• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar hiperlaktasyon olmuşum bana yardım edin

Poncukfan

Allah bana yeter
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
301
191
103
30
Kızlar 81 günlük kızım var sütün aşırı tanzikli geliyor bide kızım sondaki yağlı süte ulaşamıyor çok gaz sancısı oluyor gögüslerin de ağrıyor bu sütün çok gelme olayından nasıl kurtulucam kızıma göre gelsin Allah diğer gelmeyen annelere versin bide bebeğimi çok tıkıyor boğazına süt kaçıyor çok korkuyorum bu durumdan

Merhaba, şimdi baktım bu başlıkta aynı sorun üzerine bir sürü mesaj yazmışsın. Verilen cevapları okumadım ama bende de fazla süt üretimi vardı ve iki çocuğumda da aynı boğaza kaçma sorunu yaşadım. Tecrübelerimi be bildiklerimi yazayım sana, belki yardımı dokunur.

Birincisi: eğer devamlı emziriyorsan süt memede yağ ve su olarak ayrışmaz. Dolayısıyla yağlı süre ulaşamıyor gibi bir durum yok. O bakımdan için rahat etsin.

İkincisi: internetten emzirme pozisyonlarını araştır. Tazyikli gelen süt için bebeği göğsün üstüne yatırıp öyle emzirmeyi öneriyorlar. Sen yarı oturur pozisyonda arkana yaslanıyorsun, bebeği dik bir şekilde göğsüne yatırıp öyle emziriyorsun. Benim göğüslerim çok büyük olduğu için yapamadım ama belki sen yapabilirsin.

Üçüncüsü: Evet boğazına süt kaçması korkutucu ama bebeğin bununla baş etmeyi öğrenecek büyüdükçe. Memelerin de terbiye olacak zamanla.

Son olarak, göğsü rahatlatmak ya da tazyik olayını azaltmak için mümkün mertebe sağım yapma. Sütünü arttırırsın ve kısır döngüye girersin. Belki elle çok az bi sağım yapabilirsin ama bunu lütfen en son çare olarak düşün.

Bir de lütfen artık sakin ol ve sakin sakin bak bebeğine :)

Merhaba, şimdi baktım bu başlıkta aynı sorun üzerine bir sürü mesaj yazmışsın. Verilen cevapları okumadım ama bende de fazla süt üretimi vardı ve iki çocuğumda da aynı boğaza kaçma sorunu yaşadım. Tecrübelerimi be bildiklerimi yazayım sana, belki yardımı dokunur.

Birincisi: eğer devamlı emziriyorsan süt memede yağ ve su olarak ayrışmaz. Dolayısıyla yağlı süre ulaşamıyor gibi bir durum yok. O bakımdan için rahat etsin.

İkincisi: internetten emzirme pozisyonlarını araştır. Tazyikli gelen süt için bebeği göğsün üstüne yatırıp öyle emzirmeyi öneriyorlar. Sen yarı oturur pozisyonda arkana yaslanıyorsun, bebeği dik bir şekilde göğsüne yatırıp öyle emziriyorsun. Benim göğüslerim çok büyük olduğu için yapamadım ama belki sen yapabilirsin.

Üçüncüsü: Evet boğazına süt kaçması korkutucu ama bebeğin bununla baş etmeyi öğrenecek büyüdükçe. Memelerin de terbiye olacak zamanla.

Son olarak, göğsü rahatlatmak ya da tazyik olayını azaltmak için mümkün mertebe sağım yapma. Sütünü arttırırsın ve kısır döngüye girersin. Belki elle çok az bi sağım yapabilirsin ama bunu lütfen en son çare olarak düşün.

Bir de lütfen artık sakin ol ve sakin sakin bak bebeğine :)
Hiç sakin olamıyorum cnm bebeğime bakamıyorum hissi hep sorunlardan boğuldum eşimde yok yanımda kayınvalidem in evindeyim oda yaşlı pek ilgilenmiyor ama kendini ilgileniyor gibi göstermesi gıcık bi ğöğsüm den emzirdim bugun diğeri şişti sağmak istemiyorum sütüm artacak diye napıcamı hiç bilemiyorum artık bunaldım

Hiç sakin olamıyorum cnm bebeğime bakamıyorum hissi hep sorunlardan boğuldum eşimde yok yanımda kayınvalidem in evindeyim oda yaşlı pek ilgilenmiyor ama kendini ilgileniyor gibi göstermesi gıcık bi ğöğsüm den emzirdim bugun diğeri şişti sağmak istemiyorum sütüm artacak diye napıcamı hiç bilemiyorum artık bunaldım
Eger sistiyse, canin yaniyorsa elinle sadece rahatlayacak kadar sagim yap. Fazla sagman daha fazla sut demek.

Hepimiz bebeklerimizi buyuturken yetesizlik hissini yasiyoruz, boyle hissetmen normal. Hem de hala lohusa sayilirsin.

Ayrica inan bebekle cok ilgilenmemesi daha iyi, bu sefer kendi bildigini yapacak sen de seni dinlemedigi icin daha cok kizacaksin. Cunku lohusalikta malesef hep boyle oluyor, anne olan herkes yasadi ve yasiyor bunlari :)

Eger daha da tedirgin oluyorsan saglik ocagina ya da doktoruna gittigin zaman anlat bogazina kacma durumunu, ilk yardim bilgisi al. Ne yapacagini bilirsen daha az korkarsin.

Ayni sorunu bende yasiyorum..hep pompayla sagiyordum kisir föngüye girdim ne yapsam sütüm azalmiyor..üstelik göğüslerim artik sagsamda taş gibi, geçmiyor..yaygin bir sertlik var ve ne yapsam gecmiyor..önerisi olan varsa lütfen yazın..

Ayni sorunu bende yasiyorum..hep pompayla sagiyordum kisir föngüye girdim ne yapsam sütüm azalmiyor..üstelik göğüslerim artik sagsamda taş gibi, geçmiyor..yaygin bir sertlik var ve ne yapsam gecmiyor..önerisi olan varsa lütfen yazın..
Merhaba, bebeğiniz kaç aylık?

Surekli meme degisimi yapin sirayla emzirin bu sekilde fazla birikmez.hafif arkaniza meyilli oturun emzirirken birde ilk cekmeye basladigi zaman ara ara cikarin cunku o zaman cok tanzikli geliyor sut yaninizda bi mendil bulundurun ona aksin.ben de bu sorunu cok yasadim bogulma tehlikesi de cok atlattik giydigim kiyafet gogus pedi koymama ragmen temiz kalmiyordu.5 ayliktan sonra sütümü hasta bir bebege gondermeye basladim.sizin de cevrenizde sutunu verebileceginiz bir bebek var mi arastirin bence hem siz rahatlarsiniz hem de masum bir yavruya faydaniz dokunur.

45 gunluk suan..2 tane genel cerraha 1 tane jinekologa gittim ve hepsi sagma sagdikca yerine yenisi gelir dedi..ama sagmamak mumkun degil, gogsum patlayacak gibi sertlesip sisiyor korkuyorum
Memeler henuz terbiye olmamis, korkmayin. Zamanla memeler terbiye olup bebehin ihtiyaci kadar sut uretmeyi ogreniyorlar. Bebekler de ceneleri kuvvetlendikce daha guzel ve hizli memeyi indiriyorlar.

Su an lutfen pompa kullanmayin. Elinizle, sadece sizi az biraz rahatlatacak kadar sagin, yani memeyi tamamen bosaltmaya calismayin. Hemen cozum olmaz ama, sanirim iki uc haftaya biraz daha rahatlarsiniz diye dusunuyorum.

Surekli meme degisimi yapin sirayla emzirin bu sekilde fazla birikmez.hafif arkaniza meyilli oturun emzirirken birde ilk cekmeye basladigi zaman ara ara cikarin cunku o zaman cok tanzikli geliyor sut yaninizda bi mendil bulundurun ona aksin.ben de bu sorunu cok yasadim bogulma tehlikesi de cok atlattik giydigim kiyafet gogus pedi koymama ragmen temiz kalmiyordu.5 ayliktan sonra sütümü hasta bir bebege gondermeye basladim.sizin de cevrenizde sutunu verebileceginiz bir bebek var mi arastirin bence hem siz rahatlarsiniz hem de masum bir yavruya faydaniz dokunur.
Bu niyet gercekten cok guzel, siz de cok guzel biseye vesile olmussunuz :) ama annenin sorununu bu cozmeyecek. Sagim yapmaya devam ederse kontrolsuz sut uretimi devam edecek.

45 gunluk suan..2 tane genel cerraha 1 tane jinekologa gittim ve hepsi sagma sagdikca yerine yenisi gelir dedi..ama sagmamak mumkun degil, gogsum patlayacak gibi sertlesip sisiyor korkuyorum
Bana da doktor ılık suyla banyo yap dedi çok sıcak olmasın sıcak su süt üretimini arttırır elinde bir mendile sağ zaten tanzikli geliyorsa kendi akacaktır sütyen kullanma hiç ki sütün aksın kendiliğinden bide emzirirken biraz sağ bebeğin yutamaz boğazına kaçar çok zor süreçler bende geçenlerde ateş yaptı çok kötüydü valla

Merhaba, üzerinden uzun zaman geçmiş ama şu an aynı sorunu yaşadığım için sormak istedim size.
Göğüsleriniz ne zaman düzeldi yumuşadı acaba.
Şu an 2 aylık oğlum var ve sizinle aynı şeyi yaşıyorum😔

Merhaba, üzerinden uzun zaman geçmiş ama şu an aynı sorunu yaşadığım için sormak istedim size.
Göğüsleriniz ne zaman düzeldi yumuşadı acaba.
Şu an 2 aylık oğlum var ve sizinle aynı şeyi yaşıyorum😔

Benimde oğlum 2 aylık aynı sorunu bende yaşıyorum ama ben sağım yapıyorum yoksa memeyi ememiyor

Siz neleryaptiniz. Benimde 2 aylik oglum. Tazyikli geldiği icin el pompasi ile sağıyordum simdiye kdr. Baktim olacak gibi değil habire de artiyor. 2 gundur pompaula sagmamaya, on sutu elimle almaya calisiyorum. hem zor hem cocuk zorlaniyor. Ne zamana duzelir bilmiyorum

Back