Merhaba, şimdi baktım bu başlıkta aynı sorun üzerine bir sürü mesaj yazmışsın. Verilen cevapları okumadım ama bende de fazla süt üretimi vardı ve iki çocuğumda da aynı boğaza kaçma sorunu yaşadım. Tecrübelerimi be bildiklerimi yazayım sana, belki yardımı dokunur.
Birincisi: eğer devamlı emziriyorsan süt memede yağ ve su olarak ayrışmaz. Dolayısıyla yağlı süre ulaşamıyor gibi bir durum yok. O bakımdan için rahat etsin.
İkincisi: internetten emzirme pozisyonlarını araştır. Tazyikli gelen süt için bebeği göğsün üstüne yatırıp öyle emzirmeyi öneriyorlar. Sen yarı oturur pozisyonda arkana yaslanıyorsun, bebeği dik bir şekilde göğsüne yatırıp öyle emziriyorsun. Benim göğüslerim çok büyük olduğu için yapamadım ama belki sen yapabilirsin.
Üçüncüsü: Evet boğazına süt kaçması korkutucu ama bebeğin bununla baş etmeyi öğrenecek büyüdükçe. Memelerin de terbiye olacak zamanla.
Son olarak, göğsü rahatlatmak ya da tazyik olayını azaltmak için mümkün mertebe sağım yapma. Sütünü arttırırsın ve kısır döngüye girersin. Belki elle çok az bi sağım yapabilirsin ama bunu lütfen en son çare olarak düşün.
Bir de lütfen artık sakin ol ve sakin sakin bak bebeğine :)