Kızlar , kadınlar daha mi fazla araba sigortası öder

Evet var boyle bişey yaş, cinsiyet daha önce kazan var mi, kaç yıldır araban var yani risk arttıkça daha pahalı oluyor.

Konuyla çok alakasız ama bu kanun önünde eşitlik. :)
Konuyla alakasiz mi .kanun onundeki esitlik tam da konumuz zaten.sigorta konusundaki ödemenin,cinsiyet yonunden farkini konusuyoruz.10. madde direk kapsiyor konuyu.sigorta kanunlari geregince de bu maddenin gozetilmemesi sanirim cok ilginc olur.

Konuyla alakasiz mi .kanun onundeki esitlik tam da konumuz zaten.sigorta konusundaki ödemenin,cinsiyet yonunden farkini konusuyoruz.10. madde direk kapsiyor konuyu.sigorta kanunlari geregince de bu maddenin gozetilmemesi sanirim cok ilginc olur.
Kanun ve devlet önünde eşit. Sizi sigortalayan özel sigorta şirketleri, mahkemeler veya devlet değil. :) Sistemleri gereği istatistiksel olarak daha riskli bulduğu gruplara farklı fiyat uygulama hakkına sahip. Kanun maddelerinin yorumlanmasını inceleyin biraz, o madde pek sizin anladığınız gibi değil.
Ayrıca sigorta şirketlerinin farklı yaşa farklı fiyat uyguladığından da haberdar mısınız?

Çok kaza potansiyeli olan çok öder. Kadın diye artırıcı bir madde var mı dikkat etmedim. Genç olan ve çok yaşlı olan fazladır mesela

Eşinizle bütün koşullarınız aynı mı da kadın-erkek farklı fiyat verildiğine vardınız?
Eşim 30 yaş üstü ben 30 yaş altı bu etkiledi kaç tane Sigortacıya sorduk tatlım.
Bayanların kaza riski daha fazlaymış bu da etkiledi.
Her geçen gün her şey değişiyor....

15 yillik soforum.boyle bir fark cinsiyetimden dolayi asssla odemedim.boyle bir kanun anayasada eşitlik ilkesine aykiridir zaten...
15 yıllık şöforsen daha önce Araban oldu muhtemelen bizim ilk Arabamız. Eşimin de benim de daha önceden arabası olmadı.daha önce Araban var mıydı diye ısrarla sordular.siz o yüzden fark ödememişsinizdir trafiğe çıkma yılın epey var.

ehliyet aldığınız tarihler farklımı peki,arabanız olmayabilir kendi üzerinize ama ehliyet daha evvelden alındıysa bir diğeriniz ötekinden daha az ödeyebilir belkide.

ehliyet aldığınız tarihler farklımı peki,arabanız olmayabilir kendi üzerinize ama ehliyet daha evvelden alındıysa bir diğeriniz ötekinden daha az ödeyebilir belkide.
Evet canım farklı tarihler ama ehliyet tarihlerini etkiler gibi bir şey demedi
.o durum etkiler mi hiç bilmiyorum.bana direkt 30 yaş altı olmam bayan olmam .daha önce Arabamın olmamasının epey fiyatları yaratacağını söyledi.öyle de oldu☺

İşte konuya hakim olmadan bunu eşitsizlik olarak gören bilmeyenler atlamış hemen.

Yani konu hakkında net bilgisi yoksa bir insanın en azından kendinden emin gibi konuşmasa daha güzel olur sanki.

Yaşadığın şehir bile fiyatı etkiliyor, büyük şehirlerde daha fazla ödersin, ilçelerde daha az. Yaşın, cinsiyetin falan hep etkiler. Çünkü 19 yaşında biri ehliyetini yeni aldığı için kaza yapma riski her zaman fazladır gibi..

Cevaplari okuyamadim..sigortada ehliyet tarihiniz cok onemli bizim eşimle ayni gün aldigimiz için bizim sigortada fark etmedi..Sigortacı arkadasim onemli olan ehliyet tarihi ve yapilan kaza sayısı dedi...tabi erkekler daha erken ehliyet aldiklari için bazi durumlarda kadinlardan daha az sigorta oduyorlar

Anlıyorum ama şaşırdım inanın...

Hayır kesinlikle kadın erkek yaşlı genç fark etmez , aracın modeli belirler sigortasını .

Canım ne yazık ki yanlış biliyorsun. Eski bir sigortacı olarak şunları söyleyebilirim ki ;

- Aracın yaşı ve markası
- Sizin yaşınız
- Ehliyet alım yılınız
- Geçmişe dair kaza durumunuz
- Ve bayanların kaza yapma riski erkeklere oranla daha yüksek olduğu için ( erkekler bu konuda daha dikkatli)

Trafik sigortası daima daha yüksek çıkar.

- Aynı zamanda yaşadığınız şehir yani aracın plaka kodu da çook büyük bir etken.

Kizlar; yaş , trafiğe çıkma durumu vs sigorta ücretinde fark ediyor tamam ama bayan olunca daha mi fazla ücret oluyor,öyle diyorlar net bilgisi olan var mi acaba

Ne yazık ki evet.
Yaşınız
Ehliyetinizin kaç yıllık olduğu
cinsiyetiniz
Ve hatta aracın rengi dahi kasko ve sigorta poliçelerindeki hesaplamayı değiştirir.
Kadın sürücüler, belli bir yaşın altındaki sürücüler ve kırmızı arabalar da poliçe değeri daha yüksektir.

Anlıyorum ama şaşırdım inanın...

Hayır kesinlikle kadın erkek yaşlı genç fark etmez , aracın modeli belirler sigortasını .
Yaşlı genç farketmez olurmu ben 30 dan ge olduğum için çok pahalı çıktı. Bilmiyorduk, eşimin üstüne devrettim sonra arabayı.. O 30 dan yukarı olduğu için daha uygun bir rakam çıktı.
Bilmiyorsak yanlış yönlendirmeyelim

Zorunlu trafik sigortasinda degil kaskoda farkeder o da cinsiyetle degil ehliyet yasi kaza sayisi vs durumlara gore belirleniyor diye biliyorum ben.

Madem cok biliyorsun ve konuya hakimsin.buradaki insanlara sigorta yasasi olarak paylasirmisin? eşitlik maddesini paylasmama ragmen beni bilgisizlikle suclamissin.anayasada gecmeyen hicbir madde uygulanamaz.sen hangi ilkeye dayanarak konu hakkinda bu kadar eminsin.kendi dusuncelerine goremi yoksa bir yasa maddesine gore mi.paylasimini bekliyorum.

biz yeni aldık aracı dün 900 olan sigorta bugün indirime girmiş 700 e yaptırdık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…