Kizimin arkadasi kötü davraniyor

Yani gerçekten bazı insanlar çok kötü niyetli ben dert anlattım onlar ne dedi teşekkür ederim siz de benim gibi ne alaka demissiniz

KOnudaki yorumlari anlayamadim bile, benim cocugum itildi kakildi diyorsunuz insanlar sizin cocuk icin zorbalik yapti demisler, gercekten en alaka Bazi konularda insanlar konu sahibesini linclemeye yer ariyorlar, oyle ki yorumlar ciddne akil ve mantik disi.

Bence de kızınız sadece anı anlattı mutluluğunu paylaştı. Aynı şekilde karşısındaki çocuk da hayalinde bir anı oluşturup onu anlattı. ikisininki de doğal ve normal. Diğer çocuk babasıyla gidemeyişini bu şekilde dışa vurdu aslında zorbalık yapmak istemedi bence.

Çocuğun annesiyle yakınsanız belki oradan destek fikrini oluşturursunuz, değilseniz de süreci kızınıza göre şekillendirin. Görüşmek ister diye tahmin ediyorum . Çocuklar bizim gibi takılmıyor bu tip mevzulara .

Konu sahibinin çocuğu ailecek gittiği balıkçıyı anlatınca anı paylaşımı. Diğer çocuk kahvaltıyı anlatınca (doğru ya da hayali) kıskanç.
Hayat böyle acımasız işte.
Benim ailemde hiç boşanmış çift yoktur ama eşimin kuzenlerinde gerçekten çok fazla var. 12 senedir o çocukların yanında asla kendi çocuklarıma abartılı bir sevgi göstermem içleri gönülleri kalmasın diye. Ve çocuklarım asla aile konularından konuşmazlar. Küçücükken bile tembihlerdim arkadaşlarınızın yanında babamla şuraya gittik,bana bunu aldı gibi şeyler söylemeyin diye. Güzel güzel anlatırdım.

Bu konularda vicdanım çok rahat ama konu beni çok üzdü. Ortada konu edecek bir şey yokken bu kadar olay olması ne acı

Konuda itilip kakıldığına dair bir şey yok ki. Fiziki bir şiddet yok. Metin boyunca 6 yaşında ki çocuğun kıskançlığından bahsetmiş. Sadece sonra 1 kelime terminatör demiş. Normal mi cherry? 6 yaşında ki çocuk gitmediği ama gittim dediği yer var diye bu kadar ötekileştirilmeyi hallediyor mu? Ve çocuk duyduğu şeye içlenip ağlamış yani.. demek ki onun için ne kadar özlem içeren bir duygu.
Kimsenin evliliği kalıcı değil. Yarın biz de boşanmış insanlar olabiliriz ve çocuğumuz bu konumda görülebilir

Benim ilkokul arkadaşımın babası vefat etmiş, ben de babama deli olan bir kızdım, nasıl desem babamla sarılmamız bile içime çeke çekeydi; bir gün o arkadaşım bizdeyken babam içeri girince her şeyi bırakıp babamın üstüne koşup atlamıştım, annem fark etmiş küçücük arkadaşımın içinin burkulduğunu, babam da fark etmiş olacak ki beni kucağından indirip hadi arkadaşının yanına bakayım demişti. Ondan sonra da dikkat etmem gerektiğini, o yetim çocuğun yüreğini burkmamam gerektiğini tembihledi. O bize geldiğinde veya babam beni okuldan aldığında bir daha babama öyle abartılı sevgi gösterileri yapmamıştım.

Bu arada konu sahibini anlıyorum, kimse kendi çocuğuna toz kondurmaz; ama olay anında orada değilsek, çok da emin olmamak gerekiyor. O yaştaki çocukların yediğiyle, içtiğiyle, sahip olduklarıyla, anne babasının aldıklarıyla nasıl hava attıklarına, nispet yaptıklarına hiç mi denk gelmediniz? Olabilir, çocuktur; bu da normal. Neden bu gibi ihtimallere gülünüp geçiliyor ve kötü niyetli oluyoruz?

Ben diğer çocuğun, konu sahibinin çocuğuna karşılık olarak ailesiyle yapmış olarak anlattığı anısının, gerçek olmadığını öğrenseydim çok üzülürdüm ve kendi çocuğuma gidip niyet okumaz ya da kızmazdım; ama bu vesile ile empati duygusunu anlatıp, annesi babası boşanmış arkadaşlarıyla, bir daha bu konularda konuşurken gönlü incinebileceğinden daha dikkatli olmasını tembihlerdim.

Aynen öyle. Çocuk ağlıyor ve hikaye uyduruyor burada bir dram var.
Eğer “benim çocuğum beni ilgilendirir gerisi ilgilendirmez” mantığında gidersek hata olur. Çünkü yine toplumda muhatap olacakları kişiler onlar.
Kızımın ilkokulda bir arkadaşı vardı. Anne baba sağır,dilsiz. Kız biraz agresif birazda yalan konuşan biri kızdı. Başta diğer anneler çocukları tembihlediler uzak dur çok muhattap olma diye/ 7 yaşındaydılar 1. Sınıf.

Baktım kızım da onların ağzıyla eleştiriyor arkadaşını. Dedim ki “ hayır sen arkadaşını eleştiremezsin. Her şeyi tam ve her bireyi tam olan bir ailede büyüyüp eksikler içinde büyüyen insanı yargılayamazsın. Sen ona yardımcı destek olacaksın, onu anladığını göstereceksin”
Sonra her çocuk buluşmasına da kendim evinden aldım götürdüm geri bıraktım.
Şimdi 6. Sınıftalar ve öyle muazzam bir değişimleri oldu ki. Gurur duyuyorum o arkadaşıyla. Benim kız da biraz biraz işaret dili öğrendi ondan.

Ötekileştirmek o kadar kolay ki. Ama sonra hep kayıp gençler. Öğretmen olduğum için çok duyuyorum resmen şimdi ortaokul lise çocukları saatli bomba gibi. Kendi canlarının bile bir koymeti yok.

Bizimde komşumuzun bir kizi var o 10 yaşında benim kız 7.
Birlikte oynamayı severler ancak eşimle kızım yan yana geldiği an kızın davranışları hırçınlaşıyor.
Ben kendimde babasız büyüdüm bu yüzden kızımı özellikle tembihlerim kızım x varken onunla oyna, gidince babanla ne istersen yaparsın diyorum ama aynı evde baba kız bulunmaları bile sorun oluyor yavrucak için.
Bir şey diyemiyorum onunda kendince haklı sebepleri var, kızıma kıyısınndan köşesinden durumu biraz anlatmaya çalışıyorum ama oda çocuk babayı görünce haliyle boynuna atlayı veriyor vs.
Bir zamanlar bize gelip babam gelecek baba kiz gunu yapicaz vs derdi, onunda babası olduğunu bize söylemek isterdi.
Ne güzel bi gün olacak senin için cok sevindim falan derdim kızımın yanında oda anlayıp desteklerdi zamanla x de anladı bu durumun babası evde olan çocuklarla alakası olmadığını sanırım duruldu artık belkide büyüdü bilemiyorum.
size böyle şeyler söylediği zaman onun adına sevinin yalan yada doğru boş verin onun derdi kızınızla değil çünkü kişisel algilamayin.

Buna benzer olay benimde başımdan gectj hatta geçiyor diyebilirim. Bende böyle ince düşündüm çocuktur dedim çocuğa kin bağlanmaz aile zaten suçlu. İlgi yok. Ama en sonunda öğretmeni ile de konuşup yerlerini ayırırım ve kizimi onubla oynamaması gerektiği ve ona zarar veddigjylw ilgili bildiğin doldurdum. Hiçte pişman değilim. Çünkü kızım o çocukla oynarken çenesi yarıldı 10 dikiş atıldı. Çocuk mu itti bilinmez. Ama bu olay patlama noktası oldu. Daha de hakaret etmişti hadi dedik çocuktur. Ama bi süre sonra kızımın davranışları da onun gibi olmaya başladı. Erkek çocuk gibi olmaya başladı. Bence kız çocukları erkek çocukları ile küçük yaşlarda pek oynamamalı. Cinsiyetçi asla değilim ama . Böylesi bence çok daha iyi.

Hımm siz bu çocuğun annesi için de konu açmamışmıydınız?sizin evliliğinizi kıskanıyor diye? Şimdi sıra 6 yaşındaki çocuğa gelmiş! Büyüyün biraz ergen gibi herkesin gözü sizde sizin hayatınızda değil. 6 yaşındaki her çocuk kıskanç olabilir! Kaldıki çocuğun üzülüp ağladığını bile bile yalan söylemesini zorbalık yapmışsınız! kızınız babasıyla geçirdiği zamanı bilerek söylememiştir tabiki ama o kız söylemiş öylemi? Çocuk ağlamış kalbiniz titrememiş, babasıyla ilgili incinmiş kalbiniz titrememiş, ama bu yalanla kızınız zorbalığa uğramış.yalanı ortaya çıkaranda sizsiniz!görüşmezsin biter. Gerçekten çocuğu zorbalığı olsa diğer ayrıntılara girdiğiniz gibi bayıla bayıla bunun da ayrıntısına girerdiniz.offff ceza almak istemiyorum o yüzden

Geçen konunuzda sizi kıskandığını düşündüğünüz komşunuz bu galiba. Ya sizde ya da onda bi tuhaflık var. Çocuklara kadar ilerlediyse en iyisi artık görüşmemeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…