- 8 Mayıs 2023
- 4.355
- 16.025
-
- Konu Sahibi SevgiSevgi38
İyi de boşanmanız için illa babanızın ölmesi gerekmiyor, ki Allah hepsine uzun ömür versinsiz dimdik ve kararlı durmak istedikten sonra dağ olsa önünüzde duramaz, siz boşanma konusunda kendinize güvenmiyorsunuz ki böyle bir isteğiniz yok ki ailenizin karşısına dikilip ben böyle bir karar aldım ister yanımda olursunuz ister olmazsınız ben bunu yapacağım diyebilesiniz
Kendimi nasıl savunsam da bu iş düzelse diye düşünüyorsunuz, kayınvalidenize telefon açıp durumu anlatıyorsunuz, kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz oysa, kaldı ki şu hayatta bir karar alıp uygulamak için illa ki birilerinin desteğine arka çıkmasına da ihtiyaç yoktur, herkes kendi hayatıyla ilgili kararlar kendi alır kendi uygular, siz evlenirken eşinizle evlenme kararını babanız mı aldı? Hayır, siz babanıza rağmen karar alıp evlendiniz, o gün babasının lafını dinlemeyen kadın şimdi niye böyle? Bunu hiç düşündünüz mü?
Eşimi seviyorum diyeceksiniz, sevmek böyle bir şey değil, seven insan eşinin namusuna dil uzatmaz, dil uzatan eşe de sevgi beslenmez.
Herkes kendi tercihlerini yaşar, biz tecrübelerimizi aktarırız kafasına uyar uymaz, dinler dinlemez kendisi bilir, bizlik bir şey yok ama anneyim yetişkin kızım var, özellikle kız evlatların böyle bile bile berbat bir evliliği devam ettirmesine üzülüyorum lakin dediğim gibi bizlik bir şey yok sekmeyi kapattığımda mevzu benim için bitiyor ama o ömür boyu çeker.Mune hanım maalesef boşanmamak için biraz yolu uzatıyor hanımefendi, başta daha sertti mesela ılımlı şu an, gitmiş kvyi falan aramış yani hala bu pis insanlara yaranma çabasında. Onlara değil babasına anlatsa ben boşanıyorum dese kurtulacak zaten. Bi sonraki bahanesi de bebek olur 1 sene sonra. Ben artık böyle konulara bir şey yazamıyorum, bence bu gibi kişiler celladına aşık.
Büyürse büyüsün. Son noktadasınız artık, farkında mısınız, ne olacaksa olsun!babaya yansitmiyoruz yoksa çok büyür her sey annemgil yansitmiyo
yok canim ozur falan dilemicem. ben kendimi haklı buluyorum esimin ozur dilemesi lazim.
arabada enistenin bisey yapmadigini nerden biliyim falan dedi.
Yuva mı? Yuva, insanın kendini mutlu ve güvende hissettiği yerdir. Sizinkinde sürekli bir suçlama, şüphelenme, kısıtlama var. Ayrıca anneniz ve ablanız eniştenize sapık, size de o. damgası vurulduğunu biliyorlar mı? Bilmiyorlarsa söyleyin. Bilip de susuyorlarsa onları takmayın, babanıza söyleyin direk. Söylemezseniz, başka bir olayda babanız duyar ve neden daha önce söylemediniz, söylemediğiniz başka neler var, neyden korktunuz da bana duyurmadınız falan der. Daha beter olur yani her şey.ben tamamen böyle dusunuyorum ama annem ablam yuvam yıkılmasin gözüyle bakıyolar. bilmiyorum biraz zamana birakicam sanırım esimde hiç aramiyo tavri ne bilmiyorum. dediginiz gibi böyle bir ortama cocuk getirmemek en mantiklisi
ben babamın baskısından kendi ailemin kıymetini bilememişim. ailemden kurtulmak için yaptığım evlilikte kendi ailemin degerini anladim ben
Nasi bi aile bu ya ?hayir hicbirsey olmadi daha önce. mesela kayinbabam asla gelinini alıpda arabayla bir yere goturmez ya yanonda eşi olacam ya da oglu taksiye.binmemize falan kızarlar. sürekli eş dost elalem görse ne der dusuncesindeler
Toplum böyle erkeklerle doluysa onlar düzelecek. Kadın bunu sineye çekip eve oturmayacak. Bu haddi burdan alıyorlar zaten. Karşıdaki medeni bi adam gibi oturup konuşmaktan bahsediyorsunuz. Ne kadar iyi niyetlisiniz. Mağara çizimleriyle ya da dumanla anlatsa daha çok ulaşır adama dedikleri. İyi namusuna laf eden eve hapsetmeye çalışan adamla evli kalmaya devam etsin, araba kullanması bile yasak. Üstelik çocuk yapmayın demişsiniz siz de bizim gibi ama bu olaydan 1 gece önce bile korunmamış. Bu adama bağlanacağı bi pranga daha gelmesin hayatını kurtarsın diye uğraşıyoruz moralini bozmaya çalışmıyoruz toplu halde.Kızcağızı çok yargılamışsınız arkadaşlar. Maalesef toplum böyle erkeklerle dolu. Ben birçok arkadaşımı tanıyorum. Erkek olan iş arkadaşıyla aynı arabaya binemeyeni. Bekara karı boşamak kolay. Kocanı al karşına güzel güzel konuş canım benim. Olayı da dalllanıp budaklandırmayın. Sen bana güvenmiyorsan bu evlilik nasıl yürüyecek diye sorun bakalım bir kendisine ne cevap verecek. Sen onun her dediğine tamam olur dersen, hayatının ipini kocana kaptırırsın tatlım. Ondan sonra da hayatına küfreder durursun. Bir ilişkide hele hele evlilikte güven çok önemli. Bunları aşmanız gerektiğini söylmeniz gerekir. Olmuyorsa da çocuk filan yapma bu adamdan. Bir bekle bakalım, sonra düşünürsün boşanmayı.
Siz kafanızda babam şöyle yapar, böyle annemi mahveder diye senaryolar kurup ne desek “olmaz” diyosunuz. Yaşanmamış olaylar üzerinden kesin sonuç çıkarıyosunuz. Bu işte adım adım ilerlemeniz gerekiyor ve ilk adım durumu babanıza anlatmak. Direkt ben boşanıcam diye değil, yaşanan olayları bilgi veriyor gibi babanıza anlatın. Belki babanız da dayanamayacak bu duruma nereden biliyosunuz.öyle değil. babam çok menfaatci söven kaba birisi. eger ben bosanmak istedigimi soylersem . annenle ikiniz yaptiniz bu işi deyip sövecek bilmiyorum belki döver bile beni . annem de bundan korkuyo. ben önceden anneme dile getirdim evlendigime pisman oldum diye annemde baban beni mahveder sen yaptin diye dedi anneme bunu yapmak istemiyorum. bide bizimkiler şiddet aldatma gibi seyler olmazsa boşanmayı da kabul etmezler
Toplum böyle erkeklerle doluysa onlar düzelecek. Kadın bunu sineye çekip eve oturmayacak. Bu haddi burdan alıyorlar zaten. Karşıdaki medeni bi adam gibi oturup konuşmaktan bahsediyorsunuz. Ne kadar iyi niyetlisiniz. Mağara çizimleriyle ya da dumanla anlatsa daha çok ulaşır adama dedikleri. İyi namusuna laf eden eve hapsetmeye çalışan adamla evli kalmaya devam etsin, araba kullanması bile yasak. Üstelik çocuk yapmayın demişsiniz siz de bizim gibi ama bu olaydan 1 gece önce bile korunmamış. Bu adama bağlanacağı bi pranga daha gelmesin hayatını kurtarsın diye uğraşıyoruz moralini bozmaya çalışmıyoruz toplu hald
Toplum böyle erkeklerle doluysa onlar düzelecek. Kadın bunu sineye çekip eve oturmayacak. Bu haddi burdan alıyorlar zaten. Karşıdaki medeni bi adam gibi oturup konuşmaktan bahsediyorsunuz. Ne kadar iyi niyetlisiniz. Mağara çizimleriyle ya da dumanla anlatsa daha çok ulaşır adama dedikleri. İyi namusuna laf eden eve hapsetmeye çalışan adamla evli kalmaya devam etsin, araba kullanması bile yasak. Üstelik çocuk yapmayın demişsiniz siz de bizim gibi ama bu olaydan 1 gece önce bile korunmamış. Bu adama bağlanacağı bi pranga daha gelmesin hayatını kurtarsın diye uğraşıyoruz moralini bozmaya çalışmıyoruz toplu halde.
bunları boşa yazıyoruz zaten arkadaşımÖzür dilese affedeceksiniz yani?
Şu cümlenin hangi anlamlara geldiğinin farkında değil misiniz siz?
Değilseniz ben yazayım sizin için.
1. Enişten baldızına göz koyacak biri.
2. Enişten sana hamle yaparsa karşılık verirsin, namussuzsun.
3. Sen karşılık vermesen bile sırf yalnız kaldığınız için enişten sana saldırabilir ama sen bunu bana söylemezsin.
4. Sen benim malımsın ve bir erkeğin yalnız kalınca seni kullanıp kullanmadığını asla bilemem. O yüzden malımı başkasıyla yalnız bırakamam.
5. Herhangi bir yerde herhangi bir kadını taciz edebilirim. Bunun önündeki tek engel ortamdaki diğer insanlar.
Eşiniz dümdüz sorunlu biri.
Kendisi haftada birkaç gün akşamları arkadaşlarıyla dışarıya çıkarken size "Ben evde yokken yalnız kalamazsın, laf söz olur, anneme git otur" diyen biri.
Adam sizi duyguları, aklı fikri olmayan bir eşya yerine koyuyor.
Ve emin olun kendisi sizi 56734 kişiyle aldatıyordur. Hiç şaşmaz bu.
Siz de gidin uslu uslu kayınvalidenizde oturun, sizi sevsinler diye kendinizi paralayın.
anne olmak istediğim için cocuk yapmayi cok istiyorum ama artik oyle degil gerçekten böyle bir ortama cocuk dunyaya getirmek istemiyorum bu konuda kararliyim. eşimi de oyle affetmek falan affedilcek.bi mevzu degil. ama boşanıp eve dönemiyorum eşimle evliligime devam etmek istemiyorum böyle arada sıkışmış durumdayım. daha yeni kendi öz annem aradı ve bana yalvardı yastık değişir kader değişmez diyip alttan almami istedi nolur kavga edip daha da büyütme diyip üzüldü. yani kendi ailem bile bana bu kadar deger verilmemesine katlanmami istiyo. çünkü onlara göre evlilik boyle bisey hep kadının katlanmasi gereken bisey. mutsuzluk yuvasi. simdi.ne yapabilirimbunları boşa yazıyoruz zaten arkadaşım
S SevgiSevgi38 önceki konularından da anlaşıldığı üzere deli gibi çocuk yapmak istiyor
aileye kendini sevdirmeye çalışıyor
bu konu ne ki hiçbişey
sinirlenir sonra söner maalesef
işler çığrından çıkar o zamanBen olsam enişteme de söylerdim. Sana da sapık muamelesi yapıyorlar, derdim.
yok ya baksana ömür boyu böyle saçmalıkları alttan al dur nereye kadar. sadece cesaret edemiyorum arkamda gözü yaşlı annemi bırakmak istemediğim için. çok günah olduğu için de korkuyorum. ama içimden bi ses bi gün olucak diyoHerkes o kadar yüklenmiş ki, bu gidişle intihar falan edeceğim demiş. Moral vermeye, aklını başına toplamasına yardımcı olmaya çalışalım bence.