- 25 Eylül 2019
- 20
- 16
- Konu Sahibi Kollektifbilinc
Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım