-
- Konu Sahibi Firdevs Yoreoglu
Ben de benzettim epilepsiye. Babamda var. Bir nörolojiye gidin. Ilac tedavisiyle geciyor . Birseyi de yoktur ins. Oncelikle. Bir doktora gidin ihmal etmeyinHerkese merhaba arkadaşlar. Şu an karşınızda bebeği için çok endişelenen çaresiz bi anne var nolur okumadan geçmeyin. Çocuk sağlığı kısmı bu kadar ilgi görmüyor e benim dr derdim var buraya konu açmak zorunda kaldım. Çok sağ olun.
3 yaşında bi kızım var. Gelişimi, boyu kilosu herşeyi iyi. Derdini güzel anlatır çok güzel konuşur. Fakat son 1 2 ayda böyle bi şey sorunca ağzını kıpırdatma olmaya başladı. Acaba zihninde düşünüyo da kelimeye aktarmaya geç mi kalıyo o yüzden mi ağzı kıpırdıyo sadece dedik ama bu anlık bi şey dediğim o an geçince normal konuşmaya devam ediyor, gerçekten güzel konuşur. 2 yaşında başladı konuşmaya 1 yıldır çok iyi. Yalnız bu son 1 2 haftadır dudak kıpırdama olayına şu davranışlar eklendi: mesela yemek yiyor o an önünde telefon var diyelim böyle dudağı kıpırdamaya başlıyor, sonra eli ayağı boşalıyor gibi oluyor, hatta gözleri kayıyor gibi bile oldu, başı sağa sola doğru mesela hafif kaydı titredi gibi böyle şeylet yaşandı. Sadece bugün mesela parmak boyası ve kitap okuma yaptık yaklaşık 1-1,5 saat. Gözleri boş boş bakmaya başlıyor, dudakları kıpırdıyor, sonra elş ayağı boşalıyor başı vs vücudunun sanki dengesi gidiyor gibi. Hep böyle oldu bugün o kadar çok oldu ki defalarca video bile çektim. Sürekli ağzını sildi ağzının suyu akmaya başladı ağzı sürekli istemsiz kıpırdadığı için ve sanki ağzına da hakim olamıyor gibi yoksa tükürüğünü niye tutamasın? Ya sabah beri ağla ağla öldüm. Nette böyle şeyler aratınca epilepsi çıktı ama yaşayan var mı nolur yazın çok kötüyüm.
Acilde bisey anlamazlar nörolojiye gitmek lazımHastanenin Acil servis bölümüne gitmek yerine neden burada zaman kaybediyorsunuz ? Lütfen hemen çıkın evden.
allah acil şifalar versin, korktugunuz başınıza gelmesin. herşey olabilir parazit vb. şeylerde olabilir farklı bir sıkıntıda . şimdiden telaşa düşmeyin çok kötü düşünmeyin.Randevu aldık yarın gidicez. Göz kayması 1 kere oldu anlık 3 4 saniye oluyot ve geçiyor. En çok olan şey dudağın istemsiz kıpırdaması, ve el ayakta kontrol edememe durumu.
acil doktoru çocuk doktoru bile değil, randevu almışlar umarım kötü birşey çıkmaz. çocuklarda o yaşlarda herşey olabiliyor .Ya tekrar okudum goz kaymasi, hareketlerini kontrol edememe vs cok ciddi seyler bunlar. Bugun defalarca oldu diyorsunuz alip bi acile goturseniz mi. Onlar zaten yonlendirecektir ama en azindan bir kontrolden gecerdi. Boyle bir sey yasasam sanirim solugu acilde alirdim.
Acilde bisey anlamazlar nörolojiye gitmek lazım
koşsanızda 2 saat sonra yine evinize dönerdiniz, randevularını almışlar çocukta hayati fonksiyon kaybı yok , yazık annesi belki rahatlamak iki iyi söz yada bir dua almak için yazmış . bu kadar eleştiri fazla degil miO an kucaklar koşardım ben olsam ama neyse kk da konu açmak daha acil nasılsa
Acilde bisey anlamazlar nörolojiye gitmek lazım
Çektiğiniz videoları doktora mutlaka izletin. Geçmiş olsun.Randevu aldık yarın gidicez. Göz kayması 1 kere oldu anlık 3 4 saniye oluyot ve geçiyor. En çok olan şey dudağın istemsiz kıpırdaması, ve el ayakta kontrol edememe durumu.
Buna ilerleme deniyor. Yani belirtileri görmezden gelince varsa hastalık ilerliyor. Acillik pek bir şeyi yok öyle mi? Yemin ederim çok kızdım şimdi. Kardeşim hangi çocukta 3-4 saniye durgunlaşmayı, boş bakmayı, el kol boşalmasını gözlemlediniz de normal olup olmadığına karar verdiniz? Hala gelmiş sıra aldık kayıt açtık bla bla. Gerekirse insan düşmanından borç ister de çocuğu özel hastaneye götürür. Küçük bir yermiş, hiç mi yok çocuk doktoru, nörolog? Ya bir sonraki nöbet daha ciddi ve uzun olursa, veya bu sizin önemli diil ya dediğiniz nöbetler hasar veriyorsa çocuğa?Küçük bi yerde yaşıyorum acile biz de çok kez gittik ama her gün başka doktor oluyor o yüzden yarın için direkt çocuk hastanesine randevu aldık. Acillik de pek bi şeyi yok gibi göründü hani o an nöbet geçiriyorsa bile bilinci yerinde ya da oynamaya konuşmaya falan devam ediyor anlık 3 4saniye durgunlaşıyor yoksa bayılma tamamen kendinden geçme durumu yok öyle olsa zaten hemen acile gitmiştik ama kendisi de o andan sonra gayet normal koşuyor oynuyor konuşuyor kafamı karıştırdı. Ve dün ve bugün 2 gündür 3 4 hareket birleşik olarak artmaya başladı. Önceden 2 hafta dediğim sadece dudak kıpırdamasıydı son 2 gündür ellerde boşalma, karşıya dalma ve susma ve ağız kıpırdaması şeklinde olmaya başladı ve endişelendik. Destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah yarın yazacağım.
Haklisınız en azindan yonlendirme yaparlarAcil servisten giriş yapıldığında, teşhis konarken farklı branş doktorlarından da görüş alınıyor.
Randevu vb beklememesi için özellikle "acil servis" olarak belirttim. Çocuk 1-2 aydır böyleymiş; isterse son 5 dakikada böyle bir durum yaşansın, geç olmadan hastaneye gitmeli.
Öncelikle sakin olun. Ve en kısa zamanda doktora görünün. Yanılmıyorsam nöbet geçiriyor. Ne kadar erken başlanırsa o kadar kısa sürede sonuç alırsınız. Epilepsi tedavisi olan bir rahatsızlık. Geçmiş olsunHerkese merhaba arkadaşlar. Şu an karşınızda bebeği için çok endişelenen çaresiz bi anne var nolur okumadan geçmeyin. Çocuk sağlığı kısmı bu kadar ilgi görmüyor e benim dr derdim var buraya konu açmak zorunda kaldım. Çok sağ olun.
3 yaşında bi kızım var. Gelişimi, boyu kilosu herşeyi iyi. Derdini güzel anlatır çok güzel konuşur. Fakat son 1 2 ayda böyle bi şey sorunca ağzını kıpırdatma olmaya başladı. Acaba zihninde düşünüyo da kelimeye aktarmaya geç mi kalıyo o yüzden mi ağzı kıpırdıyo sadece dedik ama bu anlık bi şey dediğim o an geçince normal konuşmaya devam ediyor, gerçekten güzel konuşur. 2 yaşında başladı konuşmaya 1 yıldır çok iyi. Yalnız bu son 1 2 haftadır dudak kıpırdama olayına şu davranışlar eklendi: mesela yemek yiyor o an önünde telefon var diyelim böyle dudağı kıpırdamaya başlıyor, sonra eli ayağı boşalıyor gibi oluyor, hatta gözleri kayıyor gibi bile oldu, başı sağa sola doğru mesela hafif kaydı titredi gibi böyle şeylet yaşandı. Sadece bugün mesela parmak boyası ve kitap okuma yaptık yaklaşık 1-1,5 saat. Gözleri boş boş bakmaya başlıyor, dudakları kıpırdıyor, sonra elş ayağı boşalıyor başı vs vücudunun sanki dengesi gidiyor gibi. Hep böyle oldu bugün o kadar çok oldu ki defalarca video bile çektim. Sürekli ağzını sildi ağzının suyu akmaya başladı ağzı sürekli istemsiz kıpırdadığı için ve sanki ağzına da hakim olamıyor gibi yoksa tükürüğünü niye tutamasın? Ya sabah beri ağla ağla öldüm. Nette böyle şeyler aratınca epilepsi çıktı ama yaşayan var mı nolur yazın çok kötüyüm.
HaklisinızAcile giderse eğer yüksek ihtimal beyin ile ilgili çekim yapılır. Sonuçlar da çocuk nöroloji ile değerlendirir. Yani anlamasalar bile anlayana sorarlar.
hAcile giderse eğer yüksek ihtimal beyin ile ilgili çekim yapılır. Sonuçlar da çocuk nöroloji ile değerlendirir. Yani anlamasalar bile anlayana sorarlar.
Bunu nasıl bilebilirsiniz? Çocuk doktoru veya nörolog bile olsanız muayene etmeden uzaktan teşhis mi koyuyorsunuz? Siz şimdi hayati fonksiyon kaybı yok yazdınız, ya sizi dinleyip yine götürmezse? Kadın 1-2 ay önce başladı diyor. Ortada ciddi bir ihmalkarlık var. Annesi ilk tespit ettiğinde götürmeliydi. Ne yani alkış mı tutalım?çocukta hayati fonksiyon kaybı yok
Korkitmak istemem ama bamamin beyinde tümor var. Ilk 4 saniyelik dalgınlik oluyordu oyle farkettik. İki kez ameliyat oldu suan sagliklı. Ama epilepsileri devam ettigi icin ilac kullanıyor. Bir de epilepsiler beyin hücrelerine zarar veriyor her epilepsi nobeti. Karakter değişimi. Sacma konusmalar anlattigini 100 kez anlatma aynı seyleri yani. Zor bir hastalik. Ama akrabamiz 24 yasinda genc bir kadinda da var onunki sadece dalginlik . Tümor yok. Bir ilac vermis doktor durmuş nobetleri ama omur boyu kullan demis doktorRandevu aldık yarın gidicez. Göz kayması 1 kere oldu anlık 3 4 saniye oluyot ve geçiyor. En çok olan şey dudağın istemsiz kıpırdaması, ve el ayakta kontrol edememe durumu.