- 8 Mart 2023
- 1.086
- 126
-
- Konu Sahibi SevgiSevgi38
kayinvalidemi aradim durumu anlattim simdi. bizim erkekler kiskanç oyle demese yi olurmuş ama erkek işte ofkelenmis ondan sakin kalınca geri söner o keşke annen gile anlatmasaydin durumu aramizda cozerdik dedi. her seye alindigimi alindigimda cok belli ettigimi hemen suratin düşüyo falan dediEşinizin ailesi sapık. Sapık insanların sizi hatalı bulması çok mu önemli?
Böyle bir adamla niye evlendiniz? Kendisi ablanıza ne gözle bakıyorsa artık, eniştenizin de size arabada bir şey yapacağını düşünüyor. Annenizle ablanızla yanlışlıkla yalnız kalsa ne yapacak kim bilir. Midem bulandı gerçekten.
Kendinizi ve ailenizi böyle bir tipten kurtarmanız gerekirken karşısına geçip açıklama yapmanızı hayretle okudum.
babaya yansitmiyoruz yoksa çok büyür her sey annemgil yansitmiyoBabanız eşinizle konuşmayı denedi mi hiç
o da ayrı bir konu ortak altinlarimizla ve kayinbabamin destegiyle araba aldık. ehliyetim de var kullanmayida cok istiyorum. ama esim ona da izin vermiyo. kadin araba kullanir mi tabi dimi ahh ahh kendime yazik etmisim valla yazikTaksi parası koysa yada araba çekse haklı mı olcak daha kabul edilebilir bir durum mu olcak
şiddet uygulamaz ama dışlanmak ayıplanmak istemiyorum beni hakli görsünler sevsinler destek olsunlar istiyorum. cesaretsizlik korku var icimde korkuyorumEşinizin babasının zihniyeti niye umrunuzda ki? Siz yetişkin bir bireysiniz. Kanunen size kimse karışamaz çalışma konusunda. Bu ekonomik şiddettir ve boşanma nedenidir. Siz kararlı olun. Eşinizi ve ailenizi çok takıyorsunuz. Onların baskısına boyun eğiyorsunuz. Sokakta kalmazsınız merak etmeyin. Kararlı olun, çalışın. Ne yapacaklar, öldürecekler mi sizi bu yüzden? Eşiniz şiddet uygulayabilir mi böyle bir durumda?
Eşiniz nerelio da ayrı bir konu ortak altinlarimizla ve kayinbabamin destegiyle araba aldık. ehliyetim de var kullanmayida cok istiyorum. ama esim ona da izin vermiyo. kadin araba kullanir mi tabi dimi ahh ahh kendime yazik etmisim valla yazik
kirsehirEşiniz nereli
Namusunuza iftira atılmasını da mı kabul etmezler? Yaşınız kaç bilmiyorum, evde baba baskısı görüyordunuz herhalde , evliliği kurtuluş sandınız ama evlilik bir kurtuluş yolu değildir, babanız ve abiniz evliliğinize karşı çıkmış siz buna rağmen evlenmişsiniz, keşke babanızın karşına evlilik için değil çalışmak için dikilseydiniz çalışmak için dik dursaydınız, belki döver diyorsunuz şiddeti asla ama asla savunmuyorum lakin yerinizde olsam böyle çirkin zihniyetli bir kocayla yaşamaktansa boşanıyorum deyip baba evine döner babamın laflarını sineye çekerim daha iyi, bir işe girersiniz çalışmaya başlayınca babanızın da ağzı kapanır.öyle değil. babam çok menfaatci söven kaba birisi. eger ben bosanmak istedigimi soylersem . annenle ikiniz yaptiniz bu işi deyip sövecek bilmiyorum belki döver bile beni . annem de bundan korkuyo. ben önceden anneme dile getirdim evlendigime pisman oldum diye annemde baban beni mahveder sen yaptin diye dedi anneme bunu yapmak istemiyorum. bide bizimkiler şiddet aldatma gibi seyler olmazsa boşanmayı da kabul etmezler
babam calismama bisey demezdi evde baskı altindaydim baski altinda da büyüdüm. işimde iş ortamim iyi değildi arkadaslarimla aram bozulmustu hep böyle hep bunalim halindeydim. evlenirsem bi düzenim olur babam karisamaz abim karisamaz rahatca esimle yaşarım diye düşündüm. ama abimle babam haklilarmis keşke keşkee sözlerini dinleseydim. ben bile bile attim kendimi simdide cezasini cekiyorum belki de.daha çoook çekicem.Namusunuza iftira atılmasını da mı kabul etmezler? Yaşınız kaç bilmiyorum, evde baba baskısı görüyordunuz herhalde , evliliği kurtuluş sandınız ama evlilik bir kurtuluş yolu değildir, babanız ve abiniz evliliğinize karşı çıkmış siz buna rağmen evlenmişsiniz, keşke babanızın karşına evlilik için değil çalışmak için dikilseydiniz çalışmak için dik dursaydınız, belki döver diyorsunuz şiddeti asla ama asla savunmuyorum lakin yerinizde olsam böyle çirkin zihniyetli bir kocayla yaşamaktansa boşanıyorum deyip baba evine döner babamın laflarını sineye çekerim daha iyi, bir işe girersiniz çalışmaya başlayınca babanızın da ağzı kapanır.
Savunma şekliniz de yanlış, ortada savunulacak bir şeyde yok aslında ama enişteniz sapık mı? Sapık olmadığına göre ön koltukta da oturursunuz sohbet de edersiniz ayrıca arabada çocukların olması da şart değil, enişte baldızını eve bırakabilir, ikisi yanlarında kimse olmadan yolculuk yapabilir.ben de bunu dedim esime ben baska yabanci bi erkegin arabasina binsem haklısın ama o benim enistem ve araba yanina ön koltuğa bile oturmadim yanımda 2 tane çocukla arkada oturdum. ablan ya da baban da binseydi diyo
kayinvalidemi aradim durumu anlattim simdi. bizim erkekler kiskanç oyle demese yi olurmuş ama erkek işte ofkelenmis ondan sakin kalınca geri söner o keşke annen gile anlatmasaydin durumu aramizda cozerdik dedi. her seye alindigimi alindigimda cok belli ettigimi hemen suratin düşüyo falan dedi
offf maalesef haklisinizÇocuk da düşünüyormuşsunuz. Yapın yapmayın demek haddime değil ama kız çocuğunuz olursa namus sorunu yaşayacaksınız bilginiz olsun, ha erkek olursa da babası gibi sizin kelimelerinizle "kötü zihniyetli" olacak ama göze almışsınız bunları zaten
evlendigimiz ilk aylarda yasaktı taksiye binmek falan onda da akrabalarim elalem gorse ne der diyodu sonra ben konusa.konusa artik bisey demiyo kendi diyo bazen taksiye bin diyeTaksiye binmenize izin var mı? Ya da minibüste son kalan yolcu olunca hemen iniyor musunuz? Yoksa eşinizin sapıklığı aile bireylerine özel mi?
yok canim ozur falan dilemicem. ben kendimi haklı buluyorum esimin ozur dilemesi lazim.İyi özür dileyip barışın o zaman.
Biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz
Sizin eşiniz ve ailesi gibi kişiler yüzünden diğer kadınlar çekiyor resmen ama siz açıklama yapıp bir de üstüne bu adamı baba etmek istiyormuşsunuz. Yazık kendinize hiç değer vermiyorsunuz.evlendigimiz ilk aylarda yasaktı taksiye binmek falan onda da akrabalarim elalem gorse ne der diyodu sonra ben konusa.konusa artik bisey demiyo kendi diyo bazen taksiye bin diye
bunu sık demeye başladim gerçekten ben bir ömür nasıl geçiricem. keşke böyle şeyler yapmasa esim onu seviyorum. ama hayatim olumsuz etkileniyoÇirkin zihniyetli eşinizle bir ömür paylaşabileceğinize inanıyor musunuz ? İnanmıyorsanız henüz ortak bir çocuğunuz da yokken; ne yapacağınıza karar vermelisiniz.
fikirlerinize ihtiyacım var. eşimle kavga ettik ve moralim sıfır. dün annemlere ablamgil geldi şehirdışından ben de anneme geçtim. eşimde bana dediki eve gelirken otobüsle gel enisten falan birakmasin dedi. tamam dedim tam otobüs saatine göre hazirlandim çiktim dışarı babam ablam göndermedi beni enişten bıraksın dedi ben yok diye ısrar ettim babam da kızdı bana bırakiversin ne var ne yok yok diyosun diye. tam o sırada da diyemedim ki esim istemiyo diye. tabi sonra esim eniştemin beni bıraktığını duyunca kıyamet koptu. bu arada araba 2 tane küçük yaşta yegenim ve ben arkada oturduk.
benim aileme ve bana göre bunda bir sey yok ama esim ailesine ters neymis ablanda binseymis ablamda hasta bu arada . o zaman baban da binseymis. ya ne alaka diyorum arabada enistenin bisey yapmadigini nerden biliyim falan dedi. sinirlerim çok bozuk. enistem asla oyle bi insan degil 13 yıldır içimizde ve ben bekarken kaç kere kaldim ablamlarda
bu durum ailelere sirayet edecek simdi ve esimin ailesi beni hatali bulacak. nasil bi tepki gostermeliyim bana yardimci olun lutfen
bu arada daha yeni annemle de gorustum. esimle konusacagini söyledi . keske otobusle gitseydin dedi. ben de biz ne yanlis yaptik onlar yanlış dusunuyo dedim . Off Allahim delirecem
babaya yansitmiyoruz yoksa çok büyür her sey annemgil yansitmiyo