- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
(Alıntı) laylalila kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
bence para konuları hiç hoş konular değil
ne vermiş olursan ol gündeme getirip nişanlının gururunu kırman hoş değil, sen böyle yaparsan daha gelgitler yaşarken bir bakmışsın nişanlın son noktayı koymuş bile
hoş mu sence pazar parasını verdim falan demek.
kadınlar olarak özgürlük istiyoruz ama erkekleri bir rahat bırakmıyoruz, bırak istediğini alsın . O sana karışıyor mu yani aldıklarına ?
zor bir tarzın var evlenmek yürek ister , bunu yapıcı olmak adına söylüyorum lütfen bu itici para konularından vazgeç hayatta her şey para değil
bu tarz davranırsan kaşıkla verip sapıyla göz çıkartanlardan olursun
mutluluğu düşünüyorsan ya bu para meselelerini sil kafandan ( rüyanda bile miras görmüşsün )
ya da senin hayalindeki harcamaları yapacak birini bul
nişanlın daha şimdiden bunları konuşuyorsak sonumuz belli demekte haklı sanki biraz
arkadaşlar iyi hoş para düşüncesini sil kafandan diyorsunuz da, bir insan evlilik öncesi ihtiyaçları karşılamak, maddi olarak gerekenleri yapabilmek için paradan başka ne düşünebilirki? arkadaşımız sadece geleceğini düşünüyor bence, aç gözlülükle, yada para düşkünlüğü ile ilgisi yok. bende onun gibiydim, evlendim şimdi ne kadar haklı olduğumu anlıyorum. ben ayağa kaldırmasam onlar oturup duracakmış meğerse. Şimdi evimin eksikleri çok fakat en azından mobilya ve beyaz eşyam var sadece. Biz nişanlıyken elini kolunu sallayıp gelirdi, şimdi yiyecek içecek bişeyler alıp geliyor her akşam. Benimde babam yok, bir dul başına anam var. Anam kendine yetiremiyorki bana versin. Nişanlım maaşının çoğunu ailesine yolluyordu. tmm onlarında durumu iyi değildi, kendilerine bulamıyorlardı ki bize faydası olsun. Defalarca kavgamız oldu, yüzük attım.. yollamayacağım dedi yolladı. sonra gittim mobilya borcuna soktum. maaşının tamamına yakın taksit yaptım. öde dedim yoksa biter. evet iyikide yapmışım. düğün masrafları için arabamı sattım ailesi ne yaptı koskocaman bir sıfır. kendisi sadece taksitleri ödedi. bende kendi taksitlerimi ödedim çeyizimi yaptım. böylece ev köy olduk.. iyide yapmışım. fakat tek fark var benimki beni çek çevir demişti. kendisi gönüllüydü. seninki nasılsır bilmem.
konu çok hızlı akıyor, bunu kimsenin okumayacağını biliyorum ama genede yazmak istedim. umarım sende nişanlını istediğin hale getirirsin.
Tatlım bir şey söyleyebilirim gerçi ilk yazdığını okudum sadece gerisini şimdi okuyacağım da neyse işte bence o kadar büyütülecek bir şey değil. Neden dersen oyunlar erkekler için gerçekten önemli oluyor böyle kafa dağıtıp stres atmak için çok eğlenceli bir yöntem ve pes acayip zevkli ben de oynadığım için biliyorum. Şimdi sen diyorsun ki para yok buna harcıyor ama harcamamış söylemiş sadece sonra da vazgeçmiştir yanılmıyorsam. Şu an sen onun ailesi size destek olmadığı için rahatsız olduğundan bu çok gözüne batıyor. Eğer maddiyattan çok maneviyata önem veren birisiysen sanki bana nişanlın zaten durumun farkında ve de bunun için üzülüyor gibi geldi.Bir heves söylemiştir ama sözlerinden anladım ki sana aslında hak vermiş sadece sen onu anlamadığından çok özür dileyerek söylüyorum bir nevi söylendiğinden dolayı biraz trip atmış gibi.Bilmiyorum ben o ilk konuşmalardan böyle anladım.(anladığım kadarıyla tabiki ikinizi de tanımıyorum sonuçta)
Bence iş ayrılığa dek gidecek boyutta değil.Ailesi çabalamıyor olabilir ama o çabalıyor mu önemli olan o ? Sana playstation alsam mı dediği için önemsemiyor anlamına gelmez ,vurdumduymaz olsa hiç söylemez direk alırdı zaten.Ya da tamam der yine gider alırdı..
cnm benimkide beni çek çevir diyor evliliği çok istiyor tamam tv taksitine girdik ya sonrası şimdi o pc alınması ayda 60 liraya bi taksite daha girsek fena mı olurdu benim bu tavırlarımı telaşlarımı anlamaması acayip karşılaması sinirimi bozuyo hep negatif düşünüyormuşum ona göre diğer konuşmalarımızda bunları söylüyordu herşeyimiz olacak diğerek yatıştırırdı hep alttan alırdı. şimdi biraz erkeklik gruru yapıyo ama konuşarak çözebilecez mi bakalım yaşayıp görecez
cnm gidip aldı playstationu yani o gün tartıştık yazmayı unuttum sigarayı bırakacam ondan cebimde kalan parayla ödeyecem dedi sonraki günler sigarayı elinde görünce öyle hemen bırakılmaz ki dedi hiç bişi yapamadım yani tek bir söze kanan birisi oldum çıktım (tabi kendi içimde)
Ve yanlış anlama ama aramayıp sormazsan da bir şekilde tamam deyip bir süre istediğin gibi davransa bile özüne dönecektir çok çok büyük bir ihtimal, çünkü aileden gelen bir şey , huy bu değişmez pek sanmam.Açık konuşuyorum umarım üzülmüyorsundur..
Ve yanlış anlama ama aramayıp sormazsan da bir şekilde tamam deyip bir süre istediğin gibi davransa bile özüne dönecektir çok çok büyük bir ihtimal, çünkü aileden gelen bir şey , huy bu değişmez pek sanmam.Açık konuşuyorum umarım üzülmüyorsundur..
keşke nişanlanmasaydınız yani....erkeğin ailesi kendine güvenirse gelip kız ister ,gelininden borç alan bi aileyi düşünemiyorum.hem nişanlılık dönemi en özel ve güzel bir dönem olmalı..bende eşimin ailesinden pek haz etmem ama nişanlı olduğum dönemleri düşünüyorum,çok emek verdiler eşim başka bir şehirde çalışıyodu ben başka bir şehirde eşimin ailesi ise başka bir şehirde,eşim uzakta olduğundan sık gelemiyordu ama kayınvaldem ve kayınbabam beni hiç ihmal etmezlerdi sürekli ararlar bişeye ihtiyacım var mı sorarlar,3 haftaya bi gelirler ama öyle boş değil valla haklarını yemeyim elleri kolları dolu gelirlerdi kıyafetler,parfümler ve her geldiklerindede mutlaka bir çeyrek altın bırakırlardı ihtiyacın olur söylemeye çekinirsin derlerdi...yani düşünceliler bile ilerde çeşitli nedenlerden dolayı bozulabiliyolar..ki benimkilerin tek kusuru sevgili kaynım ve karısının yüzündendir..ama ilişkilerimizde sadece mesafe oldu yani kavga falan olmadı...kaldıki seninki baştan bozuk çıkmış canım..hiç uğraşma derim..sonuçta dünyaya bir kere geldin ve ömrünü borç batağında geçirme..herşey maddiyat değil ama maddiyatsızda hiçbişey olmuyo..zaten enin sorunun maddiyat değil başta düşüncesiz ve sorumsuz nişanlı vede ailesi..valla en büyük maddi sıkıntılara çare varda buna yok..
sen görücü usülümü evlendin? konuşarak evlenince pek önemsemiyor aileler, görücü usulü olunca gerekenleri yapıyorlar genelde.
Fakat senin eşinin ailesi çok düşünceli imiş. benimkinin durumu yok tamamda hiç ellerini ceplerine atmadılar. Seviyolar nasılsa evlenirler davasına...
Geçen gün kaynanam bir ocak almış, oğlu ve beni bırak komple apartman havaya uçuyorduk. daha benimki anasını savunuyor tam 70 lira vermiş o ocağa
ucuz ve dandik değilmiş heheheşu anda 1 aylık evliyim evimde ocak yok ..
zaten bi kartı var ağzına kadar dolu onun asgarisini ödüyor durmadan. ya işte gelecek mirasa güveniyor gelsin kapatacaz bütün borçları diyor.söylediğimdede karışma benim ödemelerime diyo ya tartışmalarımız hep para yüzünden çıkıyor sonrada ben para göz olup çıkıyorum
eşin sorumsuz ve henüz olgunlaşmamış. evlenmek üzere olan adamın neyine PS almak? ayrıca burda sende de suç var bence çünkü onu öyle alıştırmışsın. sen de farkındasın zaten nasılsa ben ikimizin yerine alırım yaparım demişsin evet kesinlikle doğru bir tespit. eğer sen böyle uğraşmasan bu gemi yürüyecek mi düşün bir bakalım. alışmış zaten bir alan bir yapan bir uğraşan var diyerek iyice suyunu çıkarmış artık. ben bile sinirlendim okurken bir de direkt ajitasyona bağlamış ben de 5 kuruşun kalmayacak vs. tamamen blöf işi paraya getireyim ki üstüme gelmesin daha fazla düşüncesinde.
burda sorun paradan öte sorumsuzluk bence. sen tek bşaına mı evleniyorsun ki rahat bu kadar nişanlın?
sevgi öenmlidir evet ama salt sevgiliyle evlilik olmaz yürümez. ben sana ne ayrıl diyebilirim ne evlen ama mümkünse nişanı uzat biraz daha. hemen evlenme en azından ve durumları duygusal olarak değil mantıklı biri olarak gözle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?