• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar eşimin ailesiyle oğlum konusunda anlaşamıyorum

Haklısınız tecrübe olmuş oldu, bir dahakine gerekeni yapıcam. Keşke sadece kaynanadan çekseydim. Kayınbaba daha zor, erkekliğine gücüne heybetine güvenerek bağırıyor başedemiyor kimse. Mahallede bile tüfekle dolaşmış terör estirmiş zamanında yeni evliyken, bunu övünerek anlatır hep, herkes evine kaçmış korkudan. Şimdi de bana çektiriyor. Kayımbabam 10 kaynanaya bedel, bir de kendi kaynanam, toplam 11 kaynanam var, o derece çektiriyorlar. Görümcem bile ben kısık konuşunca sorun yok, ne zaman normal ses tonumla konuşsam bana bakışları değişiyor niye bağırıyon diyor halbuki bağırmadım. Eşimin teyzesi bile farketmiş kızım senin sesine noldu sesin niye kısık hasta mısın dedi. Görümcem yanımdaydı söyleyemedim görümcem yüzünden diye. Kaynanam da zorla çocuğu çekiştiriyor bir fark yok, ama oğlum ona gitmiyor. Lohusayken aç bıraktı kaynanam beni çok üzüldüm, oğlum belkide o yüzden gitmiyor kaynanama durum bu canım

Sizi çok iyi anladım.. Kavga çıkmasın , eşiniz ile bozuşmayin diye sineye çeke çeke sönük kalmışsınız.
Abartiginizi düşünmüyorum. Artık bıkkınlık olmuş sizde. Hatta arabada ellerim titredi yazmanız psikolojik şiddet gördüğünüzü ispatlıyor.

Eşinizi işleyin öncelikle yavaş yavaş . Sabır edin. Geçecek bu günler. Bir torun daha gelirde unutulur gidersiniz.

Oy oy saçlarım dikeldi okurken. Böyle kp konusuda ilk defa okuyorum hep kv okuyordum. Vermeyin bidaha çocuğu öyle balkondan. Kp cahil siz olmayın. Çocuğunuzun canı önemli. Çok sinir oldum.

Sırf gelir gelmez kavga çıkmasın, oğlumun doğum gününde tatsızlık olmasın diye sustum verdim çocuğu. Ama bıktım artık kayınbabamın bu tehlikeli hareketlerinden

Bunda Kavga edecek bi durum yokki, dedesi yukari getirim sevsin diyip yukari cikartabilirdin
Ve esine de Demis zaten Babama vermem cocugu Balkondan, Yani sizden daha cesaretlli...Sizin cocugunuzdan Önemli deyil vermiyebilirdiniz

İyi akşamlar kızlar. İnsallah bugün yine aşırı tepki vermezsiniz sadece fikir almak dertleşmek istiyorum, tartışmayalım nolur.Geçen sefer doğum günü konusu açmıştım sizlerin fikirlerinizi dinledim eşimi de kırmamak için kayınbabamın sevmediğim insanların evine gittim herkese her zamanki gibi saygılı davrandım, onları sevmesemde seviyormuş gibi yaptım oğlumun doğum gününü orta hep birlikte kutladık. Benim sorunum kayınbabamın hareketkeri. Ogluma karşı çok dikkatsiz davranıyor,oğlumun sağlıgını devamlı tehlikeye atıyor görümcemde öyle, kaynanamda öyle( çocuğumu bebekken ters çevirdi tepe taklak falan)Ben evde birseyler hazırladım sonra yoldan da pastayı kayınbabamların ilcesinden alıp geçmek indik pastahanenin önünde neyse aldık çıktık arabaya binerken eşim çocuğu bebek koltuğuna koymaya gerek yok zaten babamların evine çok az kaldı incez şimdi dedi kucağına al çocuğu dedi, arkada oturuyom oğlumla hep zaten. Neyse ben başıma gelcekleri bildiğim için çok tedirginim. Kayınbabamın evinin önüne balkonun önüne tam yanaştık arabayla benim elim ayağım titremeye başladı kalbim hızlı atmaya başladı korkudan, eşim hadi kapıyı aç in diyor ama ben nasıl korkuyom kayınbabamı tanıyom çünkü. Kapıyı açar açmaz, sadece bir bacağımı dışarıya atar atmaz daha oturduğum yerden bile kalkmadan, bana balkondan hoşgeldin kızım bile demeden çocuk uyuyor mu dedi yok dedim, hemen ver çocuğu bana ver bana ver demeye başladı. Balkondan kollarını aşağıya uzatmış ver çocuğu bana ver yukarı kaldır bana ver diyor benim konuşmama bile fırsat vermiyor, Bende gelir gelmez kavga çıkmasın diye çocuğu yukarıya doğru kaldırıp verdim ama içim içimi yedi oğlum düşcek asfalta betona diye.Ya arkadaşlar bu adam şeker hastası elleri titreyen bir adam balkondan alarak oğlumun can sağlığını tehlikeye atıyor. 2 dakka bahçe kapısından girmemizi bekleseydi o zaman alsaydı çocuğu benden nolurdu sanki ne bu acele bu kadar. O kadar saat gelmemezi bekleyen insan 2 dakka daha bekleseydi.Hoşgeldin bile demek yok gelir gelmez yaptığına bakın, Oğlum elimizden kaysa betona düşse Allah korusun napcaktık o zaman. Eşim bile arabadan inmeden yaptı bunu, eşim arabayı park ediyordu sonradan gördü. Eşime anlattım bana hakverdi, bir daha bebek koltuğundan indirmeyiz çocuğu ve çocuğu koltuktan ben alır eve girerim babam balkondan isterse vermem dedi. Ama babasını o gün baba bir daha yapma bunu diye uyarmadı. Sırf 2 dakka önce sevmek için bu tehlikeyi yaratmaya değmezdi. Sonra bütün akşam boyunca dedesinin kucağındaydı oğlum. İçimden dedesi dedim sevsin özlemiştir dedim,istemedim kucağından, istesemde kolay kolay vermez zaten kayınbabam. Neyse gecenin sonuna doğru baktım çocuk eşimin kucağında, eşime bana versene dedim tam aldım oğlumu, kayınbabam ben alır almaz hemen gel dedem gel diye çocuğu çekiştirmeye başladı ( oğlum ona gitmek istemedi artık).Neyse demek istedğim kayınbabam geceye kadar hep kendi kucağındaydı sonra eşim aldı eşimdeyken gel bana diye zorlamadı, ama ben eşimden 2 saniye alır almaz hemen gel dedem diyor, Oğlumun benim kucağımda 2 saniye bile durmasına tahammül edemiyor. Oğlum doğduğundan beri benden çok kıskanıyor oğlumu. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak hep bana gelcek diyor bana. Çok bunaldım. Ben sadece doğurma makinesiyim kayınbabam için. Doğan çocuk onun oluyor ben saf dışı kalıyom hep. O yüzden onlarla aynı ortama girmek istemiyom, ama eşimle aram bozulmasın diye mecbur görüşüyom. Çok bunaldım. Eşim dediki ailem yaşadığı sürece ikinci çocuk yapmayalım son sözüm bu, çünkü ailemin huyu böyle napim diyor. Binlerce olay var oğlum konusunda, sadece bir kısmı bunlar. Fikirlerinizi bekliyorum kardeşlerim.
Neden ağırlığını koymuyorsun? Bırak eşinle aran açılırsa açılsın. Bu ne gıcık kayınbaba böyle. Hatalı davranışlarına göz yumma!

Ya doğum günü meselesinde de aynı dyrum vardı. Siz istediklerinizi söyleyemiyorsunuz, sizin düşüncelerinize önem vermiyorlar diye hırçınlaşıyorsunuz bence.

Bide karşı çıkmayı öğrenin, kavga ile değilde mesela orda dedesi kaldıramıyorum getiriyorum hemen yukarıya deseniz ne diyecek hayır buradan ver mi?

Yok 4 gün hasta yatmak falan abartmışsınız gören diyecek uçurumdan istedi çocuğu.

Kırılmayın bana sizin iyiliğiniz için söylüyorum, çocuğunuzun her olumsuz olayında kendinizi bu kadar yıpratmayın lütfen.. İleride artık kaldıramaz hale gelirsiniz..

ne kadar olumsuz, negativ ve pasifsiniz. surekli kotuyu cagiriyorsunuz ve miymiysinizz. adam isterse kendini 3cu kat balkonundan sarkitsin sana ne yuru gec getiriyorum kapiya de, bi sesiniz ciksin ya hu...

Çok dramatiksiniz. Belli ki çocuğu sagiplenmeye çalışan bir aile. Siz de abartılı bir şekilde uzak durdukça abartıyorlar onlar da sahiplenmeyi. Göstere göstere yapmaya çalışıyorlar. Bence sizin sorunlarınız var. Ve fazlaca mesafe koymaya çalışıyorsunuz. Sizin gibi kızlardan var etrafımda. Eşin ailesi ne yapsa batıyor. Başta soğuk davranıyorlar ki araları hiç iyi olmasın. Yanlış bence.

Bunlar pek çoğumuzun yaşadığı sorunlar eş aileleriyle. Felaket gelmiş gibi davranmıyoruz, durumu idare ediyor, yine de seviyeli tutuyoruz.

İlk yıllarımda, görümcelerimden inciler bir sürü. Oğlumu her gördüklerşnde, hep bu çocuk çok zayıf, büyütemiyor musun gibi laflar. Oğlum benim aynımdır sima olarak, bu kadar benzeyebilir yani. Ama devamlı bir tek gözleri sana benziyor, o yüzden benzetiyorlar, yoksa hep babası gibi sözler. Eşim doğulu, ben karadenizli, oğlum sarışın, mavi gözlü. Ordan düşün. Hamlıklarına güldüm yalnızca. Olması gereken lafları söyledim, bitti. Görğmcem bir kere severken, oy bu benim kardeşimin oğlu, sen kendi oğlun mu sanıyorsun deyince, herhalde kardeşinle senin çocuğun olacak değil ya dedim, sustu.

Ve bunlwrı ben ayda bir görsem bayram ederim herhalde. İki sokak ötede, her gün çatkapı bendeler. Zaman içinde her şey oturdukça, bütün ilişki rayına giriyor. Benim her gün onları gören oğlum, benden vazgeçmiyorsa, senin çocuğun hiç geçmez. İstediği kadar kucaklarında tutsunlar. Hatta zaten hep senin yanında zaten. Gittiler mi ver sevsinler. Bizim gelinden Allah razı olsun. Ayda bir ancak görüyoruz onları. Gittiğimde verir hemen kucağıma 2 aylık bebeği, doya doya severim.

Aman mikrop kapar, aman kıskandım benden başkası sevmesin tavırları olsaydı, çok kırılırdım.

Balkondan mı istedi, kavga etme illa, içerde veririm de, içerde sevsinler. Gereksiz hareketler bunlar. Çocuk dediğin dedesini akrabasını bilerek büyümeli.
Sanırım siz kayınvalidesiniz, bazı noktalarda beni çok yanlış anlamışsınız

Ben sende tutarsizlik goruyorum gecen ki konun da mune yi davet edip konumu kapatirmisin yaziyorsun konu aciyorum pisman oluyorum yaziyorsun sonra tekrar konu aciyorsun senin kisisel anlamda kendinle ilgili problemlerin oldugunu dusunuyorum. cocukla ilgili proplem lerdede kimse sana birseyleri zorla yaptiramaz...bunu hem isteyip hemde protesto etmek te neyin nesi...
Konu açmak istemiyordum içim çok daraldı gurbette bir kızım sizle dertleşmek istedim. Ben istemedim mecbur bırakıldım balkondan vermeye yoksa doğum gününde kavga çıkcaktı, bundan sonra kavga çıkarsa çıksın umrumda değil

Kayınvalidenizin evi giriş katsa ha kapıdan almış çocuğu ya balkondan. Kayınbabanız ejderha gibi üçüncü kattan sarkıp çocuğu alamayacağına göre.

Ya ozaman suyuna gidin. Kucağınızdan alınca bişey olmuyor. Balkon meselesi hariç sadece aşırı düşkün bu adam torununa. Ne var bi kaç saat idare etseniz.
Benim babam Yok, kayınbabamda bazı konularda aksidir. herkesin bi huyu var gülüyorum geçiyorum ki gerçekten yaşlı insanlara hoşgörülü olmak lazım. İnatlaşma ne zararı var bu adamın.

Doğum gününü kutlamak istiyo, sürekli kucağında tutmak sevmek istiyo bazen soğuk espriler yapıyo. Ne zarar veriyo bu adam sana gerçekten merak ediyorum?
Konumda yazdım canım. Sevsin birşey demiyorum, ama balkondan alarak tehlikeye atarak değil. Sevsin yine birşey demiyorum, bu çocuk sana anne demicek yüzüne bakmıcak diye bana laf sokarak beni ağlatarak ve oğlumu benden aşırı kıskanarak değil. O espiri yapmıyor bildiğin bağırarak laf sokuyor bana

Yok çocuk geceye kadar dedesinin kucağındaydı.İçimden dedesi dedim özlemiştir sevsin dedim. Gecenin sonunda baktım oğlum babasının kucağına geçmiş, 2 saniye eşimden istedim oğlumu, kayınbabam gördü, daha ben kucağıma alalı 1 saniye bile olmadan gel dedem diyor çocuğu kıskanıyor benden benim kucağıma almamı çekemiyor.Oğlumda gecenin sonunda gitmedi artık ona. 5 dakka kucaklayabildim
Oğlumu sadece beş dakika kucaklayabildim deyince insan sanıyor ki çocuktan ayrı yaşıyorsunuz da arada bir görüyorsunuz. Yedi yirmi dört sizinle oğlunuz arada Babaanneye dedeye gidince onlar kucaklayıversin ne olacak hasretinizden ölüyor musunuz sanki. Bi drama queen tarafınız var bence de

Evin içinde bile çocuk sürekli birilerinin kucağında mı ya yazık daralıyodur bence deseniz kucağa alıştırmayın pusetine koyun yere battaniye serip üstüne koyun kendi kendine bakınsın yani bana zor oluyo kucağa alışıyo vs diyebilirsiniz
Oğlum 2 yaşında kayınbabamın kucağında

Bakin bence alinganlik ediyorsunuz. Saka yollu soyluyordur. Siz adama biraz takmis gibi gozukuyorsunuz. Hayir ciddi diceksiniz simdi ama oyle bir durumda esiniz zaten cevap verirdi degil mi? Balkon konusunda size hak vermis sonucta.

Benim kayinpederimde bizimle kalsin, aliyim ben onu gezdiriyim der. Bu bizim olsun siz 2.yi yaparsiniz bile der. Ama ailede herkes bilir ki kayinpederim bana takilmayi sever, takilmazsa sorun var demektir. Sizinkide bu mizacta bir adamdir belki, siz anlamiyorsunuzdur. Iciniz rahat etsin ama. Cocuklar gidip kalmak istemiyor. Hergun gordugunuz bir insan olmasi lazim baglanmasi icin.
Eşim pısırık sadece benim yüzüme haklısın der, ama babasının yanında beni asla savunmaz, kayınbabamın ciddi olduğuna da eminim, çocuğum benden uzaklaşsın hep onun evinde kalsın dursun istiyor

Konu açmak istemiyordum içim çok daraldı gurbette bir kızım sizle dertleşmek istedim. Ben istemedim mecbur bırakıldım balkondan vermeye yoksa doğum gününde kavga çıkcaktı, bundan sonra kavga çıkarsa çıksın umrumda değil
Canim bnm bak boyle yapma bir oyle diyorsun bir boyle kararlarin kesin ve kati olsun. Karsindaki kim olursa olsun ..ilk once kendini bir sekilde gelistir lutfen kisisel gelisim kitaplari var onlardan yardim alabilirsin..kirici ve saygisiz olmadan bu isin ustesinden gelebilirsin..sevgiler..

Back