Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz misafire gidince mutfaga girip kendiniz mi yapıyorsunuz ha pardon doğru ya en iyi gelinler öyle yapar

Gerçekten yapmadım rahat olabilirsiniz:)
Misafirlik dediğiniz yer de adamın anasının evi. Saçmalamasınız mı artık? İnsan kocasının annesinin evinde de mutfağa girebilir.

Temel ihtiyaçlarından sorumlu olduğumun farkındayım, bunu yeterince karşılıyorum merak etmeyin. Bence bir anne evine gelen torununa oğluna (kendimi saymıyorum) bir gün dahi olsa özen göstermeli. Aksine maalesef katılmıyorum. Diğer türlüsü benim garibime gidiyor. Özellikle torunun yemeyeceği yemeği bilerek yapması.

Bir de benim bir şey dikkatimi çekti. Dışarıda yicez dediğinizde ev halkını da davet ettiniz mi? Ben öyle yaparım mesela. Evde yemek yoksa ya da işime gelmediyse çocuğun da yiyebileceği bir yere giderim ve tüm ev halkını da davet ederim. Hesabı da öderim hatta gezilecek yer varsa gezeriz beraber. Bizi bıraktı gezmelere gitti demesinler diye. Benim kayınvalide ve kayınpeder hariç görümceyle elti böyle davranıyor. Sürekli de insanlardan dert yanıyorlar. Kimse onları sormuyor değer vermiyor diye. Bu devirde artık herkes kendi canının, cebinin değerini biliyor ama bunları yaparak yerinizi genişletirsiniz. İnsanlar yolunuzu gözler.

Yemek yapmasanız veya yapamasanız bile evde peynir, yoğurt yok muydu? Yoğurda ekmek doğrasanız onu bile yerdi çocuk. Bir de düğün evinde yemek beklemek hoş değil. Normalde düğün evine gidip yemek pişirir eş,dost,akraba. Siz de o ailenin üyesi olmuşsunuz, böyle bir zamanda ne olurdu ki bir tencere yemek yapsanız? Elin evi değil ki eşinizin annesinin evi. Benim düğünümde ev aşevine dönmüştü, hiç abartmıyorum 100 kişi evde yemek yedi. Akrabalardan yemek getirenler veya yapan pişirenler oldu sağ olsun. Bunlar unutulmaz, yarın onların ihtiyacı olur ben de onlara yardıma giderim. Böyle şeylere ihtiyacı olur insanın

Bence insanlar kendilerine eğlence arıyorlar. Yani asıl konuyu anlamaya pek niyetleri yok. Çocuğu bilerek aç bırakmakla falan suçlamak daha kolaylarına geliyor. Boşverin.
Sizinki bilerek aç bırakmak değil misafir psikolojine girip özel ilgi beklemiş,inatlaşmışsıniz k.v nin çocuğa biseyler yapmaması gücünüze gitmiş neticede hem çocuk hem siz mağdur olmuşsunuz.demek istenilen şu ki ne olursa olsun ilk sizin düşünmeniz gerekirdi.k.v ile yakın mesafede oturuyoruz yemeğe giderken bile yanıma çocuğun yemeğini alırım olur ya çocuğa uygun bişey yoksa diye yer yada yemez yanımda olur o yemek yani ilk siz düşüneceksiniz ne elti ne k.v

Misafirlik dediğiniz yer de adamın anasının evi. Saçmalamasınız mı artık? İnsan kocasının annesinin evinde de mutfağa girebilir.
Bizim öyle samimi bir ilişkimiz yok. Her kaynana gelin ilişkisi aynı olacak diye bir durum yok. Ben onun mutfağına girmem (çocuğum var diye girdim) onu da kendi mutfağıma sokmam. Onu evimde en iyi şekilde gibi ağırlarım. Bir şeye elini sürdürmem, anne sen dinlenmeye tatile geldin. Bir şey elleme derim, elletmem. Babamın hoşuna gitmese de onun gider, biraz dinlenmiş olur.

Siz girmeyin o zaman oğlu girsin o yapsın çocuğuna yemek. Öyle bir ilişkiniz yoksa 1 hafta evinde de kalmayın, öyle bir ilişkisi olmayanlar günü birlik oturmalara gidiyor. Düğünden bir gün önce gidip düğüne katılıp dönebilirdiniz. Siz çizmişsiniz kendi canınızın istediği sınırları, bizim öyle bir ilişkimiz yok dediğiniz ilişki de eminim tek taraflı sizin isteğinizdir. Bence dinlendirmekle falan alakası yok hoşunuza gitmediği için mutfağınıza sokmuyorsunuz, sınır çiziyorsunuz yani.

Kadının da düzeni bu. Böyle bir ilişki içinde olduğu kişi için o da kendi düzenini bozmamış.

Patlıcan yemeği konusunda haklısınız bunu başta söylemiştim. Oda sanırım soğuk savaş içine girmiş belliki.

Yarın bulsam olur mu acaba?
Dur ben seni yormayayım.
Sana sormuştum sen kaynanadan yemek bekleyip bebeğini ağlatır mısın diye. Eğer onu diyorsan evet bunu dedim çünkü konu sahibi bir mesajında dediki öğlen yemek yaptım zaten bir de akşam yemeği yapıp evdekileri mi doyuracaktım? Böyle yazınca bende hatta neredeyse herkes bebeğin akşam yemek yemeden çıktığını düşündü doğal olarak. Şimdide evden aç çıkmadı diyor. Yani tutarsızlık bende değil.

Ben senin yerine bulduğuma göre beni artık salar mısın?

Kiz o kadar laf saydim heyecanlandirma beni
Hahah fark ettim, sert girmişsiniz. O konuyu kaçırmış olamazsınız, dizi bile çekilirdi o konudan bir üye, oğlunu eşinin yeni eşine gönderiyor. Oğlu, üvey annesinden köfte istiyor. kadın yapmıyor, başka yemek yaptım diyor. Üye burada feryat figan ‘eşşek gibi yapacak,bakacak çocuğuma. Gerekirse donunu bile yıkayacak’ diyordu neyse konuyu dağıtmayayım öyle işte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…