devam ediyim...
o banyonun girişimdeki masa vardı ya onu çocuk odasına koyabilirsin. çalışma masası gibi durur. üzerine güzel bir örtüyle oyuncakları koyarsın. o yatak odasındaki sandalyeyi de çocuk odasına koyuverirsen çocuk odasında güzel duracaktır. şifonyeri zaten yatak arasına koymuşsun güzel olmuştur eminim.
girişteki aynayı konsolun üzerine as demiştim ya... girişe de bi boy aynası koy. yanına da fotodaki gibi bi askılık al.
yatak odasında komidinler yatak başlarına sığmıyor mu? yatak kısmını çekmemişsin de.. yatak odasında çalışma kısmı çok hoş olmuş hiç bozma derim. mutfağın da zaten bişi yok gayet iyi görünüyor.
bunların dışında salonuna ucuz yağlı boya tablolardan koyabilrisin, çocuk odasını çizgifilm karakterli stikırlarla süsleyebiilirsin. girişe de siyah stikırlardan yapıştırabilirsin. çocuk odası için ucuz yollu uyku setleri var onlardan ya da nevresim takımı alabilirsin.
ben kiradayım bu yüzden fazla eşya almadım almam da kendi evime geçene kadar. halı alsan uymaz, perde alsan olmaz... düşük bütçe derken ne kadarlık bişiden bahsettiğini bilemiyorum. bi misal vardır. padişahın oğlu sormuş baba neden bu insanlar böyle sefalet içindeler diye. oğlum fakir onlar paralar yok demiş. oğlu da bi kova da mı altınları yok demiş. yani şimdi herkes kendi düşük bütçesine göre bişeyler söyleyecektir eminim. ben en düşük bütçeyle yapabileceklerini yazdım.
yaklaşık:
banyo arasına şıngır demiştim. kapı perdei yani.. boncuk ip felan alıp kendin yapabilirsin : 15-20 lira
salon için tül yapımı: 10 lira
salon için fon (uygun yeri bulup, küçük birşey yaparsan) 100-150 arası en fazla
halı üzerine battaniye:15-20 lira
girişte boy aynası: 40-50 lira
askılık 100-150 lira
hatta belki daha ucuza maledebilirsin...
yapışkanlı kağıtalar (söylediğim gibi mobilyaları felan da kaplarsan): 15-20 lira
stikırlar: tanesi 1lira (pazarlarda)
uyku seti alırsan 2 tanesi:150-200lira
nevresim takımı yeter desen:50-100lira
daha fazla ayırırım dersen de extradan bişeyler yaparsın. dediğin gibi yemek masası alabilirsin, koltuklarını kaplatabilir hatta yenileyebilirsin, salona bi orta sehpa alabilirsin, perdelerinle halılarını değiştirebilirsin tamemen, bi tv masası alabilirsin vs vs.. çok konuştum. çok karıştım farkındayım. mazur görüverin. yeni fotolarını da bekliyorum cnm... kolay gelsin.