• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar eşimin ailesiyle oğlum konusunda anlaşamıyorum

Sanki ben oğlumu onlara doğurmuşum gibi birsey oluyor onlar için. İkinci çocuk olsa yine kendileri doğurmuş gibi sahiplenirler. 2. Çocuk asla yapmiyim ben onlar yaşadığı sürece olmasın
Diğer torunlara karşı nasillar peki ?
Neden senin cocuga bu kadar ilgi ?
Yoksa kp in adını falan mı koydunuz?

Sizi çok iyi anladım.. Kavga çıkmasın , eşiniz ile bozuşmayin diye sineye çeke çeke sönük kalmışsınız.
Abartiginizi düşünmüyorum. Artık bıkkınlık olmuş sizde. Hatta arabada ellerim titredi yazmanız psikolojik şiddet gördüğünüzü ispatlıyor.

Eşinizi işleyin öncelikle yavaş yavaş . Sabır edin. Geçecek bu günler. Bir torun daha gelirde unutulur gidersiniz.
Evet canım beni anlamışsın, korkudan nasıl titriyorum o eve yaklaştığımızda bir görsen halime acırsın. 25 yasında bu haldeyim işte. Eşimin kararı babası yaşadığı sürece 2.bir çocuk istemiyor babasının huyunu bildiği için, eşim haklı ikinci çocukta da aynı sorunları yaşatcak kayınbabam ve hayatımız zehir olcak eşime hakveriyorum bu konuda, 2. çocuk hayallerim kayınbabam yüzünden mahvoldu, hayatımızı mahvetti adam. Eltimin 17 aylık oğlu var, Ekimde de ikinci oğlu doğacak, eltimle 1 aydır araları limoni görüşmüyorlar. Kayınbabam benim 2 yaşındaki oğluma taktı kafayı. Arkadan eltimden yeni torunlar doğsa da , yine benim oğluma takıyor işte napcam bilmiyom bu adamla

Diğer torunlara karşı nasillar peki ?
Neden senin cocuga bu kadar ilgi ?
Yoksa kp in adını falan mı koydunuz?
Yok kayımbabamın adını koymadım. Eltimin oğlu benim oğlumdan 7 ay sonra doğdu eltim koydu kayınbabamın adını oğluna. Eltimin oğluna düşkün 17 aylık oğlu, Ekimde de ikinci oğlu doğacak az kaldı, benim oğlum ortanca torun, oğlumdan büyük görümcemin 2 oğlu var, Ama kayınbabam en çok benim oğluma takmış durumda. Beni oğlumla kafayı bozdu adam. Bir de eltimle 1 aydır araları limoni o çocuğu görmüyor, benim oğluma daha da taktı adam

Şu durumu kendi yaşadığımı hayal ettim de çok haklısın ne demek çocuk sana anne demeyecek hep bana gelecek böyle bi laf duysam oğlumu bir daha onlarla görüştürmek istemezdim elbette torun sevilir ama bu derece olamaz hasta ruhlu sanırım eşinle konuş mesafe koy bence
Keske normal bir sevgi olsa! Ama kayınbabam gerçekten ruh hastası gibi seviyor oğlumu ve benden çok kıskanıyor, nerdeyse anne adı baba adı diye oğlumu kendi üzerine alcak bana da tekmeyi bascak bu çocuk benim diye. Eşime diyorum boşver takma diyor nasıl takmiyim adam çok ağır konuşuyor. Zaten mesafeliyim ayda bir gidiyom eşimle aram bozulmasın diye gidiyom ona rağmen burnumuzdan yine getiriyor kayınbabam

Evet canım beni anlamışsın, korkudan nasıl titriyorum o eve yaklaştığımızda bir görsen halime acırsın. 25 yasında bu haldeyim işte. Eşimin kararı babası yaşadığı sürece 2.bir çocuk istemiyor babasının huyunu bildiği için, eşim haklı ikinci çocukta da aynı sorunları yaşatcak kayınbabam ve hayatımız zehir olcak eşime hakveriyorum bu konuda, 2. çocuk hayallerim kayınbabam yüzünden mahvoldu, hayatımızı mahvetti adam. Eltimin 17 aylık oğlu var, Ekimde de ikinci oğlu doğacak, eltimle 1 aydır araları limoni görüşmüyorlar. Kayınbabam benim 2 yaşındaki oğluma taktı kafayı. Arkadan eltimden yeni torunlar doğsa da , yine benim oğluma takıyor işte napcam bilmiyom bu adamla

Ikinci çocuğu bile babasının yaşayıp yaşamamasına göre karar veren kocanız biraz daha devrede olsa böyle saçma sapan cümleler kurmamış olurdu .

2 yaşındaki çocuk sürekli nasıl kucakta duruyor ona hayret ettim. Normalde elde iki dakika sevsen sevemezsin, hareketlin olur, koşmak.ister v.s

Bende aylık bebekten söz ediyorsunuz sandım.

Ya doğum günü meselesinde de aynı dyrum vardı. Siz istediklerinizi söyleyemiyorsunuz, sizin düşüncelerinize önem vermiyorlar diye hırçınlaşıyorsunuz bence.

Bide karşı çıkmayı öğrenin, kavga ile değilde mesela orda dedesi kaldıramıyorum getiriyorum hemen yukarıya deseniz ne diyecek hayır buradan ver mi?

Yok 4 gün hasta yatmak falan abartmışsınız gören diyecek uçurumdan istedi çocuğu.

Kırılmayın bana sizin iyiliğiniz için söylüyorum, çocuğunuzun her olumsuz olayında kendinizi bu kadar yıpratmayın lütfen.. İleride artık kaldıramaz hale gelirsiniz..
Canım orda çocuğum Allah korusun kayıp düşebilirdi adam laftan anlamıyor çok kavgacı, oğlumun doğum gününü mahvetmesin diye sustum, oğlumun can sağlığı tehlikeye giriyor bu adam yüzünden diye ondan düşünmekten 4 gün hastalandım ruh gibiydim evimde.Ben de yıpranmak istemiyom oğlumla kocamla mutlu yaşamak istiyorum, belki yarın ölücem ama bugünümü mutlu yaşamak istiyorum, Ama kayınbabam yüzünden hayatım mahvoldu, 10 kaynanaya bedel, Kaldıramaz hale geldim bile zaten hastalanmaya başladım

Ikinci çocuğu bile babasının yaşayıp yaşamamasına göre karar veren kocanız biraz daha devrede olsa böyle saçma sapan cümleler kurmamış olurdu .

2 yaşındaki çocuk sürekli nasıl kucakta duruyor ona hayret ettim. Normalde elde iki dakika sevsen sevemezsin, hareketlin olur, koşmak.ister v.s

Bende aylık bebekten söz ediyorsunuz sandım.
Yok canım 2 yaşına yeni girdi doğduğundan beri aynı sorunlar. Dedesi devamlı kucağında tutuyor. Bir de benim oğlum ilk geldiği eve bir anda alışamıyor, çekiniyor, aradan biraz zaman geçince yürümeye başlıyor. Eşim 2. Çocuk konusunda şu açıdan haklı, kayınbabam aynı sorunları 2. çocukta da yaşatcak bu kesin, eşim artık sorun istemiyor bende öyle

İçimden geçen; sen çocuğunu bu insanlardan acaip kıskanıyorsun.
Hayır tam tersi onlar özellikle kayınbabam benden acayip kıskanıyor, konumda yazdım okumadın sanırım, bu çocuk sana anne demicek yüzüne bakmıcak seni unutcak diyor kayınbabam, benden kıskanmasa bu lafları demez

Bunda Kavga edecek bi durum yokki, dedesi yukari getirim sevsin diyip yukari cikartabilirdin
Ve esine de Demis zaten Babama vermem cocugu Balkondan, Yani sizden daha cesaretlli...Sizin cocugunuzdan Önemli deyil vermiyebilirdiniz
Eşim benden niye babanı uyarmadın diye fırça yedide ondan vermem ben diyor cesareti olduğundan değil eşim daha korkak

Oy oy saçlarım dikeldi okurken. Böyle kp konusuda ilk defa okuyorum hep kv okuyordum. Vermeyin bidaha çocuğu öyle balkondan. Kp cahil siz olmayın. Çocuğunuzun canı önemli. Çok sinir oldum.
Canım sırf çocuğumun doğum gününde kavga çıkmasın diye sustum verdim, kayınbabam çok kavgacı çünkü. Bu ilk ve sondu bir daha asla vermem. Oğlumun canı herşeyden önemli tabikide. Allah kimsenin başına böyle kayınbaba vermesin Amin. 10 kaynanaya bedel

Yanlis anladin. Sizi çok kötü etkilemis baski altinda hissediyorsunuz kendinizi. Kendi iyiliginiz icin artik o kp firsat vermeyin. Dogru bildiginizi yapin. Oglunuz dedesi o fazla anlam yuklemesin kendine kp.

Ve oglunuzun o adama düşkün büyümesini engellemek sizin elinizde
Nasıl engellicem ayda bir götürüyor eşim oraya her gidişte bir sorun

Canım bak beni çok iyi dinle,,,, aynı şekilde benim kayinpederim de böyleydi görümce ve kv de boyle anlattığın gibi hep tehlikeli şeyler yaparlardı ya da zararlı şeyler yedirirlerdi vs ilk başlarda hiç sesimi çıkaramazdim sonra eve gider sabahlara kadar kendimi yer bitirirdim...baktım böyle olmuyo çocuğum tehlikede her yaptikari yanlış da hayır öyle yapmayın çok tehlikeli ya da bi yerde okudum çocuk şunu yemiş şöyle olmuş vs halbu ki böyle bir haber yok hayal ürünü tamamen:) kesin ve net ölü aksın hayır demeyı bilmezsen yapmaya devam edecekler....inan bana sen hayır dedikçe onlarda zamanla alışacaksın hiçbişey yapamicaklar....O çocuk senin bunu unutma küsen küssün hiç umrunda olmasın....senin çocuğunun canından daha mı degerli yaaa bırak....lütfen bu pasifligi bırak. ...birdaha balkondan almak isterse hayır baba böyle çok tehlikeli diyip gireceksin içeri bu kadar kolay....
Tamam canım çok teşekkür ederim dediklerini yapcam inşallah başarılı olurum

Aslinda arabadani cocuk koltuguna bindirmemekle esinizin sözünü dinleyip yakin mesafe kucagina al demesini yapmanizda büyük bir hata. Siz annesiniz ve evladinizin can güvenliyini hem sizin hemde esinizin saglamasi lazim. Benek koltuguna oturtmak kemeri baglamak bir dakikalik bir is. Kayinbababiz cocugu uzat dediyinde onu kirmadan tatsizlik cikartmadan burdan düser iceride verim deseniz bencede kimse size kizmazdi. Hem kizmayada kimsenin hakki yok. Cocuk sizizn cocugunuz istemediyiniz seyleri tatli dillede dile getirebilirsiniz bence. Üstelik vermek istemediyiniz zaman emziricem altini temizleme vakti geldi ara ögün vakti geldi diye alabilirsiniz. Bence siz size söylenenleri yapmayi bir kenara birakin ve siz cocugunuza nasil davranilmasini istiyorsaniz onlari dile getirin. Hem zaten ikinci bir beneyi yapmak icin esinizin dediyi gibi ailesi yasarken yapmamayi hic anlayamadim. Ben olsam bu beni cok kizdirirdi ne demek yani sizin ikinci bir bebek yapip yapmamaniz esinizin ailesinin hayatta olup olmamasinami bagli. Aile planlamanizi kendi isteyinize göre deyilde ailesinin hayatta olup olmamasi üzerinemi planlicaksiniz. Benim size tavsiyem kurallarinizi koyun ve herkesinde uygulamasini saglayin bunlarin hepsini tatli dillede yapabilirsiniz.
Canım keşke kayınbabam tatlı dilden anlayan yumuşak yüzlü pamuk gibi bir dede olsaydı. Ama kayınbabam öyle değil, tatlı dilden anlamaz, çok zalim mafya gibi, çok kavgacı ve devamlı laf sokan ağzı küfürlü bir insan. O yüzden anlaşamıyorum zaten. Bebek koltuğu konusunda haklısınız oğlumu kucağımda tutmucam 2 dakikalık yol kalsa bile. Balkon konusunda da bir daha asla vermicem, kavga çıkarırsa çıkarsın vermicem ilk ve sondu o. 2.çocuk konusunda eşim haklı çünkü kayınbabam oğlumda napıyorsa ikinci çocuğumda da aynısını yapcak çocuğumu benden kıskancak yine ve bir sürü sorun yaşatcak bize yine, eşimde bende tekrar aynı sorunları yaşamak istemiyoz, eşim o yüzden babam yaşadığı sürece 2. Çocuk istemiyom dedi, Kayınbabam yaşadığı sürece ikinci çocuk hayalim gerçekleşmicek onun yüzünden

Evet kesin bu yüzden gitmiyordur. Çocuk senden başka kimseyi görmüyorki yabancılaması normal. Adamın elleri titriyor diye vermiyorsun ama seninde dizlerin titriyor ya sen düşürseydin. Okudukça hatırladım seni. Çocuğu BEN dogurdum. BENIM doğurduğum gün BENIMLE kutlayacak. BEN eşimle çocuğumla kutlamak istiyorum diyen kişisin. Ben görümce gözüyle yazicam simdi. Abimle yengem gelirler. Yengemde senin aynısından. Tek onun çocuğu var ve benim ailemin tek hedefi onun cocuguna zarar vermek :işsiz: ben yegenimi görünce değil yengemi, canımdan cok sevdigim abimi bile gormuyorum. Çocukla yerlerde yuvarlaniyorum deli gibi. Bi saniye gözümden ayirmiyorum. Anasida gözünü bizim üzerimizden ayirmiyo :KK70: yemek vermemize karışır içeceğine karışır ama bezini değiştirmeye Sira gelince halana git ninene git olur. Cocugu KB değil SEN kiskaniyorsun. Bu arada anladık boyun 1.74 100 kez yazmissino_O
Benim dizlerimde hiçbir sorun yok hasta değilim. Oraya gidince kayınbabamdan korktuğum için psikojikmen titredi. Bu kadar bana çile çektiren insanlarla oğlumun doğum gününü kutlamak istemedim, doğurduğum gün kutlucam dememin sebebi de birgün sonra kutla diyenler için yazdım onu, benim için doğduğu gün kutlamak daha güzel bu benim fikrim. Eşimi kıramadım gittim ama gitmez olaydım pişman oldum. Bende görümceyim benimde yeğenim var ama ben senin gibi değilim olmakta istemem abartı sevgi çocuğu da anneyi de sıkar, hiç çocuk görmemiş gibi davranmak çocuk ölümüne kadar gidebiliyor, severken öldürmek diye birşey var. Beni hatırlaman çok normal buraya üyeyim. Bende senin laf sokmalarını unutmadım merak etme ve hala beni çok yakından tanıyor gibi laf sokmaya devam ediyorsun bana. Kayınbabamın elleri şeker hastası olduğu için titriyor, çocuğu düşürebilirdi Allah korusun o yüzden dedim. Yoksa ben kendim çocuğumu zaten sımsıkı tutuyorum. Dizimin titremesi arabadayken eve doğru yanaşınca oldu inince değil, inince olsa ayağa kalkamazdım bile. Sırf oğlumun doğum gününde tatsızlık çıkmasın diye verdim çocuğu balkondan çünkü kayınbabam çok kavgacı. Ama bir daha asla balkondan vermem kavga çıkarsa çıksın oğlumun canı daha önemli. Senin gibi yengenin bakışına rağmen bile bile yeğenini bunaltan görümce çok zor Allah yengene sabır versin hoşçakal

Kutlamak istemedim ki zaten, burdaki herkes dedesi git kutla orda dedi, eşimle aram bozulmasın diye istemeye istemeye gittim

Farkinda misiniz siz surekli esimle aram bozulmasin diye tamam dedim huzurum kacmasin diye sustum modundasiniz. Ama cok mutsuzsunuz. Bu mu simdi araniz bozulmadi huzurunuz kacmadi haliniz? Kacsin kardesim huzur. Araniz bozulsun ki esiniz aranizi duzeltmek icin bir seyler yapsin. Boyle siz mutsuz oluyorsunuz. Ben mutsuz olduktan sonra kocamla aram iyi olsa ne kotu olsa ne?

Farkinda misiniz siz surekli esimle aram bozulmasin diye tamam dedim huzurum kacmasin diye sustum modundasiniz. Ama cok mutsuzsunuz. Bu mu simdi araniz bozulmadi huzurunuz kacmadi haliniz? Kacsin kardesim huzur. Araniz bozulsun ki esiniz aranizi duzeltmek icin bir seyler yapsin. Boyle siz mutsuz oluyorsunuz. Ben mutsuz olduktan sonra kocamla aram iyi olsa ne kotu olsa ne?
Haklısınız çok mutsuzum değişen birşey yok. Ama ayda bir eşimin ailesine gitmezsem işler daha kötü olur evliliğim biter kesin, yuvam yıkılsın istemiyorum ama kayınbabama da dayanamıyorum artık, eşim aramız bozukken bırak aramız düzelsin diye birşeyler yapmayı 1 hafta yüzüme bakmaz çocuğu sever gider arka odaya, ben konuşmak için arkasından gidincede beni rahat bırak der odadan kovar beni, onun için ailesi babası hep ilk sırada, ben ölsem 3 gün bile üzülmez, babası ölse bir ömür ağlar

Arkadaşlar amacım boyumu vurgulamak değil yanlış anlaşıldım. Herkes ayrı ayrı balkon çok mu yüksekti diye sorunca o yüzden soran herkese tek tek benim boyumdan daha yüksek demek için boyumu söyledim, balkonun yüksekliği gözünüzde canlansın ona göre yorum yapın diye. Üstteki bir arkadaş bunu yanlış anladı.Sadece bir kişiye yazsam diğerleri yazdığım yorumu görmeyince balkonu alçak zannedip ona göre yorum yapcaklardı, o yüzden soranlara hepsine yazmak zorundaydım

Evet kesin bu yüzden gitmiyordur. Çocuk senden başka kimseyi görmüyorki yabancılaması normal. Adamın elleri titriyor diye vermiyorsun ama seninde dizlerin titriyor ya sen düşürseydin. Okudukça hatırladım seni. Çocuğu BEN dogurdum. BENIM doğurduğum gün BENIMLE kutlayacak. BEN eşimle çocuğumla kutlamak istiyorum diyen kişisin. Ben görümce gözüyle yazicam simdi. Abimle yengem gelirler. Yengemde senin aynısından. Tek onun çocuğu var ve benim ailemin tek hedefi onun cocuguna zarar vermek :işsiz: ben yegenimi görünce değil yengemi, canımdan cok sevdigim abimi bile gormuyorum. Çocukla yerlerde yuvarlaniyorum deli gibi. Bi saniye gözümden ayirmiyorum. Anasida gözünü bizim üzerimizden ayirmiyo :KK70: yemek vermemize karışır içeceğine karışır ama bezini değiştirmeye Sira gelince halana git ninene git olur. Cocugu KB değil SEN kiskaniyorsun. Bu arada anladık boyun 1.74 100 kez yazmissino_O
Ayrıca çocuğu verdim diye yazdım sen vermiyorsun diye yorum yapıyorsun iyi oku öyle yorum yap. Elleri titriyor balkondan çocuğu düşürebilirdi, oğlumun doğum gününde kavga çıkarmasın diye verdim pişmanım bunu demek istedim. Benim dizlerim arabanın içindeyken korkudan titredi hasta değilim şükür. Arabadan inince titrese zaten ayağa kalkamazdım, otururdum, eşimin çocuğu almasını beklerdim arabayı park edince. Ama arabadan inince titremedi ve oğlumu sımsıkı tuttum. Sırf erkek tarafısın diye benim kayınbabamı tanımadan adamı melek yaptın yengeni kötüledin, benim oğlumu benim kadar kimse koruyamaz düşünemez. Bizde erkek tarafıyız bende görümceyim benimde 11 aylık yeğenim var , ama ben senin gibi görümcelik taslayıp yeğenimi sıkboğaz etmiyom her dakka. Ayrıca oğlum herkesi görmüyormuşta ondan kaynanama gitmiyormuş öyle diyorsun ya hiç alakası yok. Benim eşim kalabalık ailede akrabaların içinde büyüdüğü halde çekingenmiş kaynanamdan başka kimseye gitmiyormuş, yani bunun insan görmekle görmemekle alakası yok oğlum babasına çekmiş babası gibi çekingen. Örnek abim ve ben kalabalık ailede ortamda büyüdük, aynı evin çocuklarıyız, ama abim soğuk çekingenmiş hala öyle, ben daha sıcakkanlıyım. Yani bunun kalabalıkta büyümek akraba görmekle alakası yok, bu karakter meselesi, her çocuğun huyu farklı bilmeden atlama.

Tatsızlık bazen iyidir. Can sıkmak iyidir. Sıkı can geç çıkarmış.
"Aaa baba şaka herhalde çocuğu oraya nasıl vereyim deseniz" bitti. İster küssün ister darılsın ister bağırsın.
Bazen biz hanımlık bende kalsın diye yuttukça, karşımızdaki yutturdum sanıyor

Yok canım 2 yaşına yeni girdi doğduğundan beri aynı sorunlar. Dedesi devamlı kucağında tutuyor. Bir de benim oğlum ilk geldiği eve bir anda alışamıyor, çekiniyor, aradan biraz zaman geçince yürümeye başlıyor. Eşim 2. Çocuk konusunda şu açıdan haklı, kayınbabam aynı sorunları 2. çocukta da yaşatcak bu kesin, eşim artık sorun istemiyor bende öyle

Ee bunu çözmek eşinizin elinde. Yapma , etme , hayır demeyi öğrenecek.

Back