Kızlar köpeğim hakkında fikir verin napsak? (Ayrıntılı yazdım)

Haklısınız her yazdığınızda. Ben diyorum ya yaptığım ve yapacağım harcamalar feda olsun. Hala sanki masraflardan soyleniyorum sanıyorsunuz ki bu da sadece beni üzüyor. Temizliği hijyeni beni çok yoruyor siz günde 1 kere yapmaktan bahsediyorsunuz ben günde 2 defa yapıyordum. Hijyen sorunum yok. Olsa baştan almazdım. Evimdeki yerler koyu renk gerçekten çok çirkin görünüyor hani sanki yıllardır dokunmuyorum gibi. O yüzden kendimi mecbur hissetmem. Zaten çitleri biz yaptırdık. Gitmesin bahçeden dışarı diye. Ama bana mısın demedi. Ve benim gerçekten iyi bir eğitime ihtiyacım var. Tekrar ama bu sefer baska kursa gideceğim. Az önce dahi çağırdım gel diye bahçede oynarken ya bana bakıyor sanki ona seslenmiyorum gibi gelmiyor. Sinirlendim topunu yere fırlattım gel buraya diyorum diye öyle geldi. Yani sanki illa sinirli olmam bağırmam gerekir ki gelsin. Yok ya temizlik falan dert mi bunun yanında? Çok üzüldüm. Bu tarz hareketleri değişir mi yoksa dediğim gibi huy mu oldu bu onda?
Bakın bence sorun hayvanın daha küçük olması ve sizin komut verdiğinizde yapmadığı an sinirlenmenizde, tamam ortada bir gebelikte var o yüzden çabuk kızıyorda olabilirsiniz ama kızmadan, bıkıp usanmadan tekrarlamalısınız komutları, bir eğitmen bulmak istiyorsanız tabii bulun, eğitim alsın köpek lakin eğitim sonrası sizin tavrınızda çok önemli, ses tonunuz, hareketlerinizi bile hissediyorlar, çok evcil baktım o yüzden hepsinin kendine münhasır bir karakteri olduğu kanısına vardım, kimi inatçıdır, kimi agresiflikten hoşlanmaz, kimi ürkektir.

Eğitim için kursa giderken siz bir yandan öğrenmesini istediğiniz şeyleri sürekli tekrarlayıp yaptırmaya çalışın ona, her yerine getirdiği komutta ödül verin, sevdiği birşeyi yedirin, köpekler en iyi karnı açken mama yiyebilmek için komutları yapıyor. Birde bu yolu deneyin isterseniz, bizim Papi inatçı bir karaktere sahip olmasına rağmen elimizdeki yemeği yemek istiyorsa pür dikkat dinliyor ve yapıyordu söylenenleri.

Ay evet konu ödül mamaları olduğu sürece yapar her şeyi. Ama onları da yemiyor artık.çok üzülüyorum. İştahlı bir köpekti noldu anlamadım. Bunun için gerçekten hiçbir sey yapmadim yani yememesini gerektirecek. Ne bir korkutma ve kızma hiçbir sey olmadı.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamanizi oneririm.popoya gazete vb ile vurmak bir egitim kuralidir. sert bir tokat atsin demedim sahibini kizdirdigini anlayacaği şekilde vursa yeterli.ironi falan yok bebegi oldugu icin zaten en iyi sekilde egitim gormeli.bunun da gereklilikleri var.kimsenin kafasini bulandirdigim yok iki kopek buyuttum egittim onlarla beraber ben de bir cok sey ogrendim.

Ben köpeğime bunu hiç yapmadım, anne altından aldım ve ben alana kadar doğum yapan köpeğin sahibi aynı bu şekilde vurmuş. 10 yaşında neredeyse köpeğim, hala unutmamış onu. Evde elimize yelpaze olarak kullanmak için gazete dergi alamıyoruz biz. Ağlayarak kaçıyor düşünebiliyor musunuz? Yuvarlak hesap 10 sene önce olmuş şeyi unutmuyor ve inliyor.

Bu açıdan bana bunu savunamaz kimse.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamanizi oneririm.popoya gazete vb ile vurmak bir egitim kuralidir. sert bir tokat atsin demedim sahibini kizdirdigini anlayacaği şekilde vursa yeterli.ironi falan yok bebegi oldugu icin zaten en iyi sekilde egitim gormeli.bunun da gereklilikleri var.kimsenin kafasini bulandirdigim yok iki kopek buyuttum egittim onlarla beraber ben de bir cok sey ogrendim.
Kusura bakmayın ben bu yaşıma kadar 2'den fazla köpek büyütmüş ve barınakta gönüllü çalışmış biriyim bence siz bilgisiz olup cevap yazmayın köpeklere gazete ile vurulması pisliklerini bile yedirtiyor bunu biliyor musun ?Onu geçtim hiç Sezar millan izlemedin mi adam kesinlikle gazete vs vurma yok sadece sabır ve inanç gereklidir bu eğitim kuralını kim size demişse cidden oda hayvan bakmasın şayet bu kadar boş ve hayvana vurarak eğitim verebilme inancı olamaz.Onun dışında çok şey öğrendim demişsiniz ama şu verdiğiniz cevaptan sonra aslında hiç bir şey öğrenmemişsiniz o hayvanlara üzüldüm.

Bir dakika ya bir dakika... Ne poposuna vurması, ne boynunu sertçe çekmesi... Coştunuz hanımlar.
Sert sesle HAYIR, bunda tamamız. Ancak şiddet gören köpek başka şeylere başlar (kakasını yemek gibi).
Şiddet değil bu diyeceksiniz, hafif diyeceksiniz ama fark etmez.

Kızdığınızda hayır deyin, sevmeyin, sevgi göstermeyin. Söylenin (söylenmeyi dahi anlıyorlar emin olun).

Güzel bir şeyi yaptığında nasıl ki ödül maması veriyorsak, öpüyorsak, seviyorsak cezalar bunların tam zıttı olur.
Sevgi yok, mama yok, öpmek yok; aksine kızgın bir ses var.

Siddet degil bu hafifce bir uyaridir veterinere sordugunuzda o da ayni seyi soyleyecektir.tamam cok akillilar cok zekiler ama sonucta hayvanlar ve tam bu yasta yapmamasi geretigini kesin olarak ogrenmesi icin biraz kizgin ve sert ol
Kusura bakmayın ben bu yaşıma kadar 2'den fazla köpek büyütmüş ve barınakta gönüllü çalışmış biriyim bence siz bilgisiz olup cevap yazmayın köpeklere gazete ile vurulması pisliklerini bile yedirtiyor bunu biliyor musun ?Onu geçtim hiç Sezar millan izlemedin mi adam kesinlikle gazete vs vurma yok sadece sabır ve inanç gereklidir bu eğitim kuralını kim size demişse cidden oda hayvan bakmasın şayet bu kadar boş ve hayvana vurarak eğitim verebilme inancı olamaz.Onun dışında çok şey öğrendim demişsiniz ama şu verdiğiniz cevaptan sonra aslında hiç bir şey öğrenmemişsiniz o hayvanlara üzüldüm.

siz hiic o guzel kafaciginizi takmayin uzulmeyin ikisi de gayet egitimli saglikli ve cok mutlular.ben de sokakta bir cok hayvan bakiyorum.hayret bişeysiniz yani ben şiddeti mi savunuyorum gerçekten? barinaktaki hayvanlara gazete ile vurarak egitim verilmemeli zaten ne şartlarda yaşiyorlar.ayrica kopeklerin pisliklerini yemesi stres altinda olduklarinda olur. kopek yapmamasi gereken birseyi yaptigi anda uyarilmalidir sonrasinda degil ve uzun sureli degil.o anda kiz ve birak o bunu ucuncu dorduncu seferde ogrenecektir. gazete ile popoya hafifce vurmak siddet iceren bir eylem degil takildiniz buraya gidiyorsunuz.veterinerler bile soyler tuvalet egitiminde elle degil ama gazeteyle uyarilmasi gerektigini.her neyse uzadikca uzadi şunu bilin ki ben asla bir cana kiyamam ama cana kiyana kiyarim eminim siz de oylesinizdir ortak bir paydada buluşalim ve bu koniyu kapatalim iyi geceler

Ben köpeğime bunu hiç yapmadım, anne altından aldım ve ben alana kadar doğum yapan köpeğin sahibi aynı bu şekilde vurmuş. 10 yaşında neredeyse köpeğim, hala unutmamış onu. Evde elimize yelpaze olarak kullanmak için gazete dergi alamıyoruz biz. Ağlayarak kaçıyor düşünebiliyor musunuz? Yuvarlak hesap 10 sene önce olmuş şeyi unutmuyor ve inliyor.

Bu açıdan bana bunu savunamaz kimse.

o baska bir durum o hayvancağizi resmen dovmusler.benim anlatmaya calistigim size bebekliginde verilecek egitim ve kisa surede ogreniyorlar zaten arkadaslar gazete ile popoya pit pit vurmak ne kadar abarttiniz

Siddet degil bu hafifce bir uyaridir veterinere sordugunuzda o da ayni seyi soyleyecektir.tamam cok akillilar cok zekiler ama sonucta hayvanlar ve tam bu yasta yapmamasi geretigini kesin olarak ogrenmesi icin biraz kizgin ve sert ol

siz hiic o guzel kafaciginizi takmayin uzulmeyin ikisi de gayet egitimli saglikli ve cok mutlular.ben de sokakta bir cok hayvan bakiyorum.hayret bişeysiniz yani ben şiddeti mi savunuyorum gerçekten? barinaktaki hayvanlara gazete ile vurarak egitim verilmemeli zaten ne şartlarda yaşiyorlar.ayrica kopeklerin pisliklerini yemesi stres altinda olduklarinda olur. kopek yapmamasi gereken birseyi yaptigi anda uyarilmalidir sonrasinda degil ve uzun sureli degil.o anda kiz ve birak o bunu ucuncu dorduncu seferde ogrenecektir. gazete ile popoya hafifce vurmak siddet iceren bir eylem degil takildiniz buraya gidiyorsunuz.veterinerler bile soyler tuvalet egitiminde elle degil ama gazeteyle uyarilmasi gerektigini.her neyse uzadikca uzadi şunu bilin ki ben asla bir cana kiyamam ama cana kiyana kiyarim eminim siz de oylesinizdir ortak bir paydada buluşalim ve bu koniyu kapatalim iyi geceler
Ortak paydada bulaşmamız güzel olur,fakat dünya kadar veteriner ile tanıştım ki bende veterinerlik okumaya hazırlanan biriyim hiç kimseden duyamadım bunu...

Köpeklerin davranışları sizin ona nasıl davrandığınızla alakalıdır, bazı zamanlar bile olsa bağlamak köpeği agresifleştirecektir bağlamamanız için sizden kaçar bile! Başka bir çözüm bulmanızı öneririm. Yapılan her bir yanlış davranış köpeğinize yansıyarak size geri döner lütfen dikkat. Ona köpek gözüyle bakmayın evlat gözüyle bakın. Yeni bir yuva onu adeta yıkacaktır, siz bebek gelecek diye çok takmayacaksınız anlaşılan. Eşinizin üslubunu hiç beğenmedim kusura bakmayın. O bir köpek İNSAN değil maalesef ki öğretmezseniz aynı davranışları tekrarlayacaktır ve bu durum onun için çok normal bir durumdur yapmaması gerektiğini öğretmeden "bıktım artık kes şunu" diye yakınarak soruna çözüm bulamazsınız. Unutmayın terkedilmek her canlıya aynı acıyı verir.

Başka bir eğitici bulun bence, köpeğinizin kaçma sorununu da çözmeniz gerek. Bu dönemde çok ilgilenememeniz normal eşinize büyük iş düşüyor her zamankinden daha fazla ilgilenmeli. Bebek geleceğini hissetmiştir büyük ihtimal ve ilgi çekmek için yapıyordur. Her zamankinden daha hassas olunmalı ikinci plana atılmayacağını ona aşılamalısınız. Kral köpek ailesi'ni öneriyorum size. Sorununuzu facebook sayfaları üzerinden yazıp anlatabilirsiniz ayrıca evinize kadar gelip köpeğin yaşam alanını ona uygun bir şekilde baştan aşağı değiştiriyorlar.

13 aylık bir köpek ergen çocuktur. Önce kendinize sormanız gereken sorulardan başlayalım:
1- Köpeğinizi en az kırkar dakikadan olmak üzere günde iki kez gezdiriyor musunuz?
2-Kendisiyle yeterince ilgileniyor musunuz yoksa bahçede yemeğini suyunu önüne koyup kaderine mi bırakıyorsunuz?
3- Kısırlaştırdınız mı?

Cinsiyetini belirtmemişsiniz ama yazdıklarınızdan erkek olduğunu tahmin ediyorum (emin olamasam da). Muhtemelen enerjisini yeterince atamayan ayrıca kızgınlığa girmiş bir köpek olabilir. Öncelikle, yapmadıysanız acilen kısırlaştırmanızı ve egzersiz için zaman ayırmanızı öneririm. Keşke daha erken kısırlaştırma yapmış olsaydınız tabi ama hala geç değil.
Sahiplenilen evcil hayvanı vermek tüm sorunların çözümü için en kestirme yoldur. Bu yolu seçerseniz köpeğinizi satmak yerine onu en uygun aileye sahiplendirmeyi amaçlayın. Onun için saydığınız binlerce liranın suçlusu köpeğiniz değildir. Bunu siz istediniz ve muhtemelen doğru bakımı sağlayamadığınız için sorun yaşadınız, hepsi bu. Üstelik köpeğinizin yeni bir aileye, yeni bir yuvaya alışması sancılı bir süreç olacaktır. Yani onun suçsuz yere ödediği manevi bedel yanında sizin özgür iradenizle ödediğiniz maddi bedel söz konusu bile edilmemelidir.
Koku hassasiyetinizin gebelikten kaynaklandığını düşünüyorum ve hem kendinize hem de köpeğinize biraz zaman tanır ve kısırlaştırma, egzersiz gibi konuların üzerinde durursanız sorun çözülecek, evladınız da harika bir dost sahibi olacaktır.
Ben, pet hotellere ne yazık ki geçmiş tecrübelerimden sebep pek güvenmiyorum ama yanınızda götürürseniz sorun çıkaracağını düşünüyorsanız pet hoteldense tanıdığı, bildiği kayınvalidenizin destek olması bence en doğru seçenek olacaktır. Pet hotele vereceğiniz paranın daha azını, eğer kayın valideniz gezdiremiyorsa, köpeği her gün düzenli olarak gezdirecek birine verebilirsiniz.

Bir de aç kalacak diye düşünüp ev yemeği vermeyin. Mama verin başka da tek bir parça bile gıda vermeyin, acıktığında illaki yiyecek, sonunda kaderine boyun eğecektir.

Son düzenleme:
X