• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar gelin benimle beraber Zayıflayınn

yaa bi de o var:silah: bi de benim ev amerikan mutfak kızartma yapınca bütün ev kokuyo özellikle salon fırınım kapalı balkonda o yüzden çok kullanıyorum fırın ev kokmuyo hiç olmazsa

benımde mutfakla odam bır bakalım ne yapacagım (: artık heryerı acıp yaaprık kızartmaları (:
Ben de evlenmeden önce evde çoğunlukla ben yapardım yemekleri. Annem çalışıyodu,babaannem de bana yaptırırdı öğreneyim diye :) iyi ki yapmışım valla insan öğreniyo yapa yapa

esracım ne guzel yapmıs babanen bız hep gezmeden fırsat olmadı snra ıse gırdım hep yaparım snra yaparım derken kaldı gercekden.

hatunlar öğlen ne yedinizzzz ?

Ben :
*1 porsiyondan 1 kaşık fazla nohut -
*yarım porsiyon bulgur pilavı ( salata olması gerekiyordu onun yerine pilav koydum süt olsun diye)
* yarım kepek ekmeği

Bu arada ben listeye haftaiçleri uyuyorum daha çok bu öğün ya et ya kurubaklagil yemem lazımdı etten iyice bıktım böyle yedim bende.. ama fena çok yemişlik hissi var midem mi küçülüyor acaba normalde 3 tabak yemek yerdim ben :KK48:

Sen yemeğe tuzunu az at pişirirken. Tuzsuz gelirse tabağınıza aldığınızda eklersiniz ammaaa arada tat bari kız :))

hıc tadasım gelmıyor ya hane makarna pıolav olsa tadması guzelde yemegıde sarmıyor sansıma bı ara yapmısdm gzl olmusdu bu sene ne yapsam olmadı fasulye yaptm daha once yapmısdm bole kotu olamaz ama fasulye kotuymus moralımı bozdu :)

Ben :
*yarım porsiyon bulgur pilavı ( salata olması gerekiyordu onun yerine pilav koydum süt olsun diye)
* yarım kepek ekmeği

Bu arada ben listeye haftaiçleri uyuyorum daha çok bu öğün ya et ya kurubaklagil yemem lazımdı etten iyice bıktım böyle yedim bende.. ama fena çok yemişlik hissi var midem mi küçülüyor acaba normalde 3 tabak yemek yerdim ben :KK48:

canım afıyet olsun ıyıymıs zamanla aza alısınca cok gelebılıyor bende ettdende sebzedende sıkıldım bana baklagıl vermıyor :(

hıc tadasım gelmıyor ya hane makarna pıolav olsa tadması guzelde yemegıde sarmıyor sansıma bı ara yapmısdm gzl olmusdu bu sene ne yapsam olmadı fasulye yaptm daha once yapmısdm bole kotu olamaz ama fasulye kotuymus moralımı bozdu :)
Canım evlenince alışıyo insan bn hala temizliğe alışamadm evlenmdn önce temzlk hç ypmzdm yemk ypydm ama temzlk hç yptrmzdı annm bnm ev hiç temiz derli toplu olmuyo bitürlü :(

Oy Amerikan mutfağın zorluğu işte :KK43: neyse çözümün var yine de :)
evet ya balkon iyi oluyo ama tek balkonum o çamaşırlar kurumakta zorlanıyo biraz kapalı balkon çünkü:KK42:

Canım sen çok şanslısın oh tek yaşıyorsun evde istediğin gibi diyet ilan edebilirsinn. bende yumurta manyağıyımdır bu arada çok severim kendisini ama bi bildiği var diyorum artıkın
yani tabii vardır bir bildiği ben de çok severim yumurta ya allahtan severim yani hiçbişey o kaar tok tutmuyo sabah yumurta yiyince bütün gün daha az acıkıyorum

öle de ben panık oluyom sankı annem 3 hafta tyoktu sureklı su nasıl bu nasıl dıe dıe dedm sen bana ogret sankı beceremem gıbı gelıyor bı yemek yaptım tuzlu oldu dıgerır tussuz dedm dngem bozuldu :-)

beceremesen nolucak ki böyle böyle öğrenirsin tuzu da az olsun çok ols açare yok da aza atar herkes istediği gibi onlar zamanla oturuyo hem:rapci:

asl1can asl1can ben öğrendiysem sen kesin öğrenirsin benim babamın lokantası vardı 22 yaşıma kadar çoğu kez o yemek getirridi biz gider orada yerdik annemde az yapardı yemek genelde çalışınca da hiç öğrenemedim evlenince öğrendim :KK45:bende

Canım sen çok şanslısın oh tek yaşıyorsun evde istediğin gibi diyet ilan edebilirsinn. bende yumurta manyağıyımdır bu arada çok severim kendisini ama bi bildiği var diyorum artıkın

yani tabii evde başkası olmayınca kafama göre o konuda şanslıyım evet ama arkadaşlarım geliyo haftasonları bazen geçen hafta sonu mesela birsürü yemek yaptım onlara iç pilav fava imam bayıldı falan... bir tek iç pilavdan yedim en dayanılmazı oydu:KK45:

Canım evlenince alışıyo insan bn hala temizliğe alışamadm evlenmdn önce temzlk hç ypmzdm yemk ypydm ama temzlk hç yptrmzdı annm bnm ev hiç temiz derli toplu olmuyo bitürlü :KK43:

canım bende temzılıkde ıyıyımdır yaparım tabı cam faklan sılmem o ayrıda dıger ıslerı her hafta yaparım ama yemek ıste zor gelıyor oda alıscam ınsallah bı anda olmuyor hersey sonucda senınde olur cnm bebısın var daha.
evet ya balkon iyi oluyo ama tek balkonum o çamaşırlar kurumakta zorlanıyo biraz kapalı balkon çünkü:KK42:

yani tabii vardır bir bildiği ben de çok severim yumurta ya allahtan severim yani hiçbişey o kaar tok tutmuyo sabah yumurta yiyince bütün gün daha az acıkıyorum

beceremesen nolucak ki böyle böyle öğrenirsin tuzu da az olsun çok ols açare yok da aza atar herkes istediği gibi onlar zamanla oturuyo hem:rapci:

aynen ınsallah oturcak yoksa her aksam makr
asl1can asl1can ben öğrendiysem sen kesin öğrenirsin benim babamın lokantası vardı 22 yaşıma kadar çoğu kez o yemek getirridi biz gider orada yerdik annemde az yapardı yemek genelde çalışınca da hiç öğrenemedim evlenince öğrendim :KK45:bende

dogru dıosunuz kızlar saolun yapıcam snra resımler paylasırım sızde gorursunzu (: bu hafta sonu kurabıyeyle baslıcam (:(:
Ay evet canım yaa valla kötü hep sebze hep sebze

aynen gına geldı arada menemen verse onuda ıstemıyor kadn ama ben yedm bu hafta

Canım evlenince alışıyo insan bn hala temizliğe alışamadm evlenmdn önce temzlk hç ypmzdm yemk ypydm ama temzlk hç yptrmzdı annm bnm ev hiç temiz derli toplu olmuyo bitürlü :KK43:

al benden de o kadar merveee. dağınığım daa tozu sevmem bi başlarsam bütün el elimden geçer viledayla yapmayı sevmiyorum ama hafta 1 bazen 2 haftayı buluyor napıcağz böyle yaa

yani tabii evde başkası olmayınca kafama göre o konuda şanslıyım evet ama arkadaşlarım geliyo haftasonları bazen geçen hafta sonu mesela birsürü yemek yaptım onlara iç pilav fava imam bayıldı falan... bir tek iç pilavdan yedim en dayanılmazı oydu:KK45:

ıc pılav nasıl oluyor bı tarıf ver bakım (:

Ben :
* yarım kepek ekmeği

küçülmüştür hacı küçülme mi:KK45: afiyet olsunn ben patlıcan yemeği yoğurt salata yiycem

Son düzenleme:

ya bende onu bi sevemedim gitti tatlı pilav bi türlü şeettiremiyorum ama imam bayıldıı ımmmm :oops: ama tek misafirken zordur benm evde kimin olduğu belli değil annem çocuk bakıyor bize yemek yapıyor bazen babamda geliyor eller kollar tatlı abur cubur annemde hep bana ne yasaksa onu yapar sonra gider evde olunca da dayanması çok zor :kk77:

ıc pılav nasıl oluyor bı tarıf ver bakım :-)

vermesem daha iyi aslında:KK45:zeytinyağlı dolma içi gibi aslında iç pilav, çam fıstığı koymuyorum badem koyuyorum dolmalık üzüm soğan dolma baharı tarçın şeker tuz prinç malzemeler bunlar.

küçük küçük doğradığın 1 baş soğanı ve kabuksuz bademleri kavuruyosun önce zeytinyağında ya da tereyağ da olur damak tadına kalmış;sonra yıkayıp sıcak suya ısladığın princi süzüp ilave ediyosun biraz da öyle kavuruyosun sonra sıcak suya ısladığın üzümleri süzüp ekliyosun baharatları koyuyosun karıştırıp prinç miktarına uygun ölçüde su ekleyip altını kısıp göz göz olana kadar pişriyosun. Prinçleri ısladığımdan soğuk su ekliyorum ben. yani ortalama tarif böyle (ben yazmıycaktım aslı istedi :KK53::kk77: )

vermesem daha iyi aslında:KK45:zeytinyağlı dolma içi gibi aslında iç pilav, çam fıstığı koymuyorum badem koyuyorum dolmalık üzüm soğan dolma baharı tarçın şeker tuz prinç malzemeler bunlar.

küçük küçük doğradığın 1 baş soğanı ve kabuksuz bademleri kavuruyosun önce zeytinyağında ya da tereyağ da olur damak tadına kalmış;sonra yıkayıp sıcak suya ısladığın princi süzüp ilave ediyosun biraz da öyle kavuruyosun sonra sıcak suya ısladığın üzümleri süzüp ekliyosun baharatları koyuyosun karıştırıp prinç miktarına uygun ölçüde su ekleyip altını kısıp göz göz olana kadar pişriyosun. Prinçleri ısladığımdan soğuk su ekliyorum ben. yani ortalama tarif böyle (ben yazmıycaktım aslı istedi :KK53::kk77: )

dıyet sayfasnda aslı neler ıstıyor bole ama merk ettım ben dolma ıcını cok severm hep yerdım dolma sararken (: not alım elbet zayflaynca yaapr yerız aaaa

ya bende onu bi sevemedim gitti tatlı pilav bi türlü şeettiremiyorum ama imam bayıldıı ımmmm :oops: ama tek misafirken zordur benm evde kimin olduğu belli değil annem çocuk bakıyor bize yemek yapıyor bazen babamda geliyor eller kollar tatlı abur cubur annemde hep bana ne yasaksa onu yapar sonra gider evde olunca da dayanması çok zor :kk77:

diyorum ya ben antebe gitsem ya d aburda olsalar mümkün değil bizimkiler de sürekli bişeyler alır abur cubur bi de babam da yapar yemek ve illa yiyceksin :KK45: geçen ay adanaya gittim ordalardı abimlerde ödül günümü orda yaptım yemesem linç edilirdim çünkü:KK53:

buarada ben de temizlikte hiç iyi değilimdir yani bütün gün yemek yapabilirim ama temizlik yapmayı sevmiyorum :mad: tabii yapıyorum mecbur da sıkıcı yaa:cool:

Back