• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizimin arkadasi kötü davraniyor

Yani kötü derken vurup kırıp kötü laflar mı ediyor yoksa yarışma mı. Benim kızımda aynı adı üstünde çocuk. Kıyamam oda anı olarak arkadaşına paylaşmak istemiş. Çok küçük yaşları benim kide 5 yaşında arkadaşlarını kıskandığıda oluyor kıskandırmaya çalıştığı da. Ve bunun kıskanmak olduğunu bilmiyorlar. Öğretmeni kendi benliğini oluşturmaya çalışıyor. Çocuklar arasında bu gayet normal bir durum demişti.

Merhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye// bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?

Kızınızın bazı şeyleri paylaşım olsun diye değil de bilinçli olarak; arkadaşına nispet yapmak için anlatmadığına emin misiniz ?

Bu konudan öyle bir sonuca nerden varılıyor tam olarak🙄🙄
MissCherryBlossom MissCherryBlossom çünkü konuda ilk başta diğer çocuğun, konu sahibinin çocuğuna kötü bir davranışı veya söylemiyle ilgili bilgi bulunmuyor.

Konuda 6 yaşındaki çocuğun, konu sahibinin çocuğuna kötü davrandığı yeri bulabildiniz mi ? Ben bulamadım.

Çocuklar da ellerinde bulunan eşya veya edindikleri deneyimlerle arkadaşlarına hava atmak, nispet yapmak isteyebilirler. Bu konuda gidilen yerle hava atmaya, nispet yapmaya çalışan konu sahibinin çocuğu gibi duruyor. Çünkü diğer çocuk anlattığı olayda "siz oraya gidemezsiniz ki" diyor. Neden ? Hangi durumda böyle konuşulur ? Konu sahibinin çocuğu arkadaşına "sen o balıkçıya gidemezsin vb" demiş olabilir mi acaba ?

Konu sahibinin anlatım tarzına bakarak; diğer çocuğun aile hayatı hakkında evde de konuştuklarını düşünüyorum.

Ne var yani diğer çocuk "annemle biz de şuraya gittik vb" dediyse; özenmiş işte, o da bir şey anlatmak istemiş. Çocuğun annesi, kendi çocuğuna zaten müdahale etmiş. Bu olayı burda anlatmaya gerek var mıydı sizce ?

Konu sahibi bu konuyu: mahallede, komşularla veya yarın okulda velilerle yapılacak ayaküstü sohbetlerde de anlatmaz mı sizce ? Üstelikte "anne - baba ayrı, hem de kötü ayrılmışlar vb" vurgusunu da ekler mi eklemez mi ?

Benim kızım anaokuluna giderken 2 tane arkadaşı vardı annesi babası ayrı olan pedagojik olarak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama Kızıma dedim ki onlar senin kadar babalarını goremiyorlar yanlarında çok babandan bahsetme uzulurler.Gercektende kızımın onların yanında babasından bahsettiğini hiç duymadım.Cocuk bunlar bazı şeyleri uyduradabiliyorlar.Ama başka bir şey yoksa ben sizin kizininzin zorbalandigina dair bir şey göremedim bu konuda

Burada zorbalık yapan sizin kızınız gibi duruyor. Çocuğunuza vurma itme vs gibi davranışları yoksa sadece “mutlu aile saadetinizi” kıskandığı için küçük prenses kızınız yaralandıysa vah vah gerçekten.
Merak ediyorum bir anne olarak, içiniz sızlamadan “demek kıskanmış” nasıl diyebiliyorsunuz, yaralı bi çocuk varken vebalı gibi uzaklaştırma çabası neden?
Çocuk şuan en basit yemek yeme, tv izleme, dümdüz evde kanepede oturma gibi şeyleri babasıyla yapamıyorken asıl kızınızın dediği onu yaralamış, ağlamış, kendince savunma mekanizması olarak “benimde babam var” demek istemiş. “Ailem var” demek istemiş.
Çok yazık gerçekten.

Merhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?
E sizin kiziniz balikciya gittigini soyluyor ama? Karsisindaki de cocuk. Bu cocuklar bu yaslarda kiskandirma hava atma zamanlarina giriyorlar.bizimki krese gifiyor karne gününde ben hazirladim. Ablacim bana makyajda yap arkadaslarima hava atacagim dedi. Ogretmeni videolari atti ben cekindim bizimki havasini atar arkadaslariyla oynamaz filan sandim yoo vodeolarda gayet haşir neşir mutlular. Cocuk bunlar yani. Siddet sikinti vurma kirma olsa cocugunu uzak tut derim de. İlk havasini atan senin kizin olmus

Bu çocuklar arasında ben olsam art niyet aramazdım. Ama senin mantığınla yaklaşırsak konuya kızın kışkırtmak istemiş! Oluyor.
Ben ortada bunu sorun olarak görürdüm açıkçası.
Ben boşandım çocuklarımın hiç böyle saçma arkadaşlıkları olmadı. Birisi senin kızının yaptığını yapsa açıkçası ben duygusal olmam direkt arkadaşlıklarını keserim

Bu baslik beni yaraladi, demekki bosansak cocuklarimizin yaptigi paylasimlar karsidaki ebeveynlerce "aslinda yok ama kiskandigindan soyluyor" olarak algilanacak.

Baslikta zorbalik goremedim, aksine "bosanmis aile cocugu" olarak etiketlenen 6 yasinda bir kiz cocugu goruyorum.
Gerçekten ne kadar vıcdansızca. Koparmak istiyorum falan. 5 6 yas nedir bebek gibidir yani. Ne malum kendı kızının nispet yapar gibi söylemediği

O kadar balıkçıya gideriz oğlum bir kere anlatmadı kimseye balıkçıya gittik diye:D nadiren mi gidiyorsunuz , çok mu övdünüz yanında n’aptınız. Öyle olduysa kızının anlatması normal.diğer çocuğun kıskanması da normal.

Merhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?
Belli ki anne ve babası kötü ayrıldığı için çocukta travma kalmış. Küçücük çocuk o yaşta kıskanması bana çok normal geldi. Çocuğunuza bence kimseye gittiğin yerleri falan söyleme diye tesbihleyin dicem ama sizin çocuğunuz da çok küçük. Bence karışmayın çocuk sonuçta.

Arkadaşlar sakin olun aaa konu sahibi sende yok o nispet yapmış o kiskanmis falan bahsettiğiniz çocuklar 5 ve 6 yaşında. Çocuk hayatında mutlu olduğu şeyi anlatır diğeri de istediğini hayal dünyasında uydurur. İçinizde çocuklara karşı bu kadar öfke biriktirmeye yok nispet mi yapmış yok kiskanmis mi diye düşünmeye gerek yok. İki çocuğu bir araya sürekli getirirsen kavga eder itisir . Çocukların bazen zorlu dönemleri olur . Diğer çocuk bunu taşımak zorunda değil bu ebeveynin görevi. Baktınız birbilerine iyi gelmiyor bir araya getirmezsiniz bir süre. İkisi de unutur bunları zaten . Oyun parkında denk gelir oynarlar. Bizim kadar komplike düşünmüyor onlar. Anlık ego savaşı veriyorlar.

Kızınıza yavaş yavaş oynamak istediği ve istemediği kişiler için seçim yapmayı öğretin benim kizim 7 yaşında iken benim annesi ile aram iyi olsa bile ben şu kişiyi istemiyorum arkadaş olmayacagim bağırıyor vurmaya çalışıyor yada mizikcilik yapıp oyunu bozuyor derdi ve kesinlikle yönlendirme yapmama izin vermezdi iyikide yapmamisim yoksa çocuğuma iyilik anlayış adı altında susmayı ogretirdim ve yanlış arkadaşlıklara yöneltir dim Ben bu açıdan bakarim sonucta bence arkadaş olan biz değiliz bunu ne kadar küçük yaşta öğrenir ve uygularsa o kadar az zarar görür ayrıca anne baba ayrilmasindan ziyade evli gençinemeyen kavgalı ailerde büyüyen çocuklar bence daha travmali ve karakter diye biseyde var birde terbiye birde kurallı ev yani hersey boşanmayla ilgili değil

Kızınızın bazı şeyleri paylaşım olsun diye değil de bilinçli olarak; arkadaşına nispet yapmak için anlatmadığına emin misiniz ?
Kesinlikle öyle yapıyordur. Ablamın kızı var aynı yaş biz ona resmen fitneci diyoruz. Kimin neyi eksikse ondan bahseder insanları kışkırtır.

Ağaç yaşken eğilir 3 yaşında değil konudaki yaş kızınızı zorlamayın size güveni kaybolmasın travma dediğin küçük şeylerle başlıyor fikrim bu

Kötü şekilde ayrıldıklarıni oyun oynayan çocuklar mi biliyorur? Zorbalayan kızınız da değil kusura bakma sizsiniz. Çocukların kendi aralarında birbirlerini imrendirmek için söyledikleri şeyler adı üstünde çocuk . Ama biz yetişkinleriz.bugun bu çocuktan uzaklaştırırsiniz yarın başka çocuktan. Sonra çocuklarımız tahammülsüz depresyona giriyor diye dovunuyoruz. Hayat toz pembe değil. Çocuğunuza düşmemeyi değil, düştüğünde kalkmayı öğretin.

Hakli da olabilirsiniz fakat ben konu sahibinin anlattigi kadariyla kendi cocugunun bir zorbalik yaptigini dusunmedim. Cunku cocuklar mutlu oldugu seyi arkadasiyla paylasir. Ornegin bir gun oncesi sevdigi bir sey yapmisizdir sinif arkadasini gorur gormez bir buraya gittik cok guzeldi der. Hatta o aktiviteyi yaparken de sevdigi arkadasinin ismini verip onunla da gelelim buraya der. Yani bu kalp kirmak icin degil de mutlukugunu paylasmak icin yaptigi birseydir. Ben diger yavrunun durumun son derece farkindayim. Kendi yasadigimla benzer buldugum nokta iki cocugunda mahrum kalmisligi sebebiyle aslinda sevdigi zaman gecirdigi arkadasini elinde olmayarak kiskanmasi (sahip olduklari ve kendi olamadiklari sebebiyle) ve dogurdugu sonuclar. Ben diyorum ya cok ugrastim oglumun arkadasina ruhen iyi gelebilir miyim diye. Ama ne yaparsaniz yapin sonuc iyiye gitmiyor. Cunku dogru tutum fakat yanlis insan oluyor bunu yapan. Bilemiyorum tabiki belki de siz haklisiniz. El kadar cocuklar daha hayatlari baslamadan yaralaniyor.
Yani burada bayanlar öylesine bencil ve acımasız ki dert anlatıyorsun suçlu oluyorsun o yüzden size teşekkür ederim.. kızım sadece anı anlatır asla nispet yapmaz karşıdaki çocuğu görmedikleri için böyle havadan sallamislar birçoğu bu da bana ders olsun çocuğumla ilgili buradan asla fikir almam kıyarım parama pedagog tutarım..

Back