Kızlar, düşük bütçeyle bu eve neler yapabilirim, fikirlerinizi bekliyorum

Az butceyle neler yapabılırım evımın havasını degıstırmek ıstıyorummmmm su an halıları yıkamaya verecegımden bıraz dagınık cocuklar uyuyorrrr kusura bakmayınnn $18012011095.webp$18012011104.webp$18012011106.webp$18012011097.webp$18012011084.webp$18012011094.webp$18012011083.webp$18012011102.webp$18012011093.webp$18012011098.webp$18012011087.webp$18012011103.webp$18012011089.webp$18012011085.webp$18012011088.webp$18012011101.webp$18012011092.webp$18012011100.webp$18012011091.webp$18012011086.webp$18012011096.webp$18012011099.webp$18012011105.webp$18012011090.webp$18012011095.webp$18012011104.webp$18012011106.webp$18012011097.webp$18012011084.webp$18012011094.webp$18012011083.webp$18012011102.webp$18012011093.webp$18012011098.webp$18012011087.webp$18012011103.webp$18012011089.webp$18012011085.webp$18012011088.webp$18012011101.webp$18012011092.webp$18012011100.webp$18012011091.webp$18012011086.webp$18012011096.webp$18012011099.webp$18012011105.webp$18012011090.webp

Canım neden hoşlanmıyorsun az bütçe derken ne kadar bütçe ayırdın.
Heryerdemi değişiklik yapmak istiyorsun?
Bunlar önemli çünkü, gerçekten görmek istemediğin ne var evde.
Koltuk, mobilya, tül, halı,battaniye, kirli sepeti, biblo, tabak çanak vs....
Yani çok geniş bir konu, lütfen daha açık birşeyler isteki bizde azda olsa yardımcı olabilelim.

Sihirli bir el değsin ve genel olarak hava değişsin dersen.
Halılardan başlayabilirsin. Bütçen kısıtlı ise, mutfağa koridora kaymaz tabanlı alabilirsin. ( daha ekonomik )
Koltuk modeli değiştiremesen bile üstüne örtü yada sadece döşeme değiştirebilirisin.
Ortaya da renk olarak onlara tam uyumlu bir halı...

Banyo da dolap yok sanırım ve herkes ayrı havlumu kullanıyor.
Orası çok kalabalık duruyor.
Orası için en azından aynalı bir üst dolap kullanabilirsin.
Görsel olarakta şık ve farklı oldumu orası da biraz değişebilir.

Girişteki aynanın etrafındaki ve üzerindeki çiçekleri kaldırıp, yanlarına duvar mumlukları koydunmu biraz hava katmış olursun.

Çocuklar var diyemi konsolun üzeri ve duvarlar boş, az ve öz biraz aksesuar alabilirsin.
Güzel birkaç tablo ile genel olarak evini renklendirebilirsin.

Sevgiler...

Son düzenleme:
bence ilk önce evdeki fazlalıklardan kurtulmalısın..
örtü çiçek vs gibi..
kesinlikle banyo çok kalabalık duruyor,çok fazla havlu var,ve örtü çok göz yoruyor...
mutfağa uygun fiyatlı bir halı alabilirsin ..
konsol üstüne sticker,yada aynalı sticker alabilirsin..
üstünede az ama şık aksesuar olabilir..
ama dediğim gibi göz yoracak fazla detay var evde..
bence onlardan kurtulsan bile evin havası değişir gibi geldi banada..
inş istediğin gibi dekore edersin huzurla oturun evinizde:71:

canm evet ufak cocuklar oldugu ıcın havlular tek tek..... herkese ozelç..... ben en cok salon dusunduruyor halısından perdesıne koltuguna kadar degıstırmek ıstıyorum ama su an ımkansız.... butcem nerdeyse yok kadar az.... ufak rutuslarla ne yapabılırız dıye sormak fıkır almak ıstedım... burdakı dıger evlerı gorunce bızımkı bıraz vasat kalabılır...... ama ALLAH HERKESE huzurlu ev ortamları versın saglıklu mutlu yasayalı ıcınde..... fıkırlerınızı beklıyorum tsekurlerrrrrr

canım yaaa... o ortulerde olmasa ne serecem yerıne... ıyıce kel kabak bası yamak kalacak ....... sankım..... ne yapayım bılemedım ...... ufak oglum bızey bırakmadı kırdı... artık konsolun ustu neredeyse bos....

ev vasat felan değil,ilk önce..eşin ve çocuklarınla mutlu,huzurluysan değme saraylara taş çıkarır..
o zaman biraz daha sabredip o arada ufak birikimler yapıp çocuklar büyüdükten sonra istediğin şeyleri yapabilirsin..
şimdi değişiklik yapsan eminim yine küçük yaramaz kırıp dökecek:)

canım başta burdaki evlerle kıyaslama..
burdakilerin çoğu yeni gelin evi oluyor ve herkesin durumu bütçesi farklı.

arkadaşların dediklerine katılıyorum fazlalıklardan kurtul sade bir görünüm olsun çok göz yoruyor diğer türlü

öncelikle antredeki aynanın önündeki çiçekten ve çiçek stickerlarından kurtul derim.

banyodaki örtüleri ve 7 fili ordan al,küçük bombeli bir cam kase içine sabun rendele rengarek,oraya onu koy.

birde havluları kaldırsan,banyoda dolap var galiba orda dursa daha iyi olur.çok fazla havlu var.

aksesuar çocukların büyüyene kadar önermem..nasılsa kırılır dökülür,yada seramik görünümlü ahşap aksesuarlar oluyor..karşıdan seramikmiş gibi duruyor ama ahşap onlardan alabilirsin..
ben onlardan düşünüyorum benimde 2 yaşına girecek kızım var bide doğum yapacağım

koltuklarının üstüne tek renk bir örtü alabilirsin ortaya uygun renkte halı,antreyede bir yolluk lazım..

çocuk odasını kendi el emeğin birşeyler yapabilirsin.

kk da balon tutkal ve iple abajur,avize yapımı vardı ona bakabilirsin.

salon duvarların bayağı boş duruyor.çok kalablık olmadan sade ve şık bişeyler düşünebilirsin.

duvara asmak için bir sürü çerçevenin bir arada olduğu aksesuarlar var soy ağacı gibi,çocukların ve sizin en güzel resimlerinden koyabilirsin

bide parçalı tablolar oluyor 3-5 parçalı..onlar bazı sitelerde indirime giriyor.çiçek temalı salona uygun renkte alabilirsin.

biraz daha düşüneyim bakayım

iki yatağın olduğu odadaki çekmeceli dolabı yapışkanlı folyolarla kaplayabilirsin çok ucuza mal oluyor hemde yep yeni bir dolap oluyor dolabın çok şekilli olmadığında zaten kaplamaya çok müsait.

koridordaki çerçevesiz aynana çerçeve yaptırabilirsin ama eğer çerçeve pahalı geliyorsa yine duvar stickerları var asimetrik desenli stickerlardan alıp aynansın çevresine yapıştırarak bir çerçeve gibi bir şey oluşturabilirsin veyahutta kırılmaz yapışkanlı aynalardan oluyor onlar miniklerinden bulabilirsen aynanın kenarlarına yapıştırabilirsin çok şık bir görüntü yaratır burada bir arkadaş benzer birşey yapmıştı.

bir arkadaş söylemiş banyon çok kalabalık bende katılıyorum çok fazla havlu var

salon perde ve halıları demişsin şimdi gördüm onları.

bak benim oturma odam pembe lila tonlarında.tayin çıkıp yeni eve gelince perde uymadı yeni odaya..aslında uydu ama tek pencere içindi.yeni evdeyse oturma odasında 3 cam var.yine eski salonum 3 pencereliydi yenisi 1 pencereli.

ben de salondan artan 2 taneyi yatak odasına taktım..ikiside kahve tonlarında mobilyalar olduğu için tüllerim uydu..ilk yatak odası tülüm çoooook uzundu ve yeni oturma odasına göre 3 parçaya kestim ve diktim kenarlarından.krem renkti tülüm..üzerindeki çiçek motiflerine üşenmedim tek tek sırayla mor pembe pullar diktim.biraz zaman aldı bir sürü çiçek var sonuçta minik minik pullar..ama tayinciyim durmadan her eve göre tül perde alamam,kendime göre uyarlamalıydım.

sende öyle bişey yapabilirsin tüllerin üzerine lila pullar minik taşlar dikebilirsin tabi simetrik olmalı güzel durması için..rastgele dikme..emin ol değişik bir hava katacaktır

1-öncelikle evdeki fazlalıklardan kurtul, güzel kutular var onlardan al derim.
2-salondaki koltukların rengi halıya ve perdeye pek uymamış, üstlerine k. rengi yada sütlü kahve koltuk şalı alabilirsin,
3-banyodaki beyaz dolabın üstünde pembe kurdela gibi bişeyler var onlardan kurtul
4- bir tane dolabın üstünde sarı ve lacivert çiçek yapıştırması var onlardan da kurtul
5- banyoda havlular çok fazla onları koyacak yer yoksa rulo şekline getirebilirsin
6- girişteki aynadaki çiçekleri çıkart derim

bende maddi zorluğun içinde evim için bişeyler yapmaya çalışıyorum, bir liste yaptım sırayla alabiliyorum, almışken içime sineni alıyorum, her oda için bir renk belirle ve alışverişini bundan sonra ona göre yap derim. internet sitelerinde indirimli ürünler var. ilk başta kendini çok rahatsız edenden başla. seni çok iyi anlıyorum bu arada evin güzel sadece birkaç rütuş lazım :3:

banyodan başlıyım. banyo girişindeki dolabın yanındakiler hiç olmamış bence. ordaki masayı kaldırabilirsin. dolabın yanına da bütçene göre ya raflı bir banyo dolabı pahalı gelirse kapı şıngırlarından, o da fazla gelirse dolapla duvar arasına çubuklardan gerip krem rengi ya da elinde olan uygun renkte bir perde arabilirsen oraya fazlalıklarını gizleyebilirsin daha sade ve şık durur. havlu olayında arkadaşlar haklı ama dolaba da koyamazsın çocuklar küçük katla koy diyemezsin. bence aynı evde fazla havlu gereksiz ama illa öyle olması lazım diyorsan kağıt havlu kullan bence. o kadar havluyu yıkamak için harcadığın parayla eşdeğer olur. uygun fiyatta olanlar var çünkü artık. banyoda aynanın önündeki ahşap rafları dolap kaplama için satılan parlak yapışkanlı kağıtlarla beyaz kaplayabilirsin. aynanı önündeki biblolar da salondaki konsolun üzerine daha yakışır bence. gene ordaki ve klozetin önündeki eşşekleri de salonada yere yanayana yerleştir. daha hoş durur. banyoda biblo güzel olmamış bence. banyo ne kadar boş olursa o kadar şık durur. hatta banyo kapısının arkasındaki havluları dolaba koy derim. sürekli kullanılmıyor nasılsa.

gelelim salona.. o girişteki ayna var ya o mutlaka konsolun üzerine konmalı bence. tabii stikırlar kaldırılacak. konsolun üstündekileri kaldırıp, o banyodaki bibloları üzreine koymalısın. yanına da ufak tefek biblolar ekleyebilirsin. ama çok kalabalık olmadan göz yormadan. konsolun üzerindeki tabak şeklindeki şeyi de bence mutfaktaki o yukarıda kiriş var ya, onun üzerine as bence. daha uyumlu olur. bence koltukların gayet güzel. çrtü felan koyup bozma derim. biraz daha eskisin öle alırsın üzerine örtü. evde genel olarak bir halı perde sıkıntısı var ama. salondaki tülü kaltırıp tüylü iplerle tül yapabilirsin odana uygun. arkadaşım yapmıştı salonuna çok hoş duruyor. eğer bütçe ayırabilirsen fonlarını değiştir ama mutlaka. bu kadar büyük yaptırmana gerek yok. az pileli, küçük olsa çok fazla tutmaz sanırım. halılarını da imkanın varsa değiştir yoksa da uygun renkte halı üzerileri için battaniyelerden alıp serebilirsin. şimdikinden daha hoş durur ve görenler halı uyumsuz diye değil de çocukların var da serdin diye düşünür. :) banyodaki eşşekleri de salonuna koy mutlaka. yerde uygun biryere yanyana yerleştir. eğer güzel bir renk bulabilirsen salondaki mobilyaları yapışkan kağıtlarla renklerini değiştir. çıkıntıllı yerler belki sorun çıkartabilir. ama mesela sütlü kahve bulursan kenarları kaplarsın daha canlı durur. daha farklı düşünebilirsin. ablam o kağıtlarla fıstık yeşili beşiği pembe yapmıştı çok da güzel oldu. farkedilmiyor bile. salonla ilgili son olarak eşyaların yerlerini değiştirebilir misizn belki daha farklı bir hava katar. nasıl olur diye çok düşündüm ama resim üzerinden insan kestiremiyo. olmazsa da deiğim değişiklikler bile yeterli olucaktır bence.

şimdilik bu kadar evimi hala temizlemedim bu saatte. eve çekidüzen verip, oğlumu da uyuttuktan sonra diğer odalarla ilgili yorum yapıcam inş...

Son düzenleme:
biraz karışık bi ev.biraz sadeleştiğinde ve eşyaların yeri değiştinde bence güzel olur.konsolun üstüne bi ayna alırsan hem odanın havası değişir.bide konsolun yeri bence iyi değil.telvizyonu başka yere alma imkanın varmı.eşyaların yeri doğru değil.çocuk odasını bence yeniden düzenlemelisin.şifonfer ortada resmen.2 yatak arasına olsa daha iyi olur.

Çocuklu bir eve göre bence gayet iyi eviniz..burdaki evler farklı bütcelerin evleri kıyas yapmayın
yuva icinde huzur varsa yuvadır güzeldir.. Rabbim hzuur versin tüm yuvalara..
önerilerime gelirsek ,
girişe arkadaşımızın önerdigi gibi bir ayna koyabilirsiniz ,ama kesinlikle gül stickerlerinden kurtulun derim..
banyodaki havluları aza indirgeyin..
salona konsolun duvarına değişik bicimli ayna stickeri yapıstırabilirsiniz maliyeti düşüktür.
koltukların üzerine örtü alabilirsiniz tek renk tabi.. halınızıda bütceniz varsa ona göre değiştirirsiniz.
daha güzell bir hal alacaktır.

-ilk olarak bence de girişteki aynanın yanındaki ve kapıdaki incik boncuklardan kurtulun

- salondaki koltuk takımınız da bu tip, böyle kahveli kremli tonlarda kaplatmalısınız..uygun bi halı edinirsiniz daha sonra..
$P070910_12.43.webp

-salondaki konsolun üzerindeki ıvır zıvırlardan kurtulun..bi ayna satın alabilirsiniz çerçevesi mobilyanın renginde olan,ya da duvar sticker ı uygulayabilirsiniz..bi de kulplarını değiştirebilir ya da boyayabilirsiniz
$2011-Duvar-sticker-modelleri-2-430x344.webp$98_ICE-KONSOL.webp

-çocuk odalarında ise dolapları falan kendiniz boyayabilirsiniz canlı tonlarda , duvarlara da yine sticker öneriyorum ya da alın çocukları birlikte renkli kartonlardan figürler kesin boyayın yapıştırın hep birlikte
$images.webp

-ve banyodaki filler çok hoş,onlar dışındaki tüm ıvır zıvırı kaldırın,havlular için bi dolap olabilir, ya da bi sepet alır havluları rulo rulo içine koyarsınız
$kutu.webp

en güzel ve en ucuz yöntemlerden biri duvar sticker ları:71: kolay gelsin:71:

aslında konsoldan kurtulsam oraya yemek masası almayı dusunuyorum ama alan yok.... atmakta ısemıyorum...... en azından bırının ısını gorsun ıstıyorum..... odun nıyetıne vermek ıstemıyorum...... evet perdeler perısan.... bu yapıskanlara bakacagım kızlarrrrr hepınıze tesekurler

kızlar cekmecelı dolabı ıkıyatagın arasına koydum sıgdı... SIGMAZ SANIYORDUM AMA OLDU DIGER ONERILERINIZIDE YAPACAGIM SON HALINI CEKER KOYARIM YINEEE ONERILERINIZ BENIM ICIN ONEMLII BEKLIYORUM YORUMLARINIZI

devam ediyim...
o banyonun girişimdeki masa vardı ya onu çocuk odasına koyabilirsin. çalışma masası gibi durur. üzerine güzel bir örtüyle oyuncakları koyarsın. o yatak odasındaki sandalyeyi de çocuk odasına koyuverirsen çocuk odasında güzel duracaktır. şifonyeri zaten yatak arasına koymuşsun güzel olmuştur eminim.

girişteki aynayı konsolun üzerine as demiştim ya... girişe de bi boy aynası koy. yanına da fotodaki gibi bi askılık al.
askilik2.jpg

yatak odasında komidinler yatak başlarına sığmıyor mu? yatak kısmını çekmemişsin de.. yatak odasında çalışma kısmı çok hoş olmuş hiç bozma derim. mutfağın da zaten bişi yok gayet iyi görünüyor.
bunların dışında salonuna ucuz yağlı boya tablolardan koyabilrisin, çocuk odasını çizgifilm karakterli stikırlarla süsleyebiilirsin. girişe de siyah stikırlardan yapıştırabilirsin. çocuk odası için ucuz yollu uyku setleri var onlardan ya da nevresim takımı alabilirsin.

ben kiradayım bu yüzden fazla eşya almadım almam da kendi evime geçene kadar. halı alsan uymaz, perde alsan olmaz... düşük bütçe derken ne kadarlık bişiden bahsettiğini bilemiyorum. bi misal vardır. padişahın oğlu sormuş baba neden bu insanlar böyle sefalet içindeler diye. oğlum fakir onlar paralar yok demiş. oğlu da bi kova da mı altınları yok demiş. yani şimdi herkes kendi düşük bütçesine göre bişeyler söyleyecektir eminim. ben en düşük bütçeyle yapabileceklerini yazdım.

yaklaşık:
banyo arasına şıngır demiştim. kapı perdei yani.. boncuk ip felan alıp kendin yapabilirsin : 15-20 lira
salon için tül yapımı: 10 lira
salon için fon (uygun yeri bulup, küçük birşey yaparsan) 100-150 arası en fazla
halı üzerine battaniye:15-20 lira
girişte boy aynası: 40-50 lira
askılık 100-150 lira
hatta belki daha ucuza maledebilirsin...
yapışkanlı kağıtalar (söylediğim gibi mobilyaları felan da kaplarsan): 15-20 lira
stikırlar: tanesi 1lira (pazarlarda)
uyku seti alırsan 2 tanesi:150-200lira
nevresim takımı yeter desen:50-100lira

daha fazla ayırırım dersen de extradan bişeyler yaparsın. dediğin gibi yemek masası alabilirsin, koltuklarını kaplatabilir hatta yenileyebilirsin, salona bi orta sehpa alabilirsin, perdelerinle halılarını değiştirebilirsin tamemen, bi tv masası alabilirsin vs vs.. çok konuştum. çok karıştım farkındayım. mazur görüverin. yeni fotolarını da bekliyorum cnm... kolay gelsin.

Son düzenleme:
Back
X