kızlar acil bakın çok kötüyüm

hayir hicbirsey olmadi daha önce. mesela kayinbabam asla gelinini alıpda arabayla bir yere goturmez ya yanonda eşi olacam ya da oglu taksiye.binmemize falan kızarlar. sürekli eş dost elalem görse ne der dusuncesindeler
Kayınpederde gerizekalı sanırım.Zira dinimizde oğluyla evli olduğun sürece baban hükmündedir.

Sizin eşiniz ve ailesi gibi kişiler yüzünden diğer kadınlar çekiyor resmen ama siz açıklama yapıp bir de üstüne bu adamı baba etmek istiyormuşsunuz. Yazık kendinize hiç değer vermiyorsunuz.
gercekten kendime deger vermeyi bilmiyorum o yuzden de böyle seyler yaşanıyor ya. uzun suredir depresyondayim esimle kac kere konuştum psikologa gitmek istiyorum bana yardımcı ol lütfeen diye oraya para vermek istemedgini soyledi. bugünde gitmiş sanki kötü bisey gibi sikayet etmis anneme psikologa gitmek istedigimi söylemiş

babam calismama bisey demezdi evde baskı altindaydim baski altinda da büyüdüm. işimde iş ortamim iyi değildi arkadaslarimla aram bozulmustu hep böyle hep bunalim halindeydim. evlenirsem bi düzenim olur babam karisamaz abim karisamaz rahatca esimle yaşarım diye düşündüm. ama abimle babam haklilarmis keşke keşkee sözlerini dinleseydim. ben bile bile attim kendimi simdide cezasini cekiyorum belki de.daha çoook çekicem.
kayinvalidemle de konustum o da ufak tefek seyleri buyutmeyin tarzinda konusuyo. insallah cocugunuz olur falan diyo esim beni hic aramiyo nolcak bilmiyorum sadece icimde korku var keşke her daim arkamda ve yanımda destekci ailem olsa o zaman var ya hicbiseyden korkmazdim
Demek ki babanız o kadar da laf anlamayacak biri değilmiş, baba evinde çalışabilirken koca evinde araba kullanmanız dahi yasak, siz bilirsiniz ama zararın neresinden dönerseniz kardır, henüz çocuk da yokken açın boşanma davanızı, namusuma iftira atılmasına, ailemle görüşmeme engel olunmasına göz yummam deyin, ki kanunen de ailenizle görüşmenizi engelleyemez, bu bile tek başına bir boşanma nedeni.

Babanız da abiniz de sizin kötülüğünüzü istememiş, söylenirler kızarlar ama zamanla susarlar, çalışırsınız hayatınızı yeniden kurarsınız, eşiniz şuradan şuraya gitmenize araba kullanmanıza bile izin vermezken çalışmanıza da izin vermez, zamanla düzelir demeyin düzelmez hele çocuk sahibi olmak sizi o adama hepten esir eder, böyle evlilikleri çocuk da düzeltmiyor kayınvalidenizin kafasına uymayın sakın, eşinizin söylediklerine de ufak tefek şeyler demiş, namusunuza iftira ufak tefek bir mesele değil.

Siz iyi misiniz!!! Eniştenizle aynı arabaya binmenizi "babaya" yansıtmıyorsunuz çünkü olay büyür. Böyle devam edin. Hep alttan alın, hep suyuna gidin eş ailesinin. Çok kıymetli çünkü koca denen şey.
ablam ve annemle görüştüm öduruma göre söyleriz babama napalim bende kendi ailemin akliyla yuruyorum

Demek ki babanız o kadar da laf anlamayacak biri değilmiş, baba evinde çalışabilirken koca evinde araba kullanmanız dahi yasak, siz bilirsiniz ama zararın neresinden dönerseniz kardır, henüz çocuk da yokken açın boşanma davanızı, namusuma iftira atılmasına, ailemle görüşmeme engel olunmasına göz yummam deyin, ki kanunen de ailenizle görüşmenizi engelleyemez, bu bile tek başına bir boşanma nedeni.

Babanız da abiniz de sizin kötülüğünüzü istememiş, söylenirler kızarlar ama zamanla susarlar, çalışırsınız hayatınızı yeniden kurarsınız, eşiniz şuradan şuraya gitmenize araba kullanmanıza bile izin vermezken çalışmanıza da izin vermez, zamanla düzelir demeyin düzelmez hele çocuk sahibi olmak sizi o adama hepten esir eder, böyle evlilikleri çocuk da düzeltmiyor kayınvalidenizin kafasına uymayın sakın, eşinizin söylediklerine de ufak tefek şeyler demiş, namusunuza iftira ufak tefek bir mesele değil.
ben tamamen böyle dusunuyorum ama annem ablam yuvam yıkılmasin gözüyle bakıyolar. bilmiyorum biraz zamana birakicam sanırım esimde hiç aramiyo tavri ne bilmiyorum. dediginiz gibi böyle bir ortama cocuk getirmemek en mantiklisi
ben babamın baskısından kendi ailemin kıymetini bilememişim. ailemden kurtulmak için yaptığım evlilikte kendi ailemin degerini anladim ben

fikirlerinize ihtiyacım var. eşimle kavga ettik ve moralim sıfır. dün annemlere ablamgil geldi şehirdışından ben de anneme geçtim. eşimde bana dediki eve gelirken otobüsle gel enisten falan birakmasin dedi. tamam dedim tam otobüs saatine göre hazirlandim çiktim dışarı babam ablam göndermedi beni enişten bıraksın dedi ben yok diye ısrar ettim babam da kızdı bana bırakiversin ne var ne yok yok diyosun diye. tam o sırada da diyemedim ki esim istemiyo diye. tabi sonra esim eniştemin beni bıraktığını duyunca kıyamet koptu. bu arada araba 2 tane küçük yaşta yegenim ve ben arkada oturduk.
benim aileme ve bana göre bunda bir sey yok ama esim ailesine ters neymis ablanda binseymis ablamda hasta bu arada . o zaman baban da binseymis. ya ne alaka diyorum arabada enistenin bisey yapmadigini nerden biliyim falan dedi. sinirlerim çok bozuk. enistem asla oyle bi insan degil 13 yıldır içimizde ve ben bekarken kaç kere kaldim ablamlarda
bu durum ailelere sirayet edecek simdi ve esimin ailesi beni hatali bulacak. nasil bi tepki gostermeliyim bana yardimci olun lutfen
bu arada daha yeni annemle de gorustum. esimle konusacagini söyledi . keske otobusle gitseydin dedi. ben de biz ne yanlis yaptik onlar yanlış dusunuyo dedim . Off Allahim delirecem
Eşinizin beyni çok tehlikeli çalışıyor.

Böyle bir adamla hayat devam etmez. Annenizde garip konuşacaksa ona hak vererek değil tepki vermesi lazım.

Kocan herkesi kendi gibi sapık zannediyor.

hayir hicbirsey olmadi daha önce. mesela kayinbabam asla gelinini alıpda arabayla bir yere goturmez ya yanonda eşi olacam ya da oglu taksiye.binmemize falan kızarlar. sürekli eş dost elalem görse ne der dusuncesindeler
Sende böyle bi aileye gelin gittin bi de çocuk yapacaksın öyle mi ? Ya sizin tepkisizliğiniz hepimize zarar veriyor. Ne halin varsa gör diyesim var ama sizin yüzünden tamamen silemiyoruz bunları cesaretleniyorlar . Dua edelim ki çocuğun kız olmasın garibim dolamadan derde düşecek, hiç aklınız yok mu ya . Din meselesi değil bu cidden karaktersizlik.

ablam ve annemle görüştüm öduruma göre söyleriz babama napalim bende kendi ailemin akliyla yuruyorum

Babanız bunu duyunca eşinize iki tokat yapıştırmayacaksa boşuna söylemeyin zaten.

Geleceğinizi düşününce hayal ettiğiniz hayat bu mu gerçekten? Böyle mi yaşayacaksınız? Bu erkekle mi çocuk büyüteceksiniz?

Sende böyle bi aileye gelin gittin bi de çocuk yapacaksın öyle mi ? Ya sizin tepkisizliğiniz hepimize zarar veriyor. Ne halin varsa gör diyesim var ama sizin yüzünden tamamen silemiyoruz bunları cesaretleniyorlar . Dua edelim ki çocuğun kız olmasın garibim dolamadan derde düşecek, hiç aklınız yok mu ya . Din meselesi değil bu cidden karaktersizlik.

Erkek de olmasın bence. Erkek olunca da babası gibi bir zihniyete sahip olup bir kadının hayatını kaydıracak. Bu adam üremesin mümkünse.

ben tamamen böyle dusunuyorum ama annem ablam yuvam yıkılmasin gözüyle bakıyolar. bilmiyorum biraz zamana birakicam sanırım esimde hiç aramiyo tavri ne bilmiyorum. dediginiz gibi böyle bir ortama cocuk getirmemek en mantiklisi
ben babamın baskısından kendi ailemin kıymetini bilememişim. ailemden kurtulmak için yaptığım evlilikte kendi ailemin degerini anladim ben
Ablanız ve anneniz yanlış düşünüyor önce bunu bilin de, annenizin de kayınvalidenizin de aklına göre hareket etmeyin, kızımla yaşıt olabilirsiniz 28 yaşında bir kızım var ben de bir kız annesiyim yani, evlense eşi böyle çirkin iftiralar atsa kızıma bırakmaz damadı önce ben bir paralarım sonra da kızımı alır evimize geri getiririm, kızım sizin gibi babasına karşı çıkarak evlense bile, babası söylense bile kızımın yanında dağ gibi dururum da o çirkin zihniyetli ailede bırakmam, hatta eşim öz evladına sırf boşanıyor diye eziyet etmeye kalksa onun da canına ot tıkarım.

Siz siz olun kimseye kendinizi ezdirmeyin, buna kendi aileniz de dahil, o zihniyeti kötü kocanız da dahil ama bu evlilik yürümez kendinize yazık edersiniz, eşinizin söylediği şey yenilir yutulur değil, onunla yaşayıp yasaklarına boyun eğdiğiniz sürece her şeyi yutup susmuş sayılacaksınız bunun da farkına varın.

Otobüsle dönmek daha tehlikeli değil mi ya? Ortalık tacizci adamlardan geçilmiyor 🤔 eşinizin algoritmasında bazı hatalar var. 🥱
Şöyle çalışıyor galiba; karıma herkes dokunabilir ama Enişte getiremez çünkü Enişte fantazisi var..

Bak canım yuvam yıkılmasın diye bu adamla bir ömür geçmez.ruh hastası olursun.Bunlar seni,kişiliğini böcek gibi ezer.Ne bir sosyal hayatın olur ne bir arkadaşına gidebilirsin ne kendi başına çıkıp bir avm ye gidebilirsin.Hayat zindan olur.Bir adamla evlenmenin amacı hayatını benligini ona satmak degildir ,hayatı paylaşmaktır.Biraz ağır olmuş olabilir ama kendine gelmen lazım.Ayrıca bu insanlar sana iftira bile atabilir yarın öbürgün böylece altından ömür boyu kalkamayacağın dağların altında kalırsın.Aklını başına topla elin sapığının kahrını çekme.Babanın evinde iş bulur çalışırsın.Hayat insana ne sürprizler hazırlar bunu bilemezsin.

Ablanız eşine sapık diyen bir adamın yanında kalmanızı normal mi karşılıyor?
Normal karşılıyorlar tabii, normal bulmasalar evliliğin bozulmasın derler miydi? Aman duyarsa baban beni mahveder diyen bir anne el aleme göre yaşıyordur, el aleme kızım evlendi derken gerim geriniyorlar, damat ahlaksız çıktığı için kızım boşandı demeye utanıyorlar böyleleri.

Anne kendi kocasıyla evladı için savaşmak istemiyor, o yüzden her şeyi yutsun koca evinde kalsın diye düşünüyor muhtemelen.

Valla böyle bir kocayı çekeceğime gider kadın sığınma evinde kalırım, iş bulur kendime 1 göz oda bile olsa bir yer yatağı 1 tabak 1 tencereyle mis gibi hayat kurarım daha iyi.

X