• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar illaki çalışan eş isteyen erkekler hakkında ne düşünüyorsunz?

Acikcasi erkek olsam sirtimdan gecinecek elime bakacak biri ile evlenmem. Siz nasil sizin calismanizi size birakacak birini istiyorsaniz, bir baskasininda calisacak hayata ortak olacak birini istemesi gayet dogal.
Evi erkek geçindirir kadının çalışmak gibi bir mecburiyeti yok bunun bilincindemisinz acaba

Dini içerik yasaktır, rica ediyorum dini yorumlar yazmayınız.

Birbirinin halinden anlamak, hayatı paylaşmak anlamında çalışan bir çift olmanın sonsuz pozitif getirileri var evlilikte. Bunun yanında gelir ve yaşam standardının artışı da söz konusu. Erkek olsam çalışmayı düşünmeyen biriyle evlenmezdim. Ama siz başından beri hayatınızı başka türlü hayal edip bunu da karşı tarafa belli ettiyseniz o da sizi bu şekilde beğendiyse evlendikten sonra çalış diye tutturması itici bence de.

Çalışmayan kadınları basit görüyor artık erkekler.

Yani ben açıkçası çalışmanın kadının kendi isteği doğrultusunda olmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum ama illaki çalış ben sana iş bulurum diyen bir erkek itici gelirmiydi size?
Çok itici hemde

Yani ben açıkçası çalışmanın kadının kendi isteği doğrultusunda olmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum ama illaki çalış ben sana iş bulurum diyen bir erkek itici gelirmiydi size?
Bu kişisel bi tercih. Evlilikte benim de kriterlerim var ve karşı tarafın da kriterlerinin olmasi kadar normal bi şey yok. Eşinin çalışmasını istemesi kadar normal bişey yok ekonomik şartlar düşünülünce.

Şunu söylemek istiyorum. Madem feministiz. Evi temizlemek, yemek yapmak kadının görevi değildir diyoruz. Aynı zamanda çalışmayız da diyoruz. Ne yapacaz o zaman. Şimdi adam daha henüz tanışırken çalışan eş istiyorum diyorsa bu onun özgür isteğidir. Hoş görürüm. Eğer ben çalışmak istemiyorsam bu adamla görüşmem. Ama çalışıyorsam ki öyleydim, hep taliplerime ev işlerini birlikte yapmayı şart biçtim. Çünkü ben onun ev geçindirme görevini paylaşmışım zaten. Ama evde isem çalışmıyor isem bi zahmet görev paylaşımı olacak. Ev işleri de bende olacak yok öyle yağma. Bizim gelin akşam 7de gelen kardeşime bi de yemek, temizlik yaptırıyor.

kesinlikle gelirdi.. geldi de.. yallah arabistana dedim..

illa es zengin olmali demiyorum.. kadina calismama luksunu vermeli..

sebep keyfi olabilir, hastalik, dogum gibi zorunlu olabilir.. bir kadin isterse calismali, istemezse calismamali. calisirsa standartlari yukselir. calismazsa hemen degil de on sene sonra ve sahibi olurlar.. calismayarak kadin da bunu goze alir.

kadinin parasiyla dugun yapan, ev alan, borc odeyen, kadini zorunda birakan duzgun erkek ben hic gormedim. aptal saptal tipler yapiyor bunu.

Aşırı itici gelir. Bir erkeğin eşine ya da nişanlısına evlenince illa çalışacaksın diye tutturmasi beni soğutur. Çalışmayacaksin diye baskı yapsa o da soğutur.

Bir erkek eşinin çalışmasını ya da çalışmamasını isteyemez mi? Elbette isteyebilir. Ama evlilik düşündüğü kişiye en baştan sorar evlenince çalışmayı düşünüyor musun diye. Kadın fikrini söyler. Adam da ona göre yolunu çizer. Bu işler öyle önce istediği kişiyi seçip sonra zorla kendi istediği kalıba sokmaya çalışmakla olmamalı. Çalışmak isteyen ve çalışmak istemeyen binlerce kadın var. Ona göre seçimini yapsın.

kesinlikle gelirdi.. geldi de.. yallah arabistana dedim..

illa es zengin olmali demiyorum.. kadina calismama luksunu vermeli..

sebep keyfi olabilir, hastalik, dogum gibi zorunlu olabilir.. bir kadin isterse calismali, istemezse calismamali. calisirsa standartlari yukselir. calismazsa hemen degil de on sene sonra ve sahibi olurlar.. calismayarak kadin da bunu goze alir.

kadinin parasiyla dugun yapan, ev alan, borc odeyen, kadini zorunda birakan duzgun erkek ben hic gormedim. aptal saptal tipler yapiyor bunu.
Işte banada hep o aptal saptal tipler geliyor dediklerine de katılıyorum 👍👏

Aşırı itici gelir. Bir erkeğin eşine ya da nişanlısına evlenince illa çalışacaksın diye tutturmasi beni soğutur. Çalışmayacaksin diye baskı yapsa o da soğutur.

Bir erkek eşinin çalışmasını ya da çalışmamasını isteyemez mi? Elbette isteyebilir. Ama evlilik düşündüğü kişiye en baştan sorar evlenince çalışmayı düşünüyor musun diye. Kadın fikrini söyler. Adam da ona göre yolunu çizer. Bu işler öyle önce istediği kişiyi seçip sonra zorla kendi istediği kalıba sokmaya çalışmakla olmamalı. Çalışmak isteyen ve çalışmak istemeyen binlerce kadın var. Ona göre seçimini yapsın.
Ne güzel yazmışsın 👏

Kesinlikle öyle dediğin kaç yaşında evlendiniz?
25 mantikla secim yaptim cok sukur baliklama atlamadim ama karaketim 30 a dogru daha farkli otrudu. kendimi tanidim. ne isterim ne istemem.. simdi otursam esimin karsisina ilk defa gibisinden cok farkli seyler konusurum. farkli seylere dikkat ederim. genc yasta evlenmek de ayri guzel ama karakterler degisiyor oturuyor. biri anyaya biri konyaya yonelebilir. basliyor uyumsuzluklar, sen degistin demeler..

Ayy keşke benimde eşim olumlu karşılaşa 😅 yani ben bize yeterim.diyor ve çalışıp yorulmami istemiyor evlenmeden önce baya çalıştım hemde yorucu işlerde şimdi ise yat diyor ama.sunu da demişti dünya hali başıma bi iş gelir bisi olur senin çalışman gerekir çalışırsın ve sen her şekilde yaparsın demişti. Şimdi maddi acıdan bi sıkıntınız yoksa ve sizde istemiyorsanız çalışmak bence ısrar etmesi yanlış

Back
X