KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Tek suç çocukta değil... Sizde büyük hatalar var demekki çocuğuda böyle yansıyor... Uzman a gidin yardım alın... Bide çocuğun her istediği yapılmaz.
Evdeki interneti kapattırın telefonu da alın elinden eski telefon verin... Akıllı telefon olmasın... Bu şekilde frenlersiniz ancak

Arkadaslarini her dakika kim oldugunu takip edemem..fakat iclerinde tanidiklarim var.ve uzun suredir arkadaslariii.ailelerini de taniyorummm.duzgun ailelerrrr.ama cocuklarda is yoksa aileler ne yapabilirki...okula gidiyorum,hepsi temiz yuzluu hanim saygiliii..ama duyduklarimmm sokkkkkk...

Lütfen sakin olun.
Sakin kalmak, doğru kararlar almak zorundasınız.
Paniklediğinizi kızınız anlamamalı.
Dediğim gibi hiç vakit kaybetmeden çok iyi bir psikologdan destek alın..
Ne yapacağım diye düşünmektense uzman biri yönlendirsin sizi.
Mutlaka böyle konularla sık karşılaşmış v e çözümünü sizden bizden iyi biliyorlardır..

Hatalarim olmus veya olmamisss bunlar yapilirmii?
Yapılmamalı tabii ki ama her insan aynı değil, sizin ailenizin yanlış yaptığı şeyler sizde ters etki göstermemiş olabilir ama kızınız için durum daha farklı olabilir.

Siz yine de kızınızdan tiksinmeyin, iğrenmeyin..

Bir terapiste gitmekte fayda var once anne baba gitmeli tabi,,
Siz ne yapacaginizi bilemezsiniz ama psikolog sizi dogru sekilde yonlendirir...
Kizinizi zorla terapist koltuguna oturtursaniz fayda degil zarar saglarsiniz; cunku deli olan ben degilim onlar der kendisini kapatir...

Kendiniz icin gideceksiniz oncelikle esler..

Yaşar Kuruyu takip ederim ben..
İnanılmaz şeyler öğreniyorum ondan.
Tavsiye ederim yazılarını okumayı..

Öncelikle telaş yapmayın
Eğer bahsettiğiniz gibi ilgili ve sevgi dolu ortamda büyüdülerse özüne her zaman dönüyorlar.
Mutlaka uzmana gidin, önce kendiniz gidin sonra siz isterse kızınızıda götürün.
Yasakla olmaz kızarak olmaz
O sizin evladınız ve hepsi geçecek sadece zor bir dönem sabır istiyor.
Ve zarar görmemesi için dikkatli olmanız gerekiyor.
Gerekirse sevdigi aktivitelere yönlendirin okul değiştirin ama sizi psikolog yönlendirecektir o konuda vakit kaybetmeyin

Bir terapiste gitmekte fayda var once anne baba gitmeli tabi,,
Siz ne yapacaginizi bilemezsiniz ama psikolog sizi dogru sekilde yonlendirir...
Kizinizi zorla terapist koltuguna oturtursaniz fayda degil zarar saglarsiniz; cunku deli olan ben degilim onlar der kendisini kapatir...

Psikoloğa gitmenin dedililik olmadğı, yaptıklarının çok kötü olduğunu ve bu durumun öncelikle kendisine sonra ailesine zarar verdiğini anlatmalı..
Gerekirse zorla.
Çünkü o şu anda ailesine ve kendine inanılmaz zarar veriyor ve bunu bilmeli bence..

İnsanın içinde edepsizlik varsa edepsizdir diye kızınıza da genelleme yapmayın yüzüne karşı, hata gördüğünüz şeyi tabiki söylecek, gerekirse önlem de alırsınız ama hatalarından dolayı kullanacağınız yüzüne karşı söyleyeceğiniz sıfatlara dikkat edin, annem makyaj yaptığım için söylemiştir bana da ahlaksız diye ergenlikte, büyüdükçe hiç sorun kalmadı ahlakla makyaj arasında bir bağlantı olmadığı için, annemin söylediklerini unutmuyorum ama .. ondan tiksiniyorum falan diye şu an abartarak konuşuyor olabilirsiniz ama kızınıza söylememeye çalışın bu kelimeleri, aynı şeyi defalarca söyledikçe hiç bir manası kalmıyor çünkü, bugün edepsiz diyeceksiniz yarın bir arkadaşının annesinin (belki haberi olmadığı için) kızına bu şekilde davranmadığını görecek benzer bir konu hakkında, sizin ikili ilişkinizle mutlu olmayacak, ötekilerin ilişkisine özenecek, siz neden benim böyle kızım var derken, o da neden benim annem böyle demesin. Kendini size yakın görmedikçe hatalarını tekrarlama ve sizden devamlı birşeyler saklama alışkanlığı oluşabilir.

Of, en korktugum seylerden biri bu. Anlattiginiz kadari ve daha onceki konulara yazdiklarinizi gordugum kadariyla duzgun bir kadin, annesiniz.

Bu durumda aklima gelen sadece aile terbiyesi cocuk egitiminde yeterli olmuyor demek ki. Ne yapsak bilemedim ki? Arkadas ortami su an bircok gencin de icinde bulundugu o inanilmaz terbiyesizlik barindiran arkadas ortamlarindan.

Kiziniza ozel oldugunu, bedeninin ozel oldugunu anlatin. Bu olaylari biliyormus gibi davranmayin bana kalirsa. Cunku iyice laubalilesebilir. Bir psikologtan yardim mi alsaniz? Daha iyi yonlendirecegi kesin.

Dini egitimin de layikiyla verilmesi taraftariyim. Allah yardimciniz olsun. Cok korktugum bir durum bu benim de. Umarim kiziniz kendi degerinin farkina varir.
ah cnmmmm...ne yapicam,dini konuda ,esimin ailesi asiri kapali benim tarif ise asiri acik...ama inanc konusunda sunu belirteyim.esim daha avrupayi dusunur.ama sadece dini kadinlarda uygular.ben ise liseye gittigimde her zaman erkeklerle bir mesafe oldugunu bilen,esim bana teklif ettiginde ,ben seninle simdi cikamam.ben unv.okuyup evlenecegim kisiyle cikacagim dedimo da benimle evleneceksin dedi.ve halen der ben senin dusuncelerini sevdimm.dini egitimim yoktu,ama edepliydim.arkadaslarim bana derdiki sen simdi evlenince kapanmiyacakmisin aaaa cok gunahhh.kendileri cama yaslanir arkasindan erkekelr kicina cimcik atardi....veya o kafe bu kafe gezerlerdi.bir gun bir arkadasimi cafe den cagirmam lazim ama oraya girmeyede korkuyorum.oraya gidersem adim cikar diye oyle korkardim ki.girmemle cikmam bir oldu..peygamber efendimize diyolarki ey muhammed neden gonderildin.....guzel ahlagi tamamlamaya gonderildimmm.....

Sizin kızınız ergenlik dönemini biraz uçuk yaşıyor, bunda arkadaşlarının etkisi de var tabii. Ama sabırlı olun, kızınızla çokca eğlenceli vakit geçirin. Yani gerekirse 1 sene bütün vaktinizi onunla geçirin. Sakın soru sormayın, bırakın o hazır hissettiğinde anlatsın. Bu dönem hata yapma , duyguları çok yoğun yaşama dönemi. Aşık olacak, ayrılacak, üzülecek, içecek siz yanında olursanız daha güçlü atlatır. İnanın 1-2 yıl sonra o da yaptıklarına gülecek, utanacak. Biraz sabır.
Evet cok istiyorum boyle davranmayiii.ama yapamiyorummm.ben ona sans verdigimde yaptim bunlari ama bir ucuncusuyle de karsilastimmmm....simdi cok zorr.

bence kızınızı sosyal bi aktiviteye yazdırın. Sosyal hayatı ne kadar çok olursa o derece uzak kalır bu gibi şeylerden. Ne biliyim voleybol, yüzme, basketboll..arkadaşında dediği gibi int kapatın başka şeylere yönlendirmeye çalışın

İnsanın içinde edepsizlik varsa edepsizdir diye kızınıza da genelleme yapmayın yüzüne karşı, hata gördüğünüz şeyi tabiki söylecek, gerekirse önlem de alırsınız ama hatalarından dolayı kullanacağınız yüzüne karşı söyleyeceğiniz sıfatlara dikkat edin, annem makyaj yaptığım için söylemiştir bana da ahlaksız diye ergenlikte, büyüdükçe hiç sorun kalmadı ahlakla makyaj arasında bir bağlantı olmadığı için, annemin söylediklerini unutmuyorum ama .. ondan tiksiniyorum falan diye şu an abartarak konuşuyor olabilirsiniz ama kızınıza söylememeye çalışın bu kelimeleri, aynı şeyi defalarca söyledikçe hiç bir manası kalmıyor çünkü, bugün edepsiz diyeceksiniz yarın bir arkadaşının annesinin (belki haberi olmadığı için) kızına bu şekilde davranmadığını görecek benzer bir konu hakkında, sizin ikili ilişkinizle mutlu olmayacak, ötekilerin ilişkisine özenecek, siz neden benim böyle kızım var derken, o da neden benim annem böyle demesin. Kendini size yakın görmedikçe hatalarını tekrarlama ve sizden devamlı birşeyler saklama alışkanlığı oluşabilir.
Offf cok dogruuu soyluyorsunuz.ama simdi cizginin bu tarafina benim yerime gecsenizzzzz,,,,allahim dusurtmesinnn...cok zorbir durummm...

bence kızınızı sosyal bi aktiviteye yazdırın. Sosyal hayatı ne kadar çok olursa o derece uzak kalır bu gibi şeylerden. Ne biliyim voleybol, yüzme, basketboll..arkadaşında dediği gibi int kapatın başka şeylere yönlendirmeye çalışın
Voleybola gidiyorduu.orada da yapti yapacaginiiii...

Voleybola gidiyorduu.orada da yapti yapacaginiiii...
Yuzmeyede gonderdiikkk...ya karnesini almissss,bes zayif var.beni ariyor anne arkadasimla buz patenine gidebilirmiyizzz....ve benim ne kadar otoriter biri oldugumu bildigi haldebunu soyluyor yaaaa....bende insanimmm.evladimda olsa bazi beklentilerim olacakk.is para degilll...sadece terbiyeli ve caliskan olmasini istiyorum..

ah cnmmmm...ne yapicam,dini konuda ,esimin ailesi asiri kapali benim tarif ise asiri acik...ama inanc konusunda sunu belirteyim.esim daha avrupayi dusunur.ama sadece dini kadinlarda uygular.ben ise liseye gittigimde her zaman erkeklerle bir mesafe oldugunu bilen,esim bana teklif ettiginde ,ben seninle simdi cikamam.ben unv.okuyup evlenecegim kisiyle cikacagim dedimo da benimle evleneceksin dedi.ve halen der ben senin dusuncelerini sevdimm.dini egitimim yoktu,ama edepliydim.arkadaslarim bana derdiki sen simdi evlenince kapanmiyacakmisin aaaa cok gunahhh.kendileri cama yaslanir arkasindan erkekelr kicina cimcik atardi....veya o kafe bu kafe gezerlerdi.bir gun bir arkadasimi cafe den cagirmam lazim ama oraya girmeyede korkuyorum.oraya gidersem adim cikar diye oyle korkardim ki.girmemle cikmam bir oldu..peygamber efendimize diyolarki ey muhammed neden gonderildin.....guzel ahlagi tamamlamaya gonderildimmm.....
Bak canim, sadece dini inancin eksikligi bunlari yaptirmaz. Hatta belki cok inanclidir kizin bilemeyiz. Ama dini inanc ulkemizde yanlis anlasilabiliyor. Bunun kapalilikla aciklikla ilgisi yok. Bir arkadas da yazmis ahlaktan vurma kendi bedeninin ozel olmasindan vur diye. Ben de ona katiliyorum. Inanc meselesi degil bu. Ama onun da cok onemli oldugunu dusunuyorum.

Sen kizina ozel oldugunu hissettir. Her onune gelene kendisini sunmanin kendisini degersizlestirecegini bilmeli. Her seyin bir zamani oldugunu bilmeli. Bu konularda eksik kalmis bu cocuk. Icki meselesine gelince universitede ben de icmistim mesela. Tadini sevmedigim icin devam edememistim. Ama sonra inancimin olusmasiyla icmedim. Kizin bu ozelliginden vazgecebilir zamanla. Yasayip gormeden kim ne anlatirsa anlatsin uygulayamiyoruz. Ama is bedene gelince orada yasamadan da bir seyleri anlamamiz gerekiyor. Kizinin bunu anlamasi lazim. Onu durduracak bir seyler olmali. Bu da kendine saygi duymasiyla mumkun olur.

Sen once bir uzmandan yardim al. Boyle vakalar emin ol cok. Tek senin cocugunun basinda yok. Sakin kalmali, kizindan igrenmemelisin. Hicbir sey icin gec degil.

Ya şu ortaokul çocuğunu okula getirip götürmek nedir hadi o neyse de öğle gelip yemek yedirmek nedir? Biz de böyle veliler görüyoruz okulda yok artık diyoruz. Bir de çocuğun her istediğini yapmakla onla arkadaş olmaya çalışmakla olmuyo bu işler. Yazdıklarınızdan çıkardığım kadarı ile çocuğa ayıp günah yasak tühhh eeer gibi öğretmişsiniz bunları yasak olam şey dikkat çeker. Ve tiksinmek nedir. Sonra ortaya 12 yaşında plan yapıp düşünüp kendi yaşıtı arkadaşlarına tecavüz eden öğrenciler çıkıyo. Haberlerde görmüşsünüzdür. Çünkü hala cinsellik bizim ülkemizde eğitim verilmesi gereken ni konu olarak değil bir tabu yasak günah olarak görülüyor. He günah orası ayrı ama çocuklara öyle anlatırsan ya soğuk ya da tam tersine o konuya çok sıcak insanlar olarak yetişirler.

Küfürlü konuşması, okuldan kaçması, ara ara yaptığı asilikler çok normal. Hatta alkol ve sigaraya olan ilgisi de çok normal.

Kızınızdan bir yaş büyük kardeşim var. Annem arkadaşıyla evde içmesine izin verir. 2 bira alıp içerler. Hem dışarıda içmesine engel oluyor hem de kontrol edebiliyor bu şekilde. Ben lisedeyken ya da yaz tatillerinde biz de birlikte içerdik annemle. Arkadaşlarımla da içtiğim çok oldu onun gözünün önünde tabi.

Erkeklerle samimiyet konusunda ise gerçekten çok yanlış yolda. Fakat bu konuyu dini kaygılarınızı ifade ederek çözemezsiniz.

Bence kızınıza her şeyi ama her şeyi bildiğinizi anlatmalısınız. Samimiyetle, içtenlikle ve özellikle saygılı bir biçimde bazı konularda meraklı olmasının normal olduğunu söylemelisiniz. Hatta sizin izniniz dahilinde bazı şeyleri yapabileceğini söylemelisiniz. Ama diğer konularda toplum içerisindeki saygınlığını ve imajını düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyleyin. Bence siz dürüst olur, kızmak bağırmak yerine adam akıllı anlatırsanız sonuç alırsınız.

Davranışlarının neden yanlış olduğunu anlatmalısınız muhakkak.

Geçici bir süreçtir ama sonrasında pişman olacağı şeyler yaşamamalı kızınız.Bunu da anne olarak siz engelleyeceksiniz. Fakat bağırarak, döverek olmaz.

Çok tuhaf geldi bana sizin anlatımınız cidden çok şaşırdım.
Kızımdan tiksiniyorum, hatam da olsa bana bunu yapmamalı, ailem çok düzgün ne derler vs.
Siz ne kadar özgür bıraktım deseniz de despotsunuz yazdıklarınızdan bile belli.
Arkadaş olmak istemiyorsunuz siz, hayatını öğrenmek istiyorsunuz o da farkında
Ki dövmekle en büyük hatayı yapmışsınız, döverek aklı başına gelmeyecek sizden daha da uzaklaşacak.
Okulda öpüşmesi, fotoğraf olayı tabi ki çirkin.
Kızların o dönemde en önem verdikleri şey güzellik, gelen teklif sayısı ve beğenilme, sevgililerinin olması.
Siz bence hemen bi uzmanla görüşün ve millet ne der nasıl yapar bunları dan ziyade onun iyiliğine odaklanın.

Mahvoldum.mahvoldummm.
bende bilemiyorum cnmm...uzun surede yasaklasam,insanin icinde varsa edepsizlik,edepsizdirrr.karekter cok onemliii...
Nice ne güzel çok genç anne olmuşsun, şimdiki çocuklar farklı mahvoldum diye düşünme bir psikoloğla görüş ergenlik döneminde yasaklamalarla asla olmaz, heleki dövmek hiç olmamış ben çok rahat yetiştim onu bunu yapma demedi babam annem söylerdi ama ailemin hep söylediği benim kızım yanlış yapmaz bu söz benim frenimdi evlendim hala aynı söz kulaklarımda çok şükür döverek yasaklayarak olmaz daha çok cazip gelecek inş en kısa zamanda aranızı düzeltirsiniz daha sabırlı ol anne babalık kolay değil heleki bu dönemde.

Back