• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızkardeşimin dolabında gebelik testi bulduk

bende arkadaşlara katılıyorum okula sorulacaksa rehberlik öğretmeniyle de konuşabilirsiniz ama telde olabilir isim vermeden öğrencinizi açığa çıkartmayın eğer böyle bişi yoksa sonradan kardeşinizi küçük düşürmüş olmazsınız.

okula sormadan önce bir kere daha düşünün derim.sonuçta okulda dağıtılmamışsa okuldakilerinde kulağına gidecek böyle birşey. yanlış yapmış olsa bile o senin kardeşin başkasına duyurmadan halledin bu olayı diye düşünüyorum...bir arkadaşı için almış verene kdr siz görmeyin diye saklamış olabilir ama kendisi içinde almış olması gibi bir ihtimal var tabiki.bence bu durumdada doktora götürmeniz çok yanlış olur .bu onu çok olumsuz etkileyebilir.kendisinin güven duyup anlatabileceği bir ortam oluşturmanız gerekiyor. düşünün ki böyle birşey yapmış.ve etrfaında tehditler savruluyo okula sorcam,seni doktora götürcem,bundan sonra görürsün sen vb bu durumda asla itiraf etmiycektir ve sizin kesin olarak öğrenceğinizi anladığındada mutlaka bu durumdan kurtulmak için başka yol seçecektir.Allah korusun neler duyuyoruz..evet kabullenilmesi zor bir durum ama iş işten geçtikten sonra karşı tarafı daha kötü şeyler yapmaya sürükleyecek bi tutum sergilenmemesi gerektiğini düşünüyorum

Kardeşinizin yaşı küçük,yanlış yapma ihtimali çok yüksek.Büyük ihtimal 50 Tl yi o aldı ve inkar etti.Bu durumu inkar ettiğine göre gebelik testini de okuldan verdiler demesi çok normal.Geçen yıl verilen test neden hala dolapta üstelik itinayla korunan kilitli bir dolapta?Aradan 1 yıl geçmiş önemsemeseydi atar giderdi.Diğer arkadaşların dediği gibi nerde görülmüş lisede gebelik testi dağıtıldığı?Büyük ihtimal sakin görünmeye çalışıyor biraz da gamsız olduğunu söylemişsiniz.Bence annenizden önce kardeşiniz gelirse eve ve yalnız kalırsanız ona okulu aradğını ve geçen yıl hiç gebelik testi dağıtılmadığını söyleyin.Ama bunu söylerken inandırıcı olun.Derdi neyse ablası olarak sizinle paylaşabileceğini anlatın ona.İnşallah yanlış birşey yapmamış,biz yanılıyoruzdur.

yanlış ne önerdim söyler misiniz?

kimseyi muhattab bulamıyorsunuz biri muhattab olunca bütün siniriniz ondan çıkartıyorsunuz.

mesajlarımı bile okuduğunuzdan şüpheliyim..

keşke bana yaklaştığınız gibi yaklaşsaydınız tacizcinize belasını bulsaydı.
burada derins arkadaşımıza saldırmanın ne alemi var evet lise çağındaki kızlar ilşki yaşamazlar kandırılırlar ve taciz edilirler
her zaman kendisi mağdur kadınların yanında olmuştur sorumluluk sahibi ve idaalist biridir egolarının peşinde koşacak biri asla değildir
burada asıl problem aile arasındaki iletişimsizlik anne abla kardeş 3 üde bayan ama gizlice para alınıyor test alınıyor böyle ise iletişim problemi var demektir her evlat sıkıntısını ailesine anlatabilmeli suçlanmaktan korkmadan...

zaten problem yalan konuşması değilki yalan konuşsa ne olur iş işten geçtikten sonra önemli olan neden alma gereksinimi duydu ..

bizde okul okuoz okulda öyle bişey olmaz dağıtılmaz. annen okula gitmesin bence sonuçta hocalarına karşıda mahcup olmasın en iyisi senin gidip konusman

Doktora götürmeyin.. Bu kadar kolay mı ya o çocugun psikolojisi ne hale gelir. Siz kendinizi düşünün aileniz sizi zorla doktora götürse ne hissederdiniz.

İlk cinsel deneyimini yaşadıysa da kendi söylesin doktordan öğrenince elinize ne geçicek anlamıyorum.
İlla bi doktora götürücekseniz başka şeyleri bahae edip psikologa goturun rehberlik etsin ona..

hımm bi kız 18 i geçtiyse zaten götüremezsiniz doktora ki, reşit sayılır adli bir emir olmadıkça doktor onun kontrolünü yapamaz (ama tanıdık doktor olur zorla baktırırsınız onu bilemem)

kızlar annem testi atmamaış hemen baktım poşetinde son kullanma tarihi 2011.10.01 yazıyor lütfen hemen cevap lütfen

Son düzenleme:
doktora goturmek simdilik bir cozum yolu gibi gorunmuyor, zorlamaniz halinde gururu incinecek, tavir alacak, psikolojisi alt ust olacaktir. okula gidip arastirmak da bir sonuc getirmez uzun vadede biz bunu dagitmadik derlerse, ne olacak? ne ispatlayacaksiniz? okulda dustugu durum da onu okuldan sogutmaya yetebilir. korkutmadan konusmayi deneyin, eger boyle birsey yasamissa, bunu paylasmazsa ,sonuclarini anlatin ona,size guvenmesini saglamak yine sizin elinizde, sonucta onu bu kadar korkutup, herseyi sizlerden saklamasina sebep olan yine sizler olabilirsiniz.kolay gelsin ic kolay bir durum degil.

Kardeşinin rahat tavrı tuhaf...
Türkiye'de hiçbir lise dengi okulda gebelik testi dağıtılmaz...
Kimse bunu mantıklı bulmaz canım...
Başka birşey var...

kardesin dogru söylüyor herhalde cnm... bende simdi gebelik testlerime baktim bu sene almistim son kullanma tarihi 2013...
kardesininkinde 2011 yaziyorsa ozaman belki gercektende 1-2 sene önce almis olabilir :26:

18 yaşında olmayan ve ergenlik çağındaki öğrencilerin bulunduğu bir lisede kesinlikle Dağıtmazlar

Okul böyle bir sorumluluğu alamaz

Alsa bile öğrencilerden bir kaçı bunu velilere söylediklerinde veliler ben çocuğumu okula eğitim öğretim

alsın diye gönderiyorum sizse bu yaştaki çocuğa verdikleriniz ne diyeceklerdir...

Bu benim düşüncem ama kesinlikle okulda dağıtılacağını düşünmüyorum...

yenii bu teest ozmann çünkü 2yıl önce verseydi okulu son kualnama tarihii en son 2010 da bitmesi gerekkti maksiimum,,çok iy etmiş bak atamaışş anneniz :74:

kardesin dogru söylüyor herhalde cnm... bende simdi gebelik testlerime baktim bu sene almistim son kullanma tarihi 2013...
kardesininkinde 2011 yaziyorsa ozaman belki gercektende 1-2 sene önce almis olabilir :26:

ayyyy öyle mi oluyor gerçekten canım birden çok mutlu oldum ocağın 10una kadarmı 10.cu ayın 1 ne kadarmı orasını pek anlamadım

Son kullanma tarihiyle alakası olacagını sanmıyorum..Almıs ve saklamıs dıye dusundum ılk basta..
Okul asla dagıtmaz oyle bırsey..-ki hadi hayal edelim dagıttıklarını..boyle bırsey olsa kılıtlı yerde saklar mıydı...bence okuluna falan da gıtmeyın..cunku yuzde 100 ınanmıyorum okulun dagıttıgını...bari hocalara rezıl olmasın..bence yapacagınız en guzel sey arkadasca konusmaya calısmak ama anlasılan o ki asi biri..verecegı cevabı tahmın ettınız..ondan soyluyorumm..
valla bılmıyorum ama annenızı ıkna edın de babaya asla soylemesın :S

yenii bu teest ozmann çünkü 2yıl önce verseydi okulu son kualnama tarihii en son 2010 da bitmesi gerekkti maksiimum,,çok iy etmiş bak atamaışş anneniz :74:

yeni mi
2 yıl değil geçen sene verdiler demiş ama son kullanma tarihi 2011.10.01 ise bu sene alınmış olabilirmi gerçekten

Back