• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızkardeşimin dolabında gebelik testi bulduk

Konu açıldığından beri konuşulan tek şey;

O genç kızın,testi nerden idrak ettiği!

Bir adım ötesine gidilmemiş konuda..

Yahu birşeyler yaşamıştır yada yaşamamıştır.Bir şekilde

eşyalarının arasına konmuştur test..

Biraz daha geniş kapsamlı düşünseniz daha iyi olmaz mı?

Asıl önemli olan bu genç kızın dünyasında neler olup bitiyor!!!

Şimdiye kadar yaptığı yanlışlar,belki yapacaklarından çok daha hafif!

Bence aileniz arasında bir toplantı düzenleyin,herşey için geç olmadan..

okula gidip bu konuyu irdelemekle hayatınızın hatasını yaparsınız çünkü bizde geçtik bu yollardan ve ben ortaokulda olduğumu hatırlıyorum lise bile değil bir kız vardı öğretmenlerden biri öpüşürken yakalamıştı odada ve öğretmen yakaladığı halde bütün okula duyurmuştu yani bi şekilde ve kız düşünün adı hamile o..u neye çıkmadıki 1 haftaya kalmaz okulu bıraktı yapcak başka bişeyide yoktu. okulda ne olursa olsun asla gizli kalmıyo hele bu tarz konular . giderseniz onu sadece kaybedersiniz..

Dünden beri konuyu sessizce takip ediyorum.. Kızkardeşinize çok acıdım ..
Nasıl bir aileye sahip bir genc kız ..
Annesi gebelık testını buluyor , bagrış çağrış oluyor cocuk yalan yada doğru bırseyler soyluyor
Sonra anne ve abla yas tutuyor, ya kızımız cınsellık yasamıssa dıye ..

Anlayamıyorum Nasıl bukadar uzak olabılrsınız kardesınızle ..
Daha bırtane yazı okuyamadım konu sahıbınden : Kardeşimin iç alemı acaba nasıl
neler dusunuyor yada ne sıkıntısı olabılır dıye ..
Aksıne : Allahım bıze oyle seyler yasatma bılmem ne gb yazılar okuyorum sasırdıkca sasırıyorum..
doktora goturme dusuncesı , okuldakı hocalara sorma dusuncesı bılmem ne ?
yahu kardesınızı ceksenıze karsınıza , tutsanıza onun ellerınden sarılsanıza kardesınıze ve samımı , sıcak bır dılle sorsanıza ne yasayıp yasamadıgını .. ona guven duygusunu vermıs olsaydınız sımdı boyle karın ağrısı cekıyor olmazdınız .. siz ne kadar iyi bır aılemız var desenizde kardeşinizle yasadıgınız su durumdan aıle ıcındekı kopukluklar gorulebılıyor ..
Yarın annenızın ve sızın ınanmak ıstemedıgı o gercegı ogrenıceksınız . Hıcbır lısede h.testi dagatılmaz .. bu cok net .. Pekı yarın napıcaksınız okuldan donuşte ? bısey Olmussa ne yapacaksınız ?

çok haklısınız..dünden beri en az 5 kez söledim okulda çalışıyorum bu tarz bişeyin dağıltılması mümkün değil diye ama faydasız...hala öle olduğunu ümit ediyolar...bende 17 yaşında bi kız çocuk annesiyim onun nelerden nasıl etkilenebiliceğini bildiğim için konuyu açanın kardeşinin dr.götürülmesinin ailesiyle arasında uçurumlar açacağını sölediğim halde hala dr dan bahsediliyo..aile için önemli olan çocuğun psikolojisi ve toplumdaki yeri ne kadar önem taşıyo tartışılır...yazık :(

merhabalar gercekten uzucu bir durum fakat sucu ailede buluyorum yanlis anlamayin siz kardesinizi bir kenara cekip sormak yerine yok doktora goturecez yok okula soracaz bence hic okula sorup kendinizi rezil etmeyin asla okulun dagittigini dusunmuyorum alip karsiniza konusmak yerine gezmeye cikmasina izin vermisiniz neden verdiniz neden boyle sacma bir yalan uydurdu once kizi cok serbest birakmis baska arkadaslarda falan kalmasina izin vermissiniz simdide yanila yakila napcaz diyosunuz ne diyim Allah yardimciniz olsun umarim hamile degildir cok buyuk bir sorumluluk

burda bukadar yazılana cevap verinceye kadar konuşmak daha mantıklı olsa gerek..bizle konuştukarını canı kanı olan kardeşiyle konuşmak nekadar zor olabilirki

Konu açıldığından beri konuşulan tek şey;

O genç kızın,testi nerden idrak ettiği!

Bir adım ötesine gidilmemiş konuda..

Yahu birşeyler yaşamıştır yada yaşamamıştır.Bir şekilde

eşyalarının arasına konmuştur test..

Biraz daha geniş kapsamlı düşünseniz daha iyi olmaz mı?

Asıl önemli olan bu genç kızın dünyasında neler olup bitiyor!!!

Şimdiye kadar yaptığı yanlışlar,belki yapacaklarından çok daha hafif!

Bence aileniz arasında bir toplantı düzenleyin,herşey için geç olmadan..

yok aile az kalır
tüüm köy toplansınlar
ya kız zaten söyleyecek olsa söylerdi

ben olsam sonuna kadar inkar ederdim.kızda öyle yapmış
belki merakttan almıştır
bizde ortaokuldayken meraktan orkid getirip,reklamlrda ki gibi mavi boya dökmüştük:9:

gebelik testi bu kıza aitse veya değilse siz bunu okulda gidip hocalara sorsanız yada ablaya bilmemkime sorsanız tabiki bu durum çok ilgi çekecek ve birşekilde yayılacak.kardeşinizin o testle bir bağlantısı olmasa bile (mesala bir arkadaş için veya saçma bir takıntı yaptı vardır böyle obsesif durumlar) kardeşinizin adı çıkmayacak mı?daha lise çağında gebelik testlerine sarılmış bir kız olarak onun geleceğini mahvetmeyecek misiniz?

nasıl bir ablasınız annesiniz ya?millet böyle bir olay olsa bile örtbas eder çaktırmaz kimseye.siz yayma derdindesiniz,o kızı bunalıma sokma derdindesiniz.haa çok zorunuza gitmiş siz yemek yerken onun normal olması.anormalleşse kafayı yese layıkını bulmuş olacaktı içiniz ferahlayacaktı.

bunun derinliklerinde kardeşini kıskanan ve annesini fişekleyen bir abla olmasın sorgulayın bir kendinizi.siz ablasınız bu kız sizin omzunuzda ağlamak sizinle dertleşmek isterdi.ama siz buna layık olamamışsınız.

canım merak ettımde son durum nedir aılecek nasıl bı karar verdınız neler oldu sıkıntının necıtesını merak ettım umarım son durumu bızımle paylaşırsın inş sıkıntının sonucu ferahlık olur

yok aile az kalır
tüüm köy toplansınlar
ya kız zaten söyleyecek olsa söylerdi

ben olsam sonuna kadar inkar ederdim.kızda öyle yapmış
belki merakttan almıştır
bizde ortaokuldayken meraktan orkid getirip,reklamlrda ki gibi mavi boya dökmüştük:9:

Olabilir neden olmasın ki?
Büyük hatalar yapıp,dönüşü olmayan yollara gireceğine
köyü toplasınlar,bir çare bulsunlar daha sağlıklı..:27:

Ben aslında kk da bu kadar vakit kaybedip,bazı şeylere geç kalındığı için öyle bir yaklaşım göstermiştim..:44:

Aslında abartı olmuş haklısınız:23:

Kesinlikle karşıt görüş tepkiyle karşılık vermeyin kardeşinize. Aksi halde sizden daha uzaklaşır ve işler daha çok karışır. Ablası olarak siz yanında olduğunu gösterin. Yumuşak başlı davranın. Çünkü ergenlik psikolojisi çok karışık bir kavramdır. Her söylediğinizi düşmanıymışsınız gibi algılayabilir. Mümkün mertebe sıkmadan hareket edip, size açılmasını sağlamanız gerekiyor. ' sorup soruşturacağım, müdüre soracağımdan ' gibi tepkiler işi içinden çıkılmaz hale getirebilir. Dikkatli olmanızda fayda var. Tabi ki okulda gebelik testi dağıtılmaz, bu da sıkışıp söylediği bir yalan. Çok üzerine gitmeyin. Destekleyici davranın.

yok aile az kalırtüüm köy toplansınlarya kız zaten söyleyecek olsa söylerdi ben olsam sonuna kadar inkar ederdim.kızda öyle yapmışbelki merakttan almıştırbizde ortaokuldayken meraktan orkid getirip,reklamlrda ki gibi mavi boya dökmüştük

merakdan veyahutta cahıllıkden sonucda ortada şüpheli bı durum var bu durumda ole basıte alınacak bı durum degıl gebelık testınden bahseıyoruz bence buda merakdan alınıpda posetının dahı acılmadan dolapda saklanılacak bısey degıl benım aklıma dahada kotusu gelıyor ama ısde zaten bı cok kısı ablanın ustune gıdıyor bu durum normal olmadıgı ıcın bı an once ole yada boyle ortaya cıkması lazım kızkardes ıstedıgı akdar ınkar etsın ınat etsın bence aıle bu durum mutlaka bı acıklama ıstemesı gayet normal

bence annen okula gitmesin, dağıtılmıyor çünkü bu tür testeler veya ben duymadım enazndan. okula gitmek sadece işleri daha da kötüleştirir. öğretmenleri, arkadaşları bu durumu öğrenir ve biçok dedikodu çıkar. hatta artık okula bile gitmek istemeyebilir. doktora götürmek de yanlış bence.
bence kardeşinize eğer gerçekleri anlatmazsa babana söyleyeceğinizi söyleyin. yine de ısrar ederse git ve babana herşeyi anlat. çünkü bu bence küçük bir mesele değil...
umarım herşey çözülür

kesinlikle okula gitmeyin.okulda hiçbirşey saklı kalmaz.geçmişte bende böyle bir hata yaptım. korktum hemen erkek arkadaşım 3 tane test aldı eczaneden.birini yaptım.ama sonradan öğrendim ki testin işe yaraması için adetin gecikmesi gerekiyormuş.ben geri kalan testi evde sakladım.adet düzenlizliğim olduğu için ilk testi adetim geçtikten 2-3 gün sonra yapıp attım.diğer testi de adetim geçtikten bir hafta sonra yaptım.bu arada bir yandan da gebelik çıkması durumunda parayı nerden bulacağımızım planını yaptık.ve ben tüm bunları malesef utanarak söylüyorum ki 17 yaşında yaptım.üstelik ailem psikoloji üzerine eğitim almış kişiler.kesinlikle benim bu durumumu anlamadılar.insan ergenlik döneminde herşeyi tam olarak düşünemiyor.derslerinin iyi olması sizi kandırmasın.benim derslerim de çok iyiydi.ama ailemin anlayamadığı bambaşka hayatım vardı.şu anda bir lisede öğretmenim.şanşlıydım ki cinsel birliktelik yaşadığım kişiyle evliyim şu anda.ikimiz de gençlik yıllarımızda böyle bir hatayı nasıl yaptığımızı üzülerek anarız.sizlere tavsiyem kesinlikle kızlarınıza yakın olun.her dediğine inanmayın.gizlice takip edin.benim ailem de benimle çok konuşurdu.ben öyle uyuturdum ki onları şimdi hatırladıkça içim sızlıyor

yok aile az kalırtüüm köy toplansınlarya kız zaten söyleyecek olsa söylerdi ben olsam sonuna kadar inkar ederdim.kızda öyle yapmışbelki merakttan almıştırbizde ortaokuldayken meraktan orkid getirip,reklamlrda ki gibi mavi boya dökmüştük

merakdan veyahutta cahıllıkden sonucda ortada şüpheli bı durum var bu durumda ole basıte alınacak bı durum degıl gebelık testınden bahseıyoruz bence buda merakdan alınıpda posetının dahı acılmadan dolapda saklanılacak bısey degıl benım aklıma dahada kotusu gelıyor ama ısde zaten bı cok kısı ablanın ustune gıdıyor bu durum normal olmadıgı ıcın bı an once ole yada boyle ortaya cıkması lazım kızkardes ıstedıgı akdar ınkar etsın ınat etsın bence aıle bu durum mutlaka bı acıklama ıstemesı gayet normal

yahu yapmayın etmeyin
poşetini bile açmamış,demek ki kendisine değil bi arkadaşına almış
hadi fesat düşüneym azcık.yakın tarihte planlanan bi sevişme için aldı diyelim:44:
ne olacak.kız her durumda inkar edecek
benm ablam böyle yapsa varya-ki yapmaz- ben söylemezdm
evet konusahibi suçlu,iletişim kurmamış
testin fotosunu bile koymuş:86:
sonra konuyu kapayın kardeşim kkda olduğumu biliyo

ba ba baaa
herkese söyleyecekler aama kkda konuşulmasın

kk da konuşulmasını istemez tabi.kendisini eleştirdik ya kardeşi de görecek çünkü bunları.asın kesin hemen kontrole götürün desek özellikle okuttururdu.

Back