- 4 Nisan 2020
- 9.887
- 21.478
- 278
Ablam 15 senelik evli ben evlenirken bana demişti ki ne kadar iyi taniyorum desende evlendikten sonra her zaman farklı huylarını keşfedersin öyle de oluyor25 mantikla secim yaptim cok sukur baliklama atlamadim ama karaketim 30 a dogru daha farkli otrudu. kendimi tanidim. ne isterim ne istemem.. simdi otursam esimin karsisina ilk defa gibisinden cok farkli seyler konusurum. farkli seylere dikkat ederim. genc yasta evlenmek de ayri guzel ama karakterler degisiyor oturuyor. biri anyaya biri konyaya yonelebilir. basliyor uyumsuzluklar, sen degistin demeler..
Geleceğinizi düşünmüş bana göre tabi herkesin düşüncesi farklı atanıp bi memur olabilme şansınız varsa kaçırmayın derim en azından kendiniz için meslek kızın altın bilezigiymis keşke bunu gec olmadan farkina varsaydimBenim sevgilimde bana bunu söyledi . KPSS’ye çalış atan , senin maaşınla ev alırız benimkiyle geçiniriz dediacayip soğudum .
Dini gereği kadın çalışmak istemeyebilirErkeğin bunu düşünmesinden çok kadının çalışmak istememesine takılırım ben. Kaderini bir erkeğin eline teslim etmek çok çok korkunç geliyor.
İşinde huzurun yoktur, ayrılmak istersin orda erkek diretmemeli elbette ama bu iki taraf için de geçerli. Ben de eşime işten çıkmak istiyorsa diretmem huzursuz çalışsın istemem.
Ben ekonomik özgürlükten bahsediyorum. Evde kilim örüp satar yine ekonomik özgürlüğü olur. Din başka bir şey ve saygım sonsuz. Dayak yiyen, aldatılan bir çok kadın boşandığında kendi ayakları üstünde duramayacağı için göze alamıyor. Adam da zaten boşanamayacağını bildiği için daha çok eziyet ediyor. Bir kadının sadece kendisi için kendi istediği için ekonomik özgürlüğe sahip olması gerektiğini düşünüyorum.Dini gereği kadın çalışmak istemeyebilir
Sizin dediginiz durumla benim sorduğum şey farklı şeylerBen ekonomik özgürlükten bahsediyorum. Evde kilim örüp satar yine ekonomik özgürlüğü olur. Din başka bir şey ve saygım sonsuz. Dayak yiyen, aldatılan bir çok kadın boşandığında kendi ayakları üstünde duramayacağı için göze alamıyor. Adam da zaten boşanamayacağını bildiği için daha çok eziyet ediyor. Bir kadının sadece kendisi için kendi istediği için ekonomik özgürlüğe sahip olması gerektiğini düşünüyorum.
Zaten insan rahat duramıyor. Bu şekilde haklısınızBen ekonomik özgürlükten bahsediyorum. Evde kilim örüp satar yine ekonomik özgürlüğü olur. Din başka bir şey ve saygım sonsuz. Dayak yiyen, aldatılan bir çok kadın boşandığında kendi ayakları üstünde duramayacağı için göze alamıyor. Adam da zaten boşanamayacağını bildiği için daha çok eziyet ediyor. Bir kadının sadece kendisi için kendi istediği için ekonomik özgürlüğe sahip olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu kadar sinirlenen ne var anlamadım sakin olun ben burda zaten ısrarla çalışmani isteyen dedim yani çalışmadığını biliyor karşı taraf hem ayrılmıyor ısrarla çalışmani bekliyor anladnzmi ben zaten iletişimi kestim bu insanla konu itici olup olmaması hem bu konuda erkekle kadın biri tutamazsnzÇalışan erkek istemek ne denli haksa o denli normal bence. Zira böyle bir istek size uymazsa evlenmezsiniz olur biter değil mi? Kimi kadınlar evi olan erkek ya da Evlenecekleri erkeklerin belirli kriterlere sahip olmasını İstiyorlar, kim karışabilir? Adamın da kriteri çalışan eştir. Saygı duyulması gerekli. İslami yönden bunu kötülemeye çalışmak da bence çok adice zira kadının sosyal hayattaki yerini kısıtlama isteklerine İslam’ı alet ediyorlar. Hz. Muhammed’in eşi Hz.Hatice yıllarca ticaretle uğraşmış peygamberimiz ile evlendikten sonra birlikte uğraşmışlardır. Ayrıca Ümmü Selemeyle gibi bir çok kadın sahabe taş içliği, nakışçılık, tarım faaliyetleti gibi zanaatlerle uğraşmışlardır. Her şeyi geçin kadın hafızlar, hatibelerin de çalışmasına haram diyor bu insanlar :) Vallahi tuhafsınız. Kadın tabipler, öğretmenler de peygamberimiz döneminde çok yaygın. Kardeşim kadın savaşçı var yahu! Bakın Ümmü Ümare! Hiç mi İslam hakkında yalan bilgi yaymaktan utanmıyorsunuz? Oturup biraz araştırıp, İslam tarihini çoklu kaynaklardan irdelerseniz zaten göreceksiniz... Bir de utanmadan kadının çalışmasını karalamaya çalışan kadınlar gördükçe şok oluyorum, bari dini alet etmeyin.
Çok haklsnz bazı insalar hem sorumu anlamıyor hem değişik değişik yorumluyorlarHiç çalışmadım eşimde biliyordu ki bir kadın sırf eve iki maaş girsin diye çalışmak zorunda değil..kendi ayakları üstünde durup kendi ihtiyaçlarını karşılayan kadınlara saygılıyım
Eğer bende çalışsaydım ben paramı vermezdim ortak olarakda olsa kızımı zamanı gelince ve Allah nasip kısmet ederse koleje yollamak istiyorum onun için biriktirirdim ki hayatı boyunca güzel yaşasın
Çok haklsnz bazı insalar hem sorumu anlamıyor hem değişik değişik yorumluyorlar
Size değil bazıları yorumlarında İslami açıdan kadının çalışmasına yönelik ‘yalan’ sahih olmayan hadisler paylaşmışlar. Ayrıca birey pek tabii eş seçerken istediği kriterleri sıralayabilir kadın yahut erkek farketmez. İsterse illa yeşil gözlü olsun ya da illa villası olsun ya da çalışıyor olsun diyebilir. Bu kişinin kendisini ilgilendirir. Erkek de illa ben çalışan eş istiyorum diyorsa yine bu onu ilgilendirir, bahsi geçen erkek paragöz ya da aşağılanacak bir karaktere sahip değildir. Nasıl ki kadınlar evi arabası olsun istiyorlarsa, meslek beğenmeyip meslek ayırt edebiliyorlarsa erkeğin de çalışan eş isteme hakkı var.Bu kadar sinirlenen ne var anlamadım sakin olun ben burda zaten ısrarla çalışmani isteyen dedim yani çalışmadığını biliyor karşı taraf hem ayrılmıyor ısrarla çalışmani bekliyor anladnzmi ben zaten iletişimi kestim bu insanla konu itici olup olmaması hem bu konuda erkekle kadın biri tutamazsnz
Tabiki çalışmak istiyorum .ama bunuGeleceğinizi düşünmüş bana göre tabi herkesin düşüncesi farklı atanıp bi memur olabilme şansınız varsa kaçırmayın derim en azından kendiniz için meslek kızın altın bilezigiymis keşke bunu gec olmadan farkina varsaydim
daha çok kendi geleceğini düşündü gibi geldi banaGeleceğinizi düşünmüş bana göre tabi herkesin düşüncesi farklı atanıp bi memur olabilme şansınız varsa kaçırmayın derim en azından kendiniz için meslek kızın altın bilezigiymis keşke bunu gec olmadan farkina varsaydim
Erkeklerde biliyor tek maaşla gecinilmiyecegini valla bana ben calismasam calis ben is bulurum dese sevinirim. Kendi ayaklarimin uzerinde durmami istiyor. Söz hakkımın olmasini istiyor diye.Yani ben açıkçası çalışmanın kadının kendi isteği doğrultusunda olmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum ama illaki çalış ben sana iş bulurum diyen bir erkek itici gelirmiydi size?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?