- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
Cnm cok tesekkur ederimmm.daha ben cocuktum kizimi aldim kucagima.onunla buyudummm....ama simdibunlari kabullenemiyorum.ins.duzelir.duzelecegini bilsem,bunlarin bir hata oldugunu kabul edecegim.ama bilemiyorum...Nice ne güzel çok genç anne olmuşsun, şimdiki çocuklar farklı mahvoldum diye düşünme bir psikoloğla görüş ergenlik döneminde yasaklamalarla asla olmaz, heleki dövmek hiç olmamış ben çok rahat yetiştim onu bunu yapma demedi babam annem söylerdi ama ailemin hep söylediği benim kızım yanlış yapmaz bu söz benim frenimdi evlendim hala aynı söz kulaklarımda çok şükür döverek yasaklayarak olmaz daha çok cazip gelecek inş en kısa zamanda aranızı düzeltirsiniz daha sabırlı ol anne babalık kolay değil heleki bu dönemde.
Sizin yazdiginizi en az dort defa okudum.anlamak icin...yani,sizin yazdiklariniz anlasilmaz degil,benim kafam cok daginik.su anda algilarim kapanmis durum daa...ben onu asla takip etmiyorummm.ben ort.okul son siniftayken okula hic gitmedim.kardesiyle beraber gittiler.tesaduf o gun bir yere gidiyordum,zil caldi ve ugrayip ek harclik vereyim dedim.ve okula gitmedigini ogrendim..telefonunu da o gun istedim.arkadasim gelip bana bazi seyleri soyledi,hic bir konu yokken.dersleri iyi gitmiyordu ve tableti her aldigimda ask sirrleri dikkatimi cekti ve bir kontrol edeyim dedimmm...bunlar bir tesaduff.her seferinde inanmak istedim.ama ust uste geliyor her sey.raslada millet ne der gibi bir cumle kurmadimmm.ailem millet degil.cunku ilk torun ve onun icin oluyorlar resmennn...yoksa toplumun yanlis deger yargilarina en basta ben karsiyim..evet despotum.Çok tuhaf geldi bana sizin anlatımınız cidden çok şaşırdım.
Kızımdan tiksiniyorum, hatam da olsa bana bunu yapmamalı, ailem çok düzgün ne derler vs.
Siz ne kadar özgür bıraktım deseniz de despotsunuz yazdıklarınızdan bile belli.
Arkadaş olmak istemiyorsunuz siz, hayatını öğrenmek istiyorsunuz o da farkında
Ki dövmekle en büyük hatayı yapmışsınız, döverek aklı başına gelmeyecek sizden daha da uzaklaşacak.
Okulda öpüşmesi, fotoğraf olayı tabi ki çirkin.
Kızların o dönemde en önem verdikleri şey güzellik, gelen teklif sayısı ve beğenilme, sevgililerinin olması.
Siz bence hemen bi uzmanla görüşün ve millet ne der nasıl yapar bunları dan ziyade onun iyiliğine odaklanın.
modern görüşlümüyüm bilmiyorum amaSiz benim yazdigimin neresinde gunah ayip dedigimi cikariyorsunuz...ben cahil bir anne degilim.bunlar elbette ayip seyler..yaln miii...bunlar bu yastaki cocugun yasamasi gereken seylermiii.ayip tabii.ama ben ona bunu anlatirken onun bu davranislarinin ne kadar yanlis oldugunu elbette anlatiyorum.yalniz su ince konuyu surada ayirt etmek istiyorum.yani toplum ayip diyor ,modern gorus ne diyor bu konuda merak ediyorum.tabiki de cinselligi bilecek.ama yasamasi mi gerekliii.ve ben burada neyi yassakladim kiii.cinselligi ogrenmesini mi yasakladimda,merak edip yoneldi?.
ayrica orta okula giderken oglum da ilk ok.gidiyordu.ikisi icin gidip geldim.
Gecenlerde esim bir cocugumuz daha olsun dediii.icimden dusundumm.kizimmi oglummuu,hangisi olsun isterdimm.yada cocuk muuuu.bu devirde cok zorrrrr...cok.ogrencileri goruyorumda o kadar laubalii,o kadar lacka..ogretmenlerine saygi denen bir sey yokk...her kezde bir oz guven patlamasiii..Bir anne için ne kadar zor bunları görmek.
Bu tarz konuları okudukça ilerde yetiştireceğim çocuklarım için çok endişeleniyorum.
Keşke bu sosyal paylaşım siteleri hiç dahil olmasaydı hayatımıza.
Vakit kaybetmeden bir uzman yardımı almanızı öneririm.
Cnm kacmissin diropusmemissindirrr.dogruu.belki benim kizimda okuldan kacti kizlarla gezdi tozduu.bunu bende bilemiyorumm.ama bu da dogru degil diyorummm..cunku onunla en sonn cok guzel konustukkk..modern görüşlümüyüm bilmiyorum ama
bende ilk sayfalarda yazdım normal değil diye.
bende lise 1de sevgilim vardı, okuldanda kaçtım fakat öpüşmedim.cinsel içerikli bişi yaşamadıgımız gibi el ele bile tutaşamamıştık mesela.
ki ben bu konuda suanda yanı evlıyım ama rahat oldugumu dusunurum bu konuda. cok erken.
Merak ettim kaç yaşında evlendimiz siz. 15 falanmı
Bilemiyorum...ne yapacagimi,nasil davranacagimi bilemiyorum.tek carem pisikolog.ergenlikte yaşanabilecek şeylerin en üst seviyesi sanırım bu durum böyle şeyleri hayatlarının merkezine oturtabiliyolar ve bunlar onlar için normal geliyor bi süre sonra, ve kafalarına dank ettiğinde yıllar geçmiş oluyor.
Lise dönemimde bende yaşadım erkek arkadaş olayları, hayatım boyunca pişmanlık duyduğum nefret ettiğim yaşlarım olmuştu.
Hiç konuşmayan, sorgulamayan bi anne olsanız, neyse diyebilirim ama sizde duyarsınız biri değilsiniz anladığım kadarıyla. Allah yardımcınız olsun kızınız daha kötü yollara girmeden ona düzgün bir yol çizmeniz lazım, ilerde yaptıklarından pişmanlık duyacak zaten, cok büyük ihtimal..
16Merak ettim kaç yaşında evlendimiz siz. 15 falanmı
Sizin yazdiginizi en az dort defa okudum.anlamak icin...yani,sizin yazdiklariniz anlasilmaz degil,benim kafam cok daginik.su anda algilarim kapanmis durum daa...ben onu asla takip etmiyorummm.ben ort.okul son siniftayken okula hic gitmedim.kardesiyle beraber gittiler.tesaduf o gun bir yere gidiyordum,zil caldi ve ugrayip ek harclik vereyim dedim.ve okula gitmedigini ogrendim..telefonunu da o gun istedim.arkadasim gelip bana bazi seyleri soyledi,hic bir konu yokken.dersleri iyi gitmiyordu ve tableti her aldigimda ask sirrleri dikkatimi cekti ve bir kontrol edeyim dedimmm...bunlar bir tesaduff.her seferinde inanmak istedim.ama ust uste geliyor her sey.
Gecenlerde esim bir cocugumuz daha olsun dediii.icimden dusundumm.kizimmi oglummuu,hangisi olsun isterdimm.yada cocuk muuuu.bu devirde cok zorrrrr...cok.ogrencileri goruyorumda o kadar laubalii,o kadar lacka..ogretmenlerine saygi denen bir sey yokk...her kezde bir oz guven patlamasiii..
Tgkeske arkadas olsaydim dedigim zamanlarimi bilirim ben.aslinda hicte oyle degilll.otoriterim...her seye degil olmasi gerekenlere izin veririyorum cnm...hic simartmadimm.bence kızınızla arkadaş değil anne gibi davransaydınız bu kdr rahat olamazdı diye düşünüyorum.herzaman arkadaş olunmuyo maalesef siz sadece size yanlış gelen taraflarda annelik yapmışsınız.dövmek çare olsaydı tekrarlamazdı hatasını.bide her dediğini yaptık falan demişsiniz yanlış anlamayın ama çok şımarık büyütmüşsünüz gibi görünüyor
Evet,bende onlari yapamadimmm...hani evlilikte esin pevlilikte eynir zeytin getirmeninkoca oldugunu sanirya bende yemek yapip onlarin uzerlerini ortmeyi annelik sandimmm..bende cocuktumm.
Geçen sene bi dershanede çalıştım öğrencileri ortaokul ve lise öğrencileri yaşları sizin çocuğunuzla aynı.
Sevgilisi olmasına, o tarz pozlar vermesini çok acayip karşılayamadım çünkü ne kadar hoşlanmasakta şu an çoğu ergenlikteki çocuk o şekilde.. Hele bi dershaneyse onlarca çocuk gözlemliyorsunuz.
Çocuğunuzun öpüştüğünü duyduğunuzda dövmek yerine karşısına geçip konuşmak arkadaşlıktır.
Takip etmeyi peşine düşmek olarak bahsetmiyorum, arkadaşınım anlat bana her şeyi demek arkadaşı olmak değildir.
Kızınızla süslenin birlikte makyaj yapın kuaföre gidin onun fotoğraflarını çekin övgüler yağdırın birlikte seçin birlikte facebooka koyun.
Erkekler hakkında dedikodu yapın, şu çocuk hoşmuş değilmiş diye, birbirinizin sırlarını tutun
Uzman değilim ama nacizane fikrim onun yaşıtı gibi hareket edin. Neden yanlış olduğunu anlatın.
çocukmuşsunuz. çocuk gelinlerden biri.
ah cnmmmm...ne yapicam,dini konuda ,esimin ailesi asiri kapali benim tarif ise asiri acik...ama inanc konusunda sunu belirteyim.esim daha avrupayi dusunur.ama sadece dini kadinlarda uygular.ben ise liseye gittigimde her zaman erkeklerle bir mesafe oldugunu bilen,esim bana teklif ettiginde ,ben seninle simdi cikamam.ben unv.okuyup evlenecegim kisiyle cikacagim dedimo da benimle evleneceksin dedi.ve halen der ben senin dusuncelerini sevdimm.dini egitimim yoktu,ama edepliydim.arkadaslarim bana derdiki sen simdi evlenince kapanmiyacakmisin aaaa cok gunahhh.kendileri cama yaslanir arkasindan erkekelr kicina cimcik atardi....veya o kafe bu kafe gezerlerdi.bir gun bir arkadasimi cafe den cagirmam lazim ama oraya girmeyede korkuyorum.oraya gidersem adim cikar diye oyle korkardim ki.girmemle cikmam bir oldu..peygamber efendimize diyolarki ey muhammed neden gonderildin.....guzel ahlagi tamamlamaya gonderildimmm.....
Millet neder hicdemedimm.ailemden bahsettim.onu nekadar sevdiklerini dile getirdimmm...en basta toplum yargilarina ben karsiyim.
ah cnmmmm...ne yapicam,dini konuda ,esimin ailesi asiri kapali benim tarif ise asiri acik...ama inanc konusunda sunu belirteyim.esim daha avrupayi dusunur.ama sadece dini kadinlarda uygular.ben ise liseye gittigimde her zaman erkeklerle bir mesafe oldugunu bilen,esim bana teklif ettiginde ,ben seninle simdi cikamam.ben unv.okuyup evlenecegim kisiyle cikacagim dedimo da benimle evleneceksin dedi.ve halen der ben senin dusuncelerini sevdimm.dini egitimim yoktu,ama edepliydim.arkadaslarim bana derdiki sen simdi evlenince kapanmiyacakmisin aaaa cok gunahhh.kendileri cama yaslanir arkasindan erkekelr kicina cimcik atardi....veya o kafe bu kafe gezerlerdi.bir gun bir arkadasimi cafe den cagirmam lazim ama oraya girmeyede korkuyorum.oraya gidersem adim cikar diye oyle korkardim ki.girmemle cikmam bir oldu..peygamber efendimize diyolarki ey muhammed neden gonderildin.....guzel ahlagi tamamlamaya gonderildimmm.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?