Kızlar evlendiğimden beri halledemediğim bir konu ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Siz artık evlisiniz.
Sorumluluk alanınız kendi eviniz, eşiniz.
Anneniz kvalide gibi hizmet bekliyor sizden, neden?
Kocana söz geçiremiyorsun da demiş, ara bozma cümlesi bu resmen.
Hiç hoş değil.

Belli ki çalışmıyorsunuz, atlayın bir vasıtaya gidip temizlik yapıp gelin madem içinizde kalıyorsa ama annenizi eşiniz hakkında konuşturmayın.
Bunları da eşinize anlatayım demeyin sakın.
Ya herkes yargı dağıtıyor ben akıl almak için yazdım. Size çok teşekkür ederim yorumunuz için 💐
Yani bilmiyorum hem annemi haklı buluyorum hem eşimi

Sizce de haklı değil mi? Biz nasıl ki eşlerimizin ailesine zırt pırt gitmek istemiyorsak aynı sey onlar içinde geçerli. Yani damat kayınvalide ile her hafta neyin muhabbetini etsin ki? Çok samimi olmamalı daha iyi hatta
Annem o zaman sen gel diyor eşim her zaman bırakamıyor sizce ben ne yapmalıyım

Merhaba kısaca hemen konuya geçim
Ben iki yıllık evliyim ve nişanlıyken çok sorun yaşadık. evlendikten sonra da aileler görüşmedi, evlendim evleneli iki veya üç defa görüşmüşlerdir. Biz kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz, annemde bize geldiğinde hiç çağırmadık gel diye çünkü ilk zamanlar çağırdığında hiç yemek ne yapalım ne yersiniz demedi annem ne yaparsa utanmadan onu yediler hiç gelinimin evinde yapmayın bizde yaparız falan demedi.
Eşim de pek aile ziyaretlerini sevmez, kendi ailesine dahi iki hafta çıkmadığı olur. annem de bu konuda çok sinirleniyor, seni getirsin tek o zaman diyor evimiz de uzak yani yarım saat yol sürüyor. eşim de her zaman götüremem diyor annem haftada bir gelmemi istiyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Annem çalışıyor normalde Bugün aradım gelmiyorsun anne birşeye ihtiyacın varmı gelim temizlik yapimmi demiyorsun diyor .
Yani eşimle tartışıyoruz o Zaman da, her zaman nasıl götürim diyor arada kaldım. Ve anneme gidince beş dakika oturmam her işi yapmaya çalışırım kardeşlerim küçük annem çalışıyor yapamaz yardım edim diye. Annem de söz geçiriyorsun eşine falan filan diyor sizce ne yapım.
Düzeltme yapıyorum yanlış anlaşıldı
Kayınvalidem yemek yapmıyor derken konu burda yemek değil mesela onun kızı da evli ne zaman gitsek kayinvalidesi nezaketen de olsa bugun şunu yapalım yemek falan der önemli olan düşünce
İkici konu da
Ben otobüse binemiyorum midem bulanıyor ehliyete yazıldım daha almadım
engeliniz nedir. çok büyük düzeyde mi engellisiniz. Allah şifanızı versin öncelikle. Anneniz durumun farkında değil mi

Ben iki yıllık evliyim ve nişanlıyken çok sorun yaşadık. evlendikten sonra da aileler görüşmedi, evlendim evleneli iki veya üç defa görüşmüşlerdir. Biz kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz, annemde bize geldiğinde hiç çağırmadık gel diye çünkü ilk zamanlar çağırdığında hiç yemek ne yapalım ne yersiniz demedi annem ne yaparsa utanmadan onu yediler hiç gelinimin evinde yapmayın bizde yaparız falan demedi.
Eşim de pek aile ziyaretlerini sevmez, kendi ailesine dahi iki hafta çıkmadığı olur. annem de bu konuda çok sinirleniyor, seni getirsin tek o zaman diyor evimiz de uzak yani yarım saat yol sürüyor. eşim de her zaman götüremem diyor annem haftada bir gelmemi istiyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Annem çalışıyor normalde Bugün aradım gelmiyorsun anne birşeye ihtiyacın varmı gelim temizlik yapimmi demiyorsun diyor .
Yani eşimle tartışıyoruz o Zaman da, her zaman nasıl götürim diyor arada kaldım. Ve anneme gidince beş dakika oturmam her işi yapmaya çalışırım kardeşlerim küçük annem çalışıyor yapamaz yardım edim diye. Annem de söz geçiriyorsun eşine falan filan diyor sizce ne yapım.
Sınırsız mevzular...
Sen evini kurmuş düzenini oturtmaya çalışıyorsun niye diğer evler arasında ezdiriyorsun yuvanı anlamadım?
Evinin içindekini ne senin ailenin ne onun ailesinin bilmemesi lazım, anlaşıyorsan kime ne?
Sürekli birbirinize gitmek zorunda değilsiniz. Başka illerdeki çiftler ne yapsın biraz anlamsız buldum sitemi.
Her hafta her ay vs vs niye gitsin ki kendi arkadaşlarınızla çevrenizle gezin tozun.
Anlaşmazlık başta oldu ise taaa nişan zamanından kimse kimseye yaranamaz herkes her olayın altında mana arar , kimseyi bu saatten sonra mutlu edemezsin.
Eşinle otur gez her hafta niye ailene gidesin arada onlar arada siz gelin??
Tamam evladısın elbette destek olmak istersin ama kardeşlerine bakmak veya evini temizlemek gibi bir yükümlüğün yok ki, çalışıyorsan misal eve temizlikçi gönderebilirsin, pazara gidemiyorsa en küçük ilçede bile çoğunda online alışveriş varmış. Burda hayırsız evlat muamelesine ne gerek var?
Boş sebeplerle eşinle aranı açmaya gerek yok, onun annesi senin annen derken niye kendi yuvanı huzursuz ediyorsun ki sınır koy.. yarın boşanma noktasına gelince "senin yüzünden" oldu denir her cephede.
Otur genceciksin eşinle ye iç gez , keyfini çıkar hayatın.. acıklı yeşilçam moduna geçirmeyin ömrünüzü ya 😅

Annem o zaman sen gel diyor eşim her zaman bırakamıyor sizce ben ne yapmalıyım
Ya sizin anneniz de her hafta ne işiniz var? Özlersiniz gidersiniz ama her hafta ne ya? Evlisiniz siz evli olduğunuzu anlamamışsınız ve kendiniz dışında herkesten sorumluluk bekliyorsunuz. Tuhaf

Ya sorun yemek yapma değil ben onun misafiri gelince elimden geleni yapıyorum. O annemler gelince hiç kılını kıpırdatmıyor
E yapma? Yapıyorsan karşılık beklemeyeceksin. Hadi yaptın karşılık alamadın sonrasında niye devam ediyorsun yapma madem😅

Düzeltme yapıyorum yanlış anlaşıldı
Kayınvalidem yemek yapmıyor derken konu burda yemek değil mesela onun kızı da evli ne zaman gitsek kayinvalidesi nezaketen de olsa bugun şunu yapalım yemek falan der önemli olan düşünce
İkici konu da
Ben otobüse binemiyorum midem bulanıyor ehliyete yazıldım daha almadım
Annen fazla talepkar

X