• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ilişkim sallanıyor:(

Bütün bunları mesajlasarakmı konustunuz?

Oysa yüzyüze konusulacak seyler bunlar,mesajla insan karsındakı ınsanın ne düşüneceğini bilemiyor,çok daha rahat yazıyor..Mümkün oldugunca mesajlaşmayın kaldıkı artık nişanlısınız,işler çok daha ciddi..daha çok tel ile iletişim kurun.İnanın bu nokta çok önemli önemsiz gibi görünsede.

Birde çogu yük senin üzerindemi şuan?
Yanı daha nişanlıyken senin maddi olarak bu kadar üzerine geliniyorsa,ve karsı taraftan hiç bir hareket göremiyorsan otur düşün derim.

kızlar bugün nişanlımla beraberdim tabi gayet mesafeli davrandım elini tutmadım sarılmadık öpüşmedik mesafeli konuştum hep. bana hak verdiğini söyledi defalarca özür diledi falan filan beni asla bırakmayacağını çok sevdiğini söyledi bende hatalarını telafi etmeden artık eskisi gibi olamıyacağımızı söyledim çok yıprandığımı anlattım baya uzun uzun konuştuk yarında dayısı anneannesi iftara davet etti büyük ihtimalle evlilik hakkında konuşacaklar sadece onlar adım attı zaten şimdiye kadar (durumları gayet iyi ve ön ayak olmaya çalışıyorlar) bakalım ne olacak ben tavrımı onlarada gösterecem gerçi onlar hep yardım etmekten yana babasıda hafta içi gelecekmiş satılmış evler arsalar borçları kapatacakmış tertemiz başlıyacaz dedi bu arada benim hakkımıda verecekler (babasının bilezik sözü dahi var) bakalım ne olacak tavırları ne yöne doğru kayacak kestiremiyorum şimdiden. ailesi (anneannesi dedesi yengesi ve dayısı) bu problemleri bilmiyor yani iftara falan çağırmaları tamamen tesadüf beni çok seviyorlar çok tutuyorlar saolsunlar.

kızlar ayrıl gelecek göremiyoruz diyenler çok var ama işte anne baba olmayınca başta nişanlanıp ayrılmayı çevrem ve akrabalarım hoş görmüyorlar ablam 8 senelik ilişkisini bitirdi (1,5 senedirde nişanlıydı) ve şimdi yeni biriyle nişanlandı ama hemen evlenmeleri yönünde baskılar var. komşular bile hususi kapımıza gelip düğünleriniz ne zaman uzatmayın diyorlar çevreye göre hareket etmem ama baskılar inanın okadar çok ki ya işyerime özel servisle gidiyorum beni alan 60 yaşında adımı çıkarmışlar kim bu adam diye taşınmayı çok düşündük ama başka mahallede bizi hiç tanımayacaklar 3 kız kardeşi bir tehdit olarak görecekler kimbilir.hiç değilse bu mahalledekiler tanıyorlar bizi kimseye bir zararımız olmayacağını biliyorlar evlenene kadar idare etmeye çalışacaz artık. kızlar dualarınızı eksik etmeyin çok ihtiyacım var allah'ım hepimizin hakkında en hayırlısı neyse onu nasip etsin inş. iyi geceler herkese...

canım ya annen ve baban olmadan böylesine mğcadele vermene çok üzüldüm inşallah çok mutlu olursun nişanlınla ileride... erkekler dediğin gibi para konusunda bizlere göre daha savruk oluyolar... benim erkek arkadaşım da kendisine kalsa iki de bir telefonunu değiştirmek ister ama korkusundan lafını bile edemiyor...eskiyinceye kadar kullanacaksın diyorum böyle böyle şimdiden nişanlı olmasak ta aklına girmeye parayı çarçur ettirmemeye alıştırmaya çalışıyorum :))

merhaba arkadaşlar bir çoğunuzun bildiği üzere 9 aylık nişanlıyım ve kısıtlı bi bütcemle kendi başıma çeyiz yapıyorum. nişanlımın ailesi varlıklı değiller ve bu dokuz ay boyunca hiç bir hareketleri bişi almışlıkları yok yani herşeyini nişanlım kendisi yapacak ama ondada bi kıpırdanma yok sadece kredi kartına taksitle lcd tv aldık ilk aldığımız büyük eşyamız o oldu. geçen hafta nişanlım playstation almak istediğini söyledi 600 liraya bulmuş baya ucuzmuş fiyatı 12 ay taksitle alacakmış tabi izin vermedim 600 liraya çeyizimize bişi alırız dedim hemen tabi benim hiç bişeye hakkım yok falan filan demeye başladı ve tartıştık ve herzamanki gibi beni ikna edip aldı. dünde ps'yi aldığı dükkana gidip oyun alacağını söyledi işten erken çıktı hatta benim çok sinirim bozuldu ve msj attım. aynen şunları yazdım kızlar.

ilk başta nereye gittiğini falan sordum tabi msjlarım soğuktu bana neden soğuk msj attığımı sordu bende " bana almış olduğun bi hediye için bu kadar koşuşturmanı tercih ederdim aşkım" dedim.

o da cvp olarak "alırım sanada aşkım" yazdı.

bende " ben söyledikten sonra inan hiç bir önemi kalmıyor keşke benim kalbimde sen nasıl değerliysen bende senin kalbinde o kadar değerli olsaydım aşkım" dedim.

nişanlımda "değilsin yani öylemi aşkım" dedi

bende" ben artık hissedemiyorum" dedim

nişanlım " daha biz evlenmeden bunları konuşabiliyorsak hayır gelmez bizden aşkım kusura bakma " dedi

bende çıldırdım tabi " ne alakası var aşkım ya neden bütün konuları buraya getiriyorsun bencil olduğunu neden kabul etmiyorsun. kendine gelince hep para buluyon bana gelince hiç bişi yok neden solitary beklemez çünkü solitary hem sana harcar hem kendine harcar dimi ben bu konuşları açınca hep beni mutlu edemiyeceğini benim hiçbir şekilde mutlu olamıyacağımı söyledin oysa ben seni aileni mutlu görünce bile mutlu oldum hep, ama bir kere bişi görmedim aşkım, allah var şimdi otur düşün ya annen neden çeyizden bahsetmiyo dedim yengem var ben tembihledim diyon ya ufacık bişi görsem mutlu olacam ya bi toka alsan bi çiçek alsan mutlu olacam bunlar çok basit şeyler hayatım neden gelecek göremiyorsun bunların hiçbirini hiç bi zaman yapamıyacağın için mi? mutlu kocaman bir aile olmak anne baba istedim hep ne istediyseniz verdim ne istediyseniz yaptım bunları seni ezmek için söylemiyorum aşkım sizi ne kadar sevdiğimi bil diye söylüyorum" yazdım

yazdığı tek şey " evet bencilim ben aşkım " oldu

bende "bütün yazdıklarıma karşılık msjın bu mu " dedim

nişanlımda " ne yazacam ailemin kendine hayrı varda bize mi olacak aşkım yok işte " dedi

bende " ne alakası var aşkım ya ben sana ailenin bana hayrı dokunmuyo mu dedim" yazdım

nişanlım " m...t abi söylemişti aşkım gün gelecek solitary sana yaptıklarını yüzüne vuracak diye o gün bugünmüş" dedi

ben " vurmuyorum aşkım yine olsa yine yaparım hem m...t abi kim oluyoki buna karar veriyo" dedim

nişanlım "aman aşkım aman senden 5 kuruş dahi alırsam allah canımı alsın maç biletinin parasınıda vereyim yarın hem m...t abi kimse kim adam beni düşündüğünden söyledi haklıda çıktı aşkım demek hem solitary kendine harcar hem bana harcar diye mi düşünüyorum öyle mi" yazdı

bende " aferin aşkım bütün bu dediklerimden bunumu anladın " yazdım

nişanlımda " eve gidince yazacam aşkım 5 kuruşun kalmıcak bende hiç merak etme bundan sonrada para meselesi yapma bana. kapat konuyu aşkım tek kelime dahi etme onumu anladın bunu mu anladın diye msj atma" yazdı

bende " hiç bişi söylemicem zaten aşkım seni düşünen insanlar zaten sana demişler diyeceklerini sen onları dine" yazdım

nişanlımda " dinlemek diye bişi yok adam gayet abice bu olacakları söyledi sende haklısın gavatlık benim bu yaptığım aşkım" dedi

bende sadece " iyi geceler aşkım yatıyorum dedim ve namaz kılıp istihareye yattım kızlar. rüyamda babası memleketinden geliyordu( bi miras meselesi var onun için gitmişti) nişanlım babası gelir gelmez yine ailesinin isteğiyle bankadan kredi çekiyordu ve ben sinir krizlerine girip ayrılıyordum kızlar:14:

evet kızlar bi çıkmazın içindeyim benimde çok hatam var çok şeyi görmezden geldim hep polyannacılık oynadım ama biriktim heralde ve dünde böyle bi patlama yaşadım. 3 seneden beri hiç bişi görmedim nişanlımdan ve ailesinde bu arada yedirip içirip gezdirmediler mi bunlarıda yaptılar ama hep bişiler eksikti 3 seneden beri hep konuşmaya çalıştım ama nişanlım hep susturdu bunları sorun etme hep düzelecek dedi ama biriktim işte en son bu kendine ps alma işi son nokta oldu ya 600 tlye bi eksiğimizi alırdık ne diye borçların azalmışken başka borçlar çıkarıyorsun 9 aydır hep para biriktirecek beyfendi ama ihtiyaçlarından hiç bişi yapabildiği yok:14::14::14:

mesele üç kuruşluk şeyler değil ama nedense erkeklere laf etsek haşa paraya taptığımızı sanırlar...biz değerr görmek sevildiğimizi bilmek ve doğru karar verdiğimizin onanmasını istiyoruz... arkadaşım bende de benzer sorunlar vardı kendini hiç üzme.. yakın biriyle konuşu bu meseleleri ona anlat. inan bu zor zamanınızda gidip keyfine bir şey alan insan sonra evini bile geçindirmez. sorumluluk bilinci henüz gelişmemiş bence yol yakınken dön... hiç kimse senden daha değerli değil unutma bunu...

son mesajını okumadan önce bunları yazmıştım.. haklısın çevre pek hoş görmüyor ancak sen mutsuz olursan senin arkanda çevre olmayacak... o çevre dediğin insanlar yine hoş görmeyecekler bu durumu... söylediğine göre durumlar düzeliyormuş inşallah öyle olur çok mutlu olursun hayırlısıyla...

Son düzenleme:
Madem para tutamıyor senden vazgeçmek de istemiyor kontrol sende olsun
maaşının çoğunu sana versin sen birikim yap canım bunu güzelce anlat:34:
Sonuçta artık sen ben olmamalı biz oldunuz ve daha önemli ihtiyaçlarınız için
senin kadar o da düşünmeli.. Bu konuda taviz vermemeni öneririm..

singe song arkadaşım güzel diyorsun da biz o konuyu denemiştik. Olmuyor. Borca girersen kuzu kuzu götürüp ödüyorsun, girmezsen " bu ay olmadı gelecek ay atarız kenara başlıyor. ve atıyorum ayda 500 lira yada 3 çeyrek atacaksan aman bu ayda 2 atayım, 1 atayım olayı oluyor. Kısacası dediğin konu fos.. hiç bir yere varılmıyor.

ben gittim mobilyaları aldırdım, maaşı kuzu kuzu yatırdı. yoksa nerdeeee.. bu ay 1 çeyrek alalım, benim şukadar paraya ihtiyacım var gelecek ay kenara atalım derken 5 ayımız gitti.. keşke baştan borca soksaymışım :)

singe song arkadaşım güzel diyorsun da biz o konuyu denemiştik. Olmuyor. Borca girersen kuzu kuzu götürüp ödüyorsun, girmezsen " bu ay olmadı gelecek ay atarız kenara başlıyor. ve atıyorum ayda 500 lira yada 3 çeyrek atacaksan aman bu ayda 2 atayım, 1 atayım olayı oluyor. Kısacası dediğin konu fos.. hiç bir yere varılmıyor.

ben gittim mobilyaları aldırdım, maaşı kuzu kuzu yatırdı. yoksa nerdeeee.. bu ay 1 çeyrek alalım, benim şukadar paraya ihtiyacım var gelecek ay kenara atalım derken 5 ayımız gitti.. keşke baştan borca soksaymışım :)

Ama öyle olmazki yaa:26:
Biz de eşimle henüz evimizi kurmadık ama her ay hesaplar yapıyoruz hep birikim yaptık
Henüz hiç bişey almadık yerimiz evimiz belli olunca hepsini birden alacağız yeterki para olsun
hiç öyle gelecek ay olur falan demedik yapı meselesi sanırım..:31:
Ben paraya pek değer vermem yani daha kolay harcarım hatta eşim uyarır bazen aşkım ev kurcaz unutma diye:ssz:

Arkadaşım, tavsiyem ayrılman yönünde olacaktır ,bende yaşadım bunları ,onun eksikleri hiç bitmeyecek ps,saat,telefon,pc, sıra sana ve evinize sıra gelmeyecek ,
gönlü olduğunda da ailesi karışıcak ailesinin eksikleri çıkıcak nişanlı bir adamın ps nesine evine evine eşya alsın
ilk aldığı eşyadan belli bekar evi kurar gibi tv ayrılırsanız odasına koyar ,
akıllı ol kendini ezdirme paranı yedirme derim

kusura bakma ama sen bunların evlendikten sonra düzeleceğine inanıyor musun bana hiç muhtemel gelmiyor hatta o zaman daha kötü olur haa şu meşhuuur miras var yaa o hep olur zaten ama hiç gelmez canım benim kendine gençliğine yazık etme kimsenin düzeleceği değişeceği yok ailesinden ne gördüyse onu uygular emin ol seviyorum diyorsun ama ilerde bu konular karşına öyle bi çıkacak ki o zaman sevgin de kalmayacak...şu an sadece şunu demek istiyorum

koş solitary koooooooooşşşşş ve arkana bile bakmaa

öyle aman çevre ne der elalem nasıl laf eder diye de düşünme ortada bişey yokken bile laf üretirler çünkü dedikoducu kadınlarımız sağolsun...sırf akrabaların komşuların bişey der diye de hayatını riske atma bi arkadaş yazmış ya sen mutsuz olduğunda çevre arkanda olmayacak diye aynen öyle...çünkü artık insanlar kötü gününü sadece kendilerine seyirlik bişey çıksın lafını yapacak bişey çıksın diye bekliyorlar ama zor günde gelip seni soran yok...canım ne yaşanırsa Allahla kul arasındadır kimsenin hesap sormaya yargılamaya hakkı yok bunu sadece Allah yapar bırak kim ne düşünürse düşünsün başkaları için kendi mutluluğundan vazgeçme lütfen

600 TL oyun ; Çok para yanlış yapmış ama genelde böyle değilse mazur gör bence, yalnız alışkanlık haline getirmişse eyvah eyvah .. Öyle insanlar zor geçinirler canım.. Sen ara da dürt onu ;)

Sinirrr oluyorumm böylee düşüncesiz hareket edenleree.
Nasılll giderr oyuncak alır ya
Nişanlı adamsın sen
Eksiklerini yap
Tepkinde çok haklısın
Kararrr seninn...

kızlar yazdıklarınız için çok saolun hepinizin düşünceleri benim için ayrı önem taşıyor. dün nianlımın anneannesi iftara davet etti kayınvalidemde ordaydı nişanlımla beraber gittik. neyse oturduk muhabbet ettik falan tabi ben baya bi asık suratlıydım kayın validem sordu ne oldu diye dedim oğlunla tartıştık suratı düştü tabi ne diye tartıştınız diye sordu içeri geçtik nişanlımda balkona çıkmış sigara içiyordu anneannesi seslendi gel oğlum içme sigara diye sonra bana döndü kızım sigarayı bıraktırsana baskı yapmıyon mu hiç dedi dedim ne dediysem bırakmadı yalanlarınada alet ediyo sigarayı bişi alacağı zaman sigarayı bırakıp öderim diyo bırakırsa kullanacağı ne kalır ki dedim şok oldular 9 aydır bişi görmedim valla ilerleyen zamanlardada görmezsem bitecek zaten dedim ( ilk defa bu kadar kesin tavırlı gördüler beni) annesi anneannesi olurmu kızım öyle şey falan dedi valla ben diyeceğimi dedim gerisi size kalmış dedim çıktım işin içinden anneannesi nişanlımı çağırdı beni neden üzdüğünü neden kıymet bilmediğini sordu nişanlımda bi çocukluk yaptım yanlış zamanda yanlış harcamalar yaptım dedi onların önünde tekrar özür diledi beni çok sevdiğini söyledi evlenmeyi benden çok istediğini falan söyledi bakalım kızlar inş lafta kalmaz bunlar biz birbirimizi çok seviyoruz ama parasızda bişi olmuyo malesef:31: beni en çok teselli eden bişi nişanlım üste çıkmaya çalışmadı yüzyüze gayet iyi konuştuk bana sürekli hak verdi para mevzusunu açtığım için bişi demedi haklısın dedi yüzüm yok senden bişi istemeye ama herşeyi telafi edecem dedi bakalım yaşayıp görecem neler yapıp neler yapmıyacağını:31::31:

üzüldüm canım :( bence nişanlın henüz büyümemiş, zaten yaşı da 24 galiba. 24 yaşındaki kızla, 24 yaşındaki erkek arasında çok bariz farklar olabiliyor. çocuk gibi büyütebilirim, eğitebilirim, öğretebilirim diyorsan karart gözünü ve evlen. işin zor!

bence iki farklı karaktersiniz ve anlaşmanız çok zor..sen sorumluluk sahibi ve geleceğini düşünen nişanlın ise sorumsuz ve anı yasayan..bu ilişkide yıpranan mutsuz olan hep sen olursun çünkü fedakarlık yapan verici olan taraf sensin..bence restini çek..eğer bu çocukça tavırlarına devam etcekse sen de kendi yoluna bakarsın..insan 1 hafta üzülür 1 ay üzülür nişanlısından ayrılınca ama bi ömür bu sorumsuz insanı çekebilcek misin iyi düşün

senin çalışmana izin veriyor mu.ilerde daha çok maddi sıkıntı yaşarsınız insan 7 sinde neyse 70inde de o değişmez yani.şimdi tabiki üste çıkmayacak ama ilerde böyle olmaz.beni biliyordun evlenmeseydin derse ki der..kendini güvenceye almadan bi işin olmadan evlenmeeeee derim ben

Back