KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Bir çocuğun her istediğini yapmak, evde düzen oluşturmak onun iyi bir eğitim almış olmasını sağlamaz.
Mutlaka yetiştirmede bir yanlış vardır diyemiyorum çünkü ergenlik ciddi bir buhran dönemi. Herkes sağlıklı bir şekilde atlatamıyor. Bu yaşta çocuklar enerjik ve ilgileri yoğun olur. Bir şekilde onu tatmin edecek uğraşlar vermek lazım.
Dövmek, kızmak, bağırmak onu sizden uzaklaştırıp o arkadaş ortamına daha çok itecektir.
Öncelikle siz insanların hatalar yapabileceğini kabul etmelisiniz. Önünde ciddi bir rol model olmayan, hangi yöne gideceğini bilemeyen bir ergen var karşısında, ailesi ona karşıyken ne yapacağını düşünüyorsunuz? Bir kızıp bir konuşmak hiç etkili değil, tutarsızlık yaratır ve size güvenmez. Kızınızın bu sorunları atlatacağına inanın, önemli olanın hata yapmamak değil hatalarını fark etmek ve en az yara ile atlatmasını sağlamak olduğunu söyleyin. Siz kendinizi buna inandırmazsanız çare olamazsınız.

KIZLARRRRR COK KOTUYUUUMM.OLMEK ISTIYORUM..OLMEKKKKKKK..ANAMDAN EMDIGIM SUT BURNUMDAN GELDIII.BITII GITTI HER SEYYYY..ONUDA ISTEMIYORUMARTIKKK.O BENIM KIZIM OLAMAAAAAZZZZZZZZ.OLAMAZZZZ.OLSEM ,OLSEMMM.SIMDI BIR FELAKET OLSADAAA HER KEZ OLSEEE.HAYAT BITSEEE.BITSEEE..

WAtsap sifresini actirdimm.bu benim kizimm olamaz.artik bitti gittiii.artik burdanda cikiyorum.derdimde yoookk.dermanimdaaaaa...artik hic kimse bana derman olamazzzz..hickimseee.olse birdamla goz yasim akammaaaaaazzz...akmaz.

Allah sizi de evladınızla sınıyor çok üzüldüm neler hiisedebileceğinizi anne olarak eminim hepimiz farkedebiliyoruz
Ama mutlaka psikoloğa gidin bu kendi başınıza aşılamaz sanırım kızınızla birlikte gidin ailecek alıyorlar sanırım
Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum :KK61:

Sanırım yaşım dolayısıyla ve benzer olaylar yaşadığımdan sizi anlayabilirim. Ben 21 yaşındayım şuan. Annem de sizin gibi beni lise 1e kadar okula götürüp getirirdi, arkadaşlarımla sokak yasakları koyardı, sürekli telefonuma bilgisayarıma bakardı. Bu kısıtlamaları yüzünden ben ailemden soğuyordum. Halbuki çok neşeli eğlenceli insanlarldı dedemlerle annemlerle barlara gidip içerdik bile öyle arkadaş gibiydik. Ama soğudum. Evden kaçıyordum ve kızınızın yaptığı şeyleri yapıyordum. En son annem bıktı (dayak vs yemedim ama) ve karışmayacağım nasıl olsa dank edecek o kafana dedi ve evet. O sıkmayı bıraktıktan 1 yıl sonra falan dank etti. Arkadaş çevremi komple değiştirdim. Erkek arkadaşım oldu elbet ve onu ailemle tanıştırdım. Güvenlerini tekrar kazanmak için. Şuan üniversitedeyim ve gerçekten ailemin güvenini hissediyorum ve bu şekilde davranıyorum. Size tek tavsiyem ona olan güvensizliğinizi belli etmeyin. Hatta güveniyorum bile demeyin. Sadece hissettirin. O daha genç elbette hata yapacak. Hata yapması onu kötü bi insan yapmaz, geleceğe daha güvenle adım atmasını sağlar. Eğer yaptıklarının hata olduğunu bile bile üsteliyorsa işte o zaman korkun. Ama daha lise son diyorsunuz ve hala ceza verdiğinizi söylüyorsunuz. Bu onu asileştirir. Öpüşecek elbet. Annem 15 yaşında evlenip 16da çocuk yapmış. 16 17 yaşında öpüşmesini garipsemeyin. Bırakın sizin elinizdeyken hata yapıp ders alsın. Ya üniversitede tek başınayken yapsa o hataları? Hata yapmasına izin verin çocuklarınızın ki hayatın ne kadar güvenilmez olduğunu anlasınlar. Anne olarak evet pimpirikli olacaksınız elbet, iyi bir annesiniz ama dediğim gibi kendimden biliyorum onu sıkmaktan vazgeçin ki kendi öğrensin.

Bu kizin ailesiyle hic ilgisi yok. Sorun arkadas ortami!!
Ben kendim sevgisiz buyudum yetistim. Ama hep arkadaslarimi sectim. allahim kotu yolla hic yurutmedi.
Sorun sevgi eksikligi dgl. Yada bi yerden hata mi yaptim deme asla suclama kendini..
Asla yapma cok iyi bir ailesiniz eminim.
Kizinla daima hep arkadas ol.. En iyi arkadasin senin oldugunu bilsin ve kimseye gerek duymasin bunu zamanla anlar eminim.. Pisman olur hic uzmeyin kendinizi

KIZLARRRRR COK KOTUYUUUMM.OLMEK ISTIYORUM..OLMEKKKKKKK..ANAMDAN EMDIGIM SUT BURNUMDAN GELDIII.BITII GITTI HER SEYYYY..ONUDA ISTEMIYORUMARTIKKK.O BENIM KIZIM OLAMAAAAAZZZZZZZZ.OLAMAZZZZ.OLSEM ,OLSEMMM.SIMDI BIR FELAKET OLSADAAA HER KEZ OLSEEE.HAYAT BITSEEE.BITSEEE..

WAtsap sifresini actirdimm.bu benim kizimm olamaz.artik bitti gittiii.artik burdanda cikiyorum.derdimde yoookk.dermanimdaaaaa...artik hic kimse bana derman olamazzzz..hickimseee.olse birdamla goz yasim akammaaaaaazzz...akmaz.

Bu kadar tepki verdiğinize göre bir birliktelik yaşamış kızınız.
Yazdıklarınızdan sonra ona çok acıdım.Artık yalnız...
Siz arkadaş falan olamamışsınız.Her imkanı sunup çekilmişsiniz.
İşler bu noktaya geldiyse tek suçlu o değil.

bence bu karakter meselesi.. tabi ergenliginde etkisi var .. ilk hatayi cocugunuzun her istedigini yapmakla yapmissiniz..
o yasta sevgilisi olabilir hepimizin o yaslarda birilerinden illaki hoslanmisizdir.. fakat ileriyi goturup sinifta opusmesi normal gelmedi.. belki boyle yapmasina sebep arkadaslaridir.. ozeniyordur.. belki erkek arkadasi israr ediyordur ayrilmamak icin yapiyordur.. bilemeyiz..
ayrica dovmekle terbiye edilmez ama sizide anliyorum.. kiziniza yakistirmiyorsunuz.. acilen yardim alin bence.. kizinizi ancak siz ve babasi toparlayabalirsiniz..

Niye yapıyorsunuz ki burada bunca insan size bir şeyler anlatırken niye kızın telefonuna inatla bakıyorsunuz? Annelik bu değil. Hem kendinizi kahrettiniz şimdi, hem de o kızı yalnız bırakacağınızı söylüyorsunuz. Benim annem geniş bi insan değil ama yaptığım bir hatayı gördüğü zaman inatla bağrına basar beni. Destek olur doğruyu tekrar tekrar usanmadan anlatır. Dinlersen kendine, dinlemezsen kendine der... Asla telefonumu kurcalamaz. Hatta gözünün önünde masaya koyarım.

Bu şekilde dağıtmaya meyilli bi kızı kontrol altında tutmaya çalışırsanız evet işte böyle hem kendinizi hem de o kızcağızı üzersiniz. Yazık şuan hem size hem kızınıza üzüldüm. Hem onu yanlış şekilde kontrol altında tutmaya çalışıp daha çok kaybettiğiniz ve kaybedeceğiniz kıza, hem de böyle zorlu bir hayat ve annelik yaşayan size.. Ne diyeyim bu sitedeki insanları dinleseydiniz çok da güzel hallolurdu birazcık sabırla. Çünkü gerçekten bir çok annenin ya da anne adayının ne kadar bilinçli olduğunu görünce mutlu oldum.

babsi alir takar koluna alisverise yemege ,gezmelere goturur.

Bizi bir gorseniz abla kardes,esimide abisi sanirlarrr...arkadas gibi gezeriz.eve gelir babamla sunu planladik anne der...disaridan her kez der senin kadar cocuklarina duskun birini gormedik....

Yazacaklarım size iyi hissettirmeyecek.

Ama bu konuyu açtığınıza göre her fikirden bir ders çıkarırsınız.

Sizin durumunuza gelmiş ya da gelmekte olan yetişkinler de fikir edinirler diye yazmak durumundayız.

Çocukların özellikle de gençlerin yeterince arkadaşı var zaten...

Onların anne, babaya, sağlam otorite figürlerine ihtiyaçları var.

Evladıyla arkadaş olma olayını abartmanın kaçınılmaz sonucu bu maalesef.

Bu noktada sorunlar başlar ve bu sorunlarda yapılması gereken son şeyi yapmışsınız; her yolu denemişsiniz...

Önce güzellikle konuşmuş, başka bir olayda dövmüşsünüz kızınız...

Yani birbirinin tam tersi yöntemler, ebeveyni nasıldır bu kızın, arkadaş modelinde anne mi döven anne mi?

Kafa karışıklığınız kızınızın zaten darmadağın olan dünyasında yankı bulmamış, daha beter yoldan çıkmış.

En azından artık doğru yöntemleri uygulayamadığınızın farkındasınız...

Bu noktada sizin de kızınızın da yardıma ihtiyacı var.

Kararlı davranılmasına, çaresizlikten ne yapacağını şaşırmış bir anneye değil onu çekip çevirecek insanlara...

Etrafınızda bu konuyla ilgili yorum yapan arkadaşlarınıza perişan hissettiğinizi daha fazla belli etmeyin...

Evde de dışarıda da güçlü durun, bu sorunu aşma kararlılığında olduğunuzu gösterin...

Ve yardım alın kızınızla beraber, geçmiş olsun ki geçecek, buna inanın...

n'oluyo ya? çok buyuk konuşuyorsunuz.. tepkilerinize bakılırsa kızınızın kendini bu şekilde keşfetmesi tamamen kaçış. bi sakin olun.

nolmuş? whatsapp ta neler yazıyormuş, kızı birlikte olmuş biriyle? kızı çok fazla dövmese bari. kızını düşman bellemiş valla yazdıklarına bakılırsa. bu işin sonunu merak ediyom

anne baba olmak ne kadar zor
Bence de oyle. Buyuk saygim var anne babalara. Ama hiçbir ebeveynin cocugundan tiksinmek ve "benimle konusunca tuylerim diken diken oluyor " tarzinda yorumlar yapmaya hakki olmadigini dusunuyorum. Hele de ufak bir cocuksa. Psikolojik problemleri varaa ebeveyn ondan tiksinmekle degil tedavisini yaptirip her turlu cocuguna kucak acmakla yukumludur. Kimse kimseyi zorlamiyor ki dogursun diye, basimiza gelebilecek her seyi ayrintisiyla dusunup ona gore karar vermeliyiz cocuk sahibi olurken. Zorluklari agir basiyorsa da yapmayacagiz.

Eğer konu başından bu yana tekrarladığınız gibi gerçekten iyi bir anne iseniz işte tam da bu gündür annelik sınavınız ama korkarım ki siz bu sınavı başarı ile veremeyeceksiniz.
Ne o öyle ergenler gibi kelimelerin sonunu uzatarak öldüm bittimler. Ne yapmış bu kız, ne yapabilir ki çıldırmışcasın ağıtlar yakıyorsunuz. Erkek arkadaşı varmış da kadının birisi gelip kızın sınıfta öpüşüyor demiş de face de whatsapp da onu yazmış bunu yazmış da millet ne dermiş de... O millet önce kendine bakacak ondan sonra elalemin kızının dedikodusunu yapacak. Siz de eğer anne iseniz milletin ağzına en azından bundan sonra laf vermeyecek ve ona nasıl yardım edeceğinizin(gerçekten gerekli ise) yollarını arayacaksınız
Ayrıca siz abartıyorsunuz gibi geldi bana ben kızınız "kötü şeyler" yaptığına inanmıyorum. Bu kız ilk okul öğrencisi değil lise öğrencisi ve siz kabul etseniz de etmeseniz de o kızın hoşlandığı kişiler olacak onlarla özel arkadaşlıklar kuracak. Önemli olan yaşının gerektirdiği şeyleri yaşaması ama malesef sizin fazla baskıcı tutumunuz onda ters tepmiş ve belki de biraz fazlasını yaşamış ama bu dünyanın sonu demek değil. Şimdi diyeceğim ki size kızınıza bu geçiş döneminde yardımcı olun onunla konuşun dertleşin ve mutlaka ama mutlaka bir uzman yardımı alın ama eminim siz çoktan gemileri yaktınız yıktınız ve kim bilir o kızcağıza neler yaptınız.

Düşünüyorum da hangi ahlak kuralı yada toplum baskısı benim çocuğumdan daha çok önemli ki.. Biraz argo tabirle yemişim o kuralları da baskıyı da.. Önemli olan benim çocuğumun ruh sağlığı ve bunun için de eğer çocuğum yada ben bazı yaşanmışlıklarda çözüm yolu bulamıyorsam bir uzman yardımı alırım; gerisi boş işler.. :)

Neler yazmışsınız burada?

Kızınıza sinirlenince de bu şekilde tepki veriyorsanız elbette kızınız sizi ciddiye almaz.

Bu ne dünyanın sonu mu geldi?

Hiç kimse ama hiç kimse ailesinin özel konuşmalarını görmesini istemez.

Herkesin telefonunda annesinin hoşuna gitmeyecek yazışmaları olabilir,sizin de.

Kızınızdan beklentiniz sizin gibi bir hayat sürmesi ise, beklemeyin. Siz bile şu an genç olsanız ne yapacağınızı bilmiyorsunuz zira anneanneniz gibi geçmemiş gençliğiniz, değil mi?

Kendi lise dönemimi hatırladım.kızınız tamamen bi arkadaşıma benziyo.aslında annesi sizin kadar aşırı korumacı değildi.ama erkek arkadaş olayına fazlaca kızardı.arkadaşımda neler neler yapardı.herkesle çıkardı okuldan kaçardı.annesi sizin gibi kızardı döverdi yasaklar koyardı.telefonunu elinden alırdı.arkadaşım napardı biliyomusunuz.annesinden yine korkardı ama hiçbi yasağını dinlemezdi.gider telefon alır erkek arkadaşıyla konuşmaya buluşmaya okuldan kaçmaya devam ederdi.benim annem bana hiç yasak koymamıştır.hiçte kontrol etmedi.lise ve ortaokulda tek bi erkek arkadaşım bile olmadı.yani siz ne kadar yasaklar koyarsanız koyun ne kadar kızarsanız kızın.o yine bildiğini okuycak.bence siz kendinizi değiştirin ve kızınıza böyle sert yasaklar koymadan kontrol altında tutun.bu yaşlarda içki sigara erkek arkadaş.bunlar onlar için havalı şeyler.ilerde bunları yapmanın böyle bi halt olduğunu düşünüceğini sanmıyorum.bazı şeylere ileri götürmesine izin vermeden ve kontrol altında tutarak izin verin yeterli bence.

Kızınıza yaşça yakın olduğum için midir bilmiyorum ama ortaokuldayken biz de arkadaşlarla öyle konuşurduk
Küfürlü muhabbetler,sapıklıklar,içki içme meraki vs
Ama derslerim gayet iyiydi okulda dereceye girmiştim :D

Facede msn de saçma sapan kişilerle konuştuğumuz da olurdu
Hatta kızınızın deyimiyle kankama hüsamettin diye biri musallat olmuştu (oyun sitesinde tanışmıştık) o zamanlar amma korkmuştuk neyseki bir şey olmadı :)

Sezer diye sapık birini de tanıyorduk ama ciddiye almıyorduk saçma sapan konuşuyordu
Sanırım insan ergenlikte kendini kanıtlamak için böyle şeylere ihtiyaç duyuyor..

Neyse saadede gelmek gerekirse; ailelerimizin ruhu bile duymadı bu muhabbetleri
Ve arkadaşım da ben de yanlış bir şey yapmadık şuan ikimiz de üniversite öğrencisiyiz düzenli hayatlarımız var

Ha sınıfta kimseyle öpüşmedik veya öğretmenimizle yakınlaşmadık bunları normal karşılamiyorum
Ama sırf internetteki yorumlarından veya arkadaşlarıyla muhabbetlerinden yola çıkarak kızınızdan tiksinmeyin, iğrenç bir mahluk muamelesi yapmayın..

Not: yorum sahibi kişi burada sırf düşüncelerini ifade edebilmek için annelerin gözünde sevimsiz olmayı göze almıştır.

Aynı yaştayız sizinle ve ben daha 3 yıllık evliyim; sizin kızınız liseye gidiyor...
Allah uzun ömür versin hepinize. Ama bizler bu yaşımızda daha hayatı daha yeni tanırken maalesef siz çocuğunuzu çok genç kucağınıza almışsınız. Çocukların üzerine titeremeniz de bundan galiba. Bu esnada çok mu boğdunuz acaba kızınızı?
Bir arkadaş yazmış, belli ölçülerde bazı şeyleri yapmasına izin verin. Evinize erkek arkadaşları ile birlikte arkadaşlarını davet edin.
Yasaklar koymak onu daha bileyleyecektir.
Allah yardımcınız olsun

Back