Kızımın ilk doğum günü

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
slm arkadaşlar
kızımın doğum gününe az kaldı fakat nee yapmalıyım hiç bilmiyorum daha önce hiç doğum günü kutlamadım kızımın ilk yaş gününü yapacağım ama çekincelerim var .yakın akrabalr olcak eşimin evli kardeşleri,görümcem ,eltim annem babam ,fazla kişi çağırmayacağım zaten çalışıyorum .Aslında hiçkutlama yapmak istemiyorum kızım,eşim ve ben ufak bi pasta ile yapabilirdik diiye düşünüyorum.ama eşimin kardeşleri çok hevesli .benim içimden gecen doğum günü yapmak değilde bi mevlüt okutmak yada kurban kesmek daha iyi olurdu gibi geliyor.doğum günü pastası nasıl yaptırmalıyım bilemedim şekeer hamurlu pastalar var 150-200 tl.çok pahalı hiç de tadı güzel değil.resimli pastamı yaptırsam ne yapsam bilmiyorum bide menüm ne olmalı .doğum günü pastası ,kısır ,makarna salatası,tiramisu,milföy hamurundan peynirli börek,ve ıslak kek yapmayı düşünüyorum .çok fazla tarif bilmiyorum elimden gelen bunlar imdilik sizce çok mu kötü elime yüzüme bulaştırırmıyım ben bu doğum gününü çok gerildim.kuzenim gelebilir o gelirse bide pogaça yaparız .ayrıca ben öyle elimde pasta iyiki doğdun iyiki doğdun demek istemiyorum sevmiyorum yapamam gibi geliyor.lütfen fikir verebilirmiisniz nasıl yapmalıyım çok cici
kıyafetler aldım kızımla kendime .bana biraz abarttım gibi geeliyor akışına bırakmalıyım sanırım fikirlerinize ihtiyacım var .yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim .

daha dün kızımın doğum günüydü.. benim menüm şöyleydi: 1 yaş kurabiyesi(kendim yaptım,şeker hamurlu) kakaolu toplar, muffin,gözleme sarma ve pasta.. pastayı normal çkülatalı yaptırdım üstü beyazdı ama öyle kalınca sıvamadılar yani..çok güzeldi.. kavanıoz mamalarından süs yaptım .kapağına kızımın adının yazılı olduğu etiketler yaptırıp yapıştırdım. çevresine de doğum günüme hoşgeldiniz yazısı yapıştırdım içine çeşitli çikolatalar koydum. fotoğrafından magnet yaptırıp herkese bi kavanoz bir de magnet dağıttım..

pasta varken tiramisu ıslak kek yapma bence
tuzlu tatlı kurabiye alabilirsin çeşit olur
mercimek köfteside yapabilirsin, hem kase derdi olmaz kısır gibi

Canım ilk yaş aile arasında kutlanmalı tabiki :34:
Neden kutlamasınlar ki :26:
Aslında onlar teklif etmeden senin düşünüp davet etmen gerekirdi
Sakın yanlış anlama şimdi yeri geldi de söylüyorum
Forumda açılan konular arasında sıkça karşılaşıyoruz
İlk doğum gününü yalnız kutlamak istiyoruz yada arkadaşlarımızla kutlayacağız diye
Büyüklerle de kutlanmalı diye düşünüyorum
Zaten onlarda o ana tanıklık etmeye istekliler :23:
Menüne gelince,aslında kötü değil hatta güzel
Ama pasta olacağı için menündeki tatlılardan birini yapma
Onun yerine tuzlu bi çeşit yapabilirsin :34:

bizde eşimin amcalarına kadar çagırmıştık:27:
pasta
makarna salatası
sigara böregi
mercimek köftesi
yaprak sarması
ıspanaklı kek(bazılarının pasta yemedigini bildigim için:9:)
pogaca vardı:ssz:

slm arkadaşlar
kızımın doğum gününe az kaldı fakat nee yapmalıyım hiç bilmiyorum daha önce hiç doğum günü kutlamadım kızımın ilk yaş gününü yapacağım ama çekincelerim var .yakın akrabalr olcak eşimin evli kardeşleri,görümcem ,eltim annem babam ,fazla kişi çağırmayacağım zaten çalışıyorum .Aslında hiçkutlama yapmak istemiyorum kızım,eşim ve ben ufak bi pasta ile yapabilirdik diiye düşünüyorum.ama eşimin kardeşleri çok hevesli .benim içimden gecen doğum günü yapmak değilde bi mevlüt okutmak yada kurban kesmek daha iyi olurdu gibi geliyor.doğum günü pastası nasıl yaptırmalıyım bilemedim şekeer hamurlu pastalar var 150-200 tl.çok pahalı hiç de tadı güzel değil.resimli pastamı yaptırsam ne yapsam bilmiyorum bide menüm ne olmalı .doğum günü pastası ,kısır ,makarna salatası,tiramisu,milföy hamurundan peynirli börek,ve ıslak kek yapmayı düşünüyorum .çok fazla tarif bilmiyorum elimden gelen bunlar imdilik sizce çok mu kötü elime yüzüme bulaştırırmıyım ben bu doğum gününü çok gerildim.kuzenim gelebilir o gelirse bide pogaça yaparız .ayrıca ben öyle elimde pasta iyiki doğdun iyiki doğdun demek istemiyorum sevmiyorum yapamam gibi geliyor.lütfen fikir verebilirmiisniz nasıl yapmalıyım çok cici
kıyafetler aldım kızımla kendime .bana biraz abarttım gibi geeliyor akışına bırakmalıyım sanırım fikirlerinize ihtiyacım var .yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim .

ilk doğumgününe elimden geldiğince özendim ama ikinciyi yeni yaptım ama dahada güzel oldu oğlumda büyüyünce rahat ettim.
kolay geçmesi için bayatlamayacak şeyleri bir önceki günden yaptım. mesela kuru patlıcan ve biber dolmasını bir önceki günden yaptım zaten zeytin yağlı.

menümse şöyleydi.

zeytinyağlı kurupatlıcan biber dolması.
kremalı bonibon ve damla çikolata ile süslenmiş mufin (çocuklar bayılıyo buna çokta kolay)
3 çeşit kanepe hazırladım (yine çocuklara hitap edicek pişirme olayıda olmadığından pratik oluyo. kanepelerin kesim işlemini 1 gün önceden yaptım doğumgünü sabahı birleştirdim)
mercimek köftesi. (sabah erkenden mercimek ve bulguru ıslatıp salçasınıda katıp beklettim son 1 saatte yeşilliğini kattım kısırıda bu şekilde yapabilirsin. yine yeşillikleri bir gece önceden yıkayıp kuruttum.)
poğaça

pastayıda özel yaptırdım o şeker hamurluların katoloğunda kremalılara var uygun oluyo fiyatı hemde lezzetli 60 tl ye yaptırdım dediğin gibi şeker hamurlular çok pahalı.

ayrıca doğumgününe gelenlere hediye olarak oğlumun 2 yaş hatırası yazılı küçük çerçeve içinde resim koydum içinede çocukları için küçük not defterleri ekledim süsleme içinde oğlumun cibinliği vardı beyaz atıcaktım kiiii dedim bunla negüzel süsleme yapılır organze kumaş sonuçta çerçeveleri süsledim kapıyada süs yaptım 2 yaş partisine hoşgeldiniz yazılı.

he bir yaşındada büyük bir çerçeve yapmıştım üstünde 1 yaş partisi hatırası yazıyodu içinden bakıp resim çekildik.

istersen resimlerinden bikaç tane paylaşabilirim sana fikir olur.

süsleme olarakta sadece balon kullandım. ama baya bol kullandım 4 gün gidip gelip şişirdim odaya girince oğlumun balonlara bakıp offfffffffffff ayyyyyyyyyyyy hiiiiiiiiiiii diye sevinmesi tüm yorgunluğuma değdi. paatayla elinde gelmenede gerek yok çocuk ne anlıycak süpriz doğumgünü olayıdır bence o ben pastayı masaya koydum.

bende daha fazla şey yapmayı düşünüyodum ama eşim çok özensizdi herşeye buna negerek var diyip durdu ama sonucu görünce oda bir vayyyyyyyyyyyyyy çekti :)

kıyafet almakla çok iyi yapmışsın kesinlikle abartı diye düşünme ben geçen doğumgününde çok süslenmeye karar verince görümceyle arkadaşım aaa negerek var evde falan dediler resimlerde çok sıradan gözüküyodum bu sefer elbiseden ayakkabıya kadar aldım makyajımı saçımı yaptım kocişimide giyindirdim. yıllar sonra oğluşum resimlere bakınca mutlu olur diye düşündüm.

ama dedim ya ben çok önem veriyorum doğumgününe henüz küçük büyüyünce daha sıradan olacak doğumgünleri.

Son düzenleme:
1.si bunlardan biri olabilir..

Dolma-sarma
Mercimek köftesi
Kısır
Patates salatası
Makarna salatası
Etimek salatası
Fellah (sarmısaklı )köfte

2.si bunlardan biri veya ikisi olabilir..
Milföy börek
Sigara Böreği
Tepsi Böreği
Rulo Börek
Poğaça

3.sü bunlardan biri veya ikisi olabilir..
Kurabiye
Simit
Elmalı pasta
Şeker pare
Revani

Bende 1 has dogum gunu yapicam pandemi donemi diye aile arasinda yapicaz ama susleme ve ikram cesitlendirmeyi dusunuyorum yinede

Back
X