- Konu Sahibi Kollektifbilinc
-
Niye sevmesin yahu ne yapmış kadın? Sınıf ödevini herkese birer birer yazmak zorunda mı, çok büyük beklenti içine giriyoruz bu öğretmenlerden:)yazık böylesi çocuğu okuldan soğutur eğitim alamaz. çocuk ömrünce sevmez
Kadın işini iyi yapıyorsa sürekli sizle iletişim halinde olmak zorunda değil .Evet çok haklısınız. Öğretmenimizin bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için kşmse mesai saatlerini aşmıyor ve çok mühim bşr durum olmadıkça arayıp yazmıyorlar bende dahil. Mühim durumlardada öğretmenimize yine ulaşamıyoruz. Dediğiniz gibi beklentiyi kaldırmalıyız belkide
Öğretmen değiştirmeye çalışın normalde çocuk biraz daha büyük olsa çok sorun olmaz ama birinci sınıfta öğretmen çok çok önemli. Tabi sınıfta kaç kişi var ve öğretmen hanım ne sıklıkla aranıyor bilmiyoruz. Şimdi ki veliler bizim zamanımız gibi değil. Herkes çocuğu ile çok ilgili çok takip ediyor herşeyi. Öğretmen biraz bunalmış da olabilir çok aranıyorsa. Derslerde nasıl çocuğunuz memnun mu ilerlemesi nasılMerhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
18 kişilik mi sınif ve bir mesaj yazmaya tenezzül etmeyen şımarık egosunun kölesi olmuş bir öğretmen.Sınıfımız 18 kişilik hocam. Öğretmenimizin hassasiyetini çok iyi biliyor ve anlıyoruz. Kendiside anne ve sorumlulukları var. Fakat öğretmenliğin beraberinde getirdiği sorumlulukları sizde biliyorsunuz. Velileri ekarte etmeye çalışarak sağlıklı bşr eğitim düzeni olulturulamazki çocuklar için
benim sorumluluğum hastalarımsa onun sorumluluğu da çocuklar. hasta her ayrıntıyı, her saniye ilgiyi bekliyor ve bunu vermek zorundaysak bizim de öğretmenden elbette bir beklentimiz olacak. bir öğretmenden ne bekleyelim peki?Niye sevmesin yahu ne yapmış kadın? Sınıf ödevini herkese birer birer yazmak zorunda mı, çok büyük beklenti içine giriyoruz bu öğretmenlerden:)
Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Beni okuldan soğutan ilkokul öğretmenimdi.Bir çocuğun başına gelebilecek en güzel şey iyi bir ilk okul öğretmenidir. İlkokul öğretmeni bunun gibi kendini bilmez birisiyse ömür boyu bunun eksikliğini hisseder. Çocuğuna değer veren kimse anlattığınız gibi tek vasfı diploma ve getirisi olan kişilere çocuk bırakmamalıdır. O kadar kendi olamamış o kadar ben merkezli ve egolu ki ne yapacağını şaşırmış. Bırakın kendi egosunda boğulsun. Siz değiştirin, çocuğunuza NORMAL bir ÖĞRETMEN bulun.
Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
[/QUOTE
Öğretmen haklı bence, sac ayağından bahsetmissiniz ama işinize geldiği gibi yorumlamissiniz. Sizin okula gidip yüz yüze görüşmeniz gerekir. Odev konusunda da çocuğunuzun arkadaşindan da öğrenebilirsiniz. Ya da muhakkak velilerin watsapp grubu oluyor. Sizin de vardır diye tahmin ediyorum. Oraya da yazabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?