leydi 500 arkadaşım kayınbaban emekli mi ?emekli maaşı falan yok mu?
Hayır öyle bir beklentileri yok ama seninkinin ailesindede iş yokmuş canım,büyük büyük olsa şunu der bunlarda artık bir yuva kurdu.Varsa atın bir kenera,ev mi aalacaksının arabamı alacaksınız bir yatırım yapın demesini bilirlerdi.Hani şöyle mazlum olurlarda seninde için acır ama anlattığın kadarıyla mazumluk falanda yok.Sen çalışıyormsuun okumadım ama maddi durumunuz nasıl,etkiliyormu?eğerki sizde kıt kanaat geçiniyorsanız senin çalıştığında gidiyorsa,elinizde avucunuzda para kalmayıp,hastalıkta çıkarsa ne yaparız diye düşünüyorsanız ailesi hata yapıyor.Kocanın bazı şeyleri kısıtlaması lazım.Ev alıyoruz araba alıyoruz bizde sıkıntıdayız diyebirşeyler söylemsi gerek bence
sadece ailesi olsa iyi,akrabaları bile....çok problem yapmasamda bu konuyu sıkılmaya başladım bende...ama şundan eminim eğer zor durumda olsaydık biz ,,kimse yardım etmezdi,,,şu zamana kadar hiç bir faydalarını görmedim çünkü,,,benim ailemden kimse bizden maddi yardım istemez...rahmetli babam eve her gittiğimde kızım bir sıkıntınız varmı???varsa söle derdi??halada annem der....sonuçta ihtiyacımız yok çok şükür ama sormaları bile yeterli,,,ama eşimin tarafından hiç böle bişey işitmedim,isterler sadece....ama benim ailemin ihtiyacı olsa eşim bu konuda hiç ayrım yapmaz . bunuda biliyorum....
Biz de evlendigimizde esimi Almanya'ya getirdim.Hemn 4 ay sonra telefon acip para istemislerdi bizden.Sonrada 9 yil bu istemelerin ardi arkasi kesilmedi.Hatta cogu zaman onlarin yüzünden telefonu acmaktan korkar olmustum vallahi.ama bir kac aydir istemiyorlar cok sükür.Kaynim calismaya basladida.
bizmkilerın maddı durumlarıda kotu degıl.. kayınpeder yurtdışndan emeklı artı yıne calısıyor.. evde bır hanımı bıre 2 bekar cocugu var.. ev kendı evlerı ve ıstanbul gıbı buyuk bır sehırde yasamıyorlar... dugunumde bır ceyreklerı bıle olmadı.. dogum yaptım kayınvalıdem 1 aydır ıstanbulda kızında hala gelıp toruun görmedı..zateen kontoru yokmuş dıyede benı arayamamıstı dogumda....
ama unıversıtede okuyan oğullarına para istemeye gelınce çagrı atmasını bılıyorar..nişanlanacak kızına alış verıs yaparkende para istemesını bılıyorlar.. ben eşimden daha fazla maaş alıyorum...ve benım maas sadece kırayı karsılıyor dusunun.. ve her ay muntazaman isterler.
en acı yanıda ne bılyor msunuz?
ben dogumdayken eşimi arayıp para istemeleri.. benımkı dogum masraflarımı ailem karsıladı..ve daha bırkez agzmı açıp eşime yansıtmadım.. erkek gurur yapar ezılmesın karsımda dıye........... ammaaaaaa ben ezılıyorum anlayan yok..... offffffffffffff offffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
yazılanları okudukça çok üzüldüm.. neler yaşanmış ve de yaşanıyor.. evlinince eğer eş kendi ailesni para gönderiyor ve kadında çalışıyorsa insanın zoruna gidiyor.b çünkü gönderilen para eşin parası değil sabah erkenden kalkan biz karda kışta çalışan biz ama bizim paramızı yiyen başkları. hele böyle bir durumda bizi yetiştirip büüüüyüten ailemize yardım edemiyorsak tam olarak insanın ici daha da bir yanıyor. böyle ciddi anlamda bir sıkıntı yaşamadım ama ufak tefek şeyler olduğunda bile hemen aklıma bu geliyor para sadece onun parası değil benim rızam olmak zorunda ya da bende gönderirim ailme sormam bile eşime o bana sormuyorsa.... yalnız yeni evlilerde bu konu daha hassas sanırım zamanla bütün her şey yerine oturur diye düşünüyorum eşlerimiz de bizi anlar aileleride ...
tatlım benim en çok zoruma gidende eşimin ayrım yapıyor olması kendi ailesine gelince tereddüt etmeden yardım ediyor benim ailem bugüne kadar talepleri olmadı ilk defa babam siz kredi çekin ben ödemelerini yapacam dedi ki gercekten zorda kalmasa benden böyle bir talebi olmaz onu bile kabul etmedi eşimsimdi ben bundan sonra nasıl ailesine yardım etmesine göz yumayım bana düşüncenizi belirtirmisiniz arkadaslarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?