KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Canım benim iğreniyorum deme lütfen bunların hepsini hissediyor daha çok çıkmaza girer, babası daha Avrupai demişsin belki iki kültür arasında kaldı belki çok otoriter, pimpirik olduğun için ters tepti bilemiyorum, kazanmaya çalış daha çok itme kızını ne olursa olsun seni seviyorum kelimesini eksik etme..

Offf cok dogruuu soyluyorsunuz.ama simdi cizginin bu tarafina benim yerime gecsenizzzzz,,,,allahim dusurtmesinnn...cok zorbir durummm...

Eminim ki zordur, annemin şartlarına sonradan anlam verebildiğim için anlıyorum zaten dediklerinin sadece laf olduğunu. Yoksa gerçekten benim hakkımda kötü düşünüyor değildi, nasıl başa çıkacağını bilmiyordu sadece, onunla aynı koşullarda da yetişmemiştik zaten ama yaptıklarının kötü sonuçlara yol açabileceğini ve insanların onun hakkında edinebileceği yargıları değiştirmenin çok zor olduğundan gidin. Eşinizin sizin edepli olmanız dikkatini çekmemiş olsaydı ve başka biriyle hayatınızı birleştirmiş olsaydınız bile sizin içinizde vardı sonuçta, karakteriniz böyleydi, kızınız da sizin çocuğunuz, doğrularını sizden aldı temeli var zaten onda, şimdi hareketilerinin hangilerinin doğru hangilerinin yanlış olduğunu yine sizden öğrensin. Toptan bütün özelliklerini bir araya koyup etiketi yapıştırmayın, yoksa eminim aşılamaktan gurur duyduğunuz özellikleri de vardır. Onlardan bahsetmeyi ihmal etmeyin bence.

Son düzenleme:
Ay çok zor ya anlayabiliyorum seni ama kızının yaşadıkları klasik ergen tripleri. Daha arkadaşça davranmaya çalış. Beceremiyorsan yardım al. Ceza verebilirsin bence. Telefonunu falan alarak. Annem hep derdi ki or....luk bile yapsanız gelio bana siz söyleyin başkasından duymayayım. Başkasından sizinle ilgili bir şey duyarsam güvenim kırılır derdi. Bizde onu mahçup etmemek için gizli saklı iş çevirmezdik. Karşına alıp güzelce konuşsan. Bir arkadaş kendi bedeninin özel olduğunu vurgula demiş çok güzel söylemiş. Bencede o yönde yap konuşmanı. Ha bide sadece senin çocuğun değil bunları yapan. Sen yakalamışsın ve haberin var. Bazı ailelerin ruhu bile duymuyor o kadar çok şeye şahit oluyoruz ki. Rabbim çocuklarımıza akıl fikir versin. Doğru insanlarla karşılaştırsın.

O cocuk uzmanin karsisina neden oturacagini bilmiyor ki ona gore sorunlu olan anne babasi..

Benim psikologum bu durumlarda oncelikle ebeveynlerin seans almasi gerektigini soyler her zaman...

bir anne olarak tüm yorumları dikkatle okuyorum inan zaman çok zor ve herkes ne yapacağını bilemez durumda.Allah yardımcın olsun

kızınıza verdiğiniz her sert tepki onun sizden uzaklaşmasını sağlar. ben bu konuda yardım almanızı öneririm. öncelikle siztek başınıza gidin durumu doktora anlatın. o sizi yönlendirecektir.

inşallah bu durum en kısa zamanda düzelir.

O cocuk uzmanin karsisina neden oturacagini bilmiyor ki ona gore sorunlu olan anne babasi..

Benim psikologum bu durumlarda oncelikle ebeveynlerin seans almasi gerektigini soyler her zaman...

Elbette ki ilk görüşmeyi ebeveynler yapacak.
Ama o çocuk da o psikologa gidecek..
Biz de gidiyoruz psikoloğa.
Üstelik gözle görünen bir sorun yokken başladık.
Çocuklarımın babasından ayrıldım.
Okuldan bir sorun yok dedikleri halde gözden kaçırdığım birşey var mı diye gittik.
Ben görüştüm sonra çocuklarım.
İki yıldır aksatmadan gidiyoruz.
Özellikle kızım çok mutlu oluyor..

psikologa once kendin git,durumu anlatirsin, seni yonlendirir , kizina nasil davranman gerektiigni soyleyebilir
sonra o gerek var derse kizinida goturursun
ama ilk etapta sen gitmelisin bence, simdi kizina kalk psikologa gidiyoz desen oda ters tepecekdir
çok uzuldum, benimde çocuklarim var ,Allahim iyilerle karsilastirsin çocuklarimizi

ama sakin olmaya çalis, haberlerde neler goruyoruz, kaçanlar edenler , sen kizdikça ters tepmesin
bol bol dua et ALlah çocuklarinla sinamasin,yardimciniz olsun ..

Ayrıca o çocuk neden oraya gittiğini anlatıldığında anlayacak yaşta.
Bir çok çocuğa göre fazla şey bilen bir çocuk bunların yanlış olduğunu da bilecek.
Tabi ki sevgiyle halledilir birçok şey ama burda doz aşılmış..

ergenlikte yaşanabilecek şeylerin en üst seviyesi sanırım bu durum böyle şeyleri hayatlarının merkezine oturtabiliyolar ve bunlar onlar için normal geliyor bi süre sonra, ve kafalarına dank ettiğinde yıllar geçmiş oluyor.

Lise dönemimde bende yaşadım erkek arkadaş olayları, hayatım boyunca pişmanlık duyduğum nefret ettiğim yaşlarım olmuştu.

Hiç konuşmayan, sorgulamayan bi anne olsanız, neyse diyebilirim ama sizde duyarsınız biri değilsiniz anladığım kadarıyla. Allah yardımcınız olsun kızınız daha kötü yollara girmeden ona düzgün bir yol çizmeniz lazım, ilerde yaptıklarından pişmanlık duyacak zaten, cok büyük ihtimal..

Siz benim yazdigimin neresinde gunah ayip dedigimi cikariyorsunuz...ben cahil bir anne degilim.bunlar elbette ayip seyler..yaln miii...bunlar bu yastaki cocugun yasamasi gereken seylermiii.ayip tabii.ama ben ona bunu anlatirken onun bu davranislarinin ne kadar yanlis oldugunu elbette anlatiyorum.yalniz su ince konuyu surada ayirt etmek istiyorum.yani toplum ayip diyor ,modern gorus ne diyor bu konuda merak ediyorum.tabiki de cinselligi bilecek.ama yasamasi mi gerekliii.ve ben burada neyi yassakladim kiii.cinselligi ogrenmesini mi yasakladimda,merak edip yoneldi?.
ayrica orta okula giderken oglum da ilk ok.gidiyordu.ikisi icin gidip geldim.

Çocuğunuz gözünden bakanlar da var anne gözüyle de.
Bir anne olarak sizi çok ama çok iyi anlıyorum..
Bu kadar üzerine düştüğünüz evladınızla ilgili yaşadıklarınız gerçekten çok ağır..
Cinsellik çocuklara çok anlatılmamalı diye biliyorum ben de.
Merak duygusu var çünkü çocuklarda..
Ne yazık ki teknoloji öğretiyor çocuklara öğrenmemesi gereken herşeyi..

Millet neder hicdemedimm.ailemden bahsettim.onu nekadar sevdiklerini dile getirdimmm...en basta toplum yargilarina ben karsiyim.

33 yaşında oldugunuza göre sizde 16-17 yaşınızda anne olmuşsunuz demektir yani konuşmalarınız buna göre olmalı... bir de tamamını okumadım kusura bakmayın uzun geldi bir an yaştan yola çıkarak yorumumu yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…