- 29 Haziran 2022
- 566
- 1.197
- 39
-
- Konu Sahibi Firdevs Yoreoglu
Normalde bu nöbeti ilk gordugunuzde ciddiye alıp götürmeniz lazımdı. 2 haftadir alışılmışın dışında birşey olduğunda beklemeseydinuz keşke. Çünkü nöbetler ilerleme göstermiş. Çok geçmiş olsun. Eşimde epilepsi hastası ordan bazı tecrübelerim var.Küçük bi yerde yaşıyorum acile biz de çok kez gittik ama her gün başka doktor oluyor o yüzden yarın için direkt çocuk hastanesine randevu aldık. Acillik de pek bi şeyi yok gibi göründü hani o an nöbet geçiriyorsa bile bilinci yerinde ya da oynamaya konuşmaya falan devam ediyor anlık 3 4saniye durgunlaşıyor yoksa bayılma tamamen kendinden geçme durumu yok öyle olsa zaten hemen acile gitmiştik ama kendisi de o andan sonra gayet normal koşuyor oynuyor konuşuyor kafamı karıştırdı. Ve dün ve bugün 2 gündür 3 4 hareket birleşik olarak artmaya başladı. Önceden 2 hafta dediğim sadece dudak kıpırdamasıydı son 2 gündür ellerde boşalma, karşıya dalma ve susma ve ağız kıpırdaması şeklinde olmaya başladı ve endişelendik. Destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah yarın yazacağım.
Aaa siz demekki en sonunda prensleriniz değilde prensesleriniz olduğunu kabul ettiniz ha ne güzel tedaviye cevap vermişsinizSizinde her yorumunuzda her çocuğu anneden alip devlete verme gibi bi durumunuz var
Aciller bu konuda birşey yapamaz. Eğer büyük bayilmali nöbet olursa ona yönelik gecici durdurucu birşeyler uygulanıyor acil zaman kaybıAcile goturseydiniz ilgilendirlerdi diye düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun, inşallah biseyi yoktur, varsa da tedavisi kolaycacik vardır
uzaktan teşhis koymadım , hayati fonksiyonları yazmışım çocuk oyun oynamaya devam ediyor nefes alıp vermede herhangi bir sıkıntı yok, fiziksel agrı acı yok. kadıncagız götürecek. belki çocukta hiç birşey yok anne çok ehvamlı dudak kıpırdaması diyor 5 sn o kadar ince detay peşinde . Canı gönülden annenin çok ilgili ve alakalı bir anne oldugunu söyleyebilirim.Bunu nasıl bilebilirsiniz? Çocuk doktoru veya nörolog bile olsanız muayene etmeden uzaktan teşhis mi koyuyorsunuz? Siz şimdi hayati fonksiyon kaybı yok yazdınız, ya sizi dinleyip yine götürmezse? Kadın 1-2 ay önce başladı diyor. Ortada ciddi bir ihmalkarlık var. Annesi ilk tespit ettiğinde götürmeliydi. Ne yani alkış mı tutalım?
Sadece göz dalması ile oluşan nöbet durumuda var.Hayır hiç öyle bi durum olmadı. Mesela şöyle boya yapıyoruz elinde boya var bi duruyo 3 4 saniye durgunlaşıyor, sonra devam ediyor konuşmaya hiç bi şey yokmuş gibi. O yüzden zaten acaba düşünüyor mu ya da dalıyor mu diye düşündük. Bugün çok sık oldu öğlen oynarken. Durgunlaştığı an dudak kıpırdaması oluyor, elleri boşalıyor gibi oluyor gözleri işte bi yere bakıyor sonra 3 4 saniye içinde devam ediyor oynamaya falan. En çok olduğu gğn bugündü. O yüzden hemen sıra aldık yarın için.
Çocuk ne zamandır nöbet geçiriyor, gözleri falan kayıyor konu sahibi googleda aratıyor burada soruyor nedir ki diye. Ne yapalım destekleyelim mi? Tahmin yürütüp ilaç tavsiyesi mi verelim? Yanlışa yanlış diyoruz işte bunun neresi yanlış?Bazı üyeler de insanı konu açıp açacağına pisman ediyor he. Kadın iclenmis açmış başına gelen vardır belki diye teselli aramış işte. Tabii ki önce acile götürsün ama üç sayfa linçlenecek bir durum da yok hani.
Geçmiş olsun konu sahibi bilgim yok konu hakkında inşallah çocuğunuzun bir şeyi yoktur.
Bir de googleda aramalısınÖnce burada bir konu açmalı, çözümü burada aramalısın!
Bakın bilginiz yok işte kadın ben de sonradan okudum ki çok zaman önce fark etmiş bu konuya yapılan linçler kızım sana diyorum gelinim sen anla olayıBazı üyeler de insanı konu açıp açacağına pisman ediyor he. Kadın iclenmis açmış başına gelen vardır belki diye teselli aramış işte. Tabii ki önce acile götürsün ama üç sayfa linçlenecek bir durum da yok hani.
Geçmiş olsun konu sahibi bilgim yok konu hakkında inşallah çocuğunuzun bir şeyi yoktur.
Evet çocukların iyiliğini düşünüyorum, devlette hayati tehlikeleri olmadan büyüsünler diye en azından. Üstüne alınmana şaşırmadımSizinde her yorumunuzda her çocuğu anneden alip devlete verme gibi bi durumunuz var
Evet 2 aydır o yüzden bekliyo çocuğun durumu anlattıklarına göre ilerlemiş bile. Keşke 2 ay önce KK’da teşhis arasaydı dimi? Neyi savunucağınızı şaşırıyorsunuzuzaktan teşhis koymadım , hayati fonksiyonları yazmışım çocuk oyun oynamaya devam ediyor nefes alıp vermede herhangi bir sıkıntı yok, fiziksel agrı acı yok. kadıncagız götürecek. belki çocukta hiç birşey yok anne çok ehvamlı dudak kıpırdaması diyor 5 sn o kadar ince detay peşinde . Canı gönülden annenin çok ilgili ve alakalı bir anne oldugunu söyleyebilirim.
İyi güzel düşunosuniz da gecen banada aynisini dediniz ben ayda iki sefer tedaviye götürüyorum bi şehirden baska bi şehire devlet alsin demek yerine devlet size yardim etsin demeniz gerekmezmiEvet çocukların iyiliğini düşünüyorum, devlette hayati tehlikeleri olmadan büyüsünler diye en azından. Üstüne alınmana şaşırmadım
Hayır. Daha fazla sana laf yetiştiremem konularını ve yorumlarını okusun seni tanımayan beni anlar. Alıntılama beniİyi güzel düşunosuniz da gecen banada aynisini dediniz ben ayda iki sefer tedaviye götürüyorum bi şehirden baska bi şehire devlet alsin demek yerine devlet size yardim etsin demeniz gerekmezmi
Allah korusun ya, umarim tedavi edilebilir bir durumdur. Kiyamam.acil doktoru çocuk doktoru bile değil, randevu almışlar umarım kötü birşey çıkmaz. çocuklarda o yaşlarda herşey olabiliyor .
Kesinlikle aksatilmamasi gerek ki sanmıyorum aksatacaginizi zaten norolojiye gitmenizi öneririm Allah şifa versin bebise inşallah biseyi yokturHerkese merhaba arkadaşlar. Şu an karşınızda bebeği için çok endişelenen çaresiz bi anne var nolur okumadan geçmeyin. Çocuk sağlığı kısmı bu kadar ilgi görmüyor e benim dr derdim var buraya konu açmak zorunda kaldım. Çok sağ olun.
3 yaşında bi kızım var. Gelişimi, boyu kilosu herşeyi iyi. Derdini güzel anlatır çok güzel konuşur. Fakat son 1 2 ayda böyle bi şey sorunca ağzını kıpırdatma olmaya başladı. Acaba zihninde düşünüyo da kelimeye aktarmaya geç mi kalıyo o yüzden mi ağzı kıpırdıyo sadece dedik ama bu anlık bi şey dediğim o an geçince normal konuşmaya devam ediyor, gerçekten güzel konuşur. 2 yaşında başladı konuşmaya 1 yıldır çok iyi. Yalnız bu son 1 2 haftadır dudak kıpırdama olayına şu davranışlar eklendi: mesela yemek yiyor o an önünde telefon var diyelim böyle dudağı kıpırdamaya başlıyor, sonra eli ayağı boşalıyor gibi oluyor, hatta gözleri kayıyor gibi bile oldu, başı sağa sola doğru mesela hafif kaydı titredi gibi böyle şeylet yaşandı. Sadece bugün mesela parmak boyası ve kitap okuma yaptık yaklaşık 1-1,5 saat. Gözleri boş boş bakmaya başlıyor, dudakları kıpırdıyor, sonra elş ayağı boşalıyor başı vs vücudunun sanki dengesi gidiyor gibi. Hep böyle oldu bugün o kadar çok oldu ki defalarca video bile çektim. Sürekli ağzını sildi ağzının suyu akmaya başladı ağzı sürekli istemsiz kıpırdadığı için ve sanki ağzına da hakim olamıyor gibi yoksa tükürüğünü niye tutamasın? Ya sabah beri ağla ağla öldüm. Nette böyle şeyler aratınca epilepsi çıktı ama yaşayan var mı nolur yazın çok kötüyüm.