Kızlar evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz ve aşık olmadan evlenmek doğru mu ?

svln03

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2024
191
107
Kızlar birilerini ciddiye yönelik tanımak istiyorum ve bu süreçte karşımızdaki erkekte evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz ? Su varsa asla veya dikkat et dediğiniz, su varsa çok iyi dediğiniz özellikleri söyler misiniz. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Kafam öyle karışık ki çabalı birilerine şans vermek istiyorum ama sadece bu yeterli mi ? Bir de aşık olamıyorum, mutlaka gözüme bi sey batıyor. Aşık olmadan evlilik nasıl olur ? Olur mu ? Yani hoşumuza gitse bi çekim olsa ve karışımızdaki insanın huyu da güzel olsa ama aşık olmasak ? Kafam çok karışık, yardımmmm 🥺🫂

Son düzenleme:
Şimdi sana ne söylesek ki
Pazara gidiyorsun gözünle elinle seçiyorsun pazarcı malını anası gibi övüyor üstüne psikolojik olarak da hazır oluyorsun ama eve gelince tenekeyi bağlıyorsun..

Aşk kimyasal bir olay doğru kişi ile yaşanacak değil her zaman. Evlilik biraz mantık biraz sevgi olunca daha sağlam temelli oluyor. Kişiliğiniz benzesin evleneceğiniz insanla. Birde hattan evlilikten beklentiniz aynı olsun. Değilse sonuç negatif.

Kızlar birilerini ciddiye yönelik tanımak istiyorum ve bu süreçte karşımızdaki erkekte evlenmeden önce nelere dikkat etmeliyiz ? Su varsa asla veya dikkat et dediğiniz, su varsa çok iyi dediğiniz özellikleri söyler misiniz. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Kafam öyle karışık ki çabalı birilerine şans vermek istiyorum ama sadece bu yeterli mi ? Bir de aşık olamıyorum, mutlaka gözüme bi sey batıyor. Aşık olmadan evlilik nasıl olur ? Olur mu ? Kafam çok karışık, yardımmmm 🥺🫂
Aşık olmadan evlilik olmaz. Sevdiklermize bile bazen zor tahammül ederken sevmediğin birine nasıl edeceksin?

Çok aşık olarak evlenince bile yaşananlar o kadar etkiliyor ki. Aşık olmadan evlenilse hiçbir şekilde katlanılmaz bence. Yani cevabım aşık olmadan asla evlenmeyin.
Evlenmek için evlenmeyin. İçinde aşk sevgi olmayan evlilik size mutluluk vermez.
Şimdi sana ne söylesek ki
Pazara gidiyorsun gözünle elinle seçiyorsun pazarcı malını anası gibi övüyor üstüne psikolojik olarak da hazır oluyorsun ama eve gelince tenekeyi bağlıyorsun..
Evlenmek için evlenmeyin. İçinde aşk sevgi olmayan evlilik size mutluluk vermez.
Olmaz. Sevdiğiniz adama bile katlanamıyorsunuz bazen sevmediğiniz adamla hiç olmaz.

Son kısmı okuyunca diğerlerine cevap vermeye gerek yok.
Kızlar arada yine çekim ve hoşlanma olsa ama aşk olmasa karşımızdaki insanın huyu güzel olsa da mı ? 🤔

Siz aşk insanı mısınız yoksa değil misiniz önce buna karar vereceksiniz. Örneğin birisiyle aşık olmadan fiziki bir paylaşımda bulunabilir misiniz? Evlilik kimine göre aşk ile yapılmalı kimine göre saygı sevgi işi, kimine göre mantık işi.. Ben aşka inanan biri değilim ama sırf mantık için biri ile evlenemezdim, hayatımın yolunda gidebilmesi için benim standartlarıma uygun birisiyle saygı sevgi çerçevesinde olmam gerekirdi ben de buna göre bir seçim yaptım. Aşktan gözümün kör olduğu bir yerde asla durabileceğimi sanmıyorum kendimden böylesine vazgeçemem heralde. Size de tavsiyem size iyi gelen kişi ile birlikte olmanız doğru insanın zaten size iyi geldiğini sizi ileriye götürdüğünü, götürmese bile en azından önünüze bir engel olmadığını görüyor olursunuz.

Ailesine çok ama çok dikkat edin. Oldu da sevdiniz aşık oldunuz nişanlandiniz diyelim. Nişanlılık sürecinde yaşadığınız sorunları asla ama asla göz ardı etmeyin. Hepsi evlilikte çığ gibi büyümüş bir şekilde önünüze çıkacak. Sınırlarınızı baştan belirleyin. İstemediğiniz bir şeyin olmayacağını belli edin ve asla geri adım atmayın. Zayifliklarinizi karşı tarafa, eşinizin ailesine vs fark etmez kimseye göstermeyin. Gün geliyor canınız olan kişi sizi zayıflıklarinizdan vurabiliyor. Maddi manevi sizi destekleyebilecek, en zor zamanlarınızda yanınızda olabilecek, gerekirse ailesini sizin için karşısına alabilecek biriyle beraber olun. Ha bir de şu var çok iyi tanıdığını sandığın adamla aynı eve girince farklı oluyormuş. O yüzden dua etmek en iyisi Rabbim herkesin karşısına iyisini çıkarsın 🌸

Ailesine çok ama çok dikkat edin. Oldu da sevdiniz aşık oldunuz nişanlandiniz diyelim. Nişanlılık sürecinde yaşadığınız sorunları asla ama asla göz ardı etmeyin. Hepsi evlilikte çığ gibi büyümüş bir şekilde önünüze çıkacak. Sınırlarınızı baştan belirleyin. İstemediğiniz bir şeyin olmayacağını belli edin ve asla geri adım atmayın. Zayifliklarinizi karşı tarafa, eşinizin ailesine vs fark etmez kimseye göstermeyin. Gün geliyor canınız olan kişi sizi zayıflıklarinizdan vurabiliyor. Maddi manevi sizi destekleyebilecek, en zor zamanlarınızda yanınızda olabilecek, gerekirse ailesini sizin için karşısına alabilecek biriyle beraber olun. Ha bir de şu var çok iyi tanıdığını sandığın adamla aynı eve girince farklı oluyormuş. O yüzden dua etmek en iyisi Rabbim herkesin karşısına iyisini çıkarsın 🌸
Tesekkur ederimm cok açıklayıcı oldu 💗 Amin 🙏🏻

profilinizde yazdiginiz gibi 39 yasindasiniz sandim olumlu bir yorum yazacaktim ki 26 yasinda oldugunuzu öğrendim
deli misiniz ya, hayatin baharinda neden sevmediğiniz biriyle evlenesiniz ki?

Kızlar arada yine çekim ve hoşlanma olsa ama aşk olmasa karşımızdaki insanın huyu güzel olsa da mı ? 🤔
Çok çok iyi tanıyıp, birlikte çok fazla zaman geçirip, gerçekten istediğinizden emin olduğunuzda oluru var.

Ama siz sırf evlenmiş olmak için, hazır iyi biri de çıkmışken kaçırmayayım da evleneyim derdinde gibisiniz. O yüzden olmaz.

Siz aşk insanı mısınız yoksa değil misiniz önce buna karar vereceksiniz. Örneğin birisiyle aşık olmadan fiziki bir paylaşımda bulunabilir misiniz? Evlilik kimine göre aşk ile yapılmalı kimine göre saygı sevgi işi, kimine göre mantık işi.. Ben aşka inanan biri değilim ama sırf mantık için biri ile evlenemezdim, hayatımın yolunda gidebilmesi için benim standartlarıma uygun birisiyle saygı sevgi çerçevesinde olmam gerekirdi ben de buna göre bir seçim yaptım. Aşktan gözümün kör olduğu bir yerde asla durabileceğimi sanmıyorum kendimden böylesine vazgeçemem heralde. Size de tavsiyem size iyi gelen kişi ile birlikte olmanız doğru insanın zaten size iyi geldiğini sizi ileriye götürdüğünü, götürmese bile en azından önünüze bir engel olmadığını görüyor olursunuz.
Tesekkur ederim galiba o erkeği en azından tavır, duruş acısından çekici bulmam gerekiyor. Aşık olunca kör olduğumu düşünüyorum, bundan korkuyorum açıkçası ben de. İyi gelen kişiyi anlamaya çalışacağım 💕

X