(Alıntı) laylalila kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
bence para konuları hiç hoş konular değil
ne vermiş olursan ol gündeme getirip nişanlının gururunu kırman hoş değil, sen böyle yaparsan daha gelgitler yaşarken bir bakmışsın nişanlın son noktayı koymuş bile
hoş mu sence pazar parasını verdim falan demek.
kadınlar olarak özgürlük istiyoruz ama erkekleri bir rahat bırakmıyoruz, bırak istediğini alsın . O sana karışıyor mu yani aldıklarına ?
zor bir tarzın var evlenmek yürek ister , bunu yapıcı olmak adına söylüyorum lütfen bu itici para konularından vazgeç hayatta her şey para değil
bu tarz davranırsan kaşıkla verip sapıyla göz çıkartanlardan olursun
mutluluğu düşünüyorsan ya bu para meselelerini sil kafandan ( rüyanda bile miras görmüşsün )
ya da senin hayalindeki harcamaları yapacak birini bul
nişanlın daha şimdiden bunları konuşuyorsak sonumuz belli demekte haklı sanki biraz
arkadaşlar iyi hoş para düşüncesini sil kafandan diyorsunuz da, bir insan evlilik öncesi ihtiyaçları karşılamak, maddi olarak gerekenleri yapabilmek için paradan başka ne düşünebilirki? arkadaşımız sadece geleceğini düşünüyor bence, aç gözlülükle, yada para düşkünlüğü ile ilgisi yok. bende onun gibiydim, evlendim şimdi ne kadar haklı olduğumu anlıyorum. ben ayağa kaldırmasam onlar oturup duracakmış meğerse. Şimdi evimin eksikleri çok fakat en azından mobilya ve beyaz eşyam var sadece. Biz nişanlıyken elini kolunu sallayıp gelirdi, şimdi yiyecek içecek bişeyler alıp geliyor her akşam. Benimde babam yok, bir dul başına anam var. Anam kendine yetiremiyorki bana versin. Nişanlım maaşının çoğunu ailesine yolluyordu. tmm onlarında durumu iyi değildi, kendilerine bulamıyorlardı ki bize faydası olsun. Defalarca kavgamız oldu, yüzük attım.. yollamayacağım dedi yolladı. sonra gittim mobilya borcuna soktum. maaşının tamamına yakın taksit yaptım. öde dedim yoksa biter. evet iyikide yapmışım. düğün masrafları için arabamı sattım ailesi ne yaptı koskocaman bir sıfır. kendisi sadece taksitleri ödedi. bende kendi taksitlerimi ödedim çeyizimi yaptım. böylece ev köy olduk.. iyide yapmışım. fakat tek fark var benimki beni çek çevir demişti. kendisi gönüllüydü. seninki nasılsır bilmem.
konu çok hızlı akıyor, bunu kimsenin okumayacağını biliyorum ama genede yazmak istedim. umarım sende nişanlını istediğin hale getirirsin.