- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.190
-
- Konu Sahibi SevgiSevgi38
Herkesin amacı boşandıktan sonra birini bulmak değil. Hayat bu değil, illa kocaya gerek yok bu hayatta var olmak için.Evet her kararın ortak alındığı ama sadece kadınların istediğinin olduğu bir evlilik herksin istediği birşey. Ben herşeyin gayet farkındayım kocama hak vermemin sebebi ise benim de ona olan güvenimin hemen gelişmemesi. Yani bu karşılıklı birşey anladınız mı. Kimse mükemmel bir hayat yaşamaz herkesin hayatında eşiyle bir dönüm noktası olur . O dönümü geçene mutlu son geçemeyene ise yapacak birşey yok Allah daha iyileriyle karşılaştırsın diyicem de , gelen gideni aratır diye bir laf var. İnşallah herkes boşandıktan sonra daha iyi birilerini bulur
Sizin gibilerin Karadenizli olması gerek işte. Örneğin o coğrafyada, o kültürde yetişen zor şartlarda çay toplayan,üretime katkı sağlayan kadınların kimseye eyvallahı olmuyor. Kadın tarla,bağ ve bahçede çalışarak bile tek başına çocuklarını büyütebiliyor çünkü içindeki gücü,potansiyelini biliyor. Benim ailemdeki hiçbir kadın 3 yıl ailesiyle görüşmesine izin vermeyen adamı kapısının önüne paspas diye koymaz. Mısır tarlasına korkuluk bile yapmazlar. Ağaç kovuğundan çıkmadım senden önce de bir hayatım,ailem var diye resti çekerler. Herkes sizin gibi kocamda,kocam diye tutturmuyor. Kendi kocalarına özne, yüklem,ünlem içeren cümle kuramayan insanlar burada bize laf yetiştiriyor ya en çok ona gülüyorumEvet kendiniz diyorsunuz kötü birşey görmediler. Ama ya görselerdi bunu hiç düşündünüz mü . Herkesin hayatı mükemmel olmaz. Her kadın damarına basıldımı fırtına gibi eser bunun için karadenizli olmaya gerek yok.
Bosanirsaniz dururlar. Aileniz arkanızda olmazsa ne olacakmis? Belki engellemek isterler , boşanma derler ama çıkıp gitseniz kapıya mi koyacaklar? Gelinlikle çıktın kefenle gelirsin mi diyorlar? Siz bosanın bakın nasıl mecburen duruyorlar. Yok öyle dünya bu adamla çocuk da yapmayın lütfen.bana bile iftira atıyo cogu zaman. gerçekten ne yapicagimi bilmiyorum. korkuyorum bosanmak istiyorum ama ailem arkamda durmaz. nasıl ne yapicam ya
Yani bir Rizeli olarak mesajınızın altına imzamı atarım. Bu kadar iyi ozetlenebilirdi.Sizin gibilerin Karadenizli olması gerek işte. Örneğin o coğrafyada, o kültürde yetişen zor şartlarda çay toplayan,üretime katkı sağlayan kadınların kimseye eyvallahı olmuyor. Kadın tarla,bağ ve bahçede çalışarak bile tek başına çocuklarını büyütebiliyor çünkü içindeki gücü,potansiyelini biliyor. Benim ailemdeki hiçbir kadın 3 yıl ailesiyle görüşmesine izin vermeyen adamı kapısının önüne paspas diye koymaz. Mısır tarlasına korkuluk bile yapmazlar. Ağaç kovuğundan çıkmadım senden önce de bir hayatım,ailem var diye resti çekerler. Herkes sizin gibi kocamda,kocam diye tutturmuyor. Kendi kocalarına özne, yüklem,ünlem içeren cümle kuramayan insanlar burada bize laf yetiştiriyor ya en çok ona gülüyorumBu gücünüzü ve çenenizi sıkıyorsa kocanıza gösterin de size o sıkıyönetim uygulasın artık bir 3 yıl daha ailenizle görüşemezsiniz. Bana cevap vermek için de kocanıza sorun ıslak imzalı belge bekliyorum. Kocanızın ıslak imzalı belgesi,hükümdarlık tuğrası olmadan maazallah bana cevap vermeyin.
Benimde sizden tek boşanmayı bu kadar normalleştirmeyin. Yoksa her kocasıyla kavga eden kadın boşanmak isteyecektir.Çok fazla düz bakıyorsunuz. İnsan zaten güveniyorsa evlenir. Güvenmiyorsa evlenmemeli. Mesela eşinizi 4. yılda ikna eden ne oldu? Siz nasıl oh tamam buna güvenirim evleneli şu kadar yıl oldu ama olsun diye karar verdiniz? Güvenemediğiniz adamla neden evlendiniz mesela? Neyse ben daha fazla cevap veremeyeceğim. Geleneksel kadın - erkek rollerine sıkı sıkı bağlısınız laf anlatmak için daha fazla enerji sarf etmek istemiyorum. Siz mutluysanız ne âlâ ama bunu güzel bir şey gibi insanlara anlatmayın sadece temennim .
Size ne ki bundan? Kocasıyla kavga eden her kadın boşanırsa ne olur ki?Benimde sizden tek boşanmayı bu kadar normalleştirmeyin. Yoksa her kocasıyla kavga eden kadın boşanmak isteyecektir.
boşanmak isiyorum ama ailem arkamda durmaz. abimle babam zamaninda bu evlilige onay vermemislerdi. mahvederler beni. calistirmiyolarda hiç bir güvencem yok cesaretim yok napicami bilmiyorum
Bir de böyle zihniyetli bir hasta adamdan kurtulmak yerine doğurmaya mı çalışıyorsun? PEShayir hicbirsey olmadi daha önce. mesela kayinbabam asla gelinini alıpda arabayla bir yere goturmez ya yanonda eşi olacam ya da oglu taksiye.binmemize falan kızarlar. sürekli eş dost elalem görse ne der dusuncesindeler
Bazı şeyleri anlatamıyoruz ben bıraktım. Yani kavga var bir de kavga var mesela. Zamanında ayrılmadığı için hayatı mahvolan binlerce kadın var ama anlatamazsin. Bizi de bosandirma tarikatı zannediyorlar. Sirtimizda cubbelerimiz karanlık bir odada "kaç kadın bosandirdik bugün" diye çetele tutup ayin yaptığımızı düşünüyorlar. Mesela kocalara laf yok. Erkektir yapar, yuvayı da dişi kuş yapar zaten. Erkek kuş çükünü getirdiği için başka bir vasıf aranmaz. Evliliği koruyan, devam ettiren, her türlü sorumluluğu alan kadın olmalıSize ne ki bundan? Kocasıyla kavga eden her kadın boşanırsa ne olur ki?
kocamı seviyorum ama huyunu sevmiyorum davranışlarını düşünce tarzini sevmiyorum bana deger vermeyisi falan. boşanma aşamasına geldik o da kafasina koymuş artik. annem çok üzülecek içim de cok buyuk sıkıntı olustu moralim çok bozukSon günlerde kullanılan en kilişe cümle ailem arkamda durmaz. Sadece konunuzu okumak bile ailenizin arkanızda duracağı ipuçlarını yakalmak için yeterli. Gayet sizinle iletişimde olan bir aileniz var. Hatta sizi düşünüp evlenmenize karşı bile çıkmışlar. Boşanmamak için türlü yalan ve bahaneler uydurmanıza hiç gerek yok. Buradaki insanların aklıyla da dalga geçmeyi bırakın. Bütün bunlara rağmen "ben kocamı seviyorum boşanmak istemiyorum deseniz"gayet anlarız.
Ayyy bana daral geldi ne bekliyorsunuz hala anlamadım.eşim sürekli yapmadigim ya da soylemedigim şeyleri soylemisim gibi iftiralar atıyo.napıcam yaa
benden vazgeçmiş senden tamamen soğdum artık umrumda degilsin falan diyo.
annem bugün kızımı niye aglatiyosun üzüyosun diye mesaj atmis. sonra.annemi arayip bagirmis telefonda Allahim ben bunlari hakedecek.ne.yaptim ya
defalarca dedim ya hehe diyip kestirip atıyo. bence beni sevmemiş hiç böyle şeyler bahanr edip yanina iftiralari da katip bosanmayi istiyo gibi geldi banaAklından her ne geçiyorsa ne eniştem ne de ben öyle insanlar degiliz. Ha bu tavrını devam ettirip bana kötü yakıştırmalar yapmaya devam ettiğin sürece aynı davranışı sende aramaya başlayacağım yani milkete yan gözle mi bakıyorsun diye sorgulamaya başlayacağım haberin olsun. /// BUNLARI DEMEK COK MU ZOR?
duygusal anlamda çöküşteyimAyyy bana daral geldi ne bekliyorsunuz hala anlamadım.
ayrilik surecine giriyoruz ve korkuyorum içimde kocaman bir sıkıntı. moralik sıfırBir de böyle zihniyetli bir hasta adamdan kurtulmak yerine doğurmaya mı çalışıyorsun? PES
konuştuk 8 ay kadar o dönemlerde de belli etmisti kendini ama ne kadar aptalsam artık babamla abim karsi cikmasina ramen evlendim kendim ettim kendim buldum bu mutsuzlugu.hakediyorum demek kikonuşmadınız mı görücü usulu mu evlendiniz ay bu nasıl paradoks