Kızımın okuldaki problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Offfff
Okul diye nereye gittiniz derken? sınavla girilen İstanbul’un göbeğindeki bir Anadolu İmam Hatip Lisesine gittim, diyanetin yetiştirdiği meb in görevlendirdiği öğretmenlerden hayatımın dersini aldım, İslamiyet ne değildir islam a nasıl zarar verilir sapkınlık nedir nasıl uygulanır yeterli donanımı olmayan kendini korumayı bilmeyen çocukların beyni nasıl yıkanır insanlar nasıl uydurma bir dine inandırılır insanlar nasıl Müslüman olduklarını zannederken dinsizleştirilir öğrencilere nasıl şiddet uygulanır erkek öğretmenler kızlar tuvaletinin kabinlerine içeride kızlar hacetlerini görürken nasıl kapıyı tekmeyle açarak dalar erkek öğretmenler kız öğrencilerin başörtülerini nasıl çekiştirerek açar bu ve daha nicelerini bizzat öğrendim.
O çok güvenilen diyanetin yetiştirdiği öğretmenlerin Adnan Oktar kitapları dağıttığı Fethullah Gülen cemaatine üye topladığı vehhabiliğin son hak din olarak lanse edildiği bir “dini eğitim veren” okulda okudum. Tek eksik tecavüzdü. Onu da Adnan Oktar a kapılanlar okul dışında yaşıyordu zaten.
Şimdi söyler misiniz dini ve dünyevi eğitim verilmesi gereken, ailelerin bu beklentiyle çocuklarını güvenip yolladığı bu okulda hangi dinin eğitimi verilmiş? Siz böyle bir din duydunuz mu?
Hala benim İslam düşmanı olduğumu mu düşünüyorsunuz? Benim düşman olduğum şey İslam değil

Eğittikleri eğitmenlere güvenmiyorsunuz ama diyanetin okullarına güveniyorsunuz öyle mi
Eğittiği görevlendirdiği denetlediği öğretmenler (elbette hepsi değil) böyleyse bu insanların görev aldığı okullara neye güvenerek çocuğunuzu yollayacaksınız? Kime emanet bu çocuklar? Hangi beklentinizi karşılayacak bu eğitmenler?

Ben tarikat nedir cemaat nedir gayet iyi biliyorum. Elimi kolumu sallayarak bir tarikata girerim zira onların misyonu öğretmek teşvik etmek yol göstermek, talep edene kapılarını açmak yaşam biçimleri. Amaçları yalnızca kendilerini kurtarmak değil inançlarını şahsi bazda öğrenmek ve uygulamak değil. Tarikat bir yoldur, isteyen el pençe divan yürür isteyen elini kolunu sallaya sallaya.
Bakın siz sonuna kadar haklısınız..tek cümlesinde eksin yok.benim çocuğum disleksi ve orta okul öğrencisi dun öğretmeni angut beyinsiz özürlü mal demis.bir anne olarak canımın nasil yandığını tahmin nile edemezsiniz.Kizilan nokta ne biliyirmusunuz sanki normal lise ortaokul kreş her taraftaki öğretmenler mükemmel verilen eğitim davranış yaklaşım mükemmel sadece diyanete bağlı kısım sıkıntılı.bizimde şiddetle karşı çıktığımız bu.
İşini ciddiyetle yapmayan ve her çocuğa verilen zarardan kişi kurum yer farketmeksizin karşıyım ben kendi adıma.
Ki konu sahibinin bahsettiği ogretmene de cunku işini hakkıyla yapmiyor.ama diyanetin ana okulu küçümseme si cok yanlis ..çünkü çok güzel bir eğitimi var.yanlis öğretmen sadece

Hakaretinize karşılık vermeyeceğim. Saldırgansınız fazlasıyla. Yazdıklarınızı bir okuyun. Konudaki baş saldırgan sizsiniz.

Şuradaki lafınızdan dolayı ben de hoşlanmadığım durumdan bahsettim. Bu sitedeki klasik dini konulardaki rutinden. Genel düşüncenizden bahsetmişsiniz, herhalde burada savunanlara demediğinizi varsaydım. Sizin inancınıza mı laf söyledim? Belki de anlama kıtlığım (!) olup buradakilere nefreti kustuğunuzu anlayamamışımdır ve haliyle siz de yazdığımı sadece size yazdığımı düşünmüşsünüzdür.

Ayrıca ilk başları okuyunca da din düşmanlarının üslubuyla yazmışsınız. Belki öfkenizden dolayıdır sadece.
Ben hala din düşmanı olduğuma dair bir kanıtınızı göremedim
Koyulaştırdığınız cümle küçücük çocuklara tecavüz edenlere kurulmuş bir cümle burada çok haklısınız demeniz gerekmiyor mu? Ben buradakilere neden nefret kusayım hanımefendi buradakiler mi çocuklara tecavüz ediyor din öğretiyoruz kisvesi altında İslamiyetten koparıyor? Ben de buradayım dimi
Bir kuruma güvenmemek kurumun yanlışlarını söylemek kuruma karşı uyarmak din düşmanlığı mı oluyor?
Hakaret etmedim etmem de o sizin yorumunuz

Şimdiden biraz uzun ve karışık gelebilir kısıra bakmayın.
Kızım haziranda 5 yaşına girecek. Kızım 3 yaşında anaokuluna gitmişti. O zamanlar tuvaletini yeni öğrendiği için çiş problemi vardı. Bir de biz gece bezlemesine devam ediyorduk. Gece bezlemesini bırakınca, doktorda kızınız sağlıklı , idrar yolu enfeksiyon sorun yok deyince sanırım biraz da psikolojik bir daha okulda altına kaçırmadı. Taki bu okula başlayana kadar.
Bu sene imkanımız olmadığı için özel anaokuluna veremedik. Diyanete bağlı anaokuluna verdik. Bu okulda tek şart tuvalet eğitimini almış olmasıydı.Normalde tuvaletini kaçırmayan Kızım bu okulda bazen bir damla(normalde hiç olmazdı) bazen de altına kaçırma oldu. Birkaç sefer üst üste olunca öğretmeni doktora, psikoloğa götürün okula biraz ara verin dedi. Olmazsa okulla ilişiği bitireceğiz dedi. Ben dediğini yaptım. 15 gün ara verdim. Bende devlete gittim ama özel psikoloğa devam etmemiştim.20 aralıktan taki 2. Dönem başlayana kadar sorun olmadı. Okul başladı ilk 2 gün sıkıntı yok. Sonra 3 gün altına kaçırınca öğretmen yine geldi. Yine ara verin ve birkez daha altına yaparsa kaydını sileceğim dedi.
Cuma günü okuldan çıktık. Cumartesi kızımı gezdirdim eve geldik bir türlü uyumuyor. Kızım biranda beni ve kerim akif altına işlediğimiz için öğretmen okuldan attı.dedi. (kerim akifte sünnet olana kadar kızımdan daha da fazla altına işemiş ama öğretmen ona hiç kaydını sileceğim yada ara verin dememiş velisi ile konuştum.O da bir gün altına kaçırmış aynı hafta) birde kızım sınıftaki en yakın arkadaşının kendisine amongus diye birşeyden bahsettiğini ve oyuna döktüğünü ve çok korktuğunu ağlatarak söyledi. Amongus ne dediğimde katil , insan yakalıyor ve öldürüyor dedi. Bu yüzden bazen tuvalete giderken korkuyorum dedi. Bunu çocuğun annesine söylediğimde ben suçlu oldum. Bunda korkulacak birşey yokmuş. Çok da korkunç bir oyun değilmiş. Şuan öğretmen de normal olduğunu korkulacak nirşey olmadığını ve kızımın altına kaçırmasınjn bu olmadığını söylüyor. Tek neden o değildir ama benim çocuğum neden bunlara maruz kalıyor. Neden anormal olan ben oldum. Kafayı yemek üzereyim. Konu çok farklı yerlere gitti. Öğretmenle oturmuşlar bir güzel dedikodu mu yapmışlar. Öğretmenle Mehmet diyeyim annesi konuşurken başka bir velide girmiş herşeyi anlattı. Ben de kızdım hem arkamdan konuşmuşsunuz arada laf taşıyorsun birde bana olayları büyütme diyorlar. Ne yapacağım bilmiyorum
Neden anormalsiniz biliyor musunuz? Çocuğunuzu, mis gibi devletin pedagojik formasyon almış, ÜNİVERSİTE mezunu , Okul Öncesi Ögretmenli'ği bölümlerinden mezun olmuş öğretmenlerine değil de , böyle adını öğretmen kisvesi adı altında kendini birşey zanneden( ki eminim ki öğretmen değildir ) kişi ve kurumlara emanet ettiğiniz için. Bir kere hiçbir öğretmen çocuk altına kaçırdı diye veliyi çocuğun kaydını silmek ile tehdit etmez . Onu doğru kurumlara yönlendirir altında yatan nedeni bulmaya çalışır ve yardımcı olur . Saçmalıklar silsilesi . Böyle yerlere hala çocuklarınızı emanet edebiliyorsunuz ya birşey demiyorum. Yapılan muamele insanlık dışı.Size değil o masumlara yazık

Zaten diyanete bağlı taşeron bir yer ise muhtemelen usulsüzlük vardır . Şikayet ederim dediğiniz an tutusurlar. En azından öğretmenin tavırları düzelir
Diyanete bağlı taşeron değil resmi bir yer. Gönderipte memnun olanda çok kişi var. Fiyat düşük olmasından dolayı da tercih ediliyor. Tarikatlarla alakası yok. Yine de imkanım olsa özele göndermeyi isterdim.

Diyanete bağlı taşeron değil resmi bir yer. Gönderipte memnun olanda çok kişi var. Fiyat düşük olmasından dolayı da tercih ediliyor. Tarikatlarla alakası yok. Yine de imkanım olsa özele göndermeyi isterdim.
El kadar çocuk ayda yılda bir defa altına kaçırdı diye çocuğunuza psikolojik sorunlu etiketi yapıştıran,sizi de kaydınızı silerim haaa diye tehdit eden,eğitimden ve çocuk psikolojisinden zerre kadar anlamayan bir kurum. Bence bu cümlem yeterli,anlamak için.

Hiç şaşırmadım Diyanet 2 yıllık çocuk gelişimi bölümü mezunu olanları ana okulu öğretmeni diye çocukların başına koyuyor sizde sorun yok hanımefendi çocuğunuzda da yok sorun o yaklaşımdaki henüz öğretmen olmamış eğitici konumundaki kişide hiç profesyonel değiller günlerinizi heba etmeyin okula vermeden önce de bir araştırın.

Haftada 3 gün çiş kaçırma çok fazla. Kim olsa kabul etmez. Sizinde dediğiniz gibi bu okullar özellikle tuvalet eğitimi tamamlanmış öğrenci kabul ediyor. Sadece öğretmenin tutumu yanlış. Dedikodu filan. Hiç hoş değil.
Bence bu sene ara verin.

Normal okullar vok mu harikulade efendim hic bir kötülük yaşanmıyor mu yok mu.bu kadar carptirilmasi cok insafsızca.
Diyanet 2 yıllık çocuk gelişimi mezunlarını anaokulu öğretmeni olarak koyuyor bu kurumlara olmaz bu yanlıştır İlahiyat ve Çocuk Gelişimi mezunu olmanız yeterli onların kurumlarında eğitim yapmak için ama olmaz

El kadar çocuk ayda yılda bir defa altına kaçırdı diye çocuğunuza psikolojik sorunlu etiketi yapıştıran,sizi de kaydınızı silerim haaa diye tehdit eden,eğitimden ve çocuk psikolojisinden zerre kadar anlamayan bir kurum. Bence bu cümlem yeterli,anlamak için.
Doğru diyorsunuz ama okula başlarken tek şart buydu tuvalet eğitimi tam olması. Bende kızım psikolojisi bozulmasın, özele de gönderme imkanım yok diye gerekli doktor ve devletin psikoloğa götürün devam ettirdim. Sosyal bir çocuk evde bizimle değil, okulda arkadaşları işe vakit geçirmek istiyor. Bir de benim evim bodrum kat evde biraz bunalıyor. Balkon yok birşey yok. Hava güzel olursa hep dışarı çıkarırım, hiç evde durmam ama 2 yaşında oğlumda var onu da düşünmek zorundayım.

Arkadaşlar amaç çocukların küçük yaşta belli görüşte olması olmasa devlet bu kurumları desteklemek yerine bağımsız anaokulu kreş açardı. Herkes yararlanırdı. Hala okul öncesi kurum çok az, çalışan kadınlar özele mahkum. Bu politikayı da desteklemeyin yani

Haftada 3 gün çiş kaçırma çok fazla. Kim olsa kabul etmez. Sizinde dediğiniz gibi bu okullar özellikle tuvalet eğitimi tamamlanmış öğrenci kabul ediyor. Sadece öğretmenin tutumu yanlış. Dedikodu filan. Hiç hoş değil.
Bence bu sene ara verin.
Ama sınıfta ondan daha çok işeyen çocuk varmış. Kızım anlatınca haberim oldu veliyi arayıp teyit ettim. Çocuk sünnetten sonra çok yapmamış ama öncesinde okuldan alın diye konuşma kesinlikle olmamış. Öğretmene bunu söylediğimde yanlış hatırlıyorum ben söyledim diyor.

Normal anaokulu konsepti. Normal anaokulunda olan etkinlikler var burda da. Ekstradan dua falan da var ama çok yüklenmiyorlar. Maddiyat olmadığı için sübyandan daha mantıklı gelmişti. Bir de 2 yaş oğlum var ailem de farklı şehirde onlar burda olsa bir şekilde destek olurlardı bana.
Anlamadığım nokta neden devletin anaokulu yerine diyanete gönderdiniz… orada çalışanlar öğretmen değil ki.

Doğru diyorsunuz ama okula başlarken tek şart buydu tuvalet eğitimi tam olması. Bende kızım psikolojisi bozulmasın, özele de gönderme imkanım yok diye gerekli doktor ve devletin psikoloğa götürün devam ettirdim. Sosyal bir çocuk evde bizimle değil, okulda arkadaşları işe vakit geçirmek istiyor. Bir de benim evim bodrum kat evde biraz bunalıyor. Balkon yok birşey yok. Hava güzel olursa hep dışarı çıkarırım, hiç evde durmam ama 2 yaşında oğlumda var onu da düşünmek zorundayım.
Bakın siz bile kendi çocuğunuzun farkında değilsiniz. Çocuğunuzun tuvalet eğitimi yoktur diyemeyiz birkaç defa altına kaçırdı diye. Bu ayrımı anlamıyorsunuz ve ister istemez okulu haklı buluyorsunuz. Ben bulamıyorum üzgünüm. Çocuk daha küçük. Altına kaçırdı diye psikolojik sorunu vardır diyemem. Böyle leş kurumlara çocuğunuzu emanet etmeyin.

Offfff
Okul diye nereye gittiniz derken? sınavla girilen İstanbul’un göbeğindeki bir Anadolu İmam Hatip Lisesine gittim, diyanetin yetiştirdiği meb in görevlendirdiği öğretmenlerden hayatımın dersini aldım, İslamiyet ne değildir islam a nasıl zarar verilir sapkınlık nedir nasıl uygulanır yeterli donanımı olmayan kendini korumayı bilmeyen çocukların beyni nasıl yıkanır insanlar nasıl uydurma bir dine inandırılır insanlar nasıl Müslüman olduklarını zannederken dinsizleştirilir öğrencilere nasıl şiddet uygulanır erkek öğretmenler kızlar tuvaletinin kabinlerine içeride kızlar hacetlerini görürken nasıl kapıyı tekmeyle açarak dalar erkek öğretmenler kız öğrencilerin başörtülerini nasıl çekiştirerek açar bu ve daha nicelerini bizzat öğrendim.
O çok güvenilen diyanetin yetiştirdiği öğretmenlerin Adnan Oktar kitapları dağıttığı Fethullah Gülen cemaatine üye topladığı vehhabiliğin son hak din olarak lanse edildiği bir “dini eğitim veren” okulda okudum. Tek eksik tecavüzdü. Onu da Adnan Oktar a kapılanlar okul dışında yaşıyordu zaten.
Şimdi söyler misiniz dini ve dünyevi eğitim verilmesi gereken, ailelerin bu beklentiyle çocuklarını güvenip yolladığı bu okulda hangi dinin eğitimi verilmiş? Siz böyle bir din duydunuz mu?
Hala benim İslam düşmanı olduğumu mu düşünüyorsunuz? Benim düşman olduğum şey İslam değil

Eğittikleri eğitmenlere güvenmiyorsunuz ama diyanetin okullarına güveniyorsunuz öyle mi
Eğittiği görevlendirdiği denetlediği öğretmenler (elbette hepsi değil) böyleyse bu insanların görev aldığı okullara neye güvenerek çocuğunuzu yollayacaksınız? Kime emanet bu çocuklar? Hangi beklentinizi karşılayacak bu eğitmenler?

Ben tarikat nedir cemaat nedir gayet iyi biliyorum. Elimi kolumu sallayarak bir tarikata girerim zira onların misyonu öğretmek teşvik etmek yol göstermek, talep edene kapılarını açmak yaşam biçimleri. Amaçları yalnızca kendilerini kurtarmak değil inançlarını şahsi bazda öğrenmek ve uygulamak değil. Tarikat bir yoldur, isteyen el pençe divan yürür isteyen elini kolunu sallaya sallaya.
Korkunçmuş cidden, şok oldum ve üzüldüm. 85/86 doğumlusunuz sanırım ki bir yerde 38 yaşımdayım demişsiniz (yanlış hatırlamıyorsam). Yaşımız birbirine yakın. O zamanları hatırlıyorum, İHL'ler için korkunçtu. Okulumun arka sokağında AİHL vardı, kapısında ve çevresinde devamlı polis arabası ve okula baskınlar. Hocaların da başörtü yasağını arkasına alıp köstek olacağını düşünmemiştim. O zihniyettekilerden de bir şey beklenmez. Aklıma intihar eden öğrenci geldi. Tercih zamanıma yakın gerçekleşmişti de babam istememişti yazmamı.

Hepsi aynı değildir tabii, size kötüsü denk gelmiş. Okuluma yakın olan yerdeki iyiydi mesela, sadece yasaklar yüzünden güvenlik güçleri zorluk çıkarıyordu. Yine bilindik başka bir AİHL'de kuzenlerim okumuştu. Hocaları kaliteliydi. Ama dediğim gibi birkaçı benim için şüpheliydi. Bu kadar şiddeti de beklemiyordum. Şimdi sıkar bunları yapmak ama zihniyeti değişmemiştir o öğretmenlerin.

Ayrıca İHLler diyanete bağlı değil, sadece uygulamalar için ortak işleyiş söz konusu. O yüzden berbat eğitim hayatınızdan dolayı diyaneti eğitim açısından en güvenilmez kurum diye lanse ettiniz diye tepki gösterdik.

Ama sınıfta ondan daha çok işeyen çocuk varmış. Kızım anlatınca haberim oldu veliyi arayıp teyit ettim. Çocuk sünnetten sonra çok yapmamış ama öncesinde okuldan alın diye konuşma kesinlikle olmamış. Öğretmene bunu söylediğimde yanlış hatırlıyorum ben söyledim diyor.
Size karşı tavır mı aldı acaba.
Dediğim gibi ara verin bence. Öğretmenin tutumu, davranışları çok yanlış. Size doğru düzgün yaklaşsa, iyi bir tutum sergilese bence konu buralara gelmezdi.
Kendinizi de kızınızı da yıpratmayın. Bu öğretmen ve burda ki yorumlar yüzünden de yanlış düşüncelere kapılmayın.
Daha iyi araştırarak iyi bir öğretmen bulabilir siniz.

Son düzenleme:
Anlamadığım nokta neden devletin anaokulu yerine diyanete gönderdiniz… orada çalışanlar öğretmen değil ki.
Aslında bu konuyu yukarıda anlattım 4 yaşında bizim buradaki ilkokılların anaokulu almadı.sadece 5 yaş alıyorlarmış. Dede torun diye biyer var oda ailem şehir dışında olduğu için 4 yaşındaki çocuğu tek kabul etmedi. Gönderebileceğim tek yer vardı oraya da araç yok. Yokuş yukarı hem bebek arabası hem kızım zor olur diye gidemedim. Yazın dahi arada 15 temmuz Bahçesine gittiğimizde anne yoruldum diyor. Buraya o yüzden götürdüm. En azından resmi bir yer diye düşündüm. Çok araştırdım ama esenlerde 4 yaşında devlete ait götürecek yer bulamadım

Öğretmen olmayabilir orada çalışanlar dikkat edin.

Bunlar görünen yüzü . İşin içinde diyanet olunca kocaman kırmızı bir soru işareti oluyor malesef vardır bir kusuru . Üzgünüm ama böyle . Çocuğunuz hakkında hayırlısı olsun .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X