kızlar acil bakın çok kötüyüm

Bu övülecek birşey değil farkındaysanız konuda dayak değil. Lütfen dediğimi anlamadan yorum yapmayın.
Annelerimiz nasıl durmuş diyorsunuz ben de cevap veriyorum. Böyle durmuş, sindirilerek, baskılanarak. O dönemle bu dönem bir değil tabii ama o kadarını ayırt etme becerisi herkeste olmuyor, haklısınız

İyi sizde o zaman eşinizin haberi yokken gecenin bilmem kaçlarına kadar dışarıda gezin . Demekki sizin eşiniz medeniyetli biri . Kesinlikle hiçbir problem çıkarmayacaktır.
Gezerim gezmesine, kimse karışamaz da konumuz gece gezmek değil aileye gönderilmemek. İkisini aynı kefeye koyan bir kafanız var!

Eğme git boşan o zaman hemen kocandan. Böyle rezillik kabul edilemez annelerimiz nasıl durmuş çok merak ediyorum.😏😏
Benim babam da dedelerim de böyle dağ ayısı tipler değil. İkisi de teyzelerimi halamı okutmuşlar hepsi hemşire, doktor vs. Anneannem öğretmen emeklisi, annem hemşire. Hepimiz özgürce kendi hayatlarımızı inşa edebildik yani şükür. Kısacası kötü misal emsal olmaz. Her şeyin iyi örneği varken bayılıyorsunuz kötü örneklerle hayatlarınızı karartıp bunu normalleştirmeye. Siz 1800lerdeki büyük ninelerinizin hayatını yaşamaya devam

Annenizin zamanıyla sizinki bir değil farkındaysanız. Zaman ilerliyor, bakış açıları değişiyor ve toplum da her anlamda ilerliyor. Annenizin çektiğinin aynısını çekecekseniz ne anlamı kalır toplumsal ilerlemenin? Ölümüne evli kalmak mıdır amaç? İsterse s.çsın ağzıma ama ben evli kalayım, çünkü annem de evli kaldı😡 Kafa bu yani😡 Kocamdan boşanıyorum şu an, doğrudur ama evlendiğimde aileme göndermemek gibi aşağılık bir girişimde bulunsaydı o gün tazminat davası açarak boşanırdım. Bu yaptığını da ona maddi manevi ödetir, bir daha da kimseye yapmamak için tövbe etmesini sağlardım.
Evet bende bunu anlatmaya çalışıyorum o zaman la bu zaman bir değil ama kadınlar elde ettikçe doyumsuzlaştı. İstiyorsunuz ki kocam bana kul köpek olsun sizin aklınız eşitlikten değil kocanız kendinize köle yapmakta. Eşitlik böyle olmaz tamamı

Hangi kafayı yaşıyorsun bilmiyorum ama aynı durumları yaşadığından eminim ve aynı şekilde kıkını çıkarmadığınıda biliyorum.
Herkesin ailesi sizin gibi değil önce bunu bir kabul edin. Benim annem yazları kendi köyüne gider 2,3 ay kalır. Biz evde babamla idare ederiz. Bir gün annemin ailesine gitmek için babamdan izin aldığını görmedim. Ben köye tatile gidiyorum der haber verir hatta babam biletini kendisi alır. Otogara kendi elleriyle bırakır, eve gelir. Teyzemgile gittiğimizde babam olmasa bile yatılıya kalırız. Şimdiye kadar babamın enişteyi kıskandığını bir kez görmedim. Tam aksine kayınçolar birlikte mangala gider. Benim baba tarafım 9 kardeş,anne tarafım 7 kardeş. Bir kez olsun kimse kimsenin baldızı,eniştesini kıskanmadı çünkü şüpheli bir şey hiç olmadı. Psikolojisi sağlam bir insan durduk yere aile üyelerini kıskanmaz,bu çok hastalıklı bir düşünce. Bu arada her aile ataerkil de değil. Benim baba tarafım Karadeniz kökenli. Karadenizde kadınlar fırtına gibi esiyor. Evi,çekip çeviren kadınlar, erkek yanlış yapınca gayet de kök söktürüyorlar. Herkes pasif,silik bir tip değil,kendinizle karıştırmayın.

Evet bende bunu anlatmaya çalışıyorum o zaman la bu zaman bir değil ama kadınlar elde ettikçe doyumsuzlaştı. İstiyorsunuz ki kocam bana kul köpek olsun sizin aklınız eşitlikten değil kocanız kendinize köle yapmakta. Eşitlik böyle olmaz tamamı
Sanırım erkeksiniz.

Eşiniz o 3 yıl içinde anne tarafıyla görüştü mü? Görüştüyse eşitlik yok demektir

Igrenclik sadece yaptiklari esinizin ailesininde esinizinde zihniyeti bozuk ne demek arabada ne yaptigini nerden bileyim bu nasil bir sacmalik igrence düsüncedir,anlarim dini olarak düsünür istemez ona göre ama önlemeni alir size bir araba alir ne enistenize nede baska bir aracla gittme mecburunda kalmasiniz bu durumda yok ailesi duysa ne olur ki yanlis birsey yapmadiniz ki sizin icinde gayet normal o sizin enisteniz arabasinla sizi eve getirdiyse ne olmus yani bunlari onlara söyliceksiniz bukadar basit gem küm yaparsaniz üzerinize daha fazla gelirler

Hangi kafayı yaşıyorsun bilmiyorum ama aynı durumları yaşadığından eminim ve aynı şekilde kıkını çıkarmadığınıda biliyorum.
Dünya sandığınızdan çok farklı bir yer. Bir hemcinsimin bu şekilde rencide edilmesine kızıyor ve üzülüyordum ama asıl üzülmem gereken şey yaşadığınız vahim durumun farkında bile olmayışınızmış. Daha fenası içten içe adama hak veriyorsunuz. Evet bana güvenmemekte haklı, ben olsam ben de güvenmem kadın dediğin öyle ortamlara gönderilir mi diye düşünüyorsunuz. Kadın dediğin dizini kırar koca sözünü dinler. Falan filan neyse halinizden memnunsanız bize laf düşmez elbet.
Biz sizin düşmanınız değiliz. Sadece gözünüzü açın, siz bireysiniz özgür iradenize kimse karışmasın diyoruz. Evlenmeden önce babanın evlendikten sonra kocanın güdümünde iradesiz canlılar değiliz biz. Kadınız ve güçlüyüz. Bunun farkında olun sadece. Bu eşlerinizin boğazına bastırıp istediğiniz her şeyi söke söke alın kendinize kul köle edin demek değil. Her kararın ortak alındığı, birbirine saygı ve sevgi duyulan mutlu bir yaşam sunmalı evlilik. Bunu sağlamıyorsa da evlilik olmamalı.

Gezerim gezmesine, kimse karışamaz da konumuz gece gezmek değil aileye gönderilmemek. İkisini aynı kefeye koyan bir kafanız var!
Farkındaysan asıl konu aileye gönderilmemek değil yaptığım yorumu at gözlüğüklerinizle okumayın

Dünya sandığınızdan çok farklı bir yer. Bir hemcinsimin bu şekilde rencide edilmesine kızıyor ve üzülüyordum ama asıl üzülmem gereken şey yaşadığınız vahim durumun farkında bile olmayışınızmış. Daha fenası içten içe adama hak veriyorsunuz. Evet bana güvenmemekte haklı, ben olsam ben de güvenmem kadın dediğin öyle ortamlara gönderilir mi diye düşünüyorsunuz. Kadın dediğin dizini kırar koca sözünü dinler. Falan filan neyse halinizden memnunsanız bize laf düşmez elbet.
Biz sizin düşmanınız değiliz. Sadece gözünüzü açın, siz bireysiniz özgür iradenize kimse karışmasın diyoruz. Evlenmeden önce babanın evlendikten sonra kocanın güdümünde iradesiz canlılar değiliz biz. Kadınız ve güçlüyüz. Bunun farkında olun sadece. Bu eşlerinizin boğazına bastırıp istediğiniz her şeyi söke söke alın kendinize kul köle edin demek değil. Her kararın ortak alındığı, birbirine saygı ve sevgi duyulan mutlu bir yaşam sunmalı evlilik. Bunu sağlamıyorsa da evlilik olmamalı.
Evet her kararın ortak alındığı ama sadece kadınların istediğinin olduğu bir evlilik herksin istediği birşey. Ben herşeyin gayet farkındayım kocama hak vermemin sebebi ise benim de ona olan güvenimin hemen gelişmemesi. Yani bu karşılıklı birşey anladınız mı. Kimse mükemmel bir hayat yaşamaz herkesin hayatında eşiyle bir dönüm noktası olur . O dönümü geçene mutlu son geçemeyene ise yapacak birşey yok Allah daha iyileriyle karşılaştırsın diyicem de , gelen gideni aratır diye bir laf var. İnşallah herkes boşandıktan sonra daha iyi birilerini bulur

Tam 1 yıl düşündüm, taşındım; ölçtüm biçtim. Kimse boşanmak için evlenmez. En sonunda bu kararı verdim. Ama şunu anlamadım biliyor musun? Bu konu nerden bana geldi? Ben size toplumun yapısını söylüyorum. Hemen tu ka ka diyorsunuz. Bu toplumda hala kadınlarla el sıkışmayan erkekler varsa, toplum sorunludur. Ben Ayşe'nin, Zeynebin yahut Elif'in gerçeklerini söylüyorum, bunun neyi yanlış.

Canım ummadığın taş baş yarar hesabı düşün bu devirde babana bile güvenmeyeceksin , hele erkek kısmına ben çok güveniyorum dersen olan sana olur hiçbir zaman güvenme sürekli arkasını kolla yoksa elinden gittiğinde benim kemalim yapmaz der kalırsın ortada.
Boşan demiyorum aslada demem ama güveniyorum diye de bu kadar serbest bırakma. Hiç ummadığın zamanlarda al eline telefonu. Bende senin dediğin gibi düşünürdüm eşim yapmaz daha yeni evliyiz birde 5 aylık gitmiş eski sevgilisine yazmış . Delirdim ortalığı karıştırdım. Benim kocam birde rahat o rahatlığı insanı çileden çıkartır ben seni üzecek birşey yapmam deyip durdu tam çıldırmalık güvenme kardeşim güvenme yoksa olan sana olur kendi içinde kendini yer durursun.
Bu sizin eski bir mesajınız. Kocanız sizi ailenize bile göndermediği zamanlarda eski sevgilisiyle yazışmış. Müthiş bir kocanız var. Kendisi her şeyi yapsın ama size yaptırmasın. Siz ondan daha müthişsiniz, siz de ona hak verin. O size 3 yıl sonra güvenmiş güya, siz ona yaptığından sonra güvenebildiniz mi? Yoksa erkeğin elinin kiri, babam da anneme yaptı mı dediniz?
Bende aynı senin gibiydim ilk zamanlarda her dediklerine sustum ufacık şeyleri abarttılar ağlaya ağlaya odama çekildim. Adım sulu göz oldu. 4 senenin sonunda ki benliğimle eklenen nur topu gibi Bi sinir krizi oldu. Ve artık ağlayamıyorum bile. Bir tek kızımla beraber olunca ben kendim olabiliyorum onun hariçinde ki herkese kapalı benliğim.
Bu da 15 Aralık 2023 mesajınız. Yaşadıklarınız sizi ne hâle getirmiş. Bir de çok mutluyum yazmışsınız şu anki konuda üstteki mesajlarda. Hangisisiniz? Mutlu mu mutsuz mu? Yoksa tuhaf zihniyetinizi savunmak maksatlı mı ben kocamla mutluyum yalanlarını savuruyorsunuz?

Benim babam da dedelerim de böyle dağ ayısı tipler değil. İkisi de teyzelerimi halamı okutmuşlar hepsi hemşire, doktor vs. Anneannem öğretmen emeklisi, annem hemşire. Hepimiz özgürce kendi hayatlarımızı inşa edebildik yani şükür. Kısacası kötü misal emsal olmaz. Her şeyin iyi örneği varken bayılıyorsunuz kötü örneklerle hayatlarınızı karartıp bunu normalleştirmeye. Siz 1800lerdeki büyük ninelerinizin hayatını yaşamaya devam
Çünkü sizin yaşadığınızı herkes yaşamıyor. Bunu bir anlasanız . Evet iyi örnekler var ama Türkiye in genelinin kötü örneklerle dolu olduğunu düşünürsek kimse iyi örnekleri görmez hatta nerdeyse duymaz bile .

Evet her kararın ortak alındığı ama sadece kadınların istediğinin olduğu bir evlilik herksin istediği birşey. Ben herşeyin gayet farkındayım kocama hak vermemin sebebi ise benim de ona olan güvenimin hemen gelişmemesi. Yani bu karşılıklı birşey anladınız mı. Kimse mükemmel bir hayat yaşamaz herkesin hayatında eşiyle bir dönüm noktası olur . O dönümü geçene mutlu son geçemeyene ise yapacak birşey yok Allah daha iyileriyle karşılaştırsın diyicem de , gelen gideni aratır diye bir laf var. İnşallah herkes boşandıktan sonra daha iyi birilerini bulur
Çok fazla düz bakıyorsunuz. İnsan zaten güveniyorsa evlenir. Güvenmiyorsa evlenmemeli. Mesela eşinizi 4. yılda ikna eden ne oldu? Siz nasıl oh tamam buna güvenirim evleneli şu kadar yıl oldu ama olsun diye karar verdiniz? Güvenemediğiniz adamla neden evlendiniz mesela? Neyse ben daha fazla cevap veremeyeceğim. Geleneksel kadın - erkek rollerine sıkı sıkı bağlısınız laf anlatmak için daha fazla enerji sarf etmek istemiyorum. Siz mutluysanız ne âlâ ama bunu güzel bir şey gibi insanlara anlatmayın sadece temennim bu.

Herkesin ailesi sizin gibi değil önce bunu bir kabul edin. Benim annem yazları kendi köyüne gider 2,3 ay kalır. Biz evde babamla idare ederiz. Bir gün annemin ailesine gitmek için babamdan izin aldığını görmedim. Ben köye tatile gidiyorum der haber verir hatta babam biletini kendisi alır. Otogara kendi elleriyle bırakır, eve gelir. Teyzemgile gittiğimizde babam olmasa bile yatılıya kalırız. Şimdiye kadar babamın enişteyi kıskandığını bir kez görmedim. Tam aksine kayınçolar birlikte mangala gider. Benim baba tarafım 9 kardeş,anne tarafım 7 kardeş. Bir kez olsun kimse kimsenin baldızı,eniştesini kıskanmadı çünkü şüpheli bir şey hiç olmadı. Psikolojisi sağlam bir insan durduk yere aile üyelerini kıskanmaz,bu çok hastalıklı bir düşünce. Bu arada her aile ataerkil de değil. Benim baba tarafım Karadeniz kökenli. Karadenizde kadınlar fırtına gibi esiyor. Evi,çekip çeviren kadınlar, erkek yanlış yapınca gayet de kök söktürüyorlar. Herkes pasif,silik bir tip değil,kendinizle karıştırmayın.
Evet kendiniz diyorsunuz kötü birşey görmediler. Ama ya görselerdi bunu hiç düşündünüz mü . Herkesin hayatı mükemmel olmaz. Her kadın damarına basıldımı fırtına gibi eser bunun için karadenizli olmaya gerek yok.

X