KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Çok zor ..
Çok genç anne olmuşsunuz aslında bu kızınız için bir avantaj ..
Ben arkadaş ortamanının pek düzgün olmadığını düşündüm yazdıklarınızı okuyunca ..
Bence kızınız için bir terapistten yardım alın ve sosyal aktivitelere yönelmesini sağlayın ..
Arkadaşlarını ve arkadaşlarının ailelerini tanıyın derim .

Kızınız ergenliğini çok sorunlu yaşıyor. Ve bu derece uç noktada ergenlik yaşaması onu çok büyük hatalara sürükleyebilir. Arkadaş çevresinin faktörü de bu olayda büyük. Siz denemişsiniz gücünüz yetmemiş. Şimdi yapmanız gereken alanında uzman bir psikoog ya da pedagogdan yardım almak. Anne- babasınız merhametinizin farkında. Yapma, etme, o arkadaşlarla takılma deseniz inada bindirip daha da fazlalaştırır hatalarını. Bu yüzden uzman yardımı şart. Davranışlarının ergenlik kaynaklı olduğunun bilincine varıp, arkasında durarak onu kazanın. Yoksa hatalarını uzun vadedede sürdürür ve onun canı yanarsa sizinki daha çok yanar.. Allah sabır versin..

Malesef yillar gectikce hem ergenlik yasi dusuyor, hem de yetiskin hayatlari cocuklarinkine daha fazla karisiyor. Artik o yastaki butun cocuklarin konustugu cogu konu cinsellik ve iliskiler uzerine. Sosyal medyanin bunda etkisi buyuk evet, ozellikve Vine'da oyle seyler goruyorum ki, unlu anne babanin kizi olan bir kullanici var mesela, yasi 13 ya da 14 olmali, ne goruntusunu, ne konusmalarini, ne ilgilendigi konulari falan yasiyla bagdastiramazsiniz, en az 20.

Cinselligi yasama yasi da oldukca dustu ayrica. Tam cinsellikten bahsediyorum, opusme koklasma degil, bunu da unutmayip cocuklari buyuturken buna da dikkat etmek lazim. Kizin cinselligi yasiyor da olabilir, o yuzden extra dikkatli olmalisin. Kizinin sana acilmasini saglaman sart ki onu koruyabilesin. Saniyorum ki zamane cocuklarindan biraz uzak kalmissin. Evet iyi bir anne oldugunu anlayabiliyorum, bilincli davranmaya calisiyorsun, ama bu gorduklerinin seni bu kadar soke etmis olmasi durumdan bihaber oldugunu gosteriyor. Su an senin kizinin yaptiklarini ozellikle de buyuk sehirlerdeki hemen hemen her cocuk yapiyor. Iste bu yuzden bunlarla karsilasabilecegini de dusunerek hareket etmeliydin. Ornegin cocugunun her soyledigine inanmamak gibi. Buna guvensizlik denmez. Bu aksine bugun her anne icin bir sart.

Bir de birkac arkadasimiz elinden telefonu alip eski bir telefon vermekten, bilgisayarini almaktan falan bahsetmis. Cok buyuk yanlis olur. Elinden aldiginiz o telefonu bir sekilde almak icin baska yollara bulasabilir. Yasca buyuk bir sevgili bulur kendine, aldirir. Izledigimiz her dizide parasi icin kullanilan erkekler gozumuze sokuluyor. Cocuklar da isterlerse neler yapabileceklerini bilmiyorlar mi? Biliyorlar. Kisitlayarak, elinden sahip olduklarini alarak hicbir sey elde edilmez.

Kizinin facebookunda "Yerim o dudaklari" yazan sahis yasiti miymis? Bunu merak ediyorum.

Bir uzmandan yardim alman sart. Arkadaslarimizin da dedigi gibi once kendin gitmelisin birkac seans, daha sonra uzmanin yonlendirmeleri ile cocuguna yaklasmalisin. Cok uzuldum, umarim her sey yoluna girer.

"ben unv.okuyup evlenecegim kisiyle cikacagim dedimo da benimle evleneceksin dedi."
siz neden unv okumak yerine 15-16 yasinda evlenmeyi tercih ettiniz?
beklemek neden zordu?
Ben liseden mezun oldummm.....babam uveydii.annemi ,kardeslerimi hep doverdiii.ben cok basariliydim.ondan para bile istemezdimm.okula bir saatlik yolu yurur giderdimmm.sabah sekiz aksam altiya kadar okulda acliktan ders dinliyemezdim...bir aksam babamdan dayak yedim sinava hazirlaniyordum.sabah sinava girdim 100 aldimm.sinifta en yuksek benim notumduu.her kez bana bakarken ben agliyordumm.yedigim dayakk aklima geldi.bazen dersi dinliyemezdimmm.acliktann..ama caliskan ogrenciydimm.hep evdeki kavgalari dusunurdumm..kardeslerimii.yoklugu..iki yil montsuz gitiim okula..saguktann.belkide bu yoklukta aska meske ayiracak vaktim olmadi..

Annem hep arkamdan aglardii.yuzugunu bozdurduu bana harclik verdi.ben doysam kardeslerim acmii diye dusunurdummm...her kez kislik ayakkabilarla ben ise yazliklarla.oku hadi okuyabiliyorsan.sinifta oturup disariyi seyrederken her kez o yasta ne hayaller kurarken ben hep aglardimmm..ben bu zorluklarla beraberken esimle tanisinca bir kacis sandim evliligi.dayak yok diye...annem halen der ve biz hic bu konulari annemle konusmamisken.sen hep babanin yuzunden evlendin diye.babam uveydi ama beni ayirmadi,kardeslerimden.yani uvey diye dovmedi beni,beni dovdu onlarida dovdu..bana kizdi onlarada kizdi.uveyim diye yapmadi yanii...huysuzdu...allaha sukur maddiyatimiz ben evlendikten sonra cooook duzeldii..ve halen okul ogrencilerinin ayaklarina bakarim.kimin yirtiksa alayim diye...

Ve bende boyle bir evlilik yaptim.

31 yaşındayım ve bir kızım var yazdıklarınızı resmen titreyerek okudum... malesefki gündemimizde her an her yerde bu duruma düşen çocukları görüyoruz... neler oluyor bu çocuklara bu zamanda... arkadaşlarıyla en güzel en masum ve en eğlenceli deli dolu çağlarını yaşacakları yerde hiç olmayacakları durumda ve ortamlarda buluyorlar kendilerini... bu durumun ortaokulda başlamasıda çok acı verici... ama eminimki bu durumunu bilenler ne olursa olsun kızınızdan faydalanmak için peşini bırakmıyorlardır... o yüzden sizde kesinlikle kızınızın peşini bırakmayacaksın... onu dışardaki kötü niyetli insanların eline itmeyeceksiniz... sizin her haraketiniz onu dışarı itecektir... dışarda onu teselli edecek... iyi niyetli görünerek kandıracak insanlara fırsat vermeyeceksiniz... yetişkin olsa kendisinin kullanıldığını bir şekilde anlayabilir ama kızınız şu anda ne olursa olsun insanların ondan çıkarları için yanaştığını ve kullanıldığını düşünemiyor... Çünkü çok küçük yaşta başladığı için... ne aşktan ne sevgiden ne ihanetten nede kullanılmaktan hiç haberi olmamış ki... deneyimi yok çünkü.... sıkı bir takibe alacaksınız... nereye ne zaman kiminle gidiyor takip edeceksiniz... ona güvendiğinizi ama güveninizi sarstığı için bunları yapmak zorunda olduğunuzu söyleyeceksiniz ve ondan gitti yerlerden yer bildirimi isteyecek telefonunu görüntülü arayacak... ve en önemlisi kiminle gidiyorsan bana telefon numasını vereceksin Allah korusun başına bişey gelse şu insanla gitmişti kızım diyebileyim diye diyeceksiniz... seni bulamazsam kimin yanında arayacağımı bilmek istiyorum diyerek yanındakilerinde telini isteyeceksiniz ama o kişileri mecbur kalmazsanız hiç aramayacaksınız. Yoksa kızınızda size güvenmeyecektir... bunları yaparken de uzaktan mutlaka takip edeceksiniz... Bizim zamanımızda telefon yeni çıkmıştı 1 - 2 tane erkek arkadaşım oldu annem hep bildi hiç kızmadı... ama dışarı çıkarken bu taktiği uyguladı sana güveniyorum... ama olduki eve gelmedin bişey oldu koskoca istanbulda seni kimin yanında arayacağımı bilmeliyim diyerek erkek arkadaşımın numarasını aldı ve hiçbir zamanda aramadı gerekte olmadı çok şükür... o yüzden yazdım belki sizede bir yardımı olur... birde çip ler varmış tv de görmüştüm erkek arkadaşının telefonunun için yerleştirmiş kız kıskançlıktan çocuk nereye gitse kıza mesaj geliyormuş şuraya gitti buraya gitti diye... onuda araştırın.... ve her ne olursa olsun kızınızı panikletmeden çok belli etmeden sıkı bir takibe alın evet onun için birşeyler yaptığınızı bilsin ama çok sıkı takip edildiğini bilmesin.... çevresine ulaşabilirsiniz çevresinin ailelerine kimlerle tıkılıyor onların ailelerine ve duruma görede mutlaka polise... Allah yardımcınız olsun.... inşallah tez zamanda kızınızın gerçek kimliğine ve yaşaması gereken gerçek çocukluğuna kavuşması dileğiyle....

"ben unv.okuyup evlenecegim kisiyle cikacagim dedimo da benimle evleneceksin dedi."
siz neden unv okumak yerine 15-16 yasinda evlenmeyi tercih ettiniz?
beklemek neden zordu?

evlilik yaşı neden bu kadar yükseldi sanki di mi? kızınız da evlenmeye hazır görünüyor size benzemiş sanki.benden küçüksünüz ama bakın üni. okumak yerine evliliği tercih etmişsiniz korkmadan.oysa ben o yaşlarda büyüyen gögüslerimi saklamak için uğraşır her ay regl olayına alışamaz ağrısına dayanamaz vucudumdaki tüylerle nasıl baş edecegimi bilemezdim.kızınızın da sizin gibi oldugunu kabul etmek olayları kolaylaştırır gibime geliyor.

Onu yazan yasiti cnm.

Bir dahasini yasama insallah arkadasim. Sende kiznda destek alin sen ona nasil davranman konusunda bilgilenmis olursun. Kizininda neden boyle davrandigi ortaya cikar bunu hemen yapmalisin gec kalma. Ortalik kurt kayniyor bu dunya yasanmaz oldu ya

sende Allahın şanssız kullarındanmışsın. umarım bundan sonra herşeyin güzel olur kızında düzelir

ama evlilik yine de zor yani ne sebeplerle yapılmış olursa olsun 15-16 yaş çok erken yaşlar.

Erken ergenlik .Birçok psikolojik vede fizyolojik sebebi var .Çağımızin sorunu .Hormonlu yiyeceklerden tutunda ,tv dizilerine kadar .Hiç beklemeden bir çocuk psikoloğuna gidin .Sizin bir suçunuz olduğunu sanmıyorum.Kolaylıklar dilerim .Çocuğunuza karşı pişman olacağınız şeyler yapmamanızı temenni ederim.

İmkanınız varsa öncelikle okulunu değiştirin. Daha düzgün çocuklarla arkadaşlık etmesini sağlayın.
Evde interneti iptal edin.
Zıttına gitmeyin daha da ters teper.

Cnm kisim kesinlikle bir yere gitmiyorr.sabah babasi okula birakir.cikista saat dortte cikar on gece evde..ne hafta sonlari ne bir seyyy...yazin inanirmisiniz tek gittigi yer halasinin yaninda bir arkadasi var.akraba halasina gitti orada oturdular.evden cikmazzzzz.hemde kesinlikleeeee...bazen kizarim etrafimizda kizlar var,oturun bahcede...yokkk.odasindan assagi dahi inmiyor..hani arkadaslariyla istedigi yere gider dedim ya,yani yasakli degil,anlaminda.mesela gecen sinemeya gidelimmi arkadaslarla dedi.babasida tamam.ben sizi birakiyim dedi..arkadaslarini aradi hepsini birakti.tam film bitti aradi baba bizi alsana,diyeeeee...oyle hic bir yere gitmezkii ben kiminleydin neredeydin sorusunu sorayimmm.bazen komsularim sorar kizin nered.evde derimm.hic mi cani sikilmiyorrrr..derlerrr..bu ne yapiyorsa okulda yapiyor cnmm.

Ama benim yasadiklarimdan dolayi bir kacisti evlilikk...ama onun boyle sorunlari yoookkk.maddiyatimiz super denecek mevkidee.cok sukurrr.her seyi var.onu dusunen ailesi varrr.benimle kiyaslanamas ki

Kendinizden eminseniz kendinizi suçlamayın sakın. Taşınma imkanınız varsa bence kızınızı varolan çevreden uzaklaştırmalısınız tabi bunun onun yüzünden olduğunu çaktırmadan. Kesinlikle destek alın bir uzmandan ama dediğim gibi daha duzgun bir çevredeki arkadaşlıklar durumu duzeltmede yardımcı olacaktır

Gerçekten şu konu içerisinde yazılan bazı yorumları okumak çook üzücü ne olursa olsun 15 yaşında evlenmiş dahi olsa 2 çocuk doğurmuş bir yavrusu için çırpınan ve acaba bir faydası olurmu diye yardım bekleyen bir anneye.... bu sözler söylenmemeli.... evet 15 yaşında evlenmişte olsa... kızının yaptığı şeyleri yapmamış ve tasnif etmeyen nasıl kurtarırım çabasında olan bir anne var karşınızda.... eğer kızı annesini örnek olarak görüyor olsaydı... bu davranışları sergilemez... olması gereken neyse onu yapardı... Ne yapalım yani 15 yaşında evlenmişsin müstahak mı bunlar sana diyelim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…