- 12 Ekim 2009
- 943
- 3.964
-
- Konu Sahibi snowflowers
Merhaba kısaca hemen konuya geçim
Ben iki yıllık evliyim ve nişanlıyken çok sorun yaşadık. evlendikten sonra da aileler görüşmedi, evlendim evleneli iki veya üç defa görüşmüşlerdir. Biz kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz, annemde bize geldiğinde hiç çağırmadık gel diye çünkü ilk zamanlar çağırdığında hiç yemek ne yapalım ne yersiniz demedi annem ne yaparsa utanmadan onu yediler hiç gelinimin evinde yapmayın bizde yaparız falan demedi.
Eşim de pek aile ziyaretlerini sevmez, kendi ailesine dahi iki hafta çıkmadığı olur. annem de bu konuda çok sinirleniyor, seni getirsin tek o zaman diyor evimiz de uzak yani yarım saat yol sürüyor. eşim de her zaman götüremem diyor annem haftada bir gelmemi istiyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Annem çalışıyor normalde Bugün aradım gelmiyorsun anne birşeye ihtiyacın varmı gelim temizlik yapimmi demiyorsun diyor .
Yani eşimle tartışıyoruz o Zaman da, her zaman nasıl götürim diyor arada kaldım. Ve anneme gidince beş dakika oturmam her işi yapmaya çalışırım kardeşlerim küçük annem çalışıyor yapamaz yardım edim diye. Annem de söz geçiriyorsun eşine falan filan diyor sizce ne yapım.
Bu konu ufkumu açtı. Misafir çağırıp ev temizletmeye karar verdimYahu daha neler duyacağız asldlflfklf
Annesine kayinvalidesinin kendisine iyi baktigini ve sorun olmadigini göstermek istemiştir ama k.v gelip tv acmis yayilmistir. Ben eşime bile söylerim annem gelince daha cok benimle ilgilen endişeli gitmesin diye.Bacım hem kadını beğenmeyip hem de ailesine iyi davranmadı diye ağlayan kendisi. Koysun mesafesini olsun bitsin. KV ile annesini neden yüzgöz ediyor
Anneniz çalıştığına göre genç.o size soruyor mu bi şeye ihtiyacın var mı diye? Annem annenizden yaşça tahminimce çok büyük olduğu ve yaşlı baktığı halde evine gittiğimde benden iş beklemez. Bana geldiğinde bir şeye yetişemediğimi gördüğünde yardım etmezse içi rahat etmez. Annenizin tutumunu doğru bulmadım ben. Kayın validenizinde gelinimde yapılmasın buyrun bende yemek yiyelim demesini beklemenizde bence yersiz.Yani annem temizlik yap demiyor Allah var yapım derim yok der ben ısrar ederim hem çalışıyor hem de çocuğu var diye ama bugün de ihtiyacın var mı birşeye demiyorsun diyor
Çoooookkk teşekkür ederimGerçekten seni çok iyi anlıyorum normal yani olabilir insanız migde bulantın için bişeyler yapmaya çalış ve bunu aş kendi kendine eminim başaracaksın ve bende evliyim tecrübelerimden kaynaklı söylüyorum kaynana vs. Kimseden bi beklenti içinde olma olmaki üzülme seni anlıyorum ama kimi insan Bizim düşündüğümüz gibi ince düşünmüyor eşine gelirsek kesinlikle hep ılımlı ol tatlı dilinle güleryuzunle ikna etmeye çalış dayanamaz annende her zaman seni beklemesi şikayet etmesi yanlış önce eşin yuvan önemli zamanla herşey normallesir ama sen sabırlı ol eşine karşı sakın annenin dediklerimi söyleme lafını etme guzellikle olmasını iste
Kocası arabayla bırakacak çünkü. Konu sahibi otobüs kullanamıyormuşBen ilk evlendiğim zaman otobüsle bir saatten fazla sürüyordu yol. Her cumartesi atlar giderdim. Cumartesi gitmesem pazar eşimle giderdik. 6 aydan sonra yatıya da kaldım. Aman hiç eşimden izin almak gelmedi. Haber vermem yeterli oldu. Eşiniz izin vermiyor mu, yoksa vakit mi bulamıyor? Neden arada kalıyorsunuz anlamadım.
KV size neden yemek yapacak onu da anlamdım. Ne münasebet yani.
Beni seviyorsa zaten kendi sorar muhabbet arasi beraber yapariz. Oteki turlu vakit öldürmeye yada tıkınmaya gelmiştir.Size gelen misafire hizmet edeceksiniz zaten? Adı üstünde misafir.
Sizde yapmayin ondanda yapmasini beklemeyin olay basit bizi anlamayan sizsiniz gibi duruyor.Ya bir tek anlayan sizsiniz gerçekten çok sağolun konu burda yemek yapması değil elinden gelse beni hizmetçi gibi kullanacak ama ben rahatsız oluyorum benim evime misafir çok gelmez zaten ben hep onlara hizmet ederim bugün mesela yemegi bulaşıkları tek başıma yaptım misafiri vardı
Yaa evet işte bu konu mesela çocukları birşey döker oturur annem de ister istemez endişeleniyor en azından o varken yapsa ben idare ederimAnnesine kayinvalidesinin kendisine iyi baktigini ve sorun olmadigini göstermek istemiştir ama k.v gelip tv acmis yayilmistir. Ben eşime bile söylerim annem gelince daha cok benimle ilgilen endişeli gitmesin diye.
Haftada bir normal degil ama bende bu tarz neden olabilir diye yorumladim bakalmAnnesi kıyamıyormuş ki konu sahibine. Yapma diyormuş. Kızının evine misafirliğe gelip yemeğini kendi yapan insan kendi evinde kızına iş yaptırır mı yahu?
Kocası arabayla bırakacak çünkü. Konu sahibi otobüs kullanamıyormuş
İstanbul ne oldu böyleİstanbul'da taksi işi de yaş
Bu konu için değil de genel yazmak gerekirse eşini annesine götürüp getirmek etrafında dönmek olmuyor kiBazı anneler damadın uşak gibi kızınn etrafında döndüğünü görmekten keyif alıyor
Annesine kayinvalidesinin kendisine iyi baktigini ve sorun olmadigini göstermek istemiştir ama k.v gelip tv acmis yayilmistir. Ben eşime bile söylerim annem gelince daha cok benimle ilgilen endişeli gitmesin diye.
Misafir çağırıyorsak ağırlamak için çağırıyoruz. Yakıştırmanız çok ayıp.Beni seviyorsa zaten kendi sorar muhabbet arasi beraber yapariz. Oteki turlu vakit öldürmeye yada tıkınmaya gelmiştir.
ben olsam gitmem her haftaYa arkadaşlar konu otobüs değil tamam mı tamam otobüse binerim ama her hafta annnemlere gitmelimiyim
Ayyy bayilicam konu onun ağırlaması değil ben yapıyorum zaten mesela onlara geldiğinde herşeyi yapıyorum kendi misafirlerime de yapıyorumMisafir çağırıyorsak ağırlamak için çağırıyoruz. Yakıştırmanız çok ayıp.
Mesela kocası için böyle konu açılsa direkt anacı koca derdik. Kadın olunca yine hadi neyse sempatik yaklaşıyoruz. Ama yine söylüyorum konu sahibinin annesi fena ve kızcağız toy biraz, kızı dolduruyor resmen. Konu sahibi olayları sağlam tartmak için bir süre yalnız kalmalı.Ay kıyamamannemin evinde temizlik yapacağım ama sen birak desem benim eşim de yollamazdı
birde aile apartmanı sorunsalı var galiba. KV ile aynı binada oturtup sadece anne evi temizlenmemi3
Size yazmadım.Ayyy bayilicam konu onun ağırlaması değil ben yapıyorum zaten mesela onlara geldiğinde herşeyi yapıyorum kendi misafirlerime de yapıyorum