- 23 Ağustos 2012
- 50.153
- 1
- 232.873
- 898
- Konu Sahibi powerpuff_girl
-
Yani gerçekten bazı insanlar çok kötü niyetli ben dert anlattım onlar ne dedi teşekkür ederim siz de benim gibi ne alaka demissiniz
Bence de kızınız sadece anı anlattı mutluluğunu paylaştı. Aynı şekilde karşısındaki çocuk da hayalinde bir anı oluşturup onu anlattı. ikisininki de doğal ve normal. Diğer çocuk babasıyla gidemeyişini bu şekilde dışa vurdu aslında zorbalık yapmak istemedi bence.Yani burada bayanlar öylesine bencil ve acımasız ki dert anlatıyorsun suçlu oluyorsun o yüzden size teşekkür ederim.. kızım sadece anı anlatır asla nispet yapmaz karşıdaki çocuğu görmedikleri için böyle havadan sallamislar birçoğu bu da bana ders olsun çocuğumla ilgili buradan asla fikir almam kıyarım parama pedagog tutarım..
Konu sahibinin çocuğu ailecek gittiği balıkçıyı anlatınca anı paylaşımı. Diğer çocuk kahvaltıyı anlatınca (doğru ya da hayali) kıskanç.Bu baslik beni yaraladi, demekki bosansak cocuklarimizin yaptigi paylasimlar karsidaki ebeveynlerce "aslinda yok ama kiskandigindan soyluyor" olarak algilanacak.
Baslikta zorbalik goremedim, aksine "bosanmis aile cocugu" olarak etiketlenen 6 yasinda bir kiz cocugu goruyorum.
Konuda itilip kakıldığına dair bir şey yok ki. Fiziki bir şiddet yok. Metin boyunca 6 yaşında ki çocuğun kıskançlığından bahsetmiş. Sadece sonra 1 kelime terminatör demiş. Normal mi cherry? 6 yaşında ki çocuk gitmediği ama gittim dediği yer var diye bu kadar ötekileştirilmeyi hallediyor mu? Ve çocuk duyduğu şeye içlenip ağlamış yani.. demek ki onun için ne kadar özlem içeren bir duygu.KOnudaki yorumlari anlayamadim bile, benim cocugum itildi kakildi diyorsunuz insanlar sizin cocuk icin zorbalik yapti demisler, gercekten en alakaBazi konularda insanlar konu sahibesini linclemeye yer ariyorlar, oyle ki yorumlar ciddne akil ve mantik disi.
Benim ilkokul arkadaşımın babası vefat etmiş, ben de babama deli olan bir kızdım, nasıl desem babamla sarılmamız bile içime çeke çekeydi; bir gün o arkadaşım bizdeyken babam içeri girince her şeyi bırakıp babamın üstüne koşup atlamıştım, annem fark etmiş küçücük arkadaşımın içinin burkulduğunu, babam da fark etmiş olacak ki beni kucağından indirip hadi arkadaşının yanına bakayım demişti. Ondan sonra da dikkat etmem gerektiğini, o yetim çocuğun yüreğini burkmamam gerektiğini tembihledi. O bize geldiğinde veya babam beni okuldan aldığında bir daha babama öyle abartılı sevgi gösterileri yapmamıştım.Konu sahibinin çocuğu ailecek gittiği balıkçıyı anlatınca anı paylaşımı. Diğer çocuk kahvaltıyı anlatınca (doğru ya da hayali) kıskanç.
Hayat böyle acımasız işte.
Benim ailemde hiç boşanmış çift yoktur ama eşimin kuzenlerinde gerçekten çok fazla var. 12 senedir o çocukların yanında asla kendi çocuklarıma abartılı bir sevgi göstermem içleri gönülleri kalmasın diye. Ve çocuklarım asla aile konularından konuşmazlar. Küçücükken bile tembihlerdim arkadaşlarınızın yanında babamla şuraya gittik,bana bunu aldı gibi şeyler söylemeyin diye. Güzel güzel anlatırdım.
Bu konularda vicdanım çok rahat ama konu beni çok üzdü. Ortada konu edecek bir şey yokken bu kadar olay olması ne acı
Aynen öyle. Çocuk ağlıyor ve hikaye uyduruyor burada bir dram var.Benim ilkokul arkadaşımın babası vefat etmiş, ben de babama deli olan bir kızdım, nasıl desem babamla sarılmamız bile içime çeke çekeydi; bir gün o arkadaşım bizdeyken babam içeri girince her şeyi bırakıp babamın üstüne koşup atlamıştım, annem fark etmiş küçücük arkadaşımın içinin burkulduğunu, babam da fark etmiş olacak ki beni kucağından indirip hadi arkadaşının yanına bakayım demişti. Ondan sonra da dikkat etmem gerektiğini, o yetim çocuğun yüreğini burkmamam gerektiğini tembihledi. O bize geldiğinde veya babam beni okuldan aldığında bir daha babama öyle abartılı sevgi gösterileri yapmamıştım.
Bu arada konu sahibini anlıyorum, kimse kendi çocuğuna toz kondurmaz; ama olay anında orada değilsek, çok da emin olmamak gerekiyor. O yaştaki çocukların yediğiyle, içtiğiyle, sahip olduklarıyla, anne babasının aldıklarıyla nasıl hava attıklarına, nispet yaptıklarına hiç mi denk gelmediniz? Olabilir, çocuktur; bu da normal. Neden bu gibi ihtimallere gülünüp geçiliyor ve kötü niyetli oluyoruz?
Ben diğer çocuğun, konu sahibinin çocuğuna karşılık olarak ailesiyle yapmış olarak anlattığı anısının, gerçek olmadığını öğrenseydim çok üzülürdüm ve kendi çocuğuma gidip niyet okumaz ya da kızmazdım; ama bu vesile ile empati duygusunu anlatıp, annesi babası boşanmış arkadaşlarıyla, bir daha bu konularda konuşurken gönlü incinebileceğinden daha dikkatli olmasını tembihlerdim.
Buna benzer olay benimde başımdan gectj hatta geçiyor diyebilirim. Bende böyle ince düşündüm çocuktur dedim çocuğa kin bağlanmaz aile zaten suçlu. İlgi yok. Ama en sonunda öğretmeni ile de konuşup yerlerini ayırırım ve kizimi onubla oynamaması gerektiği ve ona zarar veddigjylw ilgili bildiğin doldurdum. Hiçte pişman değilim. Çünkü kızım o çocukla oynarken çenesi yarıldı 10 dikiş atıldı. Çocuk mu itti bilinmez. Ama bu olay patlama noktası oldu. Daha de hakaret etmişti hadi dedik çocuktur. Ama bi süre sonra kızımın davranışları da onun gibi olmaya başladı. Erkek çocuk gibi olmaya başladı. Bence kız çocukları erkek çocukları ile küçük yaşlarda pek oynamamalı. Cinsiyetçi asla değilim ama . Böylesi bence çok daha iyi.Merhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?