Kusura bakmayın konu sahibesi ama haksızsınız, bir evcil sahiplenirken ileride çocuk sahibi olur muyum, çocuk sahibi olunca hayvana bakarken zorlanır mıyım, evcilime bakarken bir sıkıntı yaşar mıyım gibi evcil beslemenin artı ve eksilerini ölçüp tartıp karar vermeliydiniz, tamam kabul hamilesiniz, Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağınıza alın inşallah, hamilelikte yaşanan bir takım sorunları yaşıyorsunuz bu da tamam ama bunların hiçbirinde o hayvanın bir suçu yok, ayrıca şımarıkta değil, nasıl bizlerin karakteri varsa onlarında var, üstelik daha 13 aylıkmış yani 14 yaşında bir çocuk şu an o, 14 yaşındaki bir çocuğa ne kadar söz geçirebilirseniz ona da o kadar söz geçirebilirsiniz, sürekli yaptığınız masraflardan bahsetmişsiniz, burada birçok arkadaşın evcili var, inanın sizin kadar masraf yapıyorlardır, konu masrafsa ben yapıyorum benim bebeğim kuru mama yemez, sebze yemez, ev yemeklerini hele hiç yemez, o tek birşey yer onu da dolapta birkaç gün bekletirseniz açlıktan midesi karnına yapışsa yemez taze olacak, yıllık aşıları, şampuanları, kışlık giysileri, yazlık giysileri vs derken evde bir bebekten farksızdır.
Hergün 3 sefer dışarı çıkmazsa olmaz, her dışarı çıktıktan sonra patileri vücudu temizlenir, tüyleri taranır, dışarda duramaz çünkü hasta olur, kışın soğuğa yazın aşırı sıcağa gelemez, sıcaktan biraz bunalsa evdeki klima ona özel çalıştırılır, şu an 20 aylık 2,5 aylıktı elimize geldiğinde, bebeklik döneminde sırf o bilmeden sağa sola tuvaletini yapıyor diye benim tüm halılarım battı, canı sağolsun dedim yıkamaya verdim.
Tüy dökmüyor mu döküyor hemde deli gibi ama seviyorum onu, hergün ev düzenli olarak süpürülür silinir, arabanın baş köşesinde oturur, ki pekinezleri bilirsiniz burnu yok denecek kadar minik ve basık olduğundan bir hınkırır heryer burun akıntısı olur ama araba bu yıkattırılır hepsinin çaresi mevcut.
Diyeceğim o dur ki her evcil sahiplenen mutlaka maddi manevi adıyor kendini lakin ona olan sevgi o kadar büyük oluyor ki ne yapılan masrafı, ne çekilen manevi sıkıntıyı gözünüz görmüyor, görmemeli de, onlar sizin benim gibi evin bir bireyi olabilmeli ve yapılanlar bu kadar dillendirilmemeli.
Köpeğiniz henüz çok küçük, 2 yaşını tamamladıktan sonra daha durulacak ama siz köpeğe bazı hareketlerinden rahatsız olduğunuzu hissettirirseniz asla düzelmesini beklemeyin çünkü onlar insanların öfke, üzüntü gibi duygularını salgıladığımız kokulardan, hormonlardan anlıyorlar, kim onu istemiyor, kim zarar verecek, kim sinirlendi bilirler ve tepki olarakta o kişiye ait şeyleri ya kaçırıp saklarlar ya da yok ederler çünkü onlarında duyguları var, benim sadece kışı geçirsin diye bahçeye aldığım sokak köpeği ona kızdığımı hissedince yalnızca bana ait çamaşırları ipten çeker alır üstünde debelenirdi.
Konuşun köpeğinizle sakince öğretin öğrenmesi gereken şeyleri, sık sık tekrar edin onlar zekiler gayette güzel anlayıp öğreniyorlar, benim küçük patilimde kedi köpek gördüğünde onlarla oynamak için deliye döner söz dinlemez ama herşeyi de çok güzel bilir, taranırken sakince durur, bekle deyince bekler, tuvalet saatlerini bilir dışarı çıkarmam için ikaz eder, uyandırması gerektiğinde başıma dikilir uyandırır, hala uyanmamışsam saçımı tutar çeker, kucak istediğinde almam için 2 ayağı üstüne dikilir, ben onu yerim o bizim evimizin küçük kızı.
Onların verdiği karşılıksız sevgi ve sonsuz sadakati başka hangi canlı verebilir?
Zor bir dönemden geçiyorsunuz hamilesiniz anlıyorum ama onu da anlamaya çalışın, o da henüz bir çocuk.