- 14 Ekim 2012
- 5.702
- 12.316
-
- Konu Sahibi SevgiSevgi38
arabada enistenin bisey yapmadigini nerden biliyim falan dedi
valla demesi kolayNormal karşılıyorlar tabii, normal bulmasalar evliliğin bozulmasın derler miydi? Aman duyarsa baban beni mahveder diyen bir anne el aleme göre yaşıyordur, el aleme kızım evlendi derken gerim geriniyorlar, damat ahlaksız çıktığı için kızım boşandı demeye utanıyorlar böyleleri.
Anne kendi kocasıyla evladı için savaşmak istemiyor, o yüzden her şeyi yutsun koca evinde kalsın diye düşünüyor muhtemelen.
Valla böyle bir kocayı çekeceğime gider kadın sığınma evinde kalırım, iş bulur kendime 1 göz oda bile olsa bir yer yatağı 1 tabak 1 tencereyle mis gibi hayat kurarım daha iyi.
Bu durumu kaç farklı arkadaşımda gördüm. Evlendikten sonra konu sahibinden bağımsız olarak söylüyorum bunu, ailelerini mumla aradılar. Şimdi eş ve eş aileleri ile anlaşamıyorlar. Hatta bir arkadaş ile bu konu açıldığında, aile evinde de pek huzurlu değildin yobaz ve baskıcı insanlar olduklarını düşünüyordun dediğimde kıymetlerini bilememişim en azından yobazdılar ama benim ailemdi, dövseler gıkım çıkmaz ama karşı taraf gözünün üzerinde kaşın var dese hazmedemiyorum demişti.Demek ki babanız o kadar da laf anlamayacak biri değilmiş, baba evinde çalışabilirken koca evinde araba kullanmanız dahi yasak
annem için yapamiyorum cok üzüldü. yaptığından kendi utansin diyo . en sonunda nolur biliyomusunuz baktim ailem beni kabul etmiyo eşim de böyle devam ediyo bigün o üzüntüyle kıyarım canıma ve hersey.biter. gerçekten kurtulmus olrumŞu laf sizin namusunuza hakarettir.
İnşallah çocuğunuz özellikle kız çocuğunuz yoktur, bu adamı lütfen baba yapmayın çocuğunuz yoksa da.
Ve boşanın.
Size güvenmeyen, her gördüğü erkeğe verecek gözüyle bakan, aklınızı fikrinizi yok sayıp size sanki akılsızmış gibi davranan adamdan boşanın.
kesinlikle boyleee çok doğruBu durumu kaç farklı arkadaşımda gördüm. Evlendikten sonra konu sahibinden bağımsız olarak söylüyorum bunu, ailelerini mumla aradılar. Şimdi eş ve eş aileleri ile anlaşamıyorlar. Hatta bir arkadaş ile bu konu açıldığında, aile evinde de pek huzurlu değildin yobaz ve baskıcı insanlar olduklarını düşünüyordun dediğimde kıymetlerini bilememişim en azından yobazdılar ama benim ailemdi, dövseler gıkım çıkmaz ama karşı taraf gözünün üzerinde kaşın var dese hazmedemiyorum demişti.
esim beni kotuluyo ya ben ariyim durumu izah ediyim esimden önce diye aradimKayınvalideyi arama amacınız neydi? Oğluna tukaka mı desin diye beklediniz?
Küçük bir şehirdesiniz madem arabayı alın ve kullanın önce bir şeyleri yapabildiğinizi görün ve gösterin. Online terapi alabilirsiniz hatta biraz araştırırsanız bakanlığın veya stk'ların online terapilerine ulaşabilirsiniz. Siz muhtemelen hemen ayrılamayacaksınız. O yüzden acil işe girin ve önünüzü görün . Kabuğunuzu kırıno da ayrı bir konu ortak altinlarimizla ve kayinbabamin destegiyle araba aldık. ehliyetim de var kullanmayida cok istiyorum. ama esim ona da izin vermiyo. kadin araba kullanir mi tabi dimi ahh ahh kendime yazik etmisim valla yazik
Hooossstt diyemedin mi adama ? Ne demek enişten sana arabada bir şey yaptı ? Kendi zihniyeti ahlaksız diye herkesi ahlaksız saniyor terbiyesiz dağ ayisi. Tabi ki dik duracaksın madem o ailesini çağırıyor sen de aileni caie bu adamdan da kurtul. Çocuk falan yapmafikirlerinize ihtiyacım var. eşimle kavga ettik ve moralim sıfır. dün annemlere ablamgil geldi şehirdışından ben de anneme geçtim. eşimde bana dediki eve gelirken otobüsle gel enisten falan birakmasin dedi. tamam dedim tam otobüs saatine göre hazirlandim çiktim dışarı babam ablam göndermedi beni enişten bıraksın dedi ben yok diye ısrar ettim babam da kızdı bana bırakiversin ne var ne yok yok diyosun diye. tam o sırada da diyemedim ki esim istemiyo diye. tabi sonra esim eniştemin beni bıraktığını duyunca kıyamet koptu. bu arada araba 2 tane küçük yaşta yegenim ve ben arkada oturduk.
benim aileme ve bana göre bunda bir sey yok ama esim ailesine ters neymis ablanda binseymis ablamda hasta bu arada . o zaman baban da binseymis. ya ne alaka diyorum arabada enistenin bisey yapmadigini nerden biliyim falan dedi. sinirlerim çok bozuk. enistem asla oyle bi insan degil 13 yıldır içimizde ve ben bekarken kaç kere kaldim ablamlarda
bu durum ailelere sirayet edecek simdi ve esimin ailesi beni hatali bulacak. nasil bi tepki gostermeliyim bana yardimci olun lutfen
bu arada daha yeni annemle de gorustum. esimle konusacagini söyledi . keske otobusle gitseydin dedi. ben de biz ne yanlis yaptik onlar yanlış dusunuyo dedim . Off Allahim delirecem
Eşinizin ve onu destekleyen ailesinin zihniyeti iğrenç,pis Demek ki onlara göre kardeş eşine,yengeye,kuzene atlanilabilir .Tercih sizin bu kusmuk kafalı aileyle yaşamaya devam etmek,bu pis zihniyete çocuk getirip aynı pis zihniyetle büyütmek,ya da boşanıp bu lağım çukurunda yaşayan adamı kendi halina bırakmak.Ayyyyy çok sinirlendim bildiğim bütün küfürleri yazasim varhayir hic birseyini görmedi daha 1.5 yillik evliyiz. kendisi kötü zihniyetli işte kendisi kötü dusunmese bunlari yapar mı
Yapması da kolay, belki de sizin yaşınız kadar evliyim birkaç ay sonra 30 yıllık evli olacağım, severek de evlendim üstelik ammaaa namusuma bir gün bile laf etmeyen adam bu yaştan bunca evlilik süresinden sonra laf etsin boşanırım, ki benim anne baba öldü gidecek bir baba evim bile kalmadı, bugün boşansam hayatta tek başımayım diyebilirim ama yaparım gözümü de kırpmam, ki yeni evliyken ve sonrasında her zaman eniştemin arabasına da bindim, arkadaşımın arabasına da bindim eşim tek laf etmedi, ettirmem ona o hakkı tanımam, namusuma kimse laf edemez, eden adam gidecek boşanacak o boşamazsa ben boşarım çünkü.valla demesi kolay
cok guzel konuştunuz psikolojim çoktan bozuldu bile. dediginiz gibi komşuya da gidemiyorum yalniz avmye de gidemiyorum hic bir halt edemiyorumBak canım yuvam yıkılmasın diye bu adamla bir ömür geçmez.ruh hastası olursun.Bunlar seni,kişiliğini böcek gibi ezer.Ne bir sosyal hayatın olur ne bir arkadaşına gidebilirsin ne kendi başına çıkıp bir avm ye gidebilirsin.Hayat zindan olur.Bir adamla evlenmenin amacı hayatını benligini ona satmak degildir ,hayatı paylaşmaktır.Biraz ağır olmuş olabilir ama kendine gelmen lazım.Ayrıca bu insanlar sana iftira bile atabilir yarın öbürgün böylece altından ömür boyu kalkamayacağın dağların altında kalırsın.Aklını başına topla elin sapığının kahrını çekme.Babanın evinde iş bulur çalışırsın.Hayat insana ne sürprizler hazırlar bunu bilemezsin.
Anladım siz de eşinize hak vermek için uğraşıyorsunuz,işin sonunda ona hâk vereceksiniz.İnsan kendi tercihlerini yaşıyor..........kayinvalidemi aradim durumu anlattim simdi. bizim erkekler kiskanç oyle demese yi olurmuş ama erkek işte ofkelenmis ondan sakin kalınca geri söner o keşke annen gile anlatmasaydin durumu aramizda cozerdik dedi. her seye alindigimi alindigimda cok belli ettigimi hemen suratin düşüyo falan dedi
annem babam hayatta olmasaydi evlendigim ilk ay kesin boşanirdim zaten. hatta babam hayatta olmayip annem olsa sadece oyle bile olurdu . kesin yaniYapması da kolay, belki de sizin yaşınız kadar evliyim birkaç ay sonra 30 yıllık evli olacağım, severek de evlendim üstelik ammaaa namusuma bir gün bile laf etmeyen adam bu yaştan bunca evlilik süresinden sonra laf etsin boşanırım, ki benim anne baba öldü gidecek bir baba evim bile kalmadı, bugün boşansam hayatta tek başımayım diyebilirim ama yaparım gözümü de kırpmam, ki yeni evliyken ve sonrasında her zaman eniştemin arabasına da bindim, arkadaşımın arabasına da bindim eşim tek laf etmedi, ettirmem ona o hakkı tanımam, namusuma kimse laf edemez, eden adam gidecek boşanacak o boşamazsa ben boşarım çünkü.
hakli bir tarafi yok. sadece kendimi caresiz hissediyorumAnladım siz de eşinize hak vermek için uğraşıyorsunuz,işin sonunda ona hâk vereceksiniz.İnsan kendi tercihlerini yaşıyor..........
benimde aklimda oyle bisey var simdi ailem bosanmami istemiyo o zaman ben bi işe girsem psikolok terapi alsam. diyorum sonra da düşünüyorum ise girdim diyelim esim her gun kavga eder benle yemek yüzünden sudan sebeplerle kafam allakbullakKüçük bir şehirdesiniz madem arabayı alın ve kullanın önce bir şeyleri yapabildiğinizi görün ve gösterin. Online terapi alabilirsiniz hatta biraz araştırırsanız bakanlığın veya stk'ların online terapilerine ulaşabilirsiniz. Siz muhtemelen hemen ayrılamayacaksınız. O yüzden acil işe girin ve önünüzü görün . Kabuğunuzu kırın
Bence sen abartıyorsun bu durumu. Babana yansıt bakalım o şerefless damada neler diyecek? Belki de senden önce namusuna laf etti diye o çıkacak karşısına. Hiçbir aksiyon almayıp burda da her denene yapamam dersen zaten çözüm bulamayıp o salağın yanında öyle evin içinde oturup çürürsün ölene kadarannem babam hayatta olmasaydi evlendigim ilk ay kesin boşanirdim zaten. hatta babam hayatta olmayip annem olsa sadece oyle bile olurdu . kesin yani
İyi de boşanmanız için illa babanızın ölmesi gerekmiyor, ki Allah hepsine uzun ömür versinannem babam hayatta olmasaydi evlendigim ilk ay kesin boşanirdim zaten. hatta babam hayatta olmayip annem olsa sadece oyle bile olurdu . kesin yani
annem için yapamiyorum cok üzüldü. yaptığından kendi utansin diyo . en sonunda nolur biliyomusunuz baktim ailem beni kabul etmiyo eşim de böyle devam ediyo bigün o üzüntüyle kıyarım canıma ve hersey.biter. gerçekten kurtulmus olrum
Cesaret için ne gerekli??? Eliniz ,kolunuz tutuyor, aklınız başınızda ( umarım), sağlığınız yerinde.Namusunuza laf ediliyor,acaba ne zaman isyan edersiniz Bu pis zihniyetli aile ilerde olabilecek ( sakin ha)çocuğunuza baskı yapıp istedikleri bir aileye evlenme adı altında sattıklarında mı? Yoksa bir komşuya yardım ettiğinizde ve ya selam verdiğinizde or. .... oldu bu diye dayak yediğinizde mi? Aklınızı başınıza alın sizin şartlar asla iyiye gitmeyecek, susup yuvam bozulmasın dedikçe şartlar agirlasacak vs asla bu bitmeyecek.hakli bir tarafi yok. sadece kendimi caresiz hissediyorum