Merhaba.. kızım 5 yaşında mahalleden bir arkadaşı var 6 yaşında.. çocuğun annesi babasından ayrı ve kötü ayrılmışlar..Bu çocuk kızımla ne zaman bir araya gelse kızıma cok kötü davranıyor..kızı üzmemek için asabi yaklaşmiyorum ama kız artık iyice kıskanıyor gibi geliyor .. şöyle ki biz geçen hafta eşimle kızımla balikciya gittik kızımda bunu anlattı arkadaşına hani ani paylaşımı kız o gün çok ağlamış biz de babamla gidelim diye bugün bana diyor ki çocuk babam bizi kahvaltıya götürdü annemle siz oraya gidemezsiniz ki annesi ben gitmedim yok öyle birsey deyince anladım ki kıskanıyor çocuk..şimdi sorum şu ben artık bu kızla kızım oynasın istemiyorum ama kızı da bir anda koparmak beni vicdanen üzüyor diyorum zaten küçük çocuk zor günler yaşıyor belli yaklaşımım nasıl olmalı kızımla oynamak için yalvarıyor ağlıyor ama bir araya gelince de terminator gibi davranıyor nasıl yaklasmali ?
5 ve 6 yaşında iki küçük çocuk
Birincisi kişilerin özel hayatı bizi ilgilendirmez evlenir boşanır anası babası ölebilir kötü badireler yaşanabilir vs vs
Bu çocukları bağlamaz ana baba yaşantıları sebebi ile etiketlenme yaşamalarını mübah kılmaz.
Çocuk alt üst olmuştur gel git yaşıyordur vs , olabilir ki evli çiftlerin çocuklarının bile psikolojisi düzgün değil
Çocuğun bu davranışını ana baba boşanmasına bağlamamak lazım, 6 yaş döneminde yalan söyleme girişimleri hemen hemen tüm çocuklarda görülür. Bir kaç zamana sizinki de başlar fark edersiniz.
5-6 yaş çocuklar adı üstünde çocuk, onlar tercih seçim yapamazlar sağlıklı yetişkin bir birey gibi. Eğer çocuğunuz zarar görüyorsa tabiki görüşmeleri kısıtlayın. Rastlantısal görüşmeler dışında denk getirmemeye çalışın.
Her iki çocuk da kendi üstünlüğünü sağlamak için güç savaşı yapabilir size oyun masum gelen şeyler yetişkinlik için demolardır. Bunlar gerçek hayat için çocukların deneme yanılma sohbetleri oyunları.
Tek taraflı yapılmaz, etki tepki şart. Bu çocuk illaki tetiklenecek bir davranış görmüştür kızınıza karşı. Eğer agresif sorunu olan bir çocuk olsa heralde görüştürmezdiniz diye düşünüyorum.
Gelelim son mevzuya
Evde bu çocuk ailesi anne babası hakkında çocuğunuzun civarında konuşmayın. Oyun oynarken dikkati sizde değil gibi görünse de ses kayıt cihazı gibi çekerler. Mutlaka sizi dinliyordur.