- 16 Temmuz 2008
- 3.006
- 5.238
- 158
- 33
- Konu Sahibi MerveeTunaa
-
- #6.241
Yaa benim hepsi kız kıyafeti ama ben de burda suriyeli birine vereyim diyodum kayınvalidemin apartmanda kız hamileymiş. Evde eşyaları filan yokmuş komşular vermiş hep. Ay Allahım nasıl yardımcı olsak yaKızlarMerveeTunaa E esrAhsm @Guleyca87 kızlar elinizde yenidoğan dan başlayan erkek bebek kıyafeti 4 yaş kız kıyafeti felan var mı bi ailenin çok ihtiyacı var ankara da bende kzıımınkileri yolluyorum çok zor durumdalar erkek bebeğe kız giysisi giydirirm abla seçme şansım yok dedi kız düşünün varsa çok iyi olur pişik kremi vs.. gibi tabi maddi boyutuda var bu işin ama onu size diyemem giysilerde yeterli gelecektir
3-4 kaşık yoğurt,yarım limon suyu,1 çay kaşığı pul biberMerhaba yoğurt limon ve pul biberin ölçüsü varmı?
kısacıktı valla ya bende üzüldüm oysakişimdi taşlanıcamm o değil de bu hafta biraz karabulutluyum arkadaşalr küçük bi travmatik nöbet geçiriyorum 50 gr versem bile yeter diyorum o yüzden
aynen cnm montiagne diyeti yaptım
glisemin endeksi öğrendim birde bu diyetle yani yediigmin kalorisi degilde içeriği önemli olan
misal 200 kalorilik bir tatlı ile salata aynı kıvamda değil
regli olamazdım allaha şükür 5 yıldır çok düzenli oluyorum ama ne zman 75 olsam hemen düzen bolzuyor
Yaa benim hepsi kız kıyafeti ama ben de burda suriyeli birine vereyim diyodum kayınvalidemin apartmanda kız hamileymiş. Evde eşyaları filan yokmuş komşular vermiş hep. Ay Allahım nasıl yardımcı olsak ya
Neden diyetten dolayı mı başka bişey mi var canımoysa ki bu hafta iyi gidiyosun bakma sen takılıyoruz ama menüler gayet güzel bence verirsin inan canım vereceğine inanmak da çok motive ediyo
Tabii ki mesela 500 kalori normal sağlıklı bir öğün ya da bir paket çikolata neyden kalori aldığımız da önemli ama tabii sağlıklı da olsa günlük belirli bir kaloriyi de geçmemek gerekiyo mecbur
kızlar sabahları tarçın , kök zencefil karanfil kaynatıp limonlu içsem
işse gelirkende o tarçın ve diğer malzemeleri suyun içine atıp akşam içsem eve gittiigmde olurmu sizce
yok lokurum ya benim ki çok farklı bişey. Eşimle de alakası yok. Arada 1 haftamı çalar o yüzden mutsuzluk ve deli gibi yiyorum işte gene iyi atlattım zaten bu hafta. o yüzden diyorum ya kilo vermem zor bu sefer
Ben anlayamadım kuzum niye öylesin? Atlatırsın ama ya arada insana oluyo depresif haller. Kilo veremicekmişsin gibi geliyo ama lokurun dediği gibi önceki menülerine göre gayet iyisin bu aralaryok lokurum ya benim ki çok farklı bişey. Eşimle de alakası yok. Arada 1 haftamı çalar o yüzden mutsuzluk ve deli gibi yiyorum işte gene iyi atlattım zaten bu hafta. o yüzden diyorum ya kilo vermem zor bu sefer
Lokurum teşekkür ettim gayet bilgi verici açıklayıcı yazmışlar ne güzel. Bu tatlı ihtiyacımiçin hurma zaten her zaman geçerli normal hayatta da. Önce proteinlerin yenmesi de her zaman olması gereken aslında ama işin içine Ramazan girince daha önemli tabikiRamazanda Nasıl Beslenmeliyim? – Bölüm 1 (buldum bu da iftar)
Cuma, 13 Mayıs 2016
Ramazan ayı bazı harika fırsatları da beraberinde getiren bir dönem. Tüm besinleri kısa bir saat aralığında alacağın ve diğer saatlerde gıda tüketmeyeceğin bu dönemde sporu bırakmayı aklından bile geçirme! Bu periyodu fitness hedeflerine ulaşabileceğin verimli bir dönem haline getirmek senin elinde.
Belki arada duyduğun, vücut geliştirme ve fitness dünyasında adına Intermittent Fasting denen, çok rağbet gören ve oldukça etkili de olabilen konsept de aslında orucun bir türü.
Gıda tüketiminin akabinde vücutta birkaç temel işlem gerçekleşir. Gıdalar ağızda sindirilmeye başlar, mide ve bağırsaklarda parçalanmaya ve kana karışmaya devam eder. Özellikle parçalanan karbonhidratlar kana karışır ve kan şekerini yükseltir, enerji olarak kullanılmak için hücrelere sokulur. Bütün bu külfetli işlemler gerçekleşirken metabolik bazı diğer faaliyetler de sindirim işleminin etkili bir şekilde yapılabilmesini kolaylaştırmak için yavaşlar veya durur. Sindirim tamamlandığında ise bu faaliyetlerin seviyesi tekrar eski haline döner.
Oruçlu iken vücut sindirim faaliyetinde bulunmadığı için diğer işlemlere öncelik verir. Hormonları düzenler, tamirat işlemlerini hızlandırır, enerji açığa çıkarabilmek için glikojen ve yağ depolarını parçalamaya başlar. Doğru duydun, o itina ile biriktirdiğin yağ dokuların birer buz dağı gibi erimeye başlar. Yani resmen hiçbir şey yapmadan kilo vermeye başlarsın.
Eğer bu dönemi akıllıca kullanır, ağırlık antrenmanlarını da sürdürürsen kas kütlesi kaybetmeden yağ oranını azaltır ve bu bir aylık süre boyunca çok mesafe kat edebilirsin.
Bu dönem boyunca özellikle spor yapanların korkusu, kas kaybı yaşamak. Özellikle protein tüketimi güne yayılmadığı için proteini bulamayan vücudun kas yıkımına başlayacağından endişe duyanlar çok fazla. Ama aslında proteini her gün düzenli olarak yeterli miktarda aldığın sürece ha bir öğünde almışsın, ha 3 öğüne bölmüşsün bu pek de önemli değil. Bunun üzerine yapılmış olan ve bu görüşü destekleyen birçok akademik çalışma da mevcut, bu konuda için rahat olsun.
Öte yandan Ramazan boyunca kilo veremeyen, hatta kilo alan kişileri de etrafımızda sıklıkla görüyoruz. Peki yağ yakma – kas kütlesi koruma amacına ulaşabilmek için bu dönem boyunca nasıl beslenmelisin?
Ramazan süresince farklı olarak veya ekstra olarak tüketmen gereken bir şey yok. Ama daima aklında tutacağın 3 şey olmalı:
İftarda ne yiyeceksin?
- Daha az öğün olmasına rağmen yeterince protein tüketmeye devam etmelisin (vücut kg’ı başına yaklaşık 1-1,5gr protein tüketmek gerekiyor),
- Yağ yakmak istiyorsan aldığın kalorileri aşırı bir şekilde kısıtlamamalısın (yaklaşık 300-400 kalorilik bir açıklık yeterli),
- Yemeğe başladığında önce proteinleri ve sebzeleri, sonra karbonhidrat ve yağları tüketmelisin.
Orucunu açar açmaz büyük ihtimalle şekerli gıdalara veya diğer karbonhidratlara yönelmek isteyeceksin. Merak etme bu konuda yalnız değilsin, bu tamamen biyolojik bir eğilim. Çünkü kan şekerin düşük ve vücudun en hızlı şekilde yükseltmek istiyor. Ama bununla savaşmalısın. Orucunu su ve hurma ile açtıktan sonra (ki hurma harika bir potasyum deposudur ve gün boyunca susuz kalan vücuttaki hidrasyonu artırıcı özelliktedir), öncelikle protein ve sebzeleri tüketmeye alıştır kendini. Bu senin için anahtar.
Sebzeli et yemekleri, tavuk suyuna çorba, sebzeli tavuk sote, ızgara balık, hindi kebap, menemen, omlet, etli fasulye gibi protein ağırlıklı yemekler ilk önce gelmeli.
Bu noktada harika bir öğün örneği olarak sana limonlu ve zeytinli tavuğu önerebiliriz. Tarifine buraya tıklayarak erişebilirsiniz.
Düşük kalorili tavuk suyu çorbasının tarifine de buraya tıklayarak erişebilirsiniz.
Salata ve çorbalar ile başlamak da ok. Proteini gerektiği kadar aldıktan sonra karbonhidrat ve yağlara yönelebilirsin. Nedir bunlar dersen, unlu mamuller, bulgur ve pirinç pilavı, makarna, kuruyemişler ve yağlı gıdaları sayabiliriz. Tatlı olayını sakın abartma, bu ihtiyacını meyve ile gidermeye çalış. Proteinli fit kek gibi seçenekler de tatlı ihtiyacını gidermene yardımcı olacaktır.
İkinci bölümde sahurda nasıl beslenmelisin konusuna değinecek, ayrıca su tüketiminin nasıl olması gerektiğini açıklayacak ve ramazan boyunca beslenmende sana yardımcı olacak bazı bonus ipuçları vereceğiz. Bizimle kal.
İlk parçasını bulamadım b ikinci kısmı fakat mantık iftarda da aynı okumuştum çünkü ilkini de..
Ramazan’da Nasıl Beslenmeliyim? – Bölüm 2
Pazartesi, 23 Mayıs 2016
İlk yazımızı okudun, Ramazan ayının özel bir dönem olduğunu ve bu dönemi senin için nasıl avantajlı hale çevirebileceğini artık biliyorsun. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Sahurda ne yemelisin?
Sahurda şampiyonlar gibi yemelisin. İster kahvaltı istersen yemek ye, bu öğün senin bütün gün boyunca yakıtın olacak. Amacın sana gün boyunca yetecek kadar karbonhidrat, yağ ve tabii ki proteini almak.
Oyun kuralları iftardaki ile aynı. Önce bol protein, akabinde de karbonhidrat ve yağlar. “Peki ya bu yediklerim hemen yatıp uyuduğum için yağa dönüşürse?” dediğini duyar gibiyiz. Böyle bir şey yok. Aldığın kalorilerden hemen sonra ne yaptığın çok da önemli değil. Önemli olan belli bir zaman diliminde vücuduna kaç kalori aldığın ve kaç kalori harcadığın. Bu zaman dilimini de bir gün olarak belirliyoruz. Yani gün içinde toplam kaç kalori aldığını ve harcadığını kontrol ettiğin sürece hiçbir sorun yok.
İşte sana birkaç adet harika sahur öğünü tavsiyesi:
Kahvaltı tarzında:
Yemek tarzında: İftarda yediğin tüm yemekleri tolere edebildiğin sürece burada da yiyebilirsin. Burada dikkat edeceğin en önemli nokta yediklerinin uyku düzenini minimum etkilemesi. Herhangi bir gıdanın uyumanı zorlaştırdığını düşünüyorsan bunu kesinlikle tüketme. Her gıdanın alternatifi var, diğer kaynaklara yönel.
- Başlamak için menemen (zeytinyağıyla yaparsan harika olur), arkasından da muzlu, sütlü, tarçın ve cevizli yulaf ezmesi.
- Birkaç adet haşlanmış yumurta (üzerine zeytinyağı, limon veya sirke, kekik ve pul biber dökebilirsin), tam tahıllı birkaç dilim ekmek, ev yapımı kavurma, söğüş domates, salatalık ve biber. Sonrasında istersen büyük bir bardak süt de içebilirsin.
- Biraz tam tahıllı unla ve bol yumurta ile yapılmış kocaman bir omlet (içine istediğin sebzeleri koyabilirsin), yanında fırınlanmış tatlı patates ve lor peyniri, dilimlenmiş greyfurt.
- Dana kıyma veya hindi kıyması ile yapılmış kavurma, tam tahıllı ekmek, yanında söğüş domates-salatalık, arkasından istediğin şekilde hazırlanmış bir meyve tabağı.
Ramazan boyunca sana yardımcı olacak, acıkma hissini kontrol etmene ve susuzluk hissini azaltmana yardımcı olacak birkaç da bonus bilgi verelim:
Bonus bilgi 1: Lif içeren gıdalar tüketmen, oruçlu iken sana çok yardımcı olacaktır. Lifli gıdaların sindirimi daha uzun süreceği için tokluk hissini sürdürmeni de kolaylaştırır. Lifli gıdalara örnek olarak kuru fasulye ve mercimek gibi baklagiller, brokoli, enginar, yulaf, tam tahıllı buğday ürünleri verilebilir.
Bonus bilgi 2: Yağların sindirilmesi de uzun zaman alır ve doygunluğa yardımcı olur. Zeytinyağı, avokado, hindistan cevizi ve yağı, tuzsuz badem, fındık ve ceviz gibi kuruyemişler sana yardımcı olacaktır. Ayrıca keten tohumunu salata veya söğüş domates ve salatalık üzerine de dökmeyi deneyebilirsin.
Bonus bilgi 3: Orucunu açtıktan sonra yanında sürekli bir şişe su bulundur ve gece boyunca düzenli olarak aklına geldikçe bir yudum al. Yani sadece susayınca kocaman bir bardak içip bırakmak yerine gece boyunca az da olsa düzenli olarak su içmeyi sürdür. Bu, vücudunun gerekli olan hidrasyonu sağlaması ve koruyabilmesi için çok önemli. Bunu yaparsan ertesi gün işin çok daha kolay olacak, emin olabilirsin.
Bonus bilgi 4: Fazla miktarda tuz tüketmemeye çalış. Tuz, dehidrasyona (su kaybı) yol açar ve susuzluk hissetmene neden olur. Tuzlu kuruyemiş, pastırma, sucuk vb gibi gıdalardan gelebilecek olan gizli ve yüksek miktardaki tuza dikkat etmelisin.
Sanırız Ramazan boyunca nasıl beslenmen gerektiğini öğrendin. Ramazan Ayı, vücut kompozisyonunu olumlu yönde değiştirebilmen için harika bir fırsat, bunu değerlendirmek de senin elinde. Eğer yağ oranını azaltmayı istiyorsan ve bu bahsettiğimiz kuralları doğru bir şekilde uygulayabilirsen, Ramazan döneminden 300 Spartalı filmindeki aktörler gibi çıkmaman için hiçbir neden yok.
Ben indirmisim canım bu saate kadar 600 kalori almışım nasıl sizceKızlar bu arada Fac secret diye bir uygulama var indirip kullanmak isteyenler olursa tavsiye ediyorum :)
Ben indirmisim canım bu saate kadar 600 kalori almışım nasıl sizce
Ben indirmisim canım bu saate kadar 600 kalori almışım nasıl sizce
Erken ye biraz sonra yemezsin cnmKızlar ben çok sis hissediyorum ya bu aksam yemegi iptal etsem aslında çok iyi olmaz mı :)
Anladım canım, umarım çabuk atlatırsın ama bence öyle çılgınca yemiyosun senin ilk zamanlar akşamların özellikle çok daha fazlaydı bence böyle devam et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?