- 20 Şubat 2019
- 1.350
- 2.579
- 133
- Konu Sahibi powerpuff_girl
-
Niye bu kadar duygusal yaklaşıyorsunuz. Çocuklar biz yetişkinler gibi değildir. Çok çabuk değişimlere adapte olabilirler. Kizinizla özellikle gorusturmeyin. Parkta bahçede vb karşılaşırlarsa isterlerse oynasınlar. Neticede çocuğun içinde bulunduğu duygusal durum sizinle ilgili değil. Siz çocuğa destek olayım derken kendi cocugunuzda akran zorbalığı vb. durumlar olmasın.Merhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?
Kızınızın bazı şeyleri paylaşım olsun diye değil de bilinçli olarak; arkadaşına nispet yapmak için anlatmadığına emin misiniz ?Merhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?
5 ve 6 yaşında iki küçük çocukMerhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?
Babasinin yoksunlugunu cekiyor. Cocukta suc yokki buna suruklenmis. Kendince mutlu hissetmenin yollarini ariyor ve bu da kiziniza yansiyor tabiki. İki yan sokagimda bi teyze oturuyor. Annesi babasi ve abisi baska bir ilcede. Nasil nir ebeveynlikse calistiklari icin oglumdan 3 ay kucuk (ozaman 3 bucuk yasinda) kizlarini ananeye buraya birakiyorlar hafta ici ve haftasonu aliyorlar sadece. 5 gun ananede yatili olarak kaliyor ve anne babayi abiyi goemuyordu cocuk. Biz her gun gorusmeye basladik. Ya onlarin bahcede ya bizim bahcede ya disrada parkta. Cocuk da okadar akilli bi kizki. Ama malesefki ilk zamanlarda olan agresifligi gun gectikce artti. Cunku oglumun annesi hep yanindaydi ama onun annesi yaninda degildi ve aslinda ona bakmakta cok zorlanan anlayamayan bir ananeyle bsbasaydi. Olabildigince cokk ilgi gosterdim. Ananesiyle paylasicak birseyim olmamasina ragmen yani ben iyi zaman gecirmiyorken cocuklar gorussun oynamayi seviyorlar diye her gun vakit ayirdim cok ozenli davrandim ona karsi. Ve bu yakinlik yaklasik bir bucuk yil kadar surdu. Cocuk buyudukce idrak ettikce daha da hircinlasti ve oglumu daha cok kiskanmaya basladi. En son raddede kaydiragin merdiven basindan bi ittirdi oglum merdivenden yuvarlandi (cok sukur bisey olmadi). Benim icin son noktaydi. Sonrasinda bir gun dahi gorusmedm. Onun sucu degildi cok tatliydi annesinn yaninda olsaydi bambaska davranan ruhen dengeli hic bir arkadasina zarar vermeyen bir cocuk olabilirdi. Ama oglumun o derece zarar gordugu noktada onemli olan tek sey benim oglumdu ve aninda uzaklastrdim oglumdan. Oglum da bir sure adini sayikladi bir sekilde gecistirdim bahaneler urettim kisa surede unuttu. Siz alistra alistra mi yaparsiniz birden bi ayirirsiniz bilmiyorum ama sonu bizimki gb daha teklikeli bir noktaya varabilir. Cok sukur bisey olmadi ama kafasina ciddi bir darbe alabbiirdi, bacagi kirilabilirdi vs vs.. lutfen onlemini bir an once alin..Merhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?
Ben de anı olarak değil de, arkadaşının hassas karnı olarak bildiği bir noktadan vurmak amaçlı, anne ve babasıyla yaptıklarını bilinçli anlatmış bir çocuk hissiyatı aldım. Çocuklar her şeyin farkında, o yaşlarda annesi olmayan (annesi evi terk etmiş) bir kızcağızı; sokakta senin annen yok diye zorbaladıklarını biliyorum. Terminatör diyor; ama şiddet olsa üstüne bastıra bastıra belirtirdi. Bilemiyorum, diğer çocuk adına çok üzüldüm.Bu baslik beni yaraladi, demekki bosansak cocuklarimizin yaptigi paylasimlar karsidaki ebeveynlerce "aslinda yok ama kiskandigindan soyluyor" olarak algilanacak.
Baslikta zorbalik goremedim, aksine "bosanmis aile cocugu" olarak etiketlenen 6 yasinda bir kiz cocugu goruyorum.
Katiliyorum.Ben de anı olarak değil de, arkadaşının hassas karnı olarak bildiği bir noktadan vurmak amaçlı, anne ve babasıyla yaptıklarını bilinçli anlatmış bir çocuk hissiyatı aldım. Çocuklar her şeyin farkında, o yaşlarda annesi olmayan (annesi evi terk etmiş) bir kızcağızı; sokakta senin annen yok diye zorbaladıklarını biliyorum. Terminatör diyor; ama şiddet olsa üstüne bastıra bastıra belirtirdi. Bilemiyorum, diğer çocuk adına çok üzüldüm.
Oğlunuza geçmiş olsun. Ancak anlattığınız olayla konu sahibinin anlattığı olay birbirinden çok farklı.Babasinin yoksunlugunu cekiyor. Cocukta suc yokki buna suruklenmis. Kendince mutlu hissetmenin yollarini ariyor ve bu da kiziniza yansiyor tabiki. İki yan sokagimda bi teyze oturuyor. Annesi babasi ve abisi baska bir ilcede. Nasil nir ebeveynlikse calistiklari icin oglumdan 3 ay kucuk (ozaman 3 bucuk yasinda) kizlarini ananeye buraya birakiyorlar hafta ici ve haftasonu aliyorlar sadece. 5 gun ananede yatili olarak kaliyor ve anne babayi abiyi goemuyordu cocuk. Biz her gun gorusmeye basladik. Ya onlarin bahcede ya bizim bahcede ya disrada parkta. Cocuk da okadar akilli bi kizki. Ama malesefki ilk zamanlarda olan agresifligi gun gectikce artti. Cunku oglumun annesi hep yanindaydi ama onun annesi yaninda degildi ve aslinda ona bakmakta cok zorlanan anlayamayan bir ananeyle bsbasaydi. Olabildigince cokk ilgi gosterdim. Ananesiyle paylasicak birseyim olmamasina ragmen yani ben iyi zaman gecirmiyorken cocuklar gorussun oynamayi seviyorlar diye her gun vakit ayirdim cok ozenli davrandim ona karsi. Ve bu yakinlik yaklasik bir bucuk yil kadar surdu. Cocuk buyudukce idrak ettikce daha da hircinlasti ve oglumu daha cok kiskanmaya basladi. En son raddede kaydiragin merdiven basindan bi ittirdi oglum merdivenden yuvarlandi (cok sukur bisey olmadi). Benim icin son noktaydi. Sonrasinda bir gun dahi gorusmedm. Onun sucu degildi cok tatliydi annesinn yaninda olsaydi bambaska davranan ruhen dengeli hic bir arkadasina zarar vermeyen bir cocuk olabilirdi. Ama oglumun o derece zarar gordugu noktada onemli olan tek sey benim oglumdu ve aninda uzaklastrdim oglumdan. Oglum da bir sure adini sayikladi bir sekilde gecistirdim bahaneler urettim kisa surede unuttu. Siz alistra alistra mi yaparsiniz birden bi ayirirsiniz bilmiyorum ama sonu bizimki gb daha teklikeli bir noktaya varabilir. Cok sukur bisey olmadi ama kafasina ciddi bir darbe alabbiirdi, bacagi kirilabilirdi vs vs.. lutfen onlemini bir an once alin..
Hakli da olabilirsiniz fakat ben konu sahibinin anlattigi kadariyla kendi cocugunun bir zorbalik yaptigini dusunmedim. Cunku cocuklar mutlu oldugu seyi arkadasiyla paylasir. Ornegin bir gun oncesi sevdigi bir sey yapmisizdir sinif arkadasini gorur gormez bir buraya gittik cok guzeldi der. Hatta o aktiviteyi yaparken de sevdigi arkadasinin ismini verip onunla da gelelim buraya der. Yani bu kalp kirmak icin degil de mutlukugunu paylasmak icin yaptigi birseydir. Ben diger yavrunun durumun son derece farkindayim. Kendi yasadigimla benzer buldugum nokta iki cocugunda mahrum kalmisligi sebebiyle aslinda sevdigi zaman gecirdigi arkadasini elinde olmayarak kiskanmasi (sahip olduklari ve kendi olamadiklari sebebiyle) ve dogurdugu sonuclar. Ben diyorum ya cok ugrastim oglumun arkadasina ruhen iyi gelebilir miyim diye. Ama ne yaparsaniz yapin sonuc iyiye gitmiyor. Cunku dogru tutum fakat yanlis insan oluyor bunu yapan. Bilemiyorum tabiki belki de siz haklisiniz. El kadar cocuklar daha hayatlari baslamadan yaralaniyor.Oğlunuza geçmiş olsun. Ancak anlattığınız olayla konu sahibinin anlattığı olay birbirinden çok farklı.
Konu sahibinin anlattığı olayda zorbalık yapanın kendi çocuğu olma olasılığı daha yüksek. Hatta konu sahibi bir de küçücük çocuğun yalanını ortaya çıkardığını anlatıyor farkındaysanız.
Bence de bu konudaki 2 çocuk görüşmemeli. Çünkü 6 yaşındaki kız da kimsenin şamar oğlanı değil.
Kızınızın bazı şeyleri paylaşım olsun diye değil de bilinçli olarak; arkadaşına nispet yapmak için anlatmadığına emin misiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?