan bir anne var karşınızda.... eğer kızı annesini örnek olarak görüyor olsaydı... bu davranışları sergilemez... olması gereken neyse onu yapardı... Ne yapalım yani 15 yaşında evlenmişsin müstahak mı bunlar sana diyelim....
Hoslandigi ogretmeni ortaokuldaydi.ben son gun ogrendim.kac kez gittim okula onunla tartismak icinnn..okulda yoktuu.saat 12 de kizimla mesajlasiyorlar.sen nasilbir ogretmensin.ya ve bunlar bu egitimi aliyorlar.ve her seyin farkindalar.cocuklar ogretmenlerinden hoslandiklarini biliyorlar.ve saat 12 de ne konusuyorsunnn..okukda tum kizlar bayiliyor o ogretmene...ve o da bunun farkinda kizlarla resim cekmeler.en az 30Resmi bir anda cekilmislerrr..dur demeyi mesafe koyamiyan bir ogretmen.ben burda kizimi suclamiyorum.ogretmen bunun farkinda ve ogretmen gibi davranmali.Eğer böyle bir durum varsa önceki düşündüğümüz durumlara göre çok daha iyi bir durumdasınız okul içerisinde bunun çözümünü arayabilirsiniz... rehberlik öğretmeniyle konuşun kimlerle yakınlaşıyor hani bir öğretmen falan demişsiniz ya.. acaba bir öğretmenine platonik aşık falan olabilirmi... yada öğretmeni kızınızdan faydalanıyor olabilir... okul dışına taşmıyorsa bu durum... bence çok kısa sürede durum ortaya çıkacaktır... sınıfına girip diğer öğrencilerden bile çok rahatlıkla bilgi alabilirsiniz... birkaç tanesi konuşmasada diğerleri mutlaka öteceklerdir... yada sınıf arkadaşlarının anneleriyle konuşun onlar çocuklarının ağızlarını arasınlar ama mutlaka okul idaresiyle görüşün...
evet okudum... gerçekten zor dönemler geçirmişsiniz... ama ne olursa olsun 15 yaşında evlenmişsinle başlayan cümleler gerçekten çok kırıcı sorun ne yani sadece 15 yaşında evlenmekmi bu örnek sadece siz değilsiniz... niceleri var küçük yaşta evlenen... çocuklarında problem olmayan... ve niceleri var 30 undan sonra evlenen ve çocukları problemli... şu konunun problemi 15 yaş değil... başka bir konu olsaydı belki evet olabilirdi... ama ortada bir kız çocuğu varsa... ne olursa olsun dışarıdaki pisliklere karşı ne yapılabilir ve nasıl kurtarılabilir diye düşünülmesi gerekiyor...Benim neden erken evlendigimi yazdigimi okudunuzmu? asla kiyaslanamaz kizimla.
o zaman şu anda kızınız o öğretmenin bulunduğu okulda değil.... peki bu öğretmenle hala görüşüyormu onu bilmek gerekiyor vede bu öğretmen acaba doğru düzgün bir öğretmenmi.. öğrencisi olarakmı görüyor.. yoksa çıkar ilişkisi varmı.. kızınızla bişeyler paylaşıyormu... öğretmeniyle görüşmüyorsada kızınız şu anda kimlerle nerde ne yapıyor... şu anki durum ne yani onu bilmek veya öğrenmek gerekiyor tamam orta okul yıllarında yapmış bu dediklerinizide bu okuldada yapıyormu.. yeni bir öğretmenmi buldu yada öğrencilerlemi yapıyor... yani dışarı çıkmaz diyorsunuz hala yapıyorsa yeni okulunda bişeyler dönüyor yada dönmüyor bunları bilmek lazım....Hoslandigi ogretmeni ortaokuldaydi.ben son gun ogrendim.kac kez gittim okula onunla tartismak icinnn..okulda yoktuu.saat 12 de kizimla mesajlasiyorlar.sen nasilbir ogretmensin.ya ve bunlar bu egitimi aliyorlar.ve her seyin farkindalar.cocuklar ogretmenlerinden hoslandiklarini biliyorlar.ve saat 12 de ne konusuyorsunnn..okukda tum kizlar bayiliyor o ogretmene...ve o da bunun farkinda kizlarla resim cekmeler.en az 30Resmi bir anda cekilmislerrr..dur demeyi mesafe koyamiyan bir ogretmen.ben burda kizimi suclamiyorum.ogretmen bunun farkinda ve ogretmen gibi davranmali.
bakın bende bunu dedim. konu sahibinin bu yüzden suçlamam. ama 15 yaş evet çocuk gelinlerin yaşı. ve kız bunu bildiğinden rol model olarak anneyi görmüş olabilir. ha bu annenin yanlışı değil. koşulları böyle gerekmş. keşke odda okusaydı. ama dediğim gibi yaşadıkları yüzünden bunu yapmak durumunda kalmış.evet okudum... gerçekten zor dönemler geçirmişsiniz... ama ne olursa olsun 15 yaşında evlenmişsinle başlayan cümleler gerçekten çok kırıcı sorun ne yani sadece 15 yaşında evlenmekmi bu örnek sadece siz değilsiniz... niceleri var küçük yaşta evlenen... çocuklarında problem olmayan... ve niceleri var 30 undan sonra evlenen ve çocukları problemli... şu konunun problemi 15 yaş değil... başka bir konu olsaydı belki evet olabilirdi... ama ortada bir kız çocuğu varsa... ne olursa olsun dışarıdaki pisliklere karşı ne yapılabilir ve nasıl kurtarılabilir diye düşünülmesi gerekiyor...
Benim neden erken evlendigimi yazdigimi okudunuzmu? asla kiyaslanamaz kizimla.
Evlenecegim adamla cikicam dedim bakin ne edepliyim gibi bir mesaj vermissiniz de oldukca garip olmus. Sizin edep anlayisinizda cok ciddi problemler var. Insanlar biriyle cikip evlenmeyebilirler de. Kendinizi kaybetmeden yorum yapin oncelikle. Ikincisiyse kizinizla ilgili en buyuk sikinti facebooktan yaptigi o yorum bence. Pedagog yardimi alin basa cikamiyorsaniz. Dogururken ona sormadiniz, kizinizdan tiksinmek gibi bir luksunuz yok, bir derdi varsa ugrasacaksiniz.ah cnmmmm...ne yapicam,dini konuda ,esimin ailesi asiri kapali benim tarif ise asiri acik...ama inanc konusunda sunu belirteyim.esim daha avrupayi dusunur.ama sadece dini kadinlarda uygular.ben ise liseye gittigimde her zaman erkeklerle bir mesafe oldugunu bilen,esim bana teklif ettiginde ,ben seninle simdi cikamam.ben unv.okuyup evlenecegim kisiyle cikacagim dedimo da benimle evleneceksin dedi.ve halen der ben senin dusuncelerini sevdimm.dini egitimim yoktu,ama edepliydim.arkadaslarim bana derdiki sen simdi evlenince kapanmiyacakmisin aaaa cok gunahhh.kendileri cama yaslanir arkasindan erkekelr kicina cimcik atardi....veya o kafe bu kafe gezerlerdi.bir gun bir arkadasimi cafe den cagirmam lazim ama oraya girmeyede korkuyorum.oraya gidersem adim cikar diye oyle korkardim ki.girmemle cikmam bir oldu..peygamber efendimize diyolarki ey muhammed neden gonderildin.....guzel ahlagi tamamlamaya gonderildimmm.....
Ama benim yasadiklarimdan dolayi bir kacisti evlilikk...ama onun boyle sorunlari yoookkk.maddiyatimiz super denecek mevkidee.cok sukurrr.her seyi var.onu dusunen ailesi varrr.benimle kiyaslanamas ki
Evlenecegim adamla cikicam dedim bakin ne edepliyim gibi bir mesaj vermissiniz de oldukca garip olmus. Sizin edep anlayisinizda cok ciddi problemler var. Insanlar biriyle cikip evlenmeyebilirler de. Kendinizi kaybetmeden yorum yapin oncelikle. Ikincisiyse kizinizla ilgili en buyuk sikinti facebooktan yaptigi o yorum bence. Pedagog yardimi alin basa cikamiyorsaniz. Dogururken ona sormadiniz, kizinizdan tiksinmek gibi bir luksunuz yok, bir derdi varsa ugrasacaksiniz.
Kizlar sorun kizim.ben 33 yasindayim.kizim lise ikiye gidiyor.ve artik nasil davranacagimi bilemiyorum.ortaokula giderken,telefonunda erkeklerle ilgili mesajlar gorum.ask mesk...ilk cok tepki verdimmm...ikinciyine gordum,arkadas oldummm...oturdum guzelce konustum.olabilir arkadasin,ama erkek arkadasin olabilir ,yasin daha kucuk.sevgili bulmak icin ,dedim.tabikide hoslanabilirsin,ama o orada kalabilir,dedim.arkadaslariyla sinemaya ,tiyatroya alisverise gonderiyorum.ve diyorum ki,bunu sana guvendigim icin izin veriyorum.guveni mi sarsma annem.babsi alir takar koluna alisverise yemege ,gezmelere goturur.
Ortaokuldayken bir gun okula gittim,okula gelmedigini soylediler.ben sokkk icindeyimmm.baktim kosuyor okula geliyor....telefonunu ver dedim,sinifta dedi,elimi cebineattim,bu nededimmmm....
Eve geldik telefonun sarjini istedim,sarjin ucunu kirdi..beni salak saniyor.hani bazen saf kadinlar oluryaaaa...ve o durumda da kizmadimmm,arkadas gibi konustum.
Aradan uc ay gecti ne karistirdim telini ne takip ettimm.guvenmek istiyorum..bir gun esim aradi.X in facesi varmii.yok dedim.arkadasim uyardi beni dedi.kizin facede abuk subuk seyler paylasiyor dedi...ben sok oldum.bizi kardesini dahi engellemis.bende farkli face hesabindan girdimm.sok oldummm.ruj surmus duaklarini sisirmis,bir erkekte yazmis,yerim o duadklariii..kizimda sen yicen tabi kim yicekkk..kizlarrr bunu yazarkennn oluyorum resmennnnn.tanisaniz hic oyle gorunen bir kiz degilll.ben bunlari gordukce tiksiniyorum ondannnnn.evlat ama mahvoluyorum....
Ve gunlerce kavga..her seyi yasakladimmmmm.bir kac ay surdu bu durum.ve bir gun bir arkadasim geldi.oturuyoruz.kizida kizimla yasit.ayni okuldalar.kizlardan bahsedilince,sevgilisi varmi diye sordu.ben anladim bir sey oldugunu.bir sey mi var (.cunku akli basinda bir kadin orta sona giden bir kiz icin bu soruyu sormaz.) seni sevdigim,kizininda kotu olmasini istemedigim icin sana soyluyorum dedi.ama kalbimin sesini bir duysanizzzz...basimdaki cinlamayiiiii,burnumdaki ve karnimdaki siziyi anlatamammm...benim kizim okulda sizinkinin sinifina giriyor ve sinifta bombosmus,biriyle opusuyormussss......kizlarrr bu kadarini beklemiyordummm.bu kadar degillll...
Ne diyosunnn sennnn,dedimmm.bak dinke dedi,okulda hep erkeklerleee dolaniyor,bir ogretmeni var onunla cok laubaliiiymisss...al kizini konus dedii.o gitti ben yikildim.
Esim geldi,onunlada konustummm.inanirmisiniz cinnet gecirdim resmennnn....ve dovdum kizimiiiiii.gercekten dovdummmm...
Ve aradan iki sene gectiii,simdi gecen gun yazililari zayif gelince,telefonunu aldim.baktimmm.yine yikildimmm.kiz arkadaslariyla oyle igrenc konusmalar.kizlarda oyle. Arkadasi diyor ki gel icelim kanka,bizi kim toplar.valla ben icerken beni xx toplardi.annem duysa s...er....
Kizlarrr oluyorum su anda bunlari yazan benmiyimmmmm...ailem duysa kizimin bunlari yaptigini yiklirlar...biz cok duzgun bir aileyiz...esimin aileside oyleeeeee...dusunun orta ikiye kadar kizimi ve oglumu okula goturup getirdimmm.oglen yemeklerinde yanlarina gittiiimmm.asiri pipirikliyimmmmm..yeme saatelri,uyku saatleriii,her seyyy duzgundur bizim evimizde...kimse basi bos degildir.aksamlari yemege gotururuzzzz.otururken baba canim tatli cekti desin,hadi hep beraber cikiyoruz.der babasi.oglumunda kiziminda bir sey demesi yetiyor,aninda gideriz.oturur plan yapariz hafta sonlari icin.bazen babsiyla telden bile plan yapmis olurlar. Bizi bir gorseniz abla kardes,esimide abisi sanirlarrr...arkadas gibi gezeriz.eve gelir babamla sunu planladik anne der...disaridan her kez der senin kadar cocuklarina duskun birini gormedik....
Ben nasil davranmaliyim.birazdan okuldan gelecekkk..ne yapicam bennnnn...telefonu bende ..sacma sapan resimler cekmis...erkeklerin mesajlariiiii,tvitiirrr,face,bilmedigim bir cok seye uyeeeeeee....offfffffffff
Peki pisikologa onumu goturecegim,kendimmi gidecegimmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?