İnsanın içinde edepsizlik varsa edepsizdir diye kızınıza da genelleme yapmayın yüzüne karşı, hata gördüğünüz şeyi tabiki söylecek, gerekirse önlem de alırsınız ama hatalarından dolayı kullanacağınız yüzüne karşı söyleyeceğiniz sıfatlara dikkat edin, annem makyaj yaptığım için söylemiştir bana da ahlaksız diye ergenlikte, büyüdükçe hiç sorun kalmadı ahlakla makyaj arasında bir bağlantı olmadığı için, annemin söylediklerini unutmuyorum ama .. ondan tiksiniyorum falan diye şu an abartarak konuşuyor olabilirsiniz ama kızınıza söylememeye çalışın bu kelimeleri, aynı şeyi defalarca söyledikçe hiç bir manası kalmıyor çünkü, bugün edepsiz diyeceksiniz yarın bir arkadaşının annesinin (belki haberi olmadığı için) kızına bu şekilde davranmadığını görecek benzer bir konu hakkında, sizin ikili ilişkinizle mutlu olmayacak, ötekilerin ilişkisine özenecek, siz neden benim böyle kızım var derken, o da neden benim annem böyle demesin. Kendini size yakın görmedikçe hatalarını tekrarlama ve sizden devamlı birşeyler saklama alışkanlığı oluşabilir.