Kızlar köpeğim hakkında fikir verin napsak? (Ayrıntılı yazdım)

Bir dakika ya bir dakika... Ne poposuna vurması, ne boynunu sertçe çekmesi... Coştunuz hanımlar.
Sert sesle HAYIR, bunda tamamız. Ancak şiddet gören köpek başka şeylere başlar (kakasını yemek gibi).
Şiddet değil bu diyeceksiniz, hafif diyeceksiniz ama fark etmez.

Kızdığınızda hayır deyin, sevmeyin, sevgi göstermeyin. Söylenin (söylenmeyi dahi anlıyorlar emin olun).

Güzel bir şeyi yaptığında nasıl ki ödül maması veriyorsak, öpüyorsak, seviyorsak cezalar bunların tam zıttı olur.
Sevgi yok, mama yok, öpmek yok; aksine kızgın bir ses var.

Sizden daha çok sevecek ve daha iyi bakacak birine verin bence şimdi bile böyleyse hayvana davranışınız, bebek olunca nasıl olucak kim bilir.

Bir dakika ya bir dakika... Ne poposuna vurması, ne boynunu sertçe çekmesi... Coştunuz hanımlar.
Sert sesle HAYIR, bunda tamamız. Ancak şiddet gören köpek başka şeylere başlar (kakasını yemek gibi).
Şiddet değil bu diyeceksiniz, hafif diyeceksiniz ama fark etmez.

Kızdığınızda hayır deyin, sevmeyin, sevgi göstermeyin. Söylenin (söylenmeyi dahi anlıyorlar emin olun).

Güzel bir şeyi yaptığında nasıl ki ödül maması veriyorsak, öpüyorsak, seviyorsak cezalar bunların tam zıttı olur.
Sevgi yok, mama yok, öpmek yok; aksine kızgın bir ses var.
Yahu ne vurması. Korkmayın cani değiliz kılına zarar verelim. O koca bir sssst sesi yeter. Ayrıca cesar milan ufak tasma çekişleri yapıyor. Genelde onun aynısını yapıyorum. Ufak tek bir net ses ve hareket.

Sizin hiçbir anlayışınız yok. Zalim asıl sizsiniz. Bilmeden yok verin yok şimdiden böyle ise bilmem ne. Türkiyede her gün izlediğimiz barınak vahşeti mi yapıyorum sanıyorsunuz. Bir gün sevgisiz ilgisiz bıraktım mı ben ya! Asla! Araba sorunu nerelere geldi!? Sağolun birkaç arkadaş özellikle bana özelden yazan bir arkadaş buldu bir çare. Ve ilan milan verilse kaç yazar? O benim canım ya o benim! Eşimin kızıp yapması hata olabilir e o da pişman. Yani ortada verme satma gibi bir sorun yok! Ya ben köpeğim için annemi babamı kardeşimi mi görmeyeyim! E insaf be. Çok özlüyorum onları. Sizin vicdanınız yok mu ya?

Buradan köpeğe vur bilmem ne yap diyenlere sesleniyorum siz hayvan bakmayın ! 1 yaşında bir köpeğim var ve hayatta vurmadım hayvana vurmak sözünüzü dinletmez sadece kendinizden korkutursunuz cidden size yuh diyorum.
Konu sahibi size gelince köpekler insanları sahip değil sürülerinde ki köpekler gibi görür evde alfa kimse onun sözünü dinler ama görüyorum ki evde alfa köpek o yüzden sizi dinlemiyor,uyaracaksınız gereken yerler de ve ödüllendireceksiniz bakamıyorsanız eğer evlat edindirin satmayın! zaten sürekli bahçenizden kaçıyormuş bir gün cidden araba çarpsa ölebilir onun dışında siz uzakta iken sizi özleyebilir çünkü köpekler terkdildiğini sanar bence siz köpeğinizi gönderin.

13 aylik tam bu anlattiğiniz şimarikliklari yapma yasi cunku kendisi hala bir bebek. kelime kelime ogreteceksiniz xx nerdesin cabuk buraya gel niye gidiyosun vs yerine çok sert bir hayir diyeceksiniz ve poposuna vurun.kizdiginizi anlasin ozellikle yola cikma konusunda cok sert uyarmalisiniz. boyun tasmasini sert bir sekilde cekip hayir diyin. evdeki esyalara gelince malesef hepimiz ayni yoldan gectik maddi manevi(sinir) skintilar yaşadik ama inanin bir bucuk iki yasindan sonra daha olgunlaşiyorlar.benim de iki kopegim var.ayni insan yavrusu gibi buyutuluyor onlar da türlü emekler verilerek. ve şunu eklemek isterim kopekler eğer bir sorunu yoksa rahatsiz edici boyutta kokmaz mantar olabilir o cok koku yapar tuylerini de traş ettirin tuy problemi de yaşamayin. o sizin bebeğiniz sabirli olmaya calişin biraz daha hersey yoluna girecek
Siz bayana bebeğiniz o diyorsunuz ve poposuna vurun diyorsunuz ben burada ki ironiyi çözemedim,hayvana şiddet çözüm değil lütfen böyle şeyler yazıp kafa bulandırmayın.

Kaciyor çünkü diğer komsunun da bahçesinde köpek var biliyor. Oraya gidiyor. Bütün mahalle tanıyor artık birkaç defa eve yolladılar geri. E diğer köpekler de fırsat buldukça geliyor. Bir bakıyorum bahçede fazla birkaç köpek daha var. Bırakıyorum oynasınlar. Bu arada bizim evde alfa babamız. Maalesef sonra ben sonra o ,biliyor bunu. Mecbur ses yükseltiyorum öyle geliyor.

Kaciyor çünkü diğer komsunun da bahçesinde köpek var biliyor. Oraya gidiyor. Bütün mahalle tanıyor artık birkaç defa eve yolladılar geri. E diğer köpekler de fırsat buldukça geliyor. Bir bakıyorum bahçede fazla birkaç köpek daha var. Bırakıyorum oynasınlar. Bu arada bizim evde alfa babamız. Maalesef sonra ben sonra o ,biliyor bunu. Mecbur ses yükseltiyorum öyle geliyor.
Özele bakar mısınız size bir iki şey anlatacağım.

Siz bayana bebeğiniz o diyorsunuz ve poposuna vurun diyorsunuz ben burada ki ironiyi çözemedim,hayvana şiddet çözüm değil lütfen böyle şeyler yazıp kafa bulandırmayın.
Merak etmeyin kafam bulanmaz. Ayrıca eminim şiddet içerikli anlamda söylemedi bu arkadaş da. Küçük küçük dokundurtma diyor. Pıt pıt. Böyle bir şey yine de yapmayacağım.

Merak etmeyin kafam bulanmaz. Ayrıca eminim şiddet içerikli anlamda söylemedi bu arkadaş da. Küçük küçük dokundurtma diyor. Pıt pıt. Böyle bir şey yine de yapmayacağım.
Dokundurmaların ölçüsü bir süre sonra artarsa ne olacak burada bir tek siz değil kaç insan okuyor bunları diyelim siz yapmadınız,bir başkası yapsa ne olacak popoya dokundurma bile saçma (kendi açımdan) ki veterinerler bile söyler bunu hayvana parmağınızı dahi kaldırmayın bu dönemde sadece sabır ve uyarı gerekir hayvana sizin deyiminiz ile dokundurma gerçekleştiğinde hayvan bir şey anlamaz sadece şunu düşünür ''acaba neden yaptı'' suçunu anlaması için yardımcı olmuyor.

Evet köpek eğitiminde şiddet taraftarı değilim. Kısa kısa sert ses tonları işe yarıyor. Ki biz neredeyse eğitimi tamamladık birkac küçük sorun da çözülecek eminim. Herkese çok teşekkürler. Yalnız ilerde bebeğini de satarsın verirsin bilmem ne diyenlere de tek sözüm şu ki siz normal değilsiniz.

Kusura bakmayın konu sahibesi ama haksızsınız, bir evcil sahiplenirken ileride çocuk sahibi olur muyum, çocuk sahibi olunca hayvana bakarken zorlanır mıyım, evcilime bakarken bir sıkıntı yaşar mıyım gibi evcil beslemenin artı ve eksilerini ölçüp tartıp karar vermeliydiniz, tamam kabul hamilesiniz, Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağınıza alın inşallah, hamilelikte yaşanan bir takım sorunları yaşıyorsunuz bu da tamam ama bunların hiçbirinde o hayvanın bir suçu yok, ayrıca şımarıkta değil, nasıl bizlerin karakteri varsa onlarında var, üstelik daha 13 aylıkmış yani 14 yaşında bir çocuk şu an o, 14 yaşındaki bir çocuğa ne kadar söz geçirebilirseniz ona da o kadar söz geçirebilirsiniz, sürekli yaptığınız masraflardan bahsetmişsiniz, burada birçok arkadaşın evcili var, inanın sizin kadar masraf yapıyorlardır, konu masrafsa ben yapıyorum benim bebeğim kuru mama yemez, sebze yemez, ev yemeklerini hele hiç yemez, o tek birşey yer onu da dolapta birkaç gün bekletirseniz açlıktan midesi karnına yapışsa yemez taze olacak, yıllık aşıları, şampuanları, kışlık giysileri, yazlık giysileri vs derken evde bir bebekten farksızdır.

Hergün 3 sefer dışarı çıkmazsa olmaz, her dışarı çıktıktan sonra patileri vücudu temizlenir, tüyleri taranır, dışarda duramaz çünkü hasta olur, kışın soğuğa yazın aşırı sıcağa gelemez, sıcaktan biraz bunalsa evdeki klima ona özel çalıştırılır, şu an 20 aylık 2,5 aylıktı elimize geldiğinde, bebeklik döneminde sırf o bilmeden sağa sola tuvaletini yapıyor diye benim tüm halılarım battı, canı sağolsun dedim yıkamaya verdim.

Tüy dökmüyor mu döküyor hemde deli gibi ama seviyorum onu, hergün ev düzenli olarak süpürülür silinir, arabanın baş köşesinde oturur, ki pekinezleri bilirsiniz burnu yok denecek kadar minik ve basık olduğundan bir hınkırır heryer burun akıntısı olur ama araba bu yıkattırılır hepsinin çaresi mevcut.
Diyeceğim o dur ki her evcil sahiplenen mutlaka maddi manevi adıyor kendini lakin ona olan sevgi o kadar büyük oluyor ki ne yapılan masrafı, ne çekilen manevi sıkıntıyı gözünüz görmüyor, görmemeli de, onlar sizin benim gibi evin bir bireyi olabilmeli ve yapılanlar bu kadar dillendirilmemeli.

Köpeğiniz henüz çok küçük, 2 yaşını tamamladıktan sonra daha durulacak ama siz köpeğe bazı hareketlerinden rahatsız olduğunuzu hissettirirseniz asla düzelmesini beklemeyin çünkü onlar insanların öfke, üzüntü gibi duygularını salgıladığımız kokulardan, hormonlardan anlıyorlar, kim onu istemiyor, kim zarar verecek, kim sinirlendi bilirler ve tepki olarakta o kişiye ait şeyleri ya kaçırıp saklarlar ya da yok ederler çünkü onlarında duyguları var, benim sadece kışı geçirsin diye bahçeye aldığım sokak köpeği ona kızdığımı hissedince yalnızca bana ait çamaşırları ipten çeker alır üstünde debelenirdi.

Konuşun köpeğinizle sakince öğretin öğrenmesi gereken şeyleri, sık sık tekrar edin onlar zekiler gayette güzel anlayıp öğreniyorlar, benim küçük patilimde kedi köpek gördüğünde onlarla oynamak için deliye döner söz dinlemez ama herşeyi de çok güzel bilir, taranırken sakince durur, bekle deyince bekler, tuvalet saatlerini bilir dışarı çıkarmam için ikaz eder, uyandırması gerektiğinde başıma dikilir uyandırır, hala uyanmamışsam saçımı tutar çeker, kucak istediğinde almam için 2 ayağı üstüne dikilir, ben onu yerim o bizim evimizin küçük kızı.
Onların verdiği karşılıksız sevgi ve sonsuz sadakati başka hangi canlı verebilir?
Zor bir dönemden geçiyorsunuz hamilesiniz anlıyorum ama onu da anlamaya çalışın, o da henüz bir çocuk.

Son düzenleme:
Sizin kopeginiz hakkaten cok akilli bir cins. Bizim goldenlar falan zeki olmasina ragmen idiot kaliyor yaninda :) o derece zeki ve hassas bir kopek icin ona gore onlem almak lazim. Kapilari kilitli tutacaksiniz ya da bir cevrilince acilmayacak kapi kolu olacak. Citlerin yuksekligini arttiracaksiniz ki atlayamayacak. Bu dediklerimin hepsi ekstra masraf farkindayim ama cocuk icin pahali bir bebek arabasi aldiniz ve onda katiyyen rahat ve guvende degilse yenisini alirsiniz oyle dusunun. Baska kopeklere olan bagliligi da bebeginiz dogdugu zaman gececek. Cunku onu korumasi altina alacak ve o mini insan hayatindaki en onemli sey olacak. Benim kizim da bazen cagirdigim halde gelmez ya da gozumun icine baka baka kacirdigi terligimi cignerdi ver dememe ragmen. Cok pesinden kosmusumdur. Bunlarin hepsi bir yas civariydi. Su an ikiye yaklasti ve sihirli bir degnek degdi sanki ve inanilmaz sakin ve laf dinleyen bir bebek oldu. ( yirmi gun tatildeyken bir kopek oteline vermistik. Orada sanirim 7-8 kopekle 24 saat gecirince karakterine bisey oldu :)) olgunlasti yavrum:)
Araba icin de biz ayda iki kez yikatiyoruz ve bagaja bindiriyoruz sadece. Kopegi olan insanlariz ve hijyen freak( delisi) olanlarin da bizim etrafimizda ona gore davranmasi lazim. Gidip evde elektrikli supurem varken hayvanlar icin ozel bilmem kac guclu pahali makina alip onla supuruyorum ama gene de kaliyor tuy.elimden geleni yapiyorum. Evime hijyen takintilimisafir gelecek diye de kopegimi disari atamam. Bunlar hep hesaba katilmasi lazim olan seyler. Ben bunlari dushnup istememistim. Bakamayiz dedim cok zor dedim esim bur gun kucaginda ' ama cok guzeel diye bi yavruyla cikageldi' su anda o ucuncu uykusunda ben gezdiriyorum yavrumu :)
Bir de satin alma olayini anlamadim. Amerikada pound/ barinak tan kopek alma cok yaygin. Sizin avrupa mi?

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamanizi oneririm.popoya gazete vb ile vurmak bir egitim kuralidir. sert bir tokat atsin demedim sahibini kizdirdigini anlayacaği şekilde vursa yeterli.ironi falan yok bebegi oldugu icin zaten en iyi sekilde egitim gormeli.bunun da gereklilikleri var.kimsenin kafasini bulandirdigim yok iki kopek buyuttum egittim onlarla beraber ben de bir cok sey ogrendim.

Haklısınız her yazdığınızda. Ben diyorum ya yaptığım ve yapacağım harcamalar feda olsun. Hala sanki masraflardan soyleniyorum sanıyorsunuz ki bu da sadece beni üzüyor. Temizliği hijyeni beni çok yoruyor siz günde 1 kere yapmaktan bahsediyorsunuz ben günde 2 defa yapıyordum. Hijyen sorunum yok. Olsa baştan almazdım. Evimdeki yerler koyu renk gerçekten çok çirkin görünüyor hani sanki yıllardır dokunmuyorum gibi. O yüzden kendimi mecbur hissetmem. Zaten çitleri biz yaptırdık. Gitmesin bahçeden dışarı diye. Ama bana mısın demedi. Ve benim gerçekten iyi bir eğitime ihtiyacım var. Tekrar ama bu sefer baska kursa gideceğim. Az önce dahi çağırdım gel diye bahçede oynarken ya bana bakıyor sanki ona seslenmiyorum gibi gelmiyor. Sinirlendim topunu yere fırlattım gel buraya diyorum diye öyle geldi. Yani sanki illa sinirli olmam bağırmam gerekir ki gelsin. Yok ya temizlik falan dert mi bunun yanında? Çok üzüldüm. Bu tarz hareketleri değişir mi yoksa dediğim gibi huy mu oldu bu onda?

Umarim ilerde bebeğim çok kaka yapiyor, cok pis kokuyor. Surekli agliyor, uyutmuyor diye onuda satarsınız. Yazık sizin gibilerin elinde canlar harcaniyor

X