Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk olunca işin rengi değişir ama .o mutfağa girilir bı şekilde. bende girmezdim önce k.peder vefat etti girdim servis ve yemek işi için sonra çocuğum için girdim yani ekstra durumlarda bazı davranışları değiştirmemiz lazim yoksa misafir gibi önünüze ne konursa razı olursunuz.bazi anneanne,babanneler torunlarına ayrıca özen gösterir belli ki sizin ki öyle bir tip değil siz duruma göre vaziyet almaliydiniz

Bir üye cocugunun tum masraflari + evinin faturalarını eski esine odetip bide onun evinde kaliyordu. Soranlara "essssek gibi odeyecek" demisti. Hepimizin diline dolandi :)
Ay durun musakkacığımın hakkını yedirmem ilk eşşek gibi lafı üvey anne çocuğuna köfte yapmamış evdeki sebze yemeğini yedirmiş diye çıkmıştı. Eşşek gibi yapacak o köfteyi diyordu

Ay cirkeflik parayla olsa keske yapmazlar kesin, kacirmisim ben yoktum bi sure

Yaa hahaha benim aklimda kalan esssek gibi ödeyecek kismiydi bugunde musakkayi andik, gelsede guncelleme yaosa ya

Valla yemek konusunda harikayım diyemem ama hic bişey yapmasam dışarıdan bişey söyler çocuğumun karnini doyururum. Kayinvalideye inat yapmak icin çocuğumu aç bırakıp, kendi değerimi dusuremem kimse kusura bakmasın.

Tabii ki onun mutfağına girip yemek yaptım her gün. Lütfen detaylı okuyup yorum yapın. Ben burada takınan tavıra, bilerek sanki evden gidin der gibi (normalde o kadar uzun kalmazdık onun evinde, eltimde kalırdık) yemek yapmamasına veya patlıcan yapmasına takıldığımı söylüyorum. Bir hafta kaldık, çünkü torunlarını özlediğini söylediler ve erken gelmemizi istediler haklı olarak. Düğün evi, yoğunluk vs demeyin artık. Yoğunluk yoktu. Düğün değil sade bir nikah oldu. Bir de kına. Onlar bir şey yapmadı. Her neyse sizin dediğinize göre bi kv nin yolda bir kere de olsa torununa yemek yapmasını beklememek gerekiyormuş. Ben de şaşkınım böyle bir beklentiye girdiğime. Bu gece de bunu öğrendik. Bu yaz da ona göre davranırız artık.

Ay cirkeflik parayla olsa keske yapmazlar kesin, kacirmisim ben yoktum bi sure
Benim de şansıma denk geldi, üyelik hayatımın en cafcaflı konusuydu. En son eski eşinin ailesine ait havuzlu site içindeki evi oğlunun üstüne almaya çalışıyordu. Neyse konu sahibine ayıp olmasın, bu kadardı bahsettiğim konunun özü. Okumuş kadar oldunuz

Benim kayınvalidem yemeklerini aşırı acılı baharatlı yapar. Çocuklarım ufakkenden beri de bize özel bir menü çıkmazdı kalmaya gittiğimizde. Ufak tenceremi minik porsiyonlarda brokolimi tarhanamı havucumu herşeyimi evimden götürür çocuğumu doyururdum. Hiç bişey yoksa bi yumurta bi pankek bi makarna yapılır.

Bu konudan sonra çok acıktım şimdi işin yoksa kalk yemek ye

Hanımefendi ne sorsam es geçiyorsunuz, beni mi kale almiyorsunuz yoksa işinize mi gelmiyor? Düğünle kına arasındaki fark ne sizin için? Düğünde kadın giyinip süslenecek de kınada giyinmeyecek mi? Ya da düğün olunca makyaj yapma hakkımız var da nikah olunca yok mu? Düğün değil sade nikah olmuş... Şimdide kına mı nikah mi her neyse o gün yemek yapmadığı olayını geçtik, büyük ihtimal onu artik mantikli buldunuz, patlıcana mı takıldık? Siz bence davraniyorsunuz zaten davranacaginiz gibi... Şimdiye kadar boşuna değil o eltide kalıp kayinvalidede kalmamak. Sanki siz bir adım gitmişsiniz de o size gelmemiş muamelesi yapmayın.

Her yaptığınız yorum bir önceki yorumunuz ile çelişiyor. Anlatayım size; bir üye misafirliğe gidilen evde mutfağa mı giriyorsunuz diye sormuştu başka bir üyeye, ben de ona karşılık misafirlik dediğiniz yer kocasının anasının evi yazdım. Yani mutfağa girebilir anlamında. Siz de buna karşılık bizim öyle bir ilişkimiz yok yazdınız. Yani benim yaptığım yorum mutfağa girilebilir ile alakalıydı siz önce ona itiraz edip şimdi de tabi ki her gün girdim yazıyorsunuz. Siz madem giriyorsunuz üyeye yazdığım yorum neden sizi rahatsız etti?

Ben detaylı okuyup anlıyorum da siz benim yaptığım yorumu anlamayarak cevap yazmışsınız.

Ben düğün evi yoğunluk falan da yazmadım ayrıca. Bir başka yorumumda şunu belirttim, hiçbir şey olmasada kızı evleniyor doğal olarak kaynananızın içinden bir şey yapmak gelmiyor olabilir. Ayrıca evin yoğun olmadığını belirtip daha sonra başka bir yorumda da 10 kişiye ben mi yemek yapacağım diyen de sizsiniz. Ve buradaki çoğu kişi size gidip yemek yapsaydınız demiyor. Ben de dahil olmak üzere çocuk açlıktan ağlayacak noktaya gelinceye kadar sadece çocuğunuza yedirebileceğiniz bir yemek yapabilirdiniz diyoruz.

Genelde de böyledir. Ben neredeyse hep annelerin çocuklarına onların yiyebileceği kadar yemek yaptığını ya da kendi evlerinden yapıp getirdiğini görüyorum. Haklı olduğunuz tek yer patlıcan konusu, söylemişsiniz yemek yapıyor madem başka bir yemeği tercih edebilirdi. Muhtemelen bir inada döndü iş.

Mutfağa çocuğum olduktan sonra girdiğimi belirttim, öncesinde öyle bir ilişkimiz yok dedim. Bu bahsettiğim dönemde her gün biz daha erken kalktığımız için ev ahalisine kahvaltı hazırlayıp kızım için öğle yemeği yaptım zaten. Akşam yemeklerini de o yapmadığında bir şekilde hallettik.
Ben de tabii ki çocuğum yiyeceği kadar yemeği her zaman yanımda taşıyorum ama kına günü için ise ayrıca yemek yapmadım çünkü eltim dışarda yemesin çocuk, ben getiririm dedi. Ben de ara öğününü yedirip çıkardım. O öyle dediği halde neden yemek yapayım? Bunda ne yanlış var ki? Onların geç kalması tahmin edilemez bir durumdu. Arkamızdan çıkıyorlardı hemen. Nereden bilebilirim ?
Yoğunluktan kastım evde bizden başka misafir yoktu, ev ahalisi bizimle birlikte totalde 10 kişi oluyordu o da her gün değil. Diğer gelinler gelirse bu sayı oluyordu.

ya ben gelin değilim bir şey değilim, annemin babamın köyüne gidiyoruz, evimiz yok birşeyimiz yok orada. ama ben orada doğdum. onlar da akrabam yani el değil.

bizim normal bir soframız 50 kişi orada
evin kızı değilken gelini değilken 50 kişilik yemek yapıyorum, yeri geliyor yapılıyor. kaldı ki çocuğum olsa zaten bu benim sorumluluğum olurdu.
bizde düğün olsa 1000 kişi zaten (onu kimse tek yapamaz da)

ne büyüttü yok 10 kişiye yemek mi yapacam
yok salata yaptım pilav yaptım
abooov yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…