Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Kollektifbilinc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
20
16
Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım

Diğer velilere sorun sizde veya veliler bir grup yapın.bizim zamanımızda wp yoktu okula gidemezsek arkadaşımızı arar sorardık veya annemiz annesini arardı.kadının tarzı bu heralde toplu olarak bu şikayeti dile getirseniz belki işe yarar.en kötü ihtimal çocuğu almak ama bence buna değmez.hastayken çocuğun anne gel beni al demesi normal bence.

Vaktinde ucretli ogretmenlik yapmis, atanamamis bi ogretmen olarak soyluyorum ki ogretmen hakli. Onun mesai saati disinda her cocugun velisiyle tek tek gorusup dert anlatmak durumunda kaldigini dusunsenize, belki ailesiyle sorunu var belki esiyle, belki ki o gun mutsuz, belki saglik sorunu var bilemezsiniz. Fazla beklentiye girmeyin derim. Cocugunuza faydali oluyor mu dersleri nasil bu yonlerden degerlendirin derim.

Siz bana özelden yazın BEN gerek görürsem cevap yazarım diyor. Okul genelinde benşm sınıfım en başarılı olsun ben en iyi öğretmenim savaşı veriyor. Akademik eğitiminin taktir edilmesi için elinden gelem çabayı gösteriyo. Fakst sadece akademik başarı yeterli değilki

Öğretmen doğru söylüyor. Bir de verdiği ödevler belki fotokopi olur size nasıl verecek telefonla? Ayrıca 6 kişi gelmedi diyelim 6sının velisiyle konuştuğunu düşünün bu öğretmen nasıl dinlenecek? Başka türlü öğretmenler vardır mutlaka ama bu öğretmenin yaptığı çok gelmedi bana. Özellikle sınıf öğretmenliği çok yorucu ve yıpratıcı.

Öğretmen en doğrusunu yapıyo. Öbür türlü gece yarısı bile arayıp "hocam benginur beslenmesini yiyo mu??" Diye sorucak densiz veliler var. Mesaj atmışsınız haber vermişsiniz çocuğun okula gitmycegini neden geri dönüş yapmak zorunda ki? Kimse mesai saatleri dışındaki zamanını sizin keyfi istekleriniz için harcamak zorunda değil. Çocuğunuza ne öğretiyo siz ona bakin

Evet çok haklısınız. Öğretmenimizin bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için kşmse mesai saatlerini aşmıyor ve çok mühim bşr durum olmadıkça arayıp yazmıyorlar bende dahil. Mühim durumlardada öğretmenimize yine ulaşamıyoruz. Dediğiniz gibi beklentiyi kaldırmalıyız belkide

Sınıfınız kaç kişilik merak ettim. Ben de hoşlanmıyorum aranmaktan. Ama mesajlara mümkün olduğunca cevap yazmaya çalışıyorum. Ama üslup çok önemli veliler artık öğretmenle nasıl konuşulur bilmiyor. Emir verir gibi konuşmalar işimize karışmalar daha neler neler...

Öğretmen en doğrusunu yapıyo. Öbür türlü gece yarısı bile arayıp "hocam benginur beslenmesini yiyo mu??" Diye sorucak densiz veliler var. Mesaj atmışsınız haber vermişsiniz çocuğun okula gitmycegini neden geri dönüş yapmak zorunda ki? Kimse mesai saatleri dışındaki zamanını sizin keyfi istekleriniz için harcamak zorunda değil. Çocuğunuza ne öğretiyo siz ona bakin
Evet var öyle veliler ama biz veliler olarak oturup konuştuk içimizde öğretmeni saçma sapan konularla sıkacak bşr veli yok. Ve konuda rahatsızlık vermemek adına kimse öyle arayıp rahatsız etmiyor. Sorun öğretmenle telefonda konuşup konuşmamakta değil. Öğrenciyle alakalı istişare yapamamak. Mühim konularda bşle veliyi muhatapa almaması aslında

Sınıfınız kaç kişilik merak ettim. Ben de hoşlanmıyorum aranmaktan. Ama mesajlara mümkün olduğunca cevap yazmaya çalışıyorum. Ama üslup çok önemli veliler artık öğretmenle nasıl konuşulur bilmiyor. Emir verir gibi konuşmalar işimize karışmalar daha neler neler...
Sınıfımız 18 kişilik hocam. Öğretmenimizin hassasiyetini çok iyi biliyor ve anlıyoruz. Kendiside anne ve sorumlulukları var. Fakat öğretmenliğin beraberinde getirdiği sorumlulukları sizde biliyorsunuz. Velileri ekarte etmeye çalışarak sağlıklı bşr eğitim düzeni olulturulamazki çocuklar için

Öğretmeni bu aşamaya getiren sebepler vardır direkt böyle bir öğretmen olarak başlamamıştır mesleğe. Şimdi biriyle konuşsa ciddi bir sebep için diğeri ona cvp verdiniz de bana niye vermediniz dye gerekli gereksiz pek çok mesele için rahatsız edebilir. Tam da öğretmenin dediği gibi o kadının da bir hayatı var dinlenmesi gereken zaman dilimini de velilerle konuşarak sürekli whatsapta yazışarak harcasa kendine nasıl vakit ayıracak? Öğretmenler de insan. Mesleği dışında yapması gerekenler var. Ben tavrını çok doğru buldum. Sınırları çizmiş herkese aynı mesafede. Dersi işlemez, çocuklara kötü davranırsa şikayetlenebilirsiniz ama bu kadın her velinin her sorusuna cvp vermek zorunda değil. Bakıcı değil öğretmen öğreten.

Evet var öyle veliler ama biz veliler olarak oturup konuştuk içimizde öğretmeni saçma sapan konularla sıkacak bşr veli yok. Ve konuda rahatsızlık vermemek adına kimse öyle arayıp rahatsız etmiyor. Sorun öğretmenle telefonda konuşup konuşmamakta değil. Öğrenciyle alakalı istişare yapamamak. Mühim konularda bşle veliyi muhatapa almaması aslında

Kimsenin ne olduğunu kesin olarak bilemezsiniz. Siz saçma sapan konular yok diye karar alırsınız ama çocuğunun beslenmesi saçma bı konu değildir onun için. Bu öğretmenin prensibi de olabilir. Doğru demiş, gerekli gördüğü durumlarda kendisi sizinle iletişime geçer zaten. Ya da ne bilim görüşmek istiyorsanız hocam müsait bı zamanınızda çocuğumla ilgili bı konuyu görüşmek istiyorum diye mesaj atabilirsiniz mesela, aramadan. O zaman da geri dönüş yapmıyorsa sıkıntı vardır, ama şu durumda yanlış hiçbisey yok bence

Vaktinde ucretli ogretmenlik yapmis, atanamamis bi ogretmen olarak soyluyorum ki ogretmen hakli. Onun mesai saati disinda her cocugun velisiyle tek tek gorusup dert anlatmak durumunda kaldigini dusunsenize, belki ailesiyle sorunu var belki esiyle, belki ki o gun mutsuz, belki saglik sorunu var bilemezsiniz. Fazla beklentiye girmeyin derim. Cocugunuza faydali oluyor mu dersleri nasil bu yonlerden degerlendirin derim.

Yeni nesil anneler WhatsApp merakı mıdır, bol boş zaman mıdır anlamıyorum sürekli gereksiz iletişim kurmak istiyorlar. Halbuki öğretmen bu çocuk bakıcısı değil. Teneffüste çocuğu sağdan sola koştur koştur oyun oynar düşer neymiş efendim öğretmeni neden ilgilenmemiş diye azar çekiyor. Bizde okula gittik, çocuk olduk okulda da hastalandık ama bi şey olmadı bu kadar hassas olmak saçma.

Bir çocuğun başına gelebilecek en güzel şey iyi bir ilk okul öğretmenidir. İlkokul öğretmeni bunun gibi kendini bilmez birisiyse ömür boyu bunun eksikliğini hisseder. Çocuğuna değer veren kimse anlattığınız gibi tek vasfı diploma ve getirisi olan kişilere çocuk bırakmamalıdır. O kadar kendi olamamış o kadar ben merkezli ve egolu ki ne yapacağını şaşırmış. Bırakın kendi egosunda boğulsun. Siz değiştirin, çocuğunuza NORMAL bir ÖĞRETMEN bulun.

Devlet okulları böyledir öğretmenler atanıyımda kendimi geliştirmeyim derse gireyim çıkayım derdndeler
Şuda var öğretmen sizin özel çalışanımız değil bubaltmaya emirerinşz gibi boğmaya gerek yok

X