Kızlar, düşük bütçeyle bu eve neler yapabilirim, fikirlerinizi bekliyorum

Çok göz yoran eşya var..
Fazlalık eşyaların yanında çok uyumsuz renkler bir arada kullanılmış...
Ne kadar bütçe ayırmak istiyorsun ?

son hali güzel olmuş :) bir de tvnin yanlarına güzel vazolar alsanız ve perdeleri değiştirseniz daha da uyumu olur.girişteki aynayı naptınız onu merak ettim güzel bir ayna alabilirsinz.güllü çiçekli süslemelerden uzak durun bence.evi basitleştiriyo

ya ben şu zigonların yerine koyduğun şey var ya, tv sehpası sanırım. onu da beğenmedim. diğerleri çok gzl olmuş. ben de girişi merak ediorum.

bence ilk etapta sadece halıları değiştir,fazla pahalı olmayan ama modern renk uyumu olan shaggy tazrda halılar alabilirsin,ve evdeki fazlalıkları kaldı bi süre idare eder seni.bence zorlamadan bu şekilde halledebilirsin,çünkü benim gözüme batan sadece halılar oldu.lila koltuklarının içine ileriyi de düşünerek sadece krem tonlarında shaggy halı alırsan hem modern olur hem de ilerde koltukların yüzünü değiştirirsen bile krem tonları her renge gider

ev vasat felan değil,ilk önce..eşin ve çocuklarınla mutlu,huzurluysan değme saraylara taş çıkarır..
o zaman biraz daha sabredip o arada ufak birikimler yapıp çocuklar büyüdükten sonra istediğin şeyleri yapabilirsin..
şimdi değişiklik yapsan eminim yine küçük yaramaz kırıp dökecek:)

bencede eğer ufaklık varsa biraz sabret sabrederken birikim yap ilerde gönlünce alırsın bnm de oğluşum var 10 aylık kızım 5 yaşında oğluşumda 4 yaşına felan gelsin tepeden tırnağa herşeyi değiştirmek istiyorum ama salona halı aldım bile ,nerenk koltuk ve mobilya alsam uyabilecek gibi bişey,mesela kendini yormuycak şekilde ufak taksitlerle yava yavaş bişeyler yapabilirsin...ALLAH huzurla sağlıkla oturmanı nasip etsin.

evdeki huzur zenginlik budur derler. Çok uzağa gitmeye gerek yok, aşk-ı memnu dizisinde insanlar nerelerde oturyorlardı ama huzur namına bişi yoktu. Ev vasat falan değil . biraz daha sade olsa daha iyi olur. Benimde kçük bir çocuğum olduğu için seni çok iyi anlıyorum. Hiç bir şey koyamıyorum sağa sola ya kırılıyo ya bozuluyo. ama yaşımız daha genç zmanla her şey olur. sevgiyle ve mutlulukla kal

Anladığım kadarıyla evde herkezin özel alanları var : banyodaki havlular gibi
boyle bır evde yapabilceğin en güzel değişiklikler evde cok fazla esya goze batıyor yoruyor ,

çiçekler , sehbalar fazla halı ,yolluk ..
masa örtüleri gibi ..

bunların harıcınde mesela mobılyaları ayrık ayrık değilde daha bitişik modelleyebilirsin
ayrık duran mobılya evde karmaşaya sebeb olur , göz yorar ..

son olarak çiçek ve süs eşya yerine ; duvar kağıtları çok işini görür bence ..

Evin son halını sımdı gördüm : gayet güzel ve sade olmuş
halınıda cok begendım zevklı bır secım olmuş . güle güle otur inşallah

Son düzenleme:
canım başta burdaki evlerle kıyaslama..
burdakilerin çoğu yeni gelin evi oluyor ve herkesin durumu bütçesi farklı.

arkadaşların dediklerine katılıyorum fazlalıklardan kurtul sade bir görünüm olsun çok göz yoruyor diğer türlü

öncelikle antredeki aynanın önündeki çiçekten ve çiçek stickerlarından kurtul derim.

banyodaki örtüleri ve 7 fili ordan al,küçük bombeli bir cam kase içine sabun rendele rengarek,oraya onu koy.

birde havluları kaldırsan,banyoda dolap var galiba orda dursa daha iyi olur.çok fazla havlu var.

aksesuar çocukların büyüyene kadar önermem..nasılsa kırılır dökülür,yada seramik görünümlü ahşap aksesuarlar oluyor..karşıdan seramikmiş gibi duruyor ama ahşap onlardan alabilirsin..
ben onlardan düşünüyorum benimde 2 yaşına girecek kızım var bide doğum yapacağım

koltuklarının üstüne tek renk bir örtü alabilirsin ortaya uygun renkte halı,antreyede bir yolluk lazım..

çocuk odasını kendi el emeğin birşeyler yapabilirsin.

kk da balon tutkal ve iple abajur,avize yapımı vardı ona bakabilirsin.

salon duvarların bayağı boş duruyor.çok kalablık olmadan sade ve şık bişeyler düşünebilirsin.

duvara asmak için bir sürü çerçevenin bir arada olduğu aksesuarlar var soy ağacı gibi,çocukların ve sizin en güzel resimlerinden koyabilirsin

bide parçalı tablolar oluyor 3-5 parçalı..onlar bazı sitelerde indirime giriyor.çiçek temalı salona uygun renkte alabilirsin.

biraz daha düşüneyim bakayım

evet arkadaşa kesinlikle katılıyorum..burdaki evlerle kıyaslama çün kü hepsi yeni gelin evi..banyodaki örtüleri ve filleri kesinlikle kaldır bence..koltukları fln şık bence ama sen memnun değilsen pazarlarda dahi satılan çok şık polarlar var şu rengarenklerden bahsetmiyorum tabiki tek renk olanlardan..ama çocuklar olunca polar işi de sorun..sen bence ilk etapta evdeki fazlalıklardan kurtul..çiçekleri ve stickerları hiç düşünmeden kaldır..arkadaşın verdiği örnekler çok iyi bence söylediklerini değerlendirebilirsin..bide bak aklıma ne geldi..bende haziranda evlenicem o yüzden yeni gelin evlerine gitmeyi seviyorum..geçenlerde gittim yatak odasında harika bi yolluk vardı bayıldım meğer annesi örmüş harika bi şeydi..şu kirpi iplerden fln diil ama başka bi şeydi ve çok şıktı eğer istersen öğrenebilirim..ve bana sorarsan herşeyden önemlisi ne biliyo musun?dünyanın en güzel varlığına sahipsin..çocuğun belkide çocukların var..ve çocuğunun babası..bence onlar yanındayken her yer saraydır sana..umarım her şey gönlüne göre olur..:71:

yazıılanları cok fazla okumadım ama degısııklık olarak soyle bsey onerebılıırıım..salondaki halı ve perdenn rengıınıı degııstır bence koltuklara uysun..daha ferahlatıcı olur.daha sonra televızyonun yerını degıstır.bııraz daha ortaya al..mesela bu sıtede gordm.banyo bolumunde..banyoya bir sepet almıslar.içine renkli renkli havlu koymuslar.o kadar sirin durmus ki hem göze hitap ediyo hemde dağınıklık ortadan kalkıyor.aklııma gelirse yine yazarım..inşşallah gönlünce olur..:69::71:

Mutfak için ve giriş için kaymaz halılar var metresi 20 tl onlardan alabilirsiniz..
mesela çocukların yataklarını şöyle yönünü değiştirebilirsiniz başı gözüken bebeğin tarafından iki yatağı başı duvarda aşağı doğru koyun 2 si öyle yer müsaitse .. 2 yatak arasına da ufak bir komidin ya da yer kalırsa odadaki sarı çekmeceli dolabı koyabilirsiniz kapının diğer tarafı görünmediğinden bu konuda net olamıyorum.
Mesela sonra çocukların perdesinin yerine kurtiplerden istediğiniz renkte perde yapabilirsiniz ben yaptım 2m cama 30 tl masraf yaptım...

Salonda tv sehbasını, ve diğer yanındaki dolapları eğer uygunsa karşı daki 3lü koltur yerine koltuğun yerine koyup hatta tv altındaki dolabı çocukların iki yatak arasına koyun tv yi de diğer uzun dolabın üzerine alıp dediğim yere isterseniz alabilirsiniz. o 3lü koltuğuda boşalan yere alıp ya da 2lisini oraya çekip 3lüyü onun yerine alıp bir konsept yapabilirsiniz..
Mutfak dolaplarınıda dolap kaplama kağıtlarıyla kaplayıp farklılık yaratabilirsiniz eğer ev size aitse.. Fayansınıza uygun perde tülünden uzun yere kadar 3m eni perde diktirtip büzmeli ekstrafor yaptırtıp uygun fiyata perde de yaptırmış olabilirsiniz...

Haddim olmadan böyle fikir yazdım ama tabii uygulamak ya da uygulamamak size kalmış.. İyi dekorasyonlar dilerim.. ((:

Son düzenleme:
eviniz güzel aslında kapıları cok begendim...biraz karışık görünüyor cok fazla gereksiz eşya varmış gibi duruyor mesela holdek, sehpa takımını kaldırın bi de bence mutfağa ucuz da olsa düz renk bir halı alın...halılar 10 taksit her yerde...banyo cok kalabalık bi de...

kizlar hazir boyle bir konu acilmisken ( konu sahibininde izni ile ) benimde evimle ilgili sormak istedigim birsey var yardimci olursaniz cok sevinirim.
40 yillik bir apartmanda oturuyorum kiraci olarak banyo disindaki yerler tadilat gormus ama banyonun zemini ilk hali ile yani cok cirkin duruyor. o eski plakalardan ve kocaman bir banyo. ev sahibi tadilata yanasacak biri degil. sizce kotu goruntuyu nasil kapatabilirim?

Son düzenleme:
işim perde olduğu için perde konusunda fikir açısından yardımcı olurum ama diğer konularda yardımcı olamam :)

bana fonlarının rengi güzel geldi yemek odanın mobilyalarını konsolu ve o venge rengi zigon sehpanı boyayabilirsin eşin de yardım ederse tbi. vitrininiz bayağı büyük görünüyor :) burda bir bayan vardı oğlunun bebeklik mobilyalarını beyaz renge boyamış orjinal gibi duruyordu o bayanı hatırlayan biri yardımcı olabilir belki sana krem renge boyayabilirsin mesela mobilyalarını bir de mutfağa çk şık kaydırmaz halılar vr en orjinali de böyle çakıl taşlı doğal taş desenli olanları onlardan kullanabilirsin metresi 7-8 lira bişey.yine mutfağa ve diğer odalara ip perde alabilir ya da kendin yapabilirsin. hazırı dha ucuza gelıyor sanırm ben görmüştüm 15-20 lira gbi bişeydi 3 mertelik hazır ipli perde :)
banyodaki sunta banyo rafı yerine de plastk beyaz raflar vr onlrdn yapabilirsn en azından sırıtmamış olur :) banyoya yıne aynı şeklde sakallı iplerdne yuvarlak bir paspas örebilirsn tek renk fzla paspaslarla doldurmadan banyoyu dha güzel durur :) he bir de unutmadan sakın güzl görnsün dıye duvarları o renkli stıkerlarla doldurma artk orjinalliği fln kalmadı herkesın evınde vr çnkü :)

düşük bütçeyle dediğin için önerilerim bunlar canım

canım inan bana en iyi yerde derman arıyorsun..çünkü bende evimde değişiklik yapmak için buradan yardım aldım..ve emin ol çok yardımcı oldular sağolsun arkadaşlar.. hiç aklımda olmayan asla kullanmam dediğim renkleri ve dekorları tavsiye üzerine dizayn etmeye başladım.. özellikle rkyogn' a teşekkürü borç bilirim çok yardım etti..halada fikirlerini alıyorum.. şimdi gelelim evine..önce eleştiri yapıcam kusura bakmazsan.. anladığım kadarıyla renk uyumu pek yok.. ve şu bir gerçektir ki en sade en uç noktadaki evleri bile düzgün seçilmiş renkler büyük bir ahenge sokuyor.. çok masraf yapamayacağını söylediğin için büyük meblada tavsiye vermek yanlış olur..senin yapacağın en basit başlangıç çiçek gibi fazlalıkları hemen kaldır..ilk göze onlar batıyor.. kanepeler lila sanırım..onları perde ile kombin etmek için perdeye uygun bi renkte kumaş alıp kırlentler dikebilirsin ve koltuk şalı yapıp tamamlarsın..halıya pek bişey yapamazsın ama hiç olmazsa en azından şu dekor olarak satılan sehpa altları için tüylü paspasa benzer şeylerden bir metrekare kadar alıp halıya köşelemesine örtebilirsin.. inan odanın tamamen havasını değiştiriyor.. şu sticker olayına gir..bende almadım henüz ama alıcam kesin.. doğru uygulanırsa harika görünüyo. mobilyaları değiştirme imkanın yoksa sticker tam sana göre..tamamen yeni bir mobilya gibi görünüyor..çocuğun olduğu için biblo kullanamadığını belirtmişsin..haklısın benim oğlumda çok kırıp dağıtıyor..ama onun erişemeyeceği şekilde çok basit ufak bi biblo ayrıntısı kullan mutlaka..hem çok uygun fiyata bulunur o tarz şeyler..tablo al mutlaka.. üç parçalı tablolar var..tek bir resmi üç ayrı tabloya bölmüşler..çok şık duruyor..odanın rengine yakın tonlarda alırsan tam düzen oluşur bence..manzara resimleri biraz demode oldu.. çiçek modeli çok yakışıyor bende alıcam aklımda zaten.. orkide çiçeğinin beyazını düşünüyorum.. kurulmuş bi düzeni yeniden dizayn etmek zor..onu ona uydurmak bunu buna yakıştırmak zor..ama renk uyumunu gözden geçirirsen inan kolayca harika bi dekorasyon olucak inan bana.. unutma.. en önemlisi renk bence dekorasyonda.. kolay gelsin canım

Back
X