• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar eşimin ailesiyle oğlum konusunda anlaşamıyorum

Sizi 4 gün boyunca sıkıntıdan hastalandiran konu/ konular için daha net çizgileriniz olsun.

Akıllıca , çaktırmadan yapın bunu.

Mesela balkon meselesinde , " baba hemen içeriye giriyorum değip konuşmasına fırsat vermeden girebilirdiniz.
Iceriye girdiğinizde bağırıp çağırdığında , " Bebeğimiz için en doğru karar buydu . Rica ediyorum kalp kırılmasın " v.s şeklinde cevaplar verin nazik bir şekilde.

Sakın kavga etmeyin.

Eşim bosayacak, yok bilmem kim bağıracak diye düşünüp düşünüp heba etmeyin bu en güzel zamanları..
Kim ne söylerse söylesin , takmayın , çizginizi de bozmayın.
Teşekkür ederim. Aynen dediklerinizi yapcam. Umarım bir kere olsun tatlı dilden anlar kayınbabam

Ben 1 74 boyundayım. Balkon benden yüksek canım. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak senin yüzüne bakmıcak hep bana gelcek sende arkasından öyle bakcan kalcan demesi, çocuğu 1 saniye kucağıma alır almaz sanki saatlerdir sevmemiş gibi hemen benim kucağımdan çekmesi, çocuk bana bakınca sana niye bakıyor senin kucağına niye geliyor demesi kıskanmasından değil öyle mi

Çocuğunuz daha çok küçük sanırım hevesleri geçer biraz büyüyünce.cocuklarin en sevimli ve annelerin en pimpirikli olduğu zamanlar ilk iki yaş civarı:) biraz daha sakin olun bence ve işinize gelmeyen şeyleri duymamış gibi yapın ortamdan uzaklaşın madem yüz göz olmak istemiyorsunuz ortam gerilirse duymamisim deyip geçiştirin. Kimsenin gazına gelipte ortalığı yakıp yikmayin keskin sirke kupune zarar derler. Çocuğunuzu koruyun kollayın tabii ki ama bunu yaparken de akıllı ve sakin davranın.

Bu arada nickinizle boyunuz çok uyumluymus hakikaten yok gibisiniz maşallah:))

Kayınpederinizin davranışları hatalı olabilir ama sizde evet deyip sonra şikayet ediyorsunuz sakince anında söyleyin.

Ayrıca sayfalar boyu kaç kere oğlum dediğinizi inanın sayamadım.

Diğer konularınızdaki gerek aşırı korumacı tavrınız ve takıldığınız şeyler bana oğlunuzla doğru bir ilişki içinde olmadığınız izlenimi verdi.

İyi akşamlar kızlar. İnsallah bugün yine aşırı tepki vermezsiniz sadece fikir almak dertleşmek istiyorum, tartışmayalım nolur.Geçen sefer doğum günü konusu açmıştım sizlerin fikirlerinizi dinledim eşimi de kırmamak için kayınbabamın sevmediğim insanların evine gittim herkese her zamanki gibi saygılı davrandım, onları sevmesemde seviyormuş gibi yaptım oğlumun doğum gününü orta hep birlikte kutladık. Benim sorunum kayınbabamın hareketkeri. Ogluma karşı çok dikkatsiz davranıyor,oğlumun sağlıgını devamlı tehlikeye atıyor görümcemde öyle, kaynanamda öyle( çocuğumu bebekken ters çevirdi tepe taklak falan)Ben evde birseyler hazırladım sonra yoldan da pastayı kayınbabamların ilcesinden alıp geçmek indik pastahanenin önünde neyse aldık çıktık arabaya binerken eşim çocuğu bebek koltuğuna koymaya gerek yok zaten babamların evine çok az kaldı incez şimdi dedi kucağına al çocuğu dedi, arkada oturuyom oğlumla hep zaten. Neyse ben başıma gelcekleri bildiğim için çok tedirginim. Kayınbabamın evinin önüne balkonun önüne tam yanaştık arabayla benim elim ayağım titremeye başladı kalbim hızlı atmaya başladı korkudan, eşim hadi kapıyı aç in diyor ama ben nasıl korkuyom kayınbabamı tanıyom çünkü. Kapıyı açar açmaz, sadece bir bacağımı dışarıya atar atmaz daha oturduğum yerden bile kalkmadan, bana balkondan hoşgeldin kızım bile demeden çocuk uyuyor mu dedi yok dedim, hemen ver çocuğu bana ver bana ver demeye başladı. Balkondan kollarını aşağıya uzatmış ver çocuğu bana ver yukarı kaldır bana ver diyor benim konuşmama bile fırsat vermiyor, Bende gelir gelmez kavga çıkmasın diye çocuğu yukarıya doğru kaldırıp verdim ama içim içimi yedi oğlum düşcek asfalta betona diye.Ya arkadaşlar bu adam şeker hastası elleri titreyen bir adam balkondan alarak oğlumun can sağlığını tehlikeye atıyor. 2 dakka bahçe kapısından girmemizi bekleseydi o zaman alsaydı çocuğu benden nolurdu sanki ne bu acele bu kadar. O kadar saat gelmemezi bekleyen insan 2 dakka daha bekleseydi.Hoşgeldin bile demek yok gelir gelmez yaptığına bakın, Oğlum elimizden kaysa betona düşse Allah korusun napcaktık o zaman. Eşim bile arabadan inmeden yaptı bunu, eşim arabayı park ediyordu sonradan gördü. Eşime anlattım bana hakverdi, bir daha bebek koltuğundan indirmeyiz çocuğu ve çocuğu koltuktan ben alır eve girerim babam balkondan isterse vermem dedi. Ama babasını o gün baba bir daha yapma bunu diye uyarmadı. Sırf 2 dakka önce sevmek için bu tehlikeyi yaratmaya değmezdi. Sonra bütün akşam boyunca dedesinin kucağındaydı oğlum. İçimden dedesi dedim sevsin özlemiştir dedim,istemedim kucağından, istesemde kolay kolay vermez zaten kayınbabam. Neyse gecenin sonuna doğru baktım çocuk eşimin kucağında, eşime bana versene dedim tam aldım oğlumu, kayınbabam ben alır almaz hemen gel dedem gel diye çocuğu çekiştirmeye başladı ( oğlum ona gitmek istemedi artık).Neyse demek istedğim kayınbabam geceye kadar hep kendi kucağındaydı sonra eşim aldı eşimdeyken gel bana diye zorlamadı, ama ben eşimden 2 saniye alır almaz hemen gel dedem diyor, Oğlumun benim kucağımda 2 saniye bile durmasına tahammül edemiyor. Oğlum doğduğundan beri benden çok kıskanıyor oğlumu. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak hep bana gelcek diyor bana. Çok bunaldım. Ben sadece doğurma makinesiyim kayınbabam için. Doğan çocuk onun oluyor ben saf dışı kalıyom hep. O yüzden onlarla aynı ortama girmek istemiyom, ama eşimle aram bozulmasın diye mecbur görüşüyom. Çok bunaldım. Eşim dediki ailem yaşadığı sürece ikinci çocuk yapmayalım son sözüm bu, çünkü ailemin huyu böyle napim diyor. Binlerce olay var oğlum konusunda, sadece bir kısmı bunlar. Fikirlerinizi bekliyorum kardeşlerim.
Yok baba çıkınca veririm burdan tehlikeli olur deseniz nolurdu ki bu kadar dert edecek ne var esinizle konusmak yerine kibarca reddedip çıksaydınız bence.

Teşekkür ederim. Aynen dediklerinizi yapcam. Umarım bir kere olsun tatlı dilden anlar kayınbabam

Anlamazsa bile siz ısrarla devam edin.
Hem kendi istediklerinizi yapın, yaptırın hem de çizginizden ödün vermeyin.

Birde lütfen yaşanan olaylar üzerinde bu kadar durmayın. Yaşandı bitti.
Eğer sonucu kötü bitmediyse, " ya olsaydı " demek sadece size zarar.

Tecrübe olmuş olur, bir daha ki sefere nasıl davranacağınızı öğrenmiş oluyorsunuz .

Kaynananın kayinbaba versiyonu , kaynanadan bin beterdir.
Erkeklerle uğraşmak çok daha zor.

Kv.niz var mi ? O hiç mi istemiyor bebeği sevmek.

İyi gelin olcam diye çocuğu mundar mı edecen bacım. Öyle durumlarda sağır taklidi yap, dalmışsın da duymamışsın gibi . Sanki aklında bişey varmış gibi. Dn öyle yapıyorum "ha ne dedin? Duymamışım "diyorum
Aaa çok güzel fikir çok teşekkür ederim Allah razı olsun senden. Denicem bunu. İnşallah işe yarar

İçten içe yenilgi kabullenmişsiniz çocuğun en başta size ihtiyacı var
Ona ayıp olmasın bunun hatrı kalmasın aman kocam ne der diye diye ömür geçmez
Haklısınız ve eşinizde destek veriyor ķi vermeyen adamın da zaten canı neyse...
Tavrınızı sözünüzü esirgemeyin yoksa korkunuz gerceklestıgınde ah vah kâr etmez

Evet kp de problem olabilir ama sizde çok evhamli panik birisiniz gibi geldi bana.

Anlamazsa bile siz ısrarla devam edin.
Hem kendi istediklerinizi yapın, yaptırın hem de çizginizden ödün vermeyin.

Birde lütfen yaşanan olaylar üzerinde bu kadar durmayın. Yaşandı bitti.
Eğer sonucu kötü bitmediyse, " ya olsaydı " demek sadece size zarar.

Tecrübe olmuş olur, bir daha ki sefere nasıl davranacağınızı öğrenmiş oluyorsunuz .

Kaynananın kayinbaba versiyonu , kaynanadan bin beterdir.
Erkeklerle uğraşmak çok daha zor.

Kv.niz var mi ? O hiç mi istemiyor bebeği sevmek.
Haklısınız tecrübe olmuş oldu, bir dahakine gerekeni yapıcam. Keşke sadece kaynanadan çekseydim. Kayınbaba daha zor, erkekliğine gücüne heybetine güvenerek bağırıyor başedemiyor kimse. Mahallede bile tüfekle dolaşmış terör estirmiş zamanında yeni evliyken, bunu övünerek anlatır hep, herkes evine kaçmış korkudan. Şimdi de bana çektiriyor. Kayımbabam 10 kaynanaya bedel, bir de kendi kaynanam, toplam 11 kaynanam var, o derece çektiriyorlar. Görümcem bile ben kısık konuşunca sorun yok, ne zaman normal ses tonumla konuşsam bana bakışları değişiyor niye bağırıyon diyor halbuki bağırmadım. Eşimin teyzesi bile farketmiş kızım senin sesine noldu sesin niye kısık hasta mısın dedi. Görümcem yanımdaydı söyleyemedim görümcem yüzünden diye. Kaynanam da zorla çocuğu çekiştiriyor bir fark yok, ama oğlum ona gitmiyor. Lohusayken aç bıraktı kaynanam beni çok üzüldüm, oğlum belkide o yüzden gitmiyor kaynanama durum bu canım

Çok dramatiksiniz. Belli ki çocuğu sagiplenmeye çalışan bir aile. Siz de abartılı bir şekilde uzak durdukça abartıyorlar onlar da sahiplenmeyi. Göstere göstere yapmaya çalışıyorlar. Bence sizin sorunlarınız var. Ve fazlaca mesafe koymaya çalışıyorsunuz. Sizin gibi kızlardan var etrafımda. Eşin ailesi ne yapsa batıyor. Başta soğuk davranıyorlar ki araları hiç iyi olmasın. Yanlış bence.

Bunlar pek çoğumuzun yaşadığı sorunlar eş aileleriyle. Felaket gelmiş gibi davranmıyoruz, durumu idare ediyor, yine de seviyeli tutuyoruz.

İlk yıllarımda, görümcelerimden inciler bir sürü. Oğlumu her gördüklerşnde, hep bu çocuk çok zayıf, büyütemiyor musun gibi laflar. Oğlum benim aynımdır sima olarak, bu kadar benzeyebilir yani. Ama devamlı bir tek gözleri sana benziyor, o yüzden benzetiyorlar, yoksa hep babası gibi sözler. Eşim doğulu, ben karadenizli, oğlum sarışın, mavi gözlü. Ordan düşün. Hamlıklarına güldüm yalnızca. Olması gereken lafları söyledim, bitti. Görğmcem bir kere severken, oy bu benim kardeşimin oğlu, sen kendi oğlun mu sanıyorsun deyince, herhalde kardeşinle senin çocuğun olacak değil ya dedim, sustu.

Ve bunlwrı ben ayda bir görsem bayram ederim herhalde. İki sokak ötede, her gün çatkapı bendeler. Zaman içinde her şey oturdukça, bütün ilişki rayına giriyor. Benim her gün onları gören oğlum, benden vazgeçmiyorsa, senin çocuğun hiç geçmez. İstediği kadar kucaklarında tutsunlar. Hatta zaten hep senin yanında zaten. Gittiler mi ver sevsinler. Bizim gelinden Allah razı olsun. Ayda bir ancak görüyoruz onları. Gittiğimde verir hemen kucağıma 2 aylık bebeği, doya doya severim.

Aman mikrop kapar, aman kıskandım benden başkası sevmesin tavırları olsaydı, çok kırılırdım.

Balkondan mı istedi, kavga etme illa, içerde veririm de, içerde sevsinler. Gereksiz hareketler bunlar. Çocuk dediğin dedesini akrabasını bilerek büyümeli.

İçten içe yenilgi kabullenmişsiniz çocuğun en başta size ihtiyacı var
Ona ayıp olmasın bunun hatrı kalmasın aman kocam ne der diye diye ömür geçmez
Haklısınız ve eşinizde destek veriyor ķi vermeyen adamın da zaten canı neyse...
Tavrınızı sözünüzü esirgemeyin yoksa korkunuz gerceklestıgınde ah vah kâr etmez
Eşim söz de bana hak veriyor ama babasını bir kez uyarmıyor pısırık. Bu insanlarla uğraşmak beni çok yordu sesim çıkamaz oldu. Ama kendime gelicem ve oğlumu korumak için gerekeni yapcam, yapıyordum zaten oğlumun doğum günü diye sustum susmucam artık

Iyi de kardeşim eşin bir cok konuda seni haklı buluyorsa sen de lafını soykemekten cekinmeyeceksin o zaman .
Tamam her şeye karşı çık demiyorum bazi tepkilerin abartı ama hic istemedigin bir şeye de hayır diyebilmelisin kavga mi çıkacak çıksın hiç gitmez gelmezsin olur biter babasindan cocugu isterlerse annesi olmadan şuradan şuraya adim atamaz dersin olur biter. Seninle tartışmaktan onlarin korkmasi lazım velevki esinden boşandın cocuk yine sende kalir hepten goremezler torunlarını.
Görümce şunu demis kayinpeder şunu demiş ya ben anlayamıyorum icindekini söyle sna dert olacağına ona olsun.
Gorumce orda die susmussun neden susuyorsub.
Siz kendinizi ezdirdikce onlar da seve seve ezerler.
Eşinle peşin peşin konus gidecegin zaman artik susmam seen cevabini vermiyorsan ben verirum die.
Cocuk akli basina gelince zaten anneyi daha cok biliyor istedigi kadar sevsin sen annesisin her koşulda cocuk seni arar.

Tabikide hiçbirşey oğlumun canından kıymetli değil, ordan gelince 4 gün boyunca hastalandım ben bu konu yüzünden. Oğlumun doğum günü kavga çıkmasın diye sustum ama bıktım artık
siz biraz o aileden uzak durun ruh sagliginiz acisindan

Eşim söz de bana hak veriyor ama babasını bir kez uyarmıyor pısırık. Bu insanlarla uğraşmak beni çok yordu sesim çıkamaz oldu. Ama kendime gelicem ve oğlumu korumak için gerekeni yapcam, yapıyordum zaten oğlumun doğum günü diye sustum susmucam artık
Olmadı gereken yokda adım adım gidiyosun tam destek :)

Aslinda arabadani cocuk koltuguna bindirmemekle esinizin sözünü dinleyip yakin mesafe kucagina al demesini yapmanizda büyük bir hata. Siz annesiniz ve evladinizin can güvenliyini hem sizin hemde esinizin saglamasi lazim. Benek koltuguna oturtmak kemeri baglamak bir dakikalik bir is. Kayinbababiz cocugu uzat dediyinde onu kirmadan tatsizlik cikartmadan burdan düser iceride verim deseniz bencede kimse size kizmazdi. Hem kizmayada kimsenin hakki yok. Cocuk sizizn cocugunuz istemediyiniz seyleri tatli dillede dile getirebilirsiniz bence. Üstelik vermek istemediyiniz zaman emziricem altini temizleme vakti geldi ara ögün vakti geldi diye alabilirsiniz. Bence siz size söylenenleri yapmayi bir kenara birakin ve siz cocugunuza nasil davranilmasini istiyorsaniz onlari dile getirin. Hem zaten ikinci bir beneyi yapmak icin esinizin dediyi gibi ailesi yasarken yapmamayi hic anlayamadim. Ben olsam bu beni cok kizdirirdi ne demek yani sizin ikinci bir bebek yapip yapmamaniz esinizin ailesinin hayatta olup olmamasinami bagli. Aile planlamanizi kendi isteyinize göre deyilde ailesinin hayatta olup olmamasi üzerinemi planlicaksiniz. Benim size tavsiyem kurallarinizi koyun ve herkesinde uygulamasini saglayin bunlarin hepsini tatli dillede yapabilirsiniz.

Boşan toptan kurtulalım yada Asiye nasıl kurtulur klubü üyeleri toplansınnnn:halay::halay:

Canım bak beni çok iyi dinle,,,, aynı şekilde benim kayinpederim de böyleydi görümce ve kv de boyle anlattığın gibi hep tehlikeli şeyler yaparlardı ya da zararlı şeyler yedirirlerdi vs ilk başlarda hiç sesimi çıkaramazdim sonra eve gider sabahlara kadar kendimi yer bitirirdim...baktım böyle olmuyo çocuğum tehlikede her yaptikari yanlış da hayır öyle yapmayın çok tehlikeli ya da bi yerde okudum çocuk şunu yemiş şöyle olmuş vs halbu ki böyle bir haber yok hayal ürünü tamamen:) kesin ve net ölü aksın hayır demeyı bilmezsen yapmaya devam edecekler....inan bana sen hayır dedikçe onlarda zamanla alışacaksın hiçbişey yapamicaklar....O çocuk senin bunu unutma küsen küssün hiç umrunda olmasın....senin çocuğunun canından daha mı degerli yaaa bırak....lütfen bu pasifligi bırak. ...birdaha balkondan almak isterse hayır baba böyle çok tehlikeli diyip gireceksin içeri bu kadar kolay....

Adam bana neler çektirdi, korkumdan acaba bugün yine napcak diye düşünmekten titriyorum oraya gidince. Ne yapcamı bilmediğim için konu açmıştım zaten
Yanlis anladin. Sizi çok kötü etkilemis baski altinda hissediyorsunuz kendinizi. Kendi iyiliginiz icin artik o kp firsat vermeyin. Dogru bildiginizi yapin. Oglunuz dedesi o fazla anlam yuklemesin kendine kp.

Ve oglunuzun o adama düşkün büyümesini engellemek sizin elinizde

Back