• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ilişkim sallanıyor:(

canım bir ablan olarak söylüyorum sakın evlenme o adamla benim eşim de aynıydı ,altını bozdurup kolon almalar vs.Dizginlemek için çok yıprandım sonra yoruldum ve bıraktım olan sana olur.Bak ben sewkiz sene dayandım sen okadar da dayanamayabilirsin nolur evlenme

(Alıntı) laylalila kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
bence para konuları hiç hoş konular değil
ne vermiş olursan ol gündeme getirip nişanlının gururunu kırman hoş değil, sen böyle yaparsan daha gelgitler yaşarken bir bakmışsın nişanlın son noktayı koymuş bile
hoş mu sence pazar parasını verdim falan demek.
kadınlar olarak özgürlük istiyoruz ama erkekleri bir rahat bırakmıyoruz, bırak istediğini alsın . O sana karışıyor mu yani aldıklarına ?
zor bir tarzın var evlenmek yürek ister , bunu yapıcı olmak adına söylüyorum lütfen bu itici para konularından vazgeç hayatta her şey para değil
bu tarz davranırsan kaşıkla verip sapıyla göz çıkartanlardan olursun
mutluluğu düşünüyorsan ya bu para meselelerini sil kafandan ( rüyanda bile miras görmüşsün )
ya da senin hayalindeki harcamaları yapacak birini bul

nişanlın daha şimdiden bunları konuşuyorsak sonumuz belli demekte haklı sanki biraz

arkadaşlar iyi hoş para düşüncesini sil kafandan diyorsunuz da, bir insan evlilik öncesi ihtiyaçları karşılamak, maddi olarak gerekenleri yapabilmek için paradan başka ne düşünebilirki? arkadaşımız sadece geleceğini düşünüyor bence, aç gözlülükle, yada para düşkünlüğü ile ilgisi yok. bende onun gibiydim, evlendim şimdi ne kadar haklı olduğumu anlıyorum. ben ayağa kaldırmasam onlar oturup duracakmış meğerse. Şimdi evimin eksikleri çok fakat en azından mobilya ve beyaz eşyam var sadece. Biz nişanlıyken elini kolunu sallayıp gelirdi, şimdi yiyecek içecek bişeyler alıp geliyor her akşam. Benimde babam yok, bir dul başına anam var. Anam kendine yetiremiyorki bana versin. Nişanlım maaşının çoğunu ailesine yolluyordu. tmm onlarında durumu iyi değildi, kendilerine bulamıyorlardı ki bize faydası olsun. Defalarca kavgamız oldu, yüzük attım.. yollamayacağım dedi yolladı. sonra gittim mobilya borcuna soktum. maaşının tamamına yakın taksit yaptım. öde dedim yoksa biter. evet iyikide yapmışım. düğün masrafları için arabamı sattım ailesi ne yaptı koskocaman bir sıfır. kendisi sadece taksitleri ödedi. bende kendi taksitlerimi ödedim çeyizimi yaptım. böylece ev köy olduk.. iyide yapmışım. fakat tek fark var benimki beni çek çevir demişti. kendisi gönüllüydü. seninki nasılsır bilmem.

konu çok hızlı akıyor, bunu kimsenin okumayacağını biliyorum ama genede yazmak istedim. umarım sende nişanlını istediğin hale getirirsin.

cnm benimkide beni çek çevir diyor evliliği çok istiyor tamam tv taksitine girdik ya sonrası şimdi o pc alınması ayda 60 liraya bi taksite daha girsek fena mı olurdu benim bu tavırlarımı telaşlarımı anlamaması acayip karşılaması sinirimi bozuyo hep negatif düşünüyormuşum ona göre diğer konuşmalarımızda bunları söylüyordu herşeyimiz olacak diğerek yatıştırırdı hep alttan alırdı. şimdi biraz erkeklik gruru yapıyo ama konuşarak çözebilecez mi bakalım yaşayıp görecez

Tatlım bir şey söyleyebilirim gerçi ilk yazdığını okudum sadece gerisini şimdi okuyacağım da neyse işte bence o kadar büyütülecek bir şey değil. Neden dersen oyunlar erkekler için gerçekten önemli oluyor böyle kafa dağıtıp stres atmak için çok eğlenceli bir yöntem ve pes acayip zevkli ben de oynadığım için biliyorum. Şimdi sen diyorsun ki para yok buna harcıyor ama harcamamış söylemiş sadece sonra da vazgeçmiştir yanılmıyorsam. Şu an sen onun ailesi size destek olmadığı için rahatsız olduğundan bu çok gözüne batıyor. Eğer maddiyattan çok maneviyata önem veren birisiysen sanki bana nişanlın zaten durumun farkında ve de bunun için üzülüyor gibi geldi.Bir heves söylemiştir ama sözlerinden anladım ki sana aslında hak vermiş sadece sen onu anlamadığından çok özür dileyerek söylüyorum bir nevi söylendiğinden dolayı biraz trip atmış gibi.Bilmiyorum ben o ilk konuşmalardan böyle anladım.(anladığım kadarıyla tabiki ikinizi de tanımıyorum sonuçta)
Bence iş ayrılığa dek gidecek boyutta değil.Ailesi çabalamıyor olabilir ama o çabalıyor mu önemli olan o ? Sana playstation alsam mı dediği için önemsemiyor anlamına gelmez ,vurdumduymaz olsa hiç söylemez direk alırdı zaten.Ya da tamam der yine gider alırdı..

cnm gidip aldı playstationu yani o gün tartıştık yazmayı unuttum sigarayı bırakacam ondan cebimde kalan parayla ödeyecem dedi sonraki günler sigarayı elinde görünce öyle hemen bırakılmaz ki dedi hiç bişi yapamadım yani tek bir söze kanan birisi oldum çıktım (tabi kendi içimde)

cnm benimkide beni çek çevir diyor evliliği çok istiyor tamam tv taksitine girdik ya sonrası şimdi o pc alınması ayda 60 liraya bi taksite daha girsek fena mı olurdu benim bu tavırlarımı telaşlarımı anlamaması acayip karşılaması sinirimi bozuyo hep negatif düşünüyormuşum ona göre diğer konuşmalarımızda bunları söylüyordu herşeyimiz olacak diğerek yatıştırırdı hep alttan alırdı. şimdi biraz erkeklik gruru yapıyo ama konuşarak çözebilecez mi bakalım yaşayıp görecez

ozaman sabrının taştığını göstereceksin. ben öyle yaptım işe yaradı. sende yap..
isteklerini söyle, kabul etmezse tek kelime gözlerine bak, yumruğunu sık ve ciddi ve sert olarak YETER de
sonra dön git..

ciddiyetini anlasın. asla sen arama sorma. kendi haline bırak. sana alışkındır o, boşluğa düşecektir. sensizliği anlayacaktır. ozaman kuzu olacaktır. hemen götür borca sok :D

cnm gidip aldı playstationu yani o gün tartıştık yazmayı unuttum sigarayı bırakacam ondan cebimde kalan parayla ödeyecem dedi sonraki günler sigarayı elinde görünce öyle hemen bırakılmaz ki dedi hiç bişi yapamadım yani tek bir söze kanan birisi oldum çıktım (tabi kendi içimde)

Tatlım olmaz öyle iş az önce biraz daha okudum yok ailesi senden borç almış, ailecek habire borç içindeler borca alışmışlar.Cık olmaz üzgünüm :50: Senin geleceğin de hemen hemen aynı olur onlar borç yapar sen kapatmaya çalışırsın bu hep bööyle gider :31: Bir de kim gelin adayından borç alır nasıl bir iş bu :19: Başkasından borç alırsın daha iyi ne kadar ayıp.. Nişanlının seninle bu kadar konuştuktan sonra gidip o ps ı almasına ise hiçbir şey demiyorum.İnşallah en hayırlısı olur senin için.Ama bu ilişkide gidişat iyi görünmüyor ve senin yapabileceğin pek bir şey yok :31:

Ve yanlış anlama ama aramayıp sormazsan da bir şekilde tamam deyip bir süre istediğin gibi davransa bile özüne dönecektir çok çok büyük bir ihtimal, çünkü aileden gelen bir şey , huy bu değişmez pek sanmam.Açık konuşuyorum umarım üzülmüyorsundur..

Ve yanlış anlama ama aramayıp sormazsan da bir şekilde tamam deyip bir süre istediğin gibi davransa bile özüne dönecektir çok çok büyük bir ihtimal, çünkü aileden gelen bir şey , huy bu değişmez pek sanmam.Açık konuşuyorum umarım üzülmüyorsundur..

yok cnm üzülecek olsam burda paylaşmazdım herşeye açığım ben

yanlış anlama ama aşkım kelimesinden tiksinti geldi okurken
çok yapaylaşmış tartışma arasında kullanırken
içi boşalmış
neyse konuya gelecek olursak sen ne kadar fedakarsan nişanlın
o kadar sorumsuz
evliliğin sorumluluğunu almaya hazır değil
ps almak nedir ev eşyalarınız yokken
çok hovardaca bi davranış
böyle adamdan koca olmaz:19:

Son düzenleme:

ozaman tek seçenek ayrılmak. ne köy olur ne kasaba misali. arkadaş taviz verdiği için olmuş. baksana kaynanaya borç bile vermiş. olmaz olmamalı. eğer rakam büyükse kendisi onlara mecbur kalacaktır.. yazık...

solitarywomen aşk evliliği mi mantık mı

keşke ikisi bir arada olsa tadından yenmez

ama maddi anlamda ileride çok sıkıntıların olacağını kestirmek güç değil

evlilik tek taraflı fedakarlıkla yürümez sen bu kadar çabalarken karşı taraf çocuk gibi davranıyor.

ailesi de destek olamadıkları gibi yük oluyorlar...

burada çok güzel yorumlar yapılmış bence bu kadar kişinin tecrübe ve görüşlerini yabana atma derim

bir iş sonradan bozulacağına baştan bozulsun diyenlerdenim

yazdıklarım tamamen 35 yaşında 11 yıllık evlilik deneyimine sahip bir ablanın nacizane tavsiyeleriydi. herşeyin hakkında hayırlısı olmasını dilerim.

keşke nişanlanmasaydınız yani....erkeğin ailesi kendine güvenirse gelip kız ister ,gelininden borç alan bi aileyi düşünemiyorum.hem nişanlılık dönemi en özel ve güzel bir dönem olmalı..bende eşimin ailesinden pek haz etmem ama nişanlı olduğum dönemleri düşünüyorum,çok emek verdiler eşim başka bir şehirde çalışıyodu ben başka bir şehirde eşimin ailesi ise başka bir şehirde,eşim uzakta olduğundan sık gelemiyordu ama kayınvaldem ve kayınbabam beni hiç ihmal etmezlerdi sürekli ararlar bişeye ihtiyacım var mı sorarlar,3 haftaya bi gelirler ama öyle boş değil valla haklarını yemeyim elleri kolları dolu gelirlerdi kıyafetler,parfümler ve her geldiklerindede mutlaka bir çeyrek altın bırakırlardı ihtiyacın olur söylemeye çekinirsin derlerdi...yani düşünceliler bile ilerde çeşitli nedenlerden dolayı bozulabiliyolar..ki benimkilerin tek kusuru sevgili kaynım ve karısının yüzündendir..ama ilişkilerimizde sadece mesafe oldu yani kavga falan olmadı...kaldıki seninki baştan bozuk çıkmış canım..hiç uğraşma derim..sonuçta dünyaya bir kere geldin ve ömrünü borç batağında geçirme..herşey maddiyat değil ama maddiyatsızda hiçbişey olmuyo..zaten enin sorunun maddiyat değil başta düşüncesiz ve sorumsuz nişanlı vede ailesi..valla en büyük maddi sıkıntılara çare varda buna yok..

keşke nişanlanmasaydınız yani....erkeğin ailesi kendine güvenirse gelip kız ister ,gelininden borç alan bi aileyi düşünemiyorum.hem nişanlılık dönemi en özel ve güzel bir dönem olmalı..bende eşimin ailesinden pek haz etmem ama nişanlı olduğum dönemleri düşünüyorum,çok emek verdiler eşim başka bir şehirde çalışıyodu ben başka bir şehirde eşimin ailesi ise başka bir şehirde,eşim uzakta olduğundan sık gelemiyordu ama kayınvaldem ve kayınbabam beni hiç ihmal etmezlerdi sürekli ararlar bişeye ihtiyacım var mı sorarlar,3 haftaya bi gelirler ama öyle boş değil valla haklarını yemeyim elleri kolları dolu gelirlerdi kıyafetler,parfümler ve her geldiklerindede mutlaka bir çeyrek altın bırakırlardı ihtiyacın olur söylemeye çekinirsin derlerdi...yani düşünceliler bile ilerde çeşitli nedenlerden dolayı bozulabiliyolar..ki benimkilerin tek kusuru sevgili kaynım ve karısının yüzündendir..ama ilişkilerimizde sadece mesafe oldu yani kavga falan olmadı...kaldıki seninki baştan bozuk çıkmış canım..hiç uğraşma derim..sonuçta dünyaya bir kere geldin ve ömrünü borç batağında geçirme..herşey maddiyat değil ama maddiyatsızda hiçbişey olmuyo..zaten enin sorunun maddiyat değil başta düşüncesiz ve sorumsuz nişanlı vede ailesi..valla en büyük maddi sıkıntılara çare varda buna yok..

sen görücü usülümü evlendin? konuşarak evlenince pek önemsemiyor aileler, görücü usulü olunca gerekenleri yapıyorlar genelde.
Fakat senin eşinin ailesi çok düşünceli imiş. benimkinin durumu yok tamamda hiç ellerini ceplerine atmadılar. Seviyolar nasılsa evlenirler davasına...
Geçen gün kaynanam bir ocak almış, oğlu ve beni bırak komple apartman havaya uçuyorduk. daha benimki anasını savunuyor tam 70 lira vermiş o ocağa :D
ucuz ve dandik değilmiş hehehe :D şu anda 1 aylık evliyim evimde ocak yok ..

sen görücü usülümü evlendin? konuşarak evlenince pek önemsemiyor aileler, görücü usulü olunca gerekenleri yapıyorlar genelde.
Fakat senin eşinin ailesi çok düşünceli imiş. benimkinin durumu yok tamamda hiç ellerini ceplerine atmadılar. Seviyolar nasılsa evlenirler davasına...
Geçen gün kaynanam bir ocak almış, oğlu ve beni bırak komple apartman havaya uçuyorduk. daha benimki anasını savunuyor tam 70 lira vermiş o ocağa :D
ucuz ve dandik değilmiş hehehe :D şu anda 1 aylık evliyim evimde ocak yok ..

canım bizde severek anlaşarak evlendik 5 yıllık flört döneminden sonra 1 seneye yakın nişanlı kaldım..üniverstede tanışmıştık.

eşin sorumsuz ve henüz olgunlaşmamış. evlenmek üzere olan adamın neyine PS almak? ayrıca burda sende de suç var bence çünkü onu öyle alıştırmışsın. sen de farkındasın zaten nasılsa ben ikimizin yerine alırım yaparım demişsin evet kesinlikle doğru bir tespit. eğer sen böyle uğraşmasan bu gemi yürüyecek mi düşün bir bakalım. alışmış zaten bir alan bir yapan bir uğraşan var diyerek iyice suyunu çıkarmış artık. ben bile sinirlendim okurken bir de direkt ajitasyona bağlamış ben de 5 kuruşun kalmayacak vs. tamamen blöf işi paraya getireyim ki üstüme gelmesin daha fazla düşüncesinde.

burda sorun paradan öte sorumsuzluk bence. sen tek bşaına mı evleniyorsun ki rahat bu kadar nişanlın?

sevgi öenmlidir evet ama salt sevgiliyle evlilik olmaz yürümez. ben sana ne ayrıl diyebilirim ne evlen ama mümkünse nişanı uzat biraz daha. hemen evlenme en azından ve durumları duygusal olarak değil mantıklı biri olarak gözle.

zaten bi kartı var ağzına kadar dolu onun asgarisini ödüyor durmadan. ya işte gelecek mirasa güveniyor gelsin kapatacaz bütün borçları diyor.:47::47: söylediğimdede karışma benim ödemelerime diyo ya tartışmalarımız hep para yüzünden çıkıyor:14: sonrada ben para göz olup çıkıyorum

ohooooo gelecek mirasa bel mi baglanir ya?? nisanliniz baya sorumsuz bence bu iliskiyi gozden gecirmelisiniz yoksa heeep kendinizi yer durursunuz. bi de hem suclu hem guclu hemen uste cikmis bu is yurumez bilmemne demis..

Kızma ama en azından kendini biliyormuş, son attığı mesaja bakarak diyorum bunu. Evlilik arefesinde gidip ps almak ne demek? bencillikten başka bir şey değil. İlerde çocuğu hasta olduğu zaman hastane parasını da oyuna verir.

solitary içim cız etti.ben senin yerinde olsam 600 tl yi bir oyun kutusuna verdiği an ayrılmıştım ondan.çünkü adha nişanlısın ve onun yaptığı bu cahilliği nişanlısın diye kabullenmek zorunda değilsin bence.9 yadır para birikterecekmişte.... m...t abisi önceden senin neler yapacağını söylemişte....falan falan çocuk aklı bunlar.her zaman buralarda yazarım nişanlıyken verdiğin her taviz evlilikte sana asfalt,yol olarak dönecektir.sen şimdi kıçını yırtacaksın ki aman eşyamız tam olsun,aman çeyizimiz tam olsun aman şu olsun aman bu olsun.bunlar tek başına yapıp bir de adama maç bileti alacaksın üzülmesin diye....ama evlenince ilk yıldönümüzde o sana bir çiçek değil maydonoz bile almayacak.biz burda çok okuyoruz.kocam için işimi bıraktım,şehir değiştirdim,borç yaptım diyenleri sonunda hep kendileri pişman oluyorlar boşunaymış diye.asla kendini sıkıntıya sokma böyle bir adam için derim ben.senden önce onun düşünmesi lazımda sana hissettirmeden halletmesi lazım herşeyi.bir de hem suçlu hem güçlü yani seni suçluyor.valla çok sinirlendim arkadaşım salla gitsin ya boşver böylelerini.sen kendine değer vermez onun arkasından koşarsan karşıdakinden 000000 değer görürsün ,böyle tepene biner valla.sallaaaaaa.

eşin sorumsuz ve henüz olgunlaşmamış. evlenmek üzere olan adamın neyine PS almak? ayrıca burda sende de suç var bence çünkü onu öyle alıştırmışsın. sen de farkındasın zaten nasılsa ben ikimizin yerine alırım yaparım demişsin evet kesinlikle doğru bir tespit. eğer sen böyle uğraşmasan bu gemi yürüyecek mi düşün bir bakalım. alışmış zaten bir alan bir yapan bir uğraşan var diyerek iyice suyunu çıkarmış artık. ben bile sinirlendim okurken bir de direkt ajitasyona bağlamış ben de 5 kuruşun kalmayacak vs. tamamen blöf işi paraya getireyim ki üstüme gelmesin daha fazla düşüncesinde.

burda sorun paradan öte sorumsuzluk bence. sen tek bşaına mı evleniyorsun ki rahat bu kadar nişanlın?

sevgi öenmlidir evet ama salt sevgiliyle evlilik olmaz yürümez. ben sana ne ayrıl diyebilirim ne evlen ama mümkünse nişanı uzat biraz daha. hemen evlenme en azından ve durumları duygusal olarak değil mantıklı biri olarak gözle.

arkaşın söylediklerinin üzerine ben sadece evlenme arkadaşım böylesiyle demek istiyorum.

Canim insan tabiki kendi isteklerine eglenelerine para ayirir ama bu donemde sen biseyler yapiyoken onun keyfini dusunum ps3 almasi cok yanlis. Ailesi neden hicbir sey yapmiyor ayda 50 lira taksitle bisey de mi alamiyorlar. El oglu mu evleniyor burda. Sonra bide ustne oyun alcam demis dalga gecer gibi o oyunlarin fiyatini bilmiyor muydu alirken de hala masraf yapiyor. Sende bundan sonra kilini kiprdatma canim. Kendi haline birak . Eger o da bir an once evlenmek isterse kendi skisr da biseyler dank eder kafasina .

Back