• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar eşimin ailesiyle oğlum konusunda anlaşamıyorum

İyi akşamlar kızlar. İnsallah bugün yine aşırı tepki vermezsiniz sadece fikir almak dertleşmek istiyorum, tartışmayalım nolur.Geçen sefer doğum günü konusu açmıştım sizlerin fikirlerinizi dinledim eşimi de kırmamak için kayınbabamın sevmediğim insanların evine gittim herkese her zamanki gibi saygılı davrandım, onları sevmesemde seviyormuş gibi yaptım oğlumun doğum gününü orta hep birlikte kutladık. Benim sorunum kayınbabamın hareketkeri. Ogluma karşı çok dikkatsiz davranıyor,oğlumun sağlıgını devamlı tehlikeye atıyor görümcemde öyle, kaynanamda öyle( çocuğumu bebekken ters çevirdi tepe taklak falan)Ben evde birseyler hazırladım sonra yoldan da pastayı kayınbabamların ilcesinden alıp geçmek indik pastahanenin önünde neyse aldık çıktık arabaya binerken eşim çocuğu bebek koltuğuna koymaya gerek yok zaten babamların evine çok az kaldı incez şimdi dedi kucağına al çocuğu dedi, arkada oturuyom oğlumla hep zaten. Neyse ben başıma gelcekleri bildiğim için çok tedirginim. Kayınbabamın evinin önüne balkonun önüne tam yanaştık arabayla benim elim ayağım titremeye başladı kalbim hızlı atmaya başladı korkudan, eşim hadi kapıyı aç in diyor ama ben nasıl korkuyom kayınbabamı tanıyom çünkü. Kapıyı açar açmaz, sadece bir bacağımı dışarıya atar atmaz daha oturduğum yerden bile kalkmadan, bana balkondan hoşgeldin kızım bile demeden çocuk uyuyor mu dedi yok dedim, hemen ver çocuğu bana ver bana ver demeye başladı. Balkondan kollarını aşağıya uzatmış ver çocuğu bana ver yukarı kaldır bana ver diyor benim konuşmama bile fırsat vermiyor, Bende gelir gelmez kavga çıkmasın diye çocuğu yukarıya doğru kaldırıp verdim ama içim içimi yedi oğlum düşcek asfalta betona diye.Ya arkadaşlar bu adam şeker hastası elleri titreyen bir adam balkondan alarak oğlumun can sağlığını tehlikeye atıyor. 2 dakka bahçe kapısından girmemizi bekleseydi o zaman alsaydı çocuğu benden nolurdu sanki ne bu acele bu kadar. O kadar saat gelmemezi bekleyen insan 2 dakka daha bekleseydi.Hoşgeldin bile demek yok gelir gelmez yaptığına bakın, Oğlum elimizden kaysa betona düşse Allah korusun napcaktık o zaman. Eşim bile arabadan inmeden yaptı bunu, eşim arabayı park ediyordu sonradan gördü. Eşime anlattım bana hakverdi, bir daha bebek koltuğundan indirmeyiz çocuğu ve çocuğu koltuktan ben alır eve girerim babam balkondan isterse vermem dedi. Ama babasını o gün baba bir daha yapma bunu diye uyarmadı. Sırf 2 dakka önce sevmek için bu tehlikeyi yaratmaya değmezdi. Sonra bütün akşam boyunca dedesinin kucağındaydı oğlum. İçimden dedesi dedim sevsin özlemiştir dedim,istemedim kucağından, istesemde kolay kolay vermez zaten kayınbabam. Neyse gecenin sonuna doğru baktım çocuk eşimin kucağında, eşime bana versene dedim tam aldım oğlumu, kayınbabam ben alır almaz hemen gel dedem gel diye çocuğu çekiştirmeye başladı ( oğlum ona gitmek istemedi artık).Neyse demek istedğim kayınbabam geceye kadar hep kendi kucağındaydı sonra eşim aldı eşimdeyken gel bana diye zorlamadı, ama ben eşimden 2 saniye alır almaz hemen gel dedem diyor, Oğlumun benim kucağımda 2 saniye bile durmasına tahammül edemiyor. Oğlum doğduğundan beri benden çok kıskanıyor oğlumu. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak hep bana gelcek diyor bana. Çok bunaldım. Ben sadece doğurma makinesiyim kayınbabam için. Doğan çocuk onun oluyor ben saf dışı kalıyom hep. O yüzden onlarla aynı ortama girmek istemiyom, ama eşimle aram bozulmasın diye mecbur görüşüyom. Çok bunaldım. Eşim dediki ailem yaşadığı sürece ikinci çocuk yapmayalım son sözüm bu, çünkü ailemin huyu böyle napim diyor. Binlerce olay var oğlum konusunda, sadece bir kısmı bunlar. Fikirlerinizi bekliyorum kardeşlerim.
Biliyorsunuz değil mi
Büyükler önce ölür diye birşey yok
Söyleyeyim dedim...

Benim boyum 174. Balkon benden yüksek. Sevmesine takmadım. Ben gecenin sonunda 1 saniye alır almaz çocuğu kucağımdan almaya uğramasına taktım
Boşver canım neden rahatsız oluyorsun takıyorsun. Böyle yaparsan kendine zarar verirsin. Belli ki kp düşüncesiz patavatsız bir adam. Koca adamı değiştiremezsin. Varsın alsın çocuğu kucagından. Tehlikeli bi hareketi olursa izin verme tabii o ayrı. Belki de senin sinir olduğunu anlayıp inadına yapıyor.

Bu kadar dramatize etmeye ne gerek var?

Ben de yaninda fosur fosur sigara iciyorlar yasina ayina uygun olmayan yiyecekleri agzina tikiyorlar siz bir seyle mesgulken havuz veya merdiven basinda korumasiz birakiyor gelip gecerken carpip hirpaliyorlar dusme yuvarlanma riski oluyor falan sandim.

Uzatsin kollarini. Siz de vermeyin. Bir kez kapidan girip normal gitseniz ikinciye kosarak kapida karsilar. Kalbim carpti elim titredi falan. Sanki elinde silahla kapiya dikildi adam
Canım sigara konusunu yapmaya kalkıyorlar o ortamdan oğlumu hemen uzaklaştırıyorum zaten. Balkon konusunda vermicektim, oğlumun doğum gününde kavga çıkmasın diye ilk kez verdim pişmanım. Ama vermesem kesin kavga çıkarcaktı kayınbabam ve doğum günü zehir olcaktı onu da biliyorum. Silahla tehdit edende bir insan ayrıca. Herkes korkuyor ondan.

Nasil bir balkon bu anlamadim ben. Uzatinca cocuga yetisilen balkon mu olur. Cok riskli bi seymis gibi durmuyor boyle soyleyince. Iciniz yinede rahat degilse, "geliyorum hemen simdi baba" diyip cevabini beklemeden iceri girebilirsiniz hizlica.

Kiskanma mevzusuda cok komik kusura bakmayin. Koca adam sizden cocugu niye kiskansin? Alip emziricek degil ya. Dede torun iliskisi genelde boyle olur. Cocuk buyudukce zaten kimsenin kucagina gitmez. Sizin kucaginizda bile zor durur. Her seyi buyutmeyin bence.

Boşver canım neden rahatsız oluyorsun takıyorsun. Böyle yaparsan kendine zarar verirsin. Belli ki kp düşüncesiz patavatsız bir adam. Koca adamı değiştiremezsin. Varsın alsın çocuğu kucagından. Tehlikeli bi hareketi olursa izin verme tabii o ayrı. Belki de senin sinir olduğunu anlayıp inadına yapıyor.
İnadına yapıyor zaten sırf ben üzüliyim ağlayayım hastanalanayım diye, adam tatlı dilden anlamıyor, bağırsam evliliğim bitcek, eşim pısırık savunmuyor, çok çaresiz kaldım. Ya o adam gitsin bu hayattan ya ben dayanamıyom artık kayınbabama

Nasil bir balkon bu anlamadim ben. Uzatinca cocuga yetisilen balkon mu olur. Cok riskli bi seymis gibi durmuyor boyle soyleyince. Iciniz yinede rahat degilse, "geliyorum hemen simdi baba" diyip cevabini beklemeden iceri girebilirsiniz hizlica.

Kiskanma mevzusuda cok komik kusura bakmayin. Koca adam sizden cocugu niye kiskansin? Alip emziricek degil ya. Dede torun iliskisi genelde boyle olur. Cocuk buyudukce zaten kimsenin kucagina gitmez. Sizin kucaginizda bile zor durur. Her seyi buyutmeyin bence.
Ben 1 74 boyundayım. Balkon benden yüksek canım. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak senin yüzüne bakmıcak hep bana gelcek sende arkasından öyle bakcan kalcan demesi, çocuğu 1 saniye kucağıma alır almaz sanki saatlerdir sevmemiş gibi hemen benim kucağımdan çekmesi, çocuk bana bakınca sana niye bakıyor senin kucağına niye geliyor demesi kıskanmasından değil öyle mi

Ben 1 74 boyundayım. Balkon benden yüksek canım. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak senin yüzüne bakmıcak hep bana gelcek sende arkasından öyle bakcan kalcan demesi, çocuğu 1 saniye kucağıma alır almaz sanki saatlerdir sevmemiş gibi hemen benim kucağımdan çekmesi, çocuk bana bakınca sana niye bakıyor senin kucağına niye geliyor demesi kıskanmasından değil öyle mi
Bakin bence alinganlik ediyorsunuz. Saka yollu soyluyordur. Siz adama biraz takmis gibi gozukuyorsunuz. Hayir ciddi diceksiniz simdi ama oyle bir durumda esiniz zaten cevap verirdi degil mi? Balkon konusunda size hak vermis sonucta.

Benim kayinpederimde bizimle kalsin, aliyim ben onu gezdiriyim der. Bu bizim olsun siz 2.yi yaparsiniz bile der. Ama ailede herkes bilir ki kayinpederim bana takilmayi sever, takilmazsa sorun var demektir. Sizinkide bu mizacta bir adamdir belki, siz anlamiyorsunuzdur. Iciniz rahat etsin ama. Cocuklar gidip kalmak istemiyor. Hergun gordugunuz bir insan olmasi lazim baglanmasi icin.

Canım sigara konusunu yapmaya kalkıyorlar o ortamdan oğlumu hemen uzaklaştırıyorum zaten. Balkon konusunda vermicektim, oğlumun doğum gününde kavga çıkmasın diye ilk kez verdim pişmanım. Ama vermesem kesin kavga çıkarcaktı kayınbabam ve doğum günü zehir olcaktı onu da biliyorum. Silahla tehdit edende bir insan ayrıca. Herkes korkuyor ondan.

O zaman gitmeyeceksiniz. Cocugun dogumgununu niye silahla sizi tehdit etme potansiyeli olan bir adamla kutluyorsunuz ki?

Nasıl bir çözüm buldun peki canım. Nolur bana da yardım et. Eşimle aram bozulmasın diye ayda bir gitmek zorunda kalıyom oraya, ayrıca kayınbabam kendide çat kapı geliyor çok bunaldım, bu kadar torun düşkünlüğü fazla geliyor bana
git ama cevapta ver cevap verirken serin kanlı ol yani tartısır gibi degil cok bilmiş gibi . büyük diye her dedikleri dogru degil . aradada esine empati kur sende benim annem yapsa sinir olur söylerdin de.

git ama cevapta ver cevap verirken serin kanlı ol yani tartısır gibi degil cok bilmiş gibi . büyük diye her dedikleri dogru degil . aradada esine empati kur sende benim annem yapsa sinir olur söylerdin de.
bide hep iyi niyetliyim havasında konus esinin yanında yoksa işin yas esin yıllarca alısmıs onların huyuna sorgulamaz birseyde demez sen cevabını ver . dediğim gibi sendeyken istedi ya yeni aldım oglumu seveyim de .

Kayınbabam istediği olmayınca anında bağıran 1 saat kavga eden bir insan

Yani tatlım. O zaman yemeğine sakinleştirici koyun ne diyeyim. Bütün aile rahat eder :D

Neyse şaka bir yana o zaman gitmeyin. Ama böyle bir adam çağırdım gelmediniz diye ortalığı velveleye verir.

Ailem bu adam yüzünden dağılacak diye endişe ediyorsun ya. Belki dağılması daha hayırlıdır. Yani bırak kocanı ya baban ya ben ve cocugun de. Olay bitsin gitsin.

Huyu öyleyse o anlık dişini sık hep olan bişey degil napıcaksın bunun için kendini huzursuz etmene gerek yokki takma..
Kavgada cıkarsa cıksın sürekli diken üstünde durmaktansa.
Oğlumun ilk kez doğum günü kutlancaktı mahvolmasın diye sustum. Ama bundan sonra kavga çıkarsa çıksın umrumda değil yeterki oğlumun sağlığı tehlikeye düşmesin

Sizi 4 gün boyunca sıkıntıdan hastalandiran konu/ konular için daha net çizgileriniz olsun.

Akıllıca , çaktırmadan yapın bunu.

Mesela balkon meselesinde , " baba hemen içeriye giriyorum değip konuşmasına fırsat vermeden girebilirdiniz.
Iceriye girdiğinizde bağırıp çağırdığında , " Bebeğimiz için en doğru karar buydu . Rica ediyorum kalp kırılmasın " v.s şeklinde cevaplar verin nazik bir şekilde.

Sakın kavga etmeyin.

Eşim bosayacak, yok bilmem kim bağıracak diye düşünüp düşünüp heba etmeyin bu en güzel zamanları..
Kim ne söylerse söylesin , takmayın , çizginizi de bozmayın.

İyi gelin olcam diye çocuğu mundar mı edecen bacım. Öyle durumlarda sağır taklidi yap, dalmışsın da duymamışsın gibi . Sanki aklında bişey varmış gibi. Dn öyle yapıyorum "ha ne dedin? Duymamışım "diyorum

Balkondan zorla alarak torunun canını tehlikeye atarak mı seviyor Benim boyum 174 benden yüksek balkon. 2 dakka bahçeden girmemizi beklese nolurdu
Güzelce hayır düşer deyin geçin kendinizi bu kadar yıpratmayın ben dedenin kötü niyetli olmadığını hissettim evet hatalı ama niyet kötü degil

Back