- 18 Aralık 2018
- 2.494
- 8.711
-
- Konu Sahibi whispersOFhope
O zaman onunkine hayran kaldımBir üyenin konusuyla ilgili unutulmaz bir sözüydü, benim düşüncem değil aslında
Misafirlik dediğiniz yer de adamın anasının evi. Saçmalamasınız mı artık? İnsan kocasının annesinin evinde de mutfağa girebilir.Siz misafire gidince mutfaga girip kendiniz mi yapıyorsunuz ha pardon doğru ya en iyi gelinler öyle yapar
Gerçekten yapmadım rahat olabilirsiniz:)
Vala sizin gelininz olmaktansaBence konu sahibiyle elti olmaliydiniz
Temel ihtiyaçlarından sorumlu olduğumun farkındayım, bunu yeterince karşılıyorum merak etmeyin. Bence bir anne evine gelen torununa oğluna (kendimi saymıyorum) bir gün dahi olsa özen göstermeli. Aksine maalesef katılmıyorum. Diğer türlüsü benim garibime gidiyor. Özellikle torunun yemeyeceği yemeği bilerek yapması.Bir çocuğu bir köy büyütür lafı başka anlam taşıyor. Bir ordu gelsede o dediğiniz olmaz. çocugun temel ihtiyacından yalnızca siz sorumlusunuz.
Ayrıca ne kadar çok çeşit yaparsan o kadar çok değer veriyorsun anlamı taşımıyor sizin aile dinaminiğiniz bu olabilir siz onlara çeşit çelit yemek yapıyor olabilirsiniz madem karşılık bekliyorsunuz bidaha sizde yapmayın. değeri , değer görmeyi bununla eşleştirmiş olabilirsiniz ama eşinizin aile dinamiği bu değil demekki. Herkesi olduğu gibi kendi dinamikleri ile kabul etmeyi öğrenmelisiniz size şark sofrası kursaydı sizi çok seviyor anlamına gelmeyecekti.
Esseek gibi bakacak olan anasi babasidir kaynanaya ne ayol, bakamayan dogurmasin hihEşşek gibi yapacak, bakacak çocuğunuza. Sonuçta tek başınıza yapmadınız , onun da oğlunun çocuğu
Sizinki bilerek aç bırakmak değil misafir psikolojine girip özel ilgi beklemiş,inatlaşmışsıniz k.v nin çocuğa biseyler yapmaması gücünüze gitmiş neticede hem çocuk hem siz mağdur olmuşsunuz.demek istenilen şu ki ne olursa olsun ilk sizin düşünmeniz gerekirdi.k.v ile yakın mesafede oturuyoruz yemeğe giderken bile yanıma çocuğun yemeğini alırım olur ya çocuğa uygun bişey yoksa diye yer yada yemez yanımda olur o yemek yani ilk siz düşüneceksiniz ne elti ne k.vBence insanlar kendilerine eğlence arıyorlar. Yani asıl konuyu anlamaya pek niyetleri yok. Çocuğu bilerek aç bırakmakla falan suçlamak daha kolaylarına geliyor. Boşverin.
Bizim öyle samimi bir ilişkimiz yok. Her kaynana gelin ilişkisi aynı olacak diye bir durum yok. Ben onun mutfağına girmem (çocuğum var diye girdim) onu da kendi mutfağıma sokmam. Onu evimde en iyi şekilde gibi ağırlarım. Bir şeye elini sürdürmem, anne sen dinlenmeye tatile geldin. Bir şey elleme derim, elletmem. Babamın hoşuna gitmese de onun gider, biraz dinlenmiş olur.Misafirlik dediğiniz yer de adamın anasının evi. Saçmalamasınız mı artık? İnsan kocasının annesinin evinde de mutfağa girebilir.
Nerde demişim alıntılar mısın?Yooo dediniz bilerek aç birakmissiniz diye yakaladım
Yanlis alarmEşşek gibi yapacak, bakacak çocuğunuza. Sonuçta tek başınıza yapmadınız , onun da oğlunun çocuğu
Burada bir üyenin unutulmaz sözüne atıfta bulundum aslında, şahsi fikrim değildiEsseek gibi bakacak olan anasi babasidir kaynanaya ne ayol, bakamayan dogurmasin hih
Misafirlik dediğiniz yer de adamın anasının evi. Saçmalamasınız mı artık? İnsan kocasının annesinin evinde de mutfağa girebilir.
Yarın bulsam olur mu acaba?Nerde demişim alıntılar mısın?
Kiz o kadar laf saydim heyecanlandirma beniBurada bir üyenin unutulmaz sözüne atıfta bulundum aslında, şahsi fikrim değildi
Siz girmeyin o zaman oğlu girsin o yapsın çocuğuna yemek. Öyle bir ilişkiniz yoksa 1 hafta evinde de kalmayın, öyle bir ilişkisi olmayanlar günü birlik oturmalara gidiyor. Düğünden bir gün önce gidip düğüne katılıp dönebilirdiniz. Siz çizmişsiniz kendi canınızın istediği sınırları, bizim öyle bir ilişkimiz yok dediğiniz ilişki de eminim tek taraflı sizin isteğinizdir. Bence dinlendirmekle falan alakası yok hoşunuza gitmediği için mutfağınıza sokmuyorsunuz, sınır çiziyorsunuz yani.Bizim öyle samimi bir ilişkimiz yok. Her kaynana gelin ilişkisi aynı olacak diye bir durum yok. Ben onun mutfağına girmem (çocuğum var diye girdim) onu da kendi mutfağıma sokmam. Onu evimde en iyi şekilde gibi ağırlarım. Bir şeye elini sürdürmem, anne sen dinlenmeye tatile geldin. Bir şey elleme derim, elletmem. Babamın hoşuna gitmese de onun gider, biraz dinlenmiş olur.
Kiz o kadar laf saydim heyecanlandirma beni
Patlıcan yemeği konusunda haklısınız bunu başta söylemiştim. Oda sanırım soğuk savaş içine girmiş belliki.Temel ihtiyaçlarından sorumlu olduğumun farkındayım, bunu yeterince karşılıyorum merak etmeyin. Bence bir anne evine gelen torununa oğluna (kendimi saymıyorum) bir gün dahi olsa özen göstermeli. Aksine maalesef katılmıyorum. Diğer türlüsü benim garibime gidiyor. Özellikle torunun yemeyeceği yemeği bilerek yapması.
Dur ben seni yormayayım.Yarın bulsam olur mu acaba?
Yaşadım.Ama kayınvalidem yemek yapmadı,eltim yemeği getirmedi diye bir sene boyunca ağlamadım.Beni alıntılamazsanız sevinirim.Ben o soruyu konu sahibine sordum.Siz hiç aksilik yaşamadiniz mı bu ülkede tebrik ederim
Hahah fark ettim, sert girmişsiniz. O konuyu kaçırmış olamazsınız, dizi bile çekilirdi o konudanKiz o kadar laf saydim heyecanlandirma beni