- 12 Temmuz 2006
- 55.502
- 212.798
- 52
- Konu Sahibi Freudige Frau
Bakın bence sorun hayvanın daha küçük olması ve sizin komut verdiğinizde yapmadığı an sinirlenmenizde, tamam ortada bir gebelikte var o yüzden çabuk kızıyorda olabilirsiniz ama kızmadan, bıkıp usanmadan tekrarlamalısınız komutları, bir eğitmen bulmak istiyorsanız tabii bulun, eğitim alsın köpek lakin eğitim sonrası sizin tavrınızda çok önemli, ses tonunuz, hareketlerinizi bile hissediyorlar, çok evcil baktım o yüzden hepsinin kendine münhasır bir karakteri olduğu kanısına vardım, kimi inatçıdır, kimi agresiflikten hoşlanmaz, kimi ürkektir.Haklısınız her yazdığınızda. Ben diyorum ya yaptığım ve yapacağım harcamalar feda olsun. Hala sanki masraflardan soyleniyorum sanıyorsunuz ki bu da sadece beni üzüyor. Temizliği hijyeni beni çok yoruyor siz günde 1 kere yapmaktan bahsediyorsunuz ben günde 2 defa yapıyordum. Hijyen sorunum yok. Olsa baştan almazdım. Evimdeki yerler koyu renk gerçekten çok çirkin görünüyor hani sanki yıllardır dokunmuyorum gibi. O yüzden kendimi mecbur hissetmem. Zaten çitleri biz yaptırdık. Gitmesin bahçeden dışarı diye. Ama bana mısın demedi. Ve benim gerçekten iyi bir eğitime ihtiyacım var. Tekrar ama bu sefer baska kursa gideceğim. Az önce dahi çağırdım gel diye bahçede oynarken ya bana bakıyor sanki ona seslenmiyorum gibi gelmiyor. Sinirlendim topunu yere fırlattım gel buraya diyorum diye öyle geldi. Yani sanki illa sinirli olmam bağırmam gerekir ki gelsin. Yok ya temizlik falan dert mi bunun yanında? Çok üzüldüm. Bu tarz hareketleri değişir mi yoksa dediğim gibi huy mu oldu bu onda?
Eğitim için kursa giderken siz bir yandan öğrenmesini istediğiniz şeyleri sürekli tekrarlayıp yaptırmaya çalışın ona, her yerine getirdiği komutta ödül verin, sevdiği birşeyi yedirin, köpekler en iyi karnı açken mama yiyebilmek için komutları yapıyor. Birde bu yolu deneyin isterseniz, bizim Papi inatçı bir karaktere sahip olmasına rağmen elimizdeki yemeği yemek istiyorsa pür dikkat dinliyor ve yapıyordu söylenenleri.